Armed & Dangerous Review

default

Dimensiune font:

| 24-10-2012 14:52

Armed & Dangerous Review

Cine isi mai aduce aminte de Giants: Citizen Kabuto? Primul titlu al celor de la Planet Moon Studios (echipa ce s-a desprins de Shiny Entertainment dupa crearea primului MDK) a surprins prin originalitatea gameplay-ului, grafica de calitate si umorul debordant pe care il avea, 100% britanic. Si cu toate ecourile pozitive din presa de specialitate, el nu a fost primit prea bine de gameri, poate tocmai din cauza nonconformismului sau. Cu toate acestea, Planet Moon nu s-au dat batuti si acum, sub aripa protectoare a celor de la Lucas Arts, au dezlantuit asupra lumii un 3rd person shooter in cel mai pur sens al cuvantului, cu o grafica din nou excelenta, voice acting si muzica de zile mari si cu acelasi umor ce va starni cu siguranta hohote de ras.

Armed and Dangerous Armed and Dangerous

Povestea e cat se poate de simpla si lipsita de absolut orice credibilitate. Intr-un taram indepartat (o combinatie ciudata intre o lume fantasy si epoca industrializarii), o trupa de trei hoti, The Lionhearts, pun la cale cel mai mare jaf din istorie, intentionand sa fure The Book of Rule, pentru a-l inlatura pe tiranicul rege Forge de la domnie. Pentru aceasta insa, ei trebuie mai intai sa-l gaseasca pe Rexus, un batran orb cu o anumita “afinitate” pentru oi, el fiind singurul care poate dezlega vraja ce previne folosirea cartii. Cei trei vajnici temerari sunt Roman, un om in haine de aviator si creierul echipei; Q, un robot urias dependent de ceai ce poarta pe cap o casca de centurion roman si Jonesy, o cartita miner cu accent scotian. Povestea este prezentata prin filmulete intermediare absolut demente, ele fiind si principalul motiv pentru care jucatorul isi va dori terminarea jocului. Si cu toate ca ele sunt pixelate si par a fi lucrate de amatori, fiti fara grija. Aceasta este si ideea, deoarece nimic in acest joc nu este luat in serios, nici chiar povestea in sine. Vi se pare ciudat? Si inca nici n-am inceput.

Armed and Dangerous Armed and Dangerous

Grafica este foarte buna, beneficiind de toate tehnologiile si efectele actuale. Veti gasi efecte meteorologice excelent redate (ninsoare, ploaie torentiala), explozii spectaculoase, efecte de fum, pixel shading, texturi detaliate si umbre dinamice aruncate de personaje asupra terenului, toate acestea nestresand insa extraordinar de mult sistemul jucatorului. Nivelurile sunt diverse (munti inzapeziti, faleze sau paduri idilice) si create cu cap, unele fiind de-a dreptul uriase, singurul mod facil de a va deplasa prin ele fiind folosirea Jet Pack-ului, acesta fiind o versiune imbunatatita a celui din Giants.
Partea de sunet este si ea ireprosabila, incepand de la efectele armelor si terminand cu muzica (imnuri scotiene de cea mai buna calitate, ce se potrivesc perfect cu actiunea) si voice acting-ul exceptional. Dialogurile din timpul filmuletelor (care au un timp de vizionare total de o ora si ceva) sunt geniale, iar cinefilii vor recunoaste imediat vocea regelui Forge ca fiind aceeasi cu cea a lordului Farquad din filmul Shrek. Pe langa aceasta, veti mai auzi o serie de replici amuzante si in timpul misiunilor, cum ar fi “Where did my legs go?”, “I didn’t know they had kidnyes” sau “Is that a spleen?”, ele contribuind din plin la umorul jocului.

Armed and Dangerous Armed and Dangerous

Dupa cum aflam de pe site-ul oficial, victoria finala este a voastra dupa ce trageti in jur de 12.000 de gloante, acesta fiind de altfel si principiul de baza al jocului: omorati tot ce misca (sau sta pe loc). Cladiri, orci, soldati, oi, pinguini sau zeppelin-uri… in Armed & Dangerous nu se face discriminare in privinta potentialelor tinte, orice si oricine putand fi o viitoare victima a jucatorului. Pentru a adauga savoare luptelor, sistemul fizic HAVOK este folosit in mod extensiv, la cladiri, inamici sau elemente de decor. Cladirile pot fi aruncate in aer in cel mai artistic mod cu putinta, jucatorul putand sa niveleze un sat intreg daca are suficient explozibil. Geamurile pot fi sparte, iar peste tot veti gasi butoaie cu explozibil, care odata impuscate pot declansa o reactie in lant spectaculoasa care, pe langa un foc foarte frumos de artificii, va poate scuti de multe lupte inutile impotriva unor grupuri numeroase de inamici. Uneori, veti putea urni bolovani din varful unui deal pentru a strivi soldatii aflati la baza acestuia si nu de putine ori veti avea surpriza ca atunci cand dinamitati un inamic, acesta sa aterizeze langa voi dupa cateva secunde bune cu un sunet, de obicei sec: ”bam”. De asemenea, este o reala placere sa aruncati in aer baracile de prin niveluri (veti fi nevoit sa faceti oricum asta, fiindca altfel inamicii se vor spawna la nesfarsit) si sa vedeti cum acoperisul zboara la 20 de metri in aer pentru a se prabusi dupa aceea peste cladirea in flacari si soldatii de dedesubt.

Armed and Dangerous Armed and Dangerous

Arsenalul pe care il aveti la dispozitie este foarte variat, iar cei de la Planet Moon dovedesc inca o data ca nu duc lipsa de idei originale. Veti incepe jocul cu o pusca simpla, urmand ca pe parcurs sa primiti o mitraliera, o pusca cu luneta, Land Shark Gun, Mortar, Tupsy Turvy Bomb, Vindaloo Rocket Launcher sau World’s Smallest Blackhole. Daca va uitati putin ciudat la unele denumiri ale armelor, nici o problema; la fel am ramas si eu interzis la vederea lor. Land Shark Gun-ul este exact ce zice numele: o arma care trage cu rechini pe uscat. Acestia isi cauta singuri prada, jucatorul urmarind traseul lor cu ajutorul aripioarei de la nivelul solului, iar cand omoara un inamic, o vor face in cel mai pur stil Jaws. Vindaloo Rocket Launcher este un lansator de rachete ghidate (foarte folositor impotriva grupurilor mari de inamici, dar si impotriva cladirilor) iar World’s Smallest Black Hole este chiar o gaura neagra care odata activata, va inghiti toti inamicii din imprejurimi.
Tupsy Turvy Bomb este poate cea mai originala arma din istoria gaming-ului, ea fiind un tirbuson imens cu care jucatorul intoarce pentru moment lumea cu fundul in sus, toti inamicii de pe harta cazand evident spre cer, conform legilor fizicii. Dupa cateva secunde, lumea revine la normal, iar inamicii vor ateriza pe pamant, cu acelasi zgomot sec de “bam”. Genial, nu ?!

Armed and Dangerous Armed and Dangerous

Fiind vorba de un 3rd person shooter, prea multe nu veti avea de facut de-a lungul misiunilor, decat sa ajungeti din punctul A in punctul B (nimicind tot ce gasiti pe traseu), sa distrugeti un anumit numar de cladiri pictate cu o tinta imensa pe ele, eventual sa mai salvati un taran, doi si ii returnati la casele lor (cum faceati cu Smarties in Giants) si cam atat ar fi de zis despre gameplay. AI-ul adversarilor nu este stralucit si, in afara de o precizie de-a dreptul hilara (am intalnit situatii in care un arcas ma nimerea de la o distanta buna pentru o pusca cu luneta), rolul lor nu este decat acela de a fi tinte miscatoare. Ca sa adauge totusi putina varietate jocului, Planetmoon au inclus si cateva misiuni in care veti fi la comanda un turete si va trebui sa aparati zidurile unui oras de hoardele de inamici (ce vor numara cateva sute) care vor lua cu asalt zidurile pe care trebuie sa le aparati. De asemenea, daca sunteti destul de atent, veti gasi prin niveluri si diverse token-uri care vor debloca bonus-uri cum ar fi un grad sporit de dificultate, noi niveluri sau anumite efecte grafice hazlii (Big heads, big hands, etc).
Cu toate acestea insa, jocul tinde sa devina monoton, mai ales daca trebuie sa reluati o misiune de cateva ori, deoarece nu veti putea salva oriunde, ci doar in pub-uri, unde de asemenea va veti reinprospata viata si munitia la arme. Din fericire, nu veti avea de completat decat 21 de misiuni, ceea nu va va lua prea mult timp, iar unele din ele vor fi suficient de amuzante incat sa doriti sa le mai jucati inca o data.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:01


1. Informații generale privind concedentul, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Bivolari, judeţul Iasi, telefon 0232-298555, Fax: 0232-298508, email primaria primariabivolari@yahoo.com, persoana de contact:Alina Abuzatoaie; 2.1 Informații generale privind obiectul concesiunii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie concesionat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : NC61473- TABARA= 583mp, NC61478- TABARA=583mp, NC62701- TABARA=583mp, NC62702- TABARA =583mp, NC62703- TABARA=583mp, NC62704- TABARA=583mp, NC62706- TABARA =583mp, NC62709- TABARA=583mp, NC62705- BIVOLARI=500mp, NC61481- BIVOLARI=500mp. Concesiunea se face conform HCL nr 65/28.05.2020 si OUG 57/2019. 2.2 Informații generale privind obiectul inchirierii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie inchiriat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : T77 P609/29=3238 mp, T63 P419 TRAIAN=13ha, T64 P421 TRAIAN=7,4221 ha; Inchirierea se face conform HCL nr 69/28.05.2020 si OUG 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la sediul U.A.T. Comuna Bivolari în baza unei cereri scrise. 3.2. Denumirea şi adresa serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obţine un exemplar din documentaţia de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00, Comuna Bivolari, jud. Iasi. 3.3. Costul şi condiţiile de plată pentru obţinerea acestui exemplar, unde este cazul: 50 lei, se poate achita la casieria UAT Comuna Bivolari de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20/11/2020, ora 13.00. 4. Informaţii privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 26/11/2020, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: 1 exemplar. 5. Data şi locul la care se va desfăşura sedinţa publică de deschidere a ofertelor 26/11/2020, ora 14.00, la sediul UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail ale instanţei competente în soluţionarea litigiilor apărute şi termenele pentru sesizarea instanţei: Tribunalul Iasi, Str. Elena Doamna, nr. 1A, tel: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, email tr-iasi-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunţului de licitaţie către instituţiile abilitate, în vederea publicării: 04/11/2020
Ivanka Trump, audiată sub jurământ. Ea trebuie să dea explicații pentru utilizarea abuzivă a fondurilor nonprofit pentru inaugurarea lui Donald Trump
04/12/2020 16:45

Ivanka Trump (39 de ani), fiica şi consilieră a preşedintelui Statelor Unite, a fost audiată sub jurămant, săptămana aceasta, ca parte a unui proces civil referitor la utilizarea abuzivă a fondurilor no ...

 4 motive pentru care ar trebui sa iti vopsesti masina
04/12/2020 16:12

Iti place felul in care circula masina ta, dar ti-ai dori sa faci modificari la aspectul ei? S-ar putea sa fie timpul sa faci o vizita la o vopsitorie auto in Bucuresti.  Toata lumea are un motiv dif ...

Noi reguli pentru carantină în cazul persoanelor care intră în contact cu pacienți cu COVID sau care vin din zone cu riscul epidemiologic ridicat
04/12/2020 15:36

 Comitetul National pentru Situatii de Urgentă a stabilit vineri să fie exceptate de la măsura carantinării persoanele care au avut contact cu un pacient cu COVID-19 dacă se dovedeste prin documente m ...

OFICIAL - Noua listă a ţărilor cu risc epidemiologic: Persoane care se întorc din aceste ţări trebuie să stea în izolare 14 zile
04/12/2020 15:33

  Danemarca a fost inclusă pe lista ca urmare a detectiei circulatiei in populatia umana a unor variante de virus Sars Cov 2 provenite de la fermele de nurci.

Dosarul achizițiilor de echipamente medicale: Au fost reținuți manageri de spitale, un polițist, consilieri locali / Robot cumpărat la preț triplu, pentru o mită de 25.000 de euro
04/12/2020 14:33

 Managerul Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc, fostul manager al Spitalului de Boli Infecţioase Braşov, mai multi angajati din spitale, un politist si consilieri locali se află printre cele 12 perso ...

Lista celor mai afectate zone din Romania din cauza epidemiei Covid-19. Situatie foarte grava in Bucuresti si Constanta
04/12/2020 14:15

 Municipiul Bucuresti - 986 si judetele Constanta - 434, Cluj - 431, Brasov - 355, Timis - 344, Iasi - 340 sunt zonele cu cele mai multe cazuri nou confirmate de coronavirus fata de ultima raport ...

FOTO/VIDEO - Cine este copilul anului, ales de revista Times
04/12/2020 12:30

Un om de stiintă si inventator in varstă de 15 ani a fost numit pentru prima dată „copil al anului” de revista Time, relatează The Guardian. Gitanjali Rao, din Denver, Colorado, a inventat noi t ...

FOTO - Cum a ajuns Hitler președinte peste africani
04/12/2020 12:22

Un politician african numit după Adolf Hitler a castigat alegerile locale din Namibia, scrie Daily Mail. Acesta spune că nu are legături cu partidul nazist si nici nu plănuieste să cucerească lumea. Coinc ...

GHIDUL votantului: TOATE regulile pe care trebuie să le respectați dacă ieșiți duminică la urne
04/12/2020 10:34

Alegătorii care se prezintă duminică la urne pentru a-şi alege reprezentanţii in noul Legislativ sunt obligaţi să respecte măsurile speciale de protecţie stabilite de autorităţi in contextul pandemie ...

76 de moschei din Franța vor fi verificate
03/12/2020 11:36

Autoritătile din Franta vor face controale amănuntite la multe moschei, pentru a căuta dovezi legate de islamistii radicalizati.     76 de moschei din Franta vor fi verificate de autoritătile d ...


Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei