Ajutoarele militare primite de Ucraina de la fiecare țară în parte de la începerea războiului ANALIZĂ

ukraina  5749838500

Dimensiune font:

| 23-04-2022 19:43

Numeroase state ajută militar Ucraina luptă împotriva Rusiei, care şi-a invadat vecinul la 24 februarie, relatează AFP, care prezintă ajutoarele primite de Kiev ţară cu ţară.

SUA

Preşedintele american Joe Biden a anunţat joi un nou ajutor militar în valoare de 800 de milioane de dolari care constă, între altele, în obuziere şi vehicule ale acestora, 144.000 de obuze şi 121 de ”drone sinucigaşe” Phoenix Ghost.

 

Ajutorul primit de către Ucraina de la începutul mandatului său a crescut, astfel, la patru miliarde de dolari.

 

 

La 13 aprilie, Biden anunţa un ajutor constând, între altele, în vehicule blindate, artilerie şi elicoptere.

Washingtonul a furnizat sau promis anterior 1.400 de sisteme antiaeriene de tip Stinger, 5.000 de rachete antitanic de tip Javelin, 7.000 de arme antitanc de alt tip, sute de ”drone sinucigaşe” de tip Switchblade, 7.000 de puşti de asalt, 50 de milioane de gloane şi muniţie de diverse tipuri, obuze ghidate cu laser, drone de tip Puma, radare antiartilerie şi antidrone, blindate uşoare şi sisteme de comunicaţii securizate.

Washingtonul a dat asigurări că Ucraina a primit piese de schimb pentru avioane de vânătoare, fără să precizeze provenienţa acestora.

TURCIA

Ucraina, care spune că dispunea înainte de invazia Rusiei de 20 de drone turceşti de luptă de tip Bayraktar TB2, a anunţat la începutul lui martie că a primit altele, comandate la sfârşitul lui ianuarie - 16 potrivit unor experţi.

Kievul spune că a distras atenţia apărării crucişătorului rus Moskva, pe care l-a scufundat săptămâna trecută în Marea Neagră, cu o dronă de tip TB2, în timp ce îl lovea cu rachete din cealaltă parte.
Ads

Potrivit unor experţi, Turcia continuă să livreze drone Ucrainei, însă Ankara nu a confirmat acest lucru.

REGATUL UNIT

Regatul Unit afirmă că a livrat deja 200.000 de echipamente - 4.800 de rachete antitanc de tip NLAW şi un număr mic de rachete antitanc de tip Javelin - şi a anunţat că trimite 6.000 de rachete de alt tip.

Regatul a trimis, de asemenea, rachete antiaeriene de tip Starstreak şi a promis să trimită 120 de vehicule blindate - de tip Mastiff, Wolfhound and Husky - şi un nou sistem antinavă.

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat vineri că vrea să trimită tancuri Poloniei, în schimbul cărora Varşovia urmează să trimită tancuri poloneze de tip T72 în Ucraina.
Ads

Londra a promis să acorde armatei ucrainene un ajutor financiar în valoare de 350 de milioane de lire sterline (416 milioane de euro), plus un ajutor umanitar şi economic.

CANADA

Canada s-a angajat - din 2015 - să furnizeze Ucrainei echipament militar în valoare de aproximativ 112 milioane de dolari - dintre care în valoare de 94 de milioane de dolari începând din februarie 2022.

Ottawa a anunţat în februarie că a trimis mitraliere, carabine, puşti de precizie, muniţie, grenade, lansatoare de obuze şi material de supraveghere.

Canada a livrat săptămâna aceasta - pentru prima oară - artilerie grea, şi anume obuziere de tip M777 şi muniţie antitanc suplimentară, însă fără precizeze cantitatea.

Ea se pregăteşte, de asemenea, să trimită vehicule blindate.

GERMANIA

La începutul războiului rus, Germania a anunţat că trimite 1.000 de arme antitanc, 500 de rachete sol-aer de tip Stinger, aproximativ 2.700 de rachete sol-aer de tip Strela şi muniţie.
Ads

Presa germană scrie că Germania a trimis între timp alt armament - mitraliere, 100.000 de grenade, 2.000 de mine antipersonal, 15 bombe antibuncăr, detonatoare şi încărcături explozive.

Berlinul, care are un cuvânt de spus în privinţa armelor fostei Germanii de Est, a aprobat cereri din partea unor ţări ca Estonia şi Cehia în vederea trmierii unora dintre aceste arme în Ucraina - inclusiv obuziere şi vehicule blindate de transport de trupe.

SPANIA

Madridul a anunţat joi livrarea a 200 de tone de material militar, muniţie, a 30 de camioane militare, vehicule speciale de transport greu şi a 10 vehicule uşoare, după ce a trimis 12 avioane cu muniţie şi armament uşor.

FRANŢA

Franţa, care rămâne discretă în acest subiect, a livrat echipament militar în valoare de peste 100 de milioane de euro.
Ads

”Echipament important, de la (rachete antitanc de tip) Milan la (tunuri automotor de tip) Caesar şi mai multe tipuri de armament”, a dezvăluit vineri Emmanuel Macron.

Potrivit preşedinţiei franceze, rachete de tip Milan ”au fost deja donate”, iar tunuri de tip Caesar de 155 de milimetri urmează să fie livrate ”în zilele următoare”, dar şi ”mii de obuze”.

Aproximativ 40 de militari ucraineni urmează să fie formaţi în Franţa în utilizarea tunurilor de tip Caesar, începând de sâmbătă.

ŢĂRILE SCANDINAVE

Norvegia a furnizat 100 de rachete antiaeriene de tip Mistral, pe care urma să le retragă din serviciu, şi aproximativ 4.000 de arme antitanc de tip M72.

Suedia a anunţat că trimite 5.000 de lansatoare de obuze cu tir unic din clasa AT-4, 5.000 de arme antitanc suplimentare şi echipament de deminare.

Finlanda a promis în februarie 2.500 de puşti de asalt, 150.000 de piese de muniţie şi 1.500 de lansatoare de obuze. La 24 martie, ea a anunţat o livrare de armament suplimentar, neprecizat.

Danemarca a anunţat la 27 februarie că trimite 2.700 de lansatoare de obuze. La 21 aprilie, premierul Mette Fredriksen a efectuat o vizită la Kiev şi a promis o contribuţie suplimentară în valoare de 600 de milioane de coroane daneze (88 de milioane de dolari) în vederea achiziţionării de armament.

ŢĂRILE VECINE UCRAINEI

Polonia a trimis drone, lansatoare de rachetă antitanc de tip Javelin, puşti de asalt de tip Grot, muniţie, mortiere şi MANPADS (Man-portable air-défense systems, rachete sol-aer cu rază scurtă de acţiune).

Potrivit unor informaţii neconfirmate, ea a trimis 40 de tancuri de tip T-72 şi vehicule blindate de luptă de infanterie de tip BMP-1.

Slovacia a contribuit cu material militar în valoare de aproximativ 62,5 milioane de euro - carburant, muniţie, rachete de tip sol-aer, rachete antitanc - şi a frunizat sisteme de apărare antiaeriană de tip S-300. Ea a negociat cu Ucraina să trimită obuziere automotoare de tip Zuzana.

România anunţa la sfârşitul lui februarie că trimite combustibil, muniţie şi alte echipament militar, în valoare de trei milioane de euro.

ŢĂRILE BALTICE

Letonia a trimis material în valoare peste 200 de milioane de euro, inclusiv muniţie, rachete antiaeriene de tip Stinger şi rampe de lansare ale acestora, dar şi drone.

Lituania a furnizat ajutor militar în valoare de ”zeci de milioane de euro”, inclusiv rachete antiaeriene de tip Stinger, mortiere, puşti şi muniţie.

Estonia a oferit un ajutor în valoare de 227,5 milioane de euro, constând în lansatoare de rachetă antitanc de tip Javelin, obuziere, mine antitanc, tunuri antitanc şi muniţie.

EUROPA CENTRALĂ

Slovenia anunţa la sfârşitul lui februarie că trimite Kalaşnikov şi muniţie. Presa germană scrie că Slovenia discută cu Germania despre trimiterea unui număr mare de tancuri de asalt slovene, în schimbul unor tancuri germane de tip Marder şi vechile de transport de trupe de tip Fuchs.

Bulgaria nu furnizează, în mod oficial, echipament militar, din cauza refuzului socialiştilor bulgari proruşi. Însă exporturi în acest domeniu către state membre UE aproape că s-au triplat de la 20 februarie la 13 aprilie, faţă de aceeaşi perioadă a lui 2021.

Cehia a donat material militar în valoare de 45,2 milioane de euro. Potrivit presei cehe, Praga a trimis obuziere automotoare Dana, lansatoare de rachetă de tip RM-70 Grad, tancuri de tip T-72 de fabricaţie sovietică şi vehicule de luptă de infanterie. Societăţi cehe urmează să asigure reparaţii tancurilor ucrainene.

BELGIA, OLANDA, GRECIA ŞI ITALIA

Belgia a anunţat că a trimis 5.000 de puşti automate şi 200 de arme antitanc, iar Olanda a promis la sfârşitul lui februarie să livreze 200 de rachete de tip Stinger, iar în aprilie vehicule blindate.

Grecia a anunţat la sfârşitul lui februarie că a furnizat 400 de puşti de asalt de tip Kalaşnikov, lansatoare de obuze şi muniţie, iar Italia a decis, pentru moment, să menţină secrete livrările de armament.

JAPONIA

Japonia a trimis generatoare electrice şi drone. 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei S.C. SONIC MEDIA S.R.L.–societate în faliment, dosar nr. 3173/103/2014 aflat pe rolul Tribunalului Neamț-Secţia II civilă, de contencios administrativ și fiscal, în temeiul dispozițiilor Legii nr.85/2014, vinde prin licitație publică cu strigare următoarele bunuri proprietate ale debitoarei S.C. SONIC MEDIA S.R.L.: 1. Activ 1 – Bun mobil - Autovehiculul special N1G SNG Toyota Hillux (DSNG), nr. înmatriculare NT-10-GIG, dotat cu echipament telecomunicaţii prin satelit, parțial descompletat – Preț de pornire 70% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare - 81.200 Lei (exclusiv TVA); 2. Activ 2 – Bunuri mobile – Preț de pornire 70% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare. Licitațiile vor avea loc în data de: 20.03.2020 respectiv 03, 17 și 30.04.2020 ora 10.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, Str. Grigore Ureche, nr. 3, Bl. Gh. Şonțu, Demisol, Birou nr. 4, Jud. Iaşi, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării taxei de participare de 100 lei; - dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în contul colector RO10PIRB2400776376001000 deschis pe numele debitoarei la First Bank; - actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare se va achita în contul RO33PIRB2400738563001000, deschis pe numele lichidatorului judiciar la First Bank. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, Str. Grigore Ureche, nr. 3, Bl. Gh. Şonțu, Demisol, Birou nr. 4, Jud. Iaşi, cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în ziua licitaţei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau tel: 0744520508, 0744994490; fax: 0332/814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com.
ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei Old Age S.R.L., dosar nr. 5193/99/2015 (290/2015) aflat pe rolul Tribunalului Iași, in temeiul dispozitiilor Legii nr. 85/2014 vinde prin licitatie publica cu strigare urmatoarele active: Bun imobil – situat in Comuna Ciurea, Sat Dumbrava, Jud. Iași, format din: Teren intravilan in sup. de 1.976 mp amplasat in parcela 1Cc și constructiile C1 – hala cu s.c. de 681,33 mp și C2 platforma betonata (padoc) cu s.c. de 488,15 mp; Cota indiviza din teren in suprafata de 810,62 mp. Pret de pornire – 18.000 Euro (exclusiv TVA).Bun imobil – Proprietate industriala situata in Comuna Ciurea, Sat Dumbrava, Jud. Iași, formata din: Teren intravilan in sup. de 4.065 mp amplasat in parcela 1Cc și constructiile C1 – hala (grajd nr. 4) cu s.c. de 383,88 mp, C2 – platforma betonata (padoc) cu s.c. de 227,21 mp și C3 – magazie cu s.c. de 17,82 mp;Teren intravilan in sup. de 2.712 mp amplasat in parcela 1Cc și constructiile C1 – hala cu s.c. de 685,44 mp, C2 – platforma betonata (padoc) cu s.u. de 422,46 mp și C3 – hala cu s.c. de 695,86 mp; Cota indiviza din teren in suprafata de 810,62 mp. Pret de pornire - 114.660 Euro (exclusiv TVA). Bunuri mobile de natura de natura echipamentelor tehnologice și mijloacelor de transport, astfel: Denumire activ / Valoare de pornire la licitatie (Lei–fara TVA) Masina de facut porumb siloz in vid SEKO SAMURAI 5 400/50, 92.153lei ; Combina recoltat porumb siloz FERABOLI model 976, 14.286 lei; Semanatoare plante paioase GASPARDO NINA model 400-29 ROWS, 8.000 lei; Semanatoare plante prasitoare GASPARDO model DORADA SP-6R, 19.268 lei; Masina de infoliat baloti rotunzi FERABOLI model RAPID 1, 17.916 lei; Combina DEUTZ-FAHR model 5485 HT, 204.412 lei; Presa balotat baloti rotunzi FERABOLI model ENTRY 120, 5.500 lei; Cositoare FERABOLI model VITTORIA FD 4, 6.702 lei; Masina de imprastiat ingrasaminte lichide ZACCARIA model ZAM C/10, 30.159 lei; Masina de erbicidat CAFFINI STARTER TSD 22, 25.133 lei; Prasitoare GASPARDO model HL DT 8R-5MDD, 6.500 lei; Rezervor carburant cu pompa 9000 L model DT090-5K, 3.000 lei; Cultivator cu fertilizare Mecanica Ceahlau, 6.002 lei; Turbojet cu presiune BOSCH AQT 35-12; 231 lei; Aparat spalat cu jet KARCHER HD9/19M, 923 lei; Compresor aer 1.477 lei; Suflanta aer model CTE 063 M6 CD, 692lei; Masina de imprastiat ingrasamant Mecanica Ceahlau, 554 lei; Balanta electronica, 162 lei; Masina de erbicidat MIL 502, 1.016 lei; Masina cusut saci, 1.526 lei; Cantar electric, 370 lei; Cultivator tractat MA/AG model CULTIRAPID CTRI 50/2Q, 41.888 lei; Autotractor RENAULT PREMIUM, 10.860 lei; Autoutilitara FURGON MERCEDES BENZ SPRINTER 311CD, 3.720 lei; Autoutilitara DACIA LOGAN PU PACK CONF.,3.000 lei. Licitatiiile vor avea loc in zilele de 02, 09, 16, 23.02.2023 respectiv 02, 09, 16 și 23.03.2023 ora 10.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, Str. Maior Popescu Eremia nr. 1, Parter, Birou nr. 1, Jud. Iaşi, putand participa orice persoana fizica sau juridica. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar, prin e-mail sau fax, cel tarziu cu 1 zi lucratoare inainte de ziua licitatiei, pana la ora 16.00. Ofertantii care se inscriu la licitatie, dar nu participa, pierd toate sumele avansate in vederea participarii la licitatie. Neplata pretului in termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitatiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achizitionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vanzare in sarcina cumparatorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vanzare, sub sanctiunea decaderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada pana in ziua licitatei. Informatii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau tel: 0744520508, 0744994490; fax:0332814773, e-mail: alfa.omega.insolv@ gmail.com.
ALFA & OMEGA INSOLV I.P.U.R.L., lichidator judiciar al debitoarei ARVI AGRO S.R.L., dosar nr. 10161/99/2017 (609/2017) aflat pe rolul Tribunalului Iasi, in temeiul dispozitiilor Legii nr. 85/2014, vinde prin licitatie publica cu strigare urmatoarele active: Denumire active/ Valoare de pornire la licitatie (lei – fara tva). autoturism peugeot partner - 2006, 7.331 lei; autoturism peugeot partner - 2006, 3.666 lei; autoutilitara mercedes actros - 1999, 58.651 lei; autoturism volvo s60 - 2011, 21.994 lei; autoturism dacia duster - 2016, 26.882 lei; autoturism toyota avensis - 2011, 14.663 lei; autoturism volskwagen polo - 2015, 24.438 lei; electrostivuitor jungheinrich efg dh 15 - 1996, 2.444 lei; electrostivuitor jungheinrich le - ac 18 - 2006, 9.775 lei; manipulator manitou mt 732 - 2013, 141.740 lei; manipulator manitou mt 732 - 2016, 151.516 lei. Licitatiiile vor avea loc in zilele de 02.02.2023, 02.03.2023, 06.04.2023 respectiv 11.05.2023 ora 10.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iasi, Str. Maior Popescu Eremia nr. 1, Parter, Birou nr. 1, Jud. Iasi, putand participa orice persoana fizica sau juridica care va depune cerere de participare la licitatie insotita de: dovada achitarii taxei de participare in cuantum de 2.000 lei, la care se adauga T.V.A.; dovada achitarii garantiei de participare la licitatie in cuantum de 10% din pretul de pornire al licitatiei care se va achita in contul deschis pe numele debitoarei Arvi Agro S.R.L. Garantia nu este purtatoare de T.V.A.; actele de identificare a persoanei juridice/fizice, imputernicire pentru persoana care reprezinta societatea cu mentiunea ca are mandat de a licita indiferent de suma, stampila. Taxa de participare se va achita in contul lichidatorului judiciar deschis la First Bank. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar, prin e-mail sau fax, cel tarziu cu 1 zi lucratoare inainte de ziua licitatiei, pana la ora 16.00. Ofertantii care se inscriu la licitatie, dar nu participa, pierd toate sumele avansate in vederea participarii la licitatie. Neplata pretului in termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitatiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achizitionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vanzare in sarcina cumparatorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vanzare, sub sanctiunea decaderii, se va adresa lichidatorului judiciar si va face dovada pana in ziua licitatei. Informatii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau la tel: 0744520508, 0744994490; fax:0332814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com.
FOTO: Accident rutier în localitatea Agapia! Trei autoturisme, ce  erau parcate au fost avariate
29/01/2023 17:51

 Astăzi, 29 ianuarie, in jurul orei 15:00, politistii Formatiunii Rutiere Targu-Neamt au fost sesizati cu privire la producerea unui eveniment rutier pe  DN 15C, in localitatea Agapia.   Din p ...

Unul dintre cei mai fermecători prădători, apariție după mai mult de un secol de absență. Unde a fost surprins acesta
29/01/2023 16:53

Unul dintre cei mai fermecători prădători, pe cale de disparitie, a fost surprins după mai mult de un secol de la ultima vizită, plimbandu-se intr-o pădure din sud-vestul Londrei. Este vorba despre jderul ...

Animalele care arată la fel de multă afecțiune precum câinii
29/01/2023 16:53

Animalele care arată la fel de multă afectiune precum cainii. Există si alte animale care pot concura cu usurintă cu cainii pentru titlul de cel mai bun companion al omului. Caini si-au castigat deja recu ...

Leopard 2 vs T-90M. Ce tancuri vor câștiga, în urma confruntării dintre cele de fabricație germană și cele de fabricație rusească
29/01/2023 16:52

Ambele tancuri au tunuri si munitie principale puternice, protectie avansată a blindajului si sisteme optice si de control avansate. Intr-un cadru larg, cu rază de actiune posibilă foarte mare, T-90 ar pu ...

Cancerul cu cea mai mare mortalitate în România la nivel european, învins în Australia. De doi ani, nu mai există niciun caz
29/01/2023 16:50

Vorbim despre cancerul de col uterin. Acest tip de cancer poate fi prevenit foarte simplu prin vaccinare, iar in Australia, de doi ani, nu a mai fost niciun caz. Cum? Foarte simplu: prin vaccinarea anti HPV. ...

Consilierul lui Zelenski: Trupele ruse vor teroriza populația civilă până se va încheia războiul
29/01/2023 16:49

Consilierul şefului cancelariei prezidentiale ucrainene, Mihailo Podoliak, a afirmat că trupele ruse vor continua să terorizeze ucrainenii cu atacuri cu rachete si drone pană la finalul războiului, potri ...

Ministerul britanic al Apărării: Moscova diminuează deliberat numărul pierderilor sale în Ucraina
29/01/2023 16:49

Rusia diminuează in mod deliberat numărul pierderilor sale in războiul impotriva Ucrainei, afirmă sambătă Ministerul britanic al Apărării intr-un buletin informativ cu privire la situaţia de pe front ...

Procurorii DNA au dat lovitura: doi inspectori ANAF, prinși în flagrant când cereau mită
29/01/2023 16:49

Doi inspectori in cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală au fost plasaţi in arest la domiciliu pentru luare de mită, ei fiind suspectaţi de procurorii DNA că au pretins 10.000 de euro de la admin ...

Românii vor scoate mai mulți bani din buzunar pentru aceste servicii- Prețurile au crescut cu până la 30%
29/01/2023 16:47

Pacienţii trebuie să scoată mai mulţi bani din buzunar la inceputul lui 2023 faţă de 2022 pe investigatii medicale in clinicile private. Potrivit unei analize făcute de Ziarul Financiar, costurile in ...

Scandal rasist la naționala de fotbal a Bulgariei: Fotbaliștii cu altă culoare a pielii nu vor juca
29/01/2023 16:47

Directorul tehnic al Federatiei de Fotbal din Bulgaria, Georgi Ivanov, a fost criticat după unele comentarii privind culoarea pielii jucătorilor care ar putea evolua pentru echipa natională. Cresterea num ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei