Sniţelul sau Schnitzel in germană (originalul se numeşte Şniţel vienez – Wiener Schnitzel) este un preparat culinar din bucătăria austriacă. Şniţelul este făcut dintr-o felie subţire de carne de viţel (poate fi folosit şi pui ...
Pentru cei care nu-şi permit sã cumpere acest ceai, dar şi pentru cei care cunosc efectele negative pentru sãnãtate ale aditivilor alimentari - cunoscutele E-uri din bãuturile rãcoritoare, iatã ingredien ...
Kopytka sunt versiunea poloneză a gălustelor de cartofi. Numele lor inseamnă „copite mici”, probabil din cauza formei lor, si sunt făcute cu cartofi fierti si făină, dar pot contine ouă si sare. Kopytka se pot servi ca fel principa ...
Saramura de pastrav este o mancare romaneasca plina de arome si culoare, binevenita la orice ocazie. INGREDIENTE pastrav, sare, piper pentru saramura: o cana de apa, o creanga de cimbru uscat, 2 foi de dafin, sare, piper, o jumatate de ceapa ...
Dacă sunteti in căutarea unei retete delicioase garantate pentru a aduce intreaga familie impreună, nu căutati mai departe decat lasagna italiană clasică a lui Gennaro. Un sos bogat Ragu stratificat intre foi de lasagne proaspete, un sos cre ...
Kugel este o budinca dulce sau sarata care provine de la evreii Ashkenazi, originari din Europa de Est. Lokshen Kugel sau budinca din taitei este probabil cea mai populara. Ea este de obicei dulce si este adesea presarata cu bucati de fructe. Kugels se ...
Weekend dedicat folclorului, la Palas: Festivalul Trandafir de la Moldova, mesteri populari si preparate traditionale Zilele tomnatice aduc in acest sfarsit de săptămană, in ansamblul Palas, cantece traditionale, dansuri populare, mesteri priceputi, ...
Papoutsakia este o reţetă grecească delicioasă pe bază de carne şi vinete, o combinaţie plină de savoare. Perfectă pentru zilele de iulie in care toate pietele abundă de vinete proaspete si sănătoase! Iată cum se face papoutsakia! INGRED ...
Cappuccino este o inventie italiană, desi si vienezii o revendică. Oricum schimburile interculturale intre cele două tări vecine, Italia si Austria au fost mereu foarte intense, asa că nu se va putea sti care de la care s-a inspirat ...
Ca parte a programului care răsplăteste loialitatea, editia a doua, Cambridge English are plăcerea de a acorda institutiei TWINKLE STAR IASI statutul prestigios de „Centru de pregătire Gold”. Pentru anul scolar 2020/2021, această disti ...
Pho (phở, pronuntat „foh”, cu un semn de intrebare subtil la final, ca si cum n-ai fi inteles), este o fiertură aromată cu tăitei din orez, bucăti de carne de vită si de ceapă verde. Este cel mai faimos preparat din bucătăria Vie ...
Cea mai lunga pizza din lume a fost făcută la Napoli si are o lungime de 1,8 kilometri. A fost frămantată si coaptă in sase ore si unsprezece minute pe malul mării Neapole de 250 de pizzeri din intreaga lume. Ei au folosit 2.000 de kilogra ...
Arheologii au descoperit mai multe tăblite babiloniene, care contin retete vechi de 3.600 de ani. Cea mai veche carte de bucate a fost scrisă in jurul anului 1600 i.Hr. in Babilon, pe mai multe tăblite crăpate de vreme. Autorul acestora pare să ...
Ramen este o mancare traditională japoneză. Este o supă de carne sau de peste ce contine tăitei, si poate fi aromată cu sos de soia si miso. Depinzand de tip, poate contine si alte ingrediente, precum carne de porc, alge, bambus, ceapă verde, ou f ...
Zaharul este, astazi, un aliment nelipsit din hrana oamenilor, dar, pana la momentul obtinerii lui, industrial, in fabricile de zahar, din sfecla de zahar sau din trestia de zahar, au fost parcurse secole de cautari. Trestia de zahar este cunoscuta de ...
Specific bucatariei turcesti, ayranul nu este altceva decat un amestec de iaurt, apa si sare, iar specialistii sustin ca este una dintre cele mai potrivite bauturi lactate pe timp de vara, intrucat te ajuta sa slabesti. Consuma-l ca atare si vei observ ...
În capitala japoneză Tokyo, chioşcurile unde se vinde cafea au fost robotizate, pentru a evita riscul contaminării cu COVID-19. Singurul "angajat" al chioşcului este un roboţel. Astfel, clienţii evită orice intalnire faţă in ...
Denumirea vine din franceză. Se pare că termenul datează de prin 1642, cand era utilizat pentru a descrie ceva ce avea rolul de a stimula apetitul. Larousse Gastronomique defineste ragoût-ul ca fiind o mancare scăzută, obtinută din carne (po ...
Toate imaginile prezentate in filmarea de la prima vaccinare din Romania, precum si toate imaginile prezentate public de la vaccinările realizate pană acum reprezintă procedura normală de preparare si administrare a vaccinului, asa cum este re ...
Piftia este un preparat culinar din grupa gustărilor reci, obtinut prin fierberea indelungată a bucătilor de carne (porc, vitel, curcan, cocos, gască, peste) cu os si cartilaje, in asociere cu legume, zarzavaturi si diferite condimente. Carnea se s ...
O altă optiune foarte populară printre băutorii de cafea, o cafea latte este formată dintr-o cească de espresso, căreia i se mai adaugă lapte spumat. Băutura este destul de spumată si se confundă foarte usor cu un cappuccino. ...
În zilele friguroase, o optiune foarte bună pentru pranz este sup-acremă de rosii. Avem nevoie de: 3 cartofi 2 cepe mici 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină rădăcină şi frunze 1 ardei gras verde 1 gogoşar sare 1 dovlece ...
FCSB a anuntat pe contul oficial de Facebook sapte cazuri de infectare cu Covid-19, testele fiind efectuate inainte de meciul cu FK TSC Backa Topola din turul doi preliminar al Europa League. Cine sunt cei infectati: "FCSB anuntă că, in urma te ...
Recomandari privind prepararea unor forme farmaceutice simple din plante medicinale Maceratul este solutia extractiva apoasa cea mai simpla os'.inuta din planta la temperatura mediului ambiant. Acest procedeu este indi ...
Comenzile de drojdie pentru consum casnic de pe piaţa romaneasă au inregistrat cifre record de la inceputul lunii martie şi pană in prezent, in contextul răspandirii pandemiei de coronavirus (Covid-19) şi in Romania, a anunţat ieri produc ...