Începe "FEStudIS", cel mai mare festival studențesc

cover-festudis

Dimensiune font:

| 18-04-2024 15:15

 

Casa de Cultură a Studenților Iași și organizațiile studențești anunță cea de-a XXIV-a ediție a Festivalului Studenților Ieșeni "FEStudIS"

În perioada 20 - 28 Aprilie, Casa de Cultură a Studenților Iași (CCS), alături de organizațiile studențești, își deschide porțile pentru a găzdui unul dintre cele mai așteptate evenimente ale anului - Festivalul Studenților Ieșeni "FEstudIS".

Acest festival reprezintă o tradiție pentru instituția noastră și o oportunitate unică de a încuraja implicarea tinerilor în activitățile organizate de asociațiile studențești, oferindu-le astfel posibilitatea de a-și promova talentele și pasiunile.

Directorul Casei de Cultură a Studenților Iași, Bogdan Crucianu, a subliniat importanța acestui eveniment, afirmând:

„FEStudIS se află deja la cea de a XXIV-a ediție, un eveniment de tradiție al mediului academic ieșean și nu numai. În aceste opt zile orașul se încarcă cu energia și creativitatea studenților noștri. În plus, trebuie să menționez că FEStudIS oferă o oportunitate distinctă pentru promovarea unei game variate de evenimente culturale și artistice, în care talentul studenților este subliniat și apreciat."

Programul ediției din acest an al Festivalului Studenților Ieșeni "FEstudIS" este următorul:

20 Aprilie - Parada FEStudIS

Începem evenimentul în forță cu celebra paradă studențească, care va începe în același timp la ora 16:00, atât din Tudor, cât și din Copou. Marșul va aduna în total 23 de organizații studențești, care se vor reuni în fața Palatului Culturii. Aici, vor avea oportunitatea de a impresiona juriul cu momente artistice scurte, în cadrul unei probe de originalitate. După această etapă plină de creativitate, marșul va continua spre Casa de Cultură a Studenților, unde va avea loc deschiderea oficială și premierea evenimentului.

 


21 Aprilie - Tribut Nirvana

Dăm timpul înapoi până în anul 1993, atunci când cea mai iubită trupă rock susține cel mai așteptat concert la New York, și aducem trecutul în prezent cu alte trupe, alt loc, dar cu aceleași versuri.
Concertul tribut Nirvana este o ocazie unică de a te bucura de muzica legendarei trupe într-un mod autentic și captivant. Cu intrarea liberă, în sala Gaudeamus, ora 18:00, atmosfera plină de energie, este un eveniment pe care nu vrei să-l ratezi. Adună-ți prietenii și pregătește-te să te pierzi în sunetele care au definit o generație întreagă!


22 Aprilie - „Eu cu cine votez?”

O dată la 5 ani are loc evenimentul „Eu cu cine votez?”, eveniment umoristic de stimulare a participării tinerilor la vot. Reprezentații ligilor și asociațiilor studențești susțin un moment de umor pe scena noastră, urmând ca la finalul serii să fie votați de către spectatori. Totul se întâmplă în Sala Gaudeamus, de la ora 19:30.

* Evenimentul nu este unul de susținere a unui partid politic, nu susține campania electoralã a partidelor politice implicate în alegerile din 9 iunie

23 Aprilie - Gaudeamus Show „Pierduți în voalul fericirii”

Câștigătorii celei de a X-a ediție a Festivalului Artei și Creației Studențești „Gaudeamus”, vor urca din nou pe scenă, începând cu ora 20:00, pentru o nouă reprezentație. Dorim ca toată lumea să se bucure de spectacolul creat de alianța formată între Liga Studenților Electrotehniști (LS ETH) și Asociația Studenților și Tinerilor Ingineri Politehniști (ASTIP).

24 Aprilie - Conferință „Decizia este a ta!”

Nu doar o dată în viață am fost puși în fața faptului împlinit, când presați de timp, de oamenii din jur, dar și de alte circumstanțe am fost nevoiți să luăm o decizie care ne-ar fi putut schimba lumea la 180 de grade. O invitație către tineri să își asume controlul asupra propriului viitor și să fie arhitecții schimbării pe care o doresc în lumea lor.
Astfel, vă invităm miercuri, 24 aprilie, de la ora 18:30, în sala Gaudeamus a Casei de Cultură a Studenților pentru a asculta poveștile de viață a unor personalități importante din orașul tău, care au reușit să schimbe lucruri datorită propriilor lor decizii.

25 Aprilie - Gaudeamus Show „Toate viețile pe care le-am avut”

Un spectacol realizat de câștigătorii celui de al II-lea loc în cadrul Festivalului Artei și Creației Studențești „Gaudeamus”, Liga Studenților de la Geografie și Geologie (LSGG) și Liga Studenților Economiști Iași (LSE), vor fi prezenți pe scenă începând cu ora 20:00 și ne vor vorbi despre toate viețile pe care le poate avea un suflet pe pământ.

26 Aprilie - Conferința „Romanian Business Leaders” (RBL)

Un eveniment captivant ce își propune să inspire și să educe viitoarea generație de antreprenori. Cu un lineup impresionant de lideri de succes în mediul de afaceri românesc, precum DAN ADRIAN BERINDE, ALEXANDRU PLĂMADĂ, EMIL-DANIEL TĂRNICERIU și CLAUDIU DAMIAN, această întâlnire promite să fie o sursă de inspirație și cunoștințe neprețuite pentru toți cei pasionați de antreprenoriat.

27 aprilie - Concert Stud Party

Șirul evenimentelor continuă, iar sâmbătă 27 Aprilie, ora 19:00, invităm toți studenții și nu numai în parcarea Casei de Cultură a Studenților pentru a se bucura de un concert susținut de artistul Vescan.

28 Aprilie - Campionat PUB-G/ Concert "Susține Artiștii Ieșeni"

În inima orașului, la Casa de Cultură a Studenților, se va desfășura un campionat de PUBG plin de acțiune și strategie. Echipele vor concura pentru glorie și premii pe 28 aprilie, ora 12:00, Sala Gaudeamus, într-o atmosferă electrizantă, unde fiecare decizie contează. Înscrieți-vă pentru a vă testa abilitățile și a deveni campionii supraviețuirii!

Continuăm tradiția de a evidenția tinerii talentați prin intermediul concertului "Susține Artiștii Ieșeni". Evenimentul va începe la ora 18:00 și se va desfășura în Parcul Voievodal, situat în apropierea instituției noastre.


 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Nicolae Balcescu, cu sediul in sat Nicolae Balcescu, comuna Nicolae Balcescu, Str. Eroilor nr. 380, judetul Bacau, telefon 0234.214.071, fax 0234.214.016, e-mail: registratura@primaria-nicolae-balcescu.ro, cod fiscal 4353234. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: -spatiu cu suprafata de 10,95 mp, in vederea desfasurarii activitatii cabinet de oftalmologie si optica medicala, situat in imobilul Dispensar Uman din satul Nicolae Balcescu, Str. Eroilor nr. 8, avand nr. cadastral 61861, CF 61861, apartinand domeniului public al Comunei Nicolae Balcescu, conform caietului de sarcini, H.C.L. Nicolae Balcescu nr. 31/11.03.2024 si temeiului legal O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: La cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Relatii cu Publicul si Arhiva. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Relatii cu Publicul si Arhiva din cadrul Comunei Nicolae Balcescu, sat Nicolae Balcescu, comuna Nicolae Balcescu, Str.Eroilor nr.380, judetul Bacau. 3.3.Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G.nr.57/2019 privind Codul administrativ: 30 Lei/exemplar, se achita numerar sau prin OP la Compartimentul Impozite si Taxe din cadrul Comunei Nicolae Balcescu. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.06.2024, ora 13.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1.Data-limita de depunere a ofertelor: 14.06.2024, ora 13.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Nicolae Balcescu, sat Nicolae Balcescu, comuna Nicolae Balcescu, Str. Eroilor nr. 380, judetul Bacau, Compartiment Relatii cu Publicul si Arhiva. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Se depun intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 17.06.2024, ora 10.00, Comuna Nicolae Balcescu, sat Nicolae Balcescu, comuna Nicolae Balcescu, Str. Eroilor nr. 380, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia a II-a civila si de contencios administrativ si fiscal a Tribunalului Bacau, municipiul Bacau, Str. Stefan cel Mare nr. 4, judetul Bacau, telefon 0234.514.419, fax 0234.525.211, e-mail: tr-bacau-reg2@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 16.05.2024.
ECOPIATA S.A. IASI organizeaza licitatii publice cu strigare pentru inchirierea urmatoarelor terenuri si spatii comerciale: - terenul nr. 4 (20 mp) din Bazar, destinat amplasarii unei rulote pentru activitatea de fast food, pe 31.05.2024 - ora 9.30; - terenul nr. 2 (20 mp) din Bazar, destinat amplasarii unei rulote pentru activitatea de fast food, pe 31.05.2024 - ora 9.45; - spatiul comercial S1 (5,87 mp) – Piata Independentei pe 31.05.2024 – ora 10.00; - spatiul comercial S3 (24 mp) - Piata Independentei pe 31.05.2024 - ora 10.30; - spatiul comercial S4 (38 mp) - Piata Independentei pe 31.05.2024 - ora 11.00; - spatiul comercial S5 (72,5 mp) - Piata Independentei pe 31.05.2024 - ora 11.30; - spatiul comercial S9 (48,21 mp) - Piata Independentei pe 31.05.2024 - ora 12.00; - spatiul comercial S25 (30,00 mp) - Piata Hala Centrala pe 31.05.2024 - ora 12.30; - spatiu comercial S2 (28,65 mp) - Piata Hala Centrala pe 31.05.2024 -ora 13.00; spatiul comercial S6 (28,65 mp) – Piata Hala Centrala pe 31.05.2024 – ora 13.30; - teren nr. 1 (25 mp) din Piata Pacurari, destinat amplasarii unei rulote/ chiosc/ modul pe 31.05.2024 – ora 13.45; - teren nr. 2 (25 mp) din Piata Pacurari, destinat amplasarii unei rulote/ chiosc/ modul, pe 31.05.2024 – ora 14.00. Licitatiile vor avea loc la sediul firmei din Str. Anastasie Panu nr. 48. Caietele de sarcini se pot cumpara de la secretariatul societatii, unde se va depune documentatia pentru inscriere pana la data si ora de incepere a fiecarei licitatii. Informatii suplimentare la tel. 0232/267844.
Regizorul ieșean Violeta Gorgos, premiat la Gala Presei de Turism
27/05/2024 19:02

* in cadrul Adunării generale a membrilor Asociaţiei Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism din Romania, realizatorul TV Vasile Arhire a fost ales in funcţia de prim-vicepreşedinte al organizaţiei Regi ...

Bâta şi ranga au învins toporul şi farfuriile aruncante
27/05/2024 19:01

Văduva Corina L. şi Ştefan V. sunt consăteni in satul Docăneasa, judeţul Vaslui, chiar locuiesc in aceeaşi curte, loc in care Corina işi ridicase un magazin cu terasă. Din acel moment, intre ei au ince ...

Studenții de la UAIC oferă meditații, gratuit, pentru Bac!
27/05/2024 18:59

Oportunitate pentru elevii din ultimul an de liceu oferită de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC). Şase studente de la Litere oferă gratis meditaţii şi consultaţii gratuite pe ...

Un român a rămas fără 11.400 euro vrând să cumpere o autorulotă de pe Facebook. Cum au acționat escrocii
27/05/2024 17:25

Un bărbat din Suceava a fost escrocat cu 11.400 de euro cand a vrut să cumpere o autorulotă de pe un site-fantomă găsit pe Facebook. Politistii au intocmit dosar penal, dar mai mult ca sigur păgubitul nu- ...

Doi copii şi-au salvat de la moarte mama amenințată de tată. Băiatul s-a aruncat în calea cuţitului, iar sora lui a sunat la 112
27/05/2024 17:18

O fetiţă din judetul Suceava a sunat la numărul de urgenţă 112, după ce mama sa a fost ameninţată cu cuţitul de tatăl fetei. Unul dintre fraţii săi a intervenit pentru ca femeia să nu fie injunghia ...

Un spectacol pus în scenă de un mare teatru din Iași a ajuns în Marea Britanie
27/05/2024 17:09

Spectacolul pus in scenă de un mare teatru din Iasi a ajuns in Marea Britanie. Teatrul „Luceafărul” sustine un nou turneu international, extrem de important, echipa fiind deja prezentă in Marea Britanie. ...

Peste 1 milion de oameni au interacționat cu cele 200 de evenimente ale Romanian Creative Week 2024. Premieră națională, pe catwalk-ul din parcul Palas, prezentată în colecția Irinei Schrotter
27/05/2024 16:55

 Comunicat de presă. Peste 1 milion de oameni au interactionat cu cele 200 de evenimente ale Romanian Creative Week 2024. Premieră natională, pe catwalk-ul din parcul Palas, prezentată in colectia Iri ...

Tupeu infracţional dus la extrem: un tânăr a fost prins a patra oară la volan fără permis de conducere
27/05/2024 16:52

Un bărbat din judeţul Neamţ i-a uimit pană si pe anchetatori prin stăruinta cu care a săvarşit aceeaşi infracţiune din Codul penal de mai multe ori intr-un timp scurt Pe data de 24 mai 2024, in jurul ...

Mâini măiastre, păstrătoare ale meşteşugurilor tradiţionale. Cine sunt premianţii la Festivalul „Lada cu zestre“
27/05/2024 16:29

Piatra Neamţ a fost, timp de trei zile, la sfarşitul săptămanii trecute, gazda Festivalului de Artă Populară „Lada cu zestre“, ediţia XVIII-a, cu acest prilej fiind acordate premiile „Neculai Popa ...

Un TIR încărcat cu colete s-a răsturnat pe DN 24, în Vaslui, și a blocat circulația pe ambele sensuri de circulație
27/05/2024 16:19

Un autotren care transporta colete s-a răsturnat, luni, 27 mai, in apropierea municipiului Barlad, circulaţia in zonă fiind oprită. Pentru că din autovehicul se scurge combustibil. Pompierii asigură măsu ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei