Beowulf

default

Dimensiune font:

| 22-10-2012 14:28

Beowulf

Pretul succesului

Daca te numeri printre cei trei oameni de pe planeta care inca nu stiu cine este Beowulf, citeste prima parte a preview-ului aparut in numarul de noiembrie al revistei. Acolo vei putea afla in cateva randuri principala linie pe care poemul eroic o urmareste pe trei mii si ceva de versuri. O litanie de-a dreptul impresionanta despre unul dintre cele mai cunoscute personaje ale mitologiei nordice, intrecut poate doar de Conan. In concordanta cu lansarea filmului lui Zemeckis, cei de la Activision s-au strofocat sa scoata jocul fara problemele obisnuite deja pentru astfel de momente. Graba si necesitatea de a lansa un joc intr-o data prestabilita si fara nici un fel de posibilitate de amanare au constituit o mare problema pentru toti producatorii de jocuri. Miliarde de bug-uri, desi raportate de game testeri, au vazut lumina soarelui odata cu lansarea a 90% dintre jocurile cu termen de lansare batut in cuie. Daca vrei exemplu concret, uite-te la ceea ce a facut JoWood cu Gothic 3. Un joc cu un potential fantastic, dar care nu a devenit jucabil decat la un an de la lansare. Activision a reusit sa faca imposibilul si sa lanseze jocul fara mari probleme.

Grendel si mama sa

Intreaga epopee ce vrea sa fie Beowulf se refera la un mare erou. Partea frumoasa si atipica este ca acesta nu este unul tipic. Nu este un Fat-Frumos care isi sacrifica ce are mai de pret pentru a-si ajuta poporul. Dimpotriva. Este o antiteza a eroului clasic, un fel de Span ajuns stapan peste Dumbrava Minunata. Povestea lui pleaca de la cautarea gloriei pe care tine sa o cucereasca in orice mod (deh, scopul scuza mijloacele) si de la faptele mai mult sau mai putin discutabile din timpul domniei sale. Jocul este cat de cat aliniat poeziei si mult mai apropiat de filmul lui Zemeckis.

La fel de atipic ca si caracterul eroului, tutorialul jocului te arunca direct in mijlocul unei batalii la fel de epice ca si restul naratiunii. Beowulf se lupta cu noua monstri ai marii, iar dupa ce ii infrange pe fiecare si primeste puterea data de focalizarea maniei de la sefa sirenelor, devine stereotipul vikingului cu muschi. La fiecare pumn dat sau primit, Beowulf se enerveaza. Cat de tare se supara el ne arata o flacara dintr-un colt al ecranului, care, cu cat se face mai mare, cu atat devine mai nervos personajul. In momentul in care Beowulf simte ca este momentul sa se elibereze, prin apasarea unui simplu buton, toata aceasta manie il ajuta sa intre in starea berserk, atat de caracteristica luptatorilor vikingi. Prieten, inamic, planta sau cladire va simti pe propria-i piele, scoarta sau tencuiala ce inseamna sa il superi pe Beowulf. In aceste momente, forta i se multiplica de un miliard de ori si oricine ii sta in cale este spulberat. Desi suna ca un lucru bun de avut la casa omului, acea stare nu ofera doar avantaje. In fiecare dintre peripetiile sale, Beowulf este insotit de o gasca de prieteni, numiti thani, care il ajuta cum pot, iar cand eroul nostru se foloseste de puterea maniei, toata lumea din jur are de suferit. Iar daca thanii mor, toate aventurile iau sfarsit. Asadar trebuie folosita cu moderatie si cat mai departe de prieteni.

Pentru un 3rd person adventure ca acest joc, introducerea aliatilor si a modului in care ei sunt controlati nu este ceva nou. Daca mai tineti minte, in Rainbow Six se mai folosea echipa pentru a deschide usi, a curata incaperi sau altele asemenea. Ce este nou insa este modul prin care acesti camarazi de arme sunt motivati. Fiecare serie de lovituri aplicate dusmanilor umple o bara de energie. Cand acea bara este plina, Beowulf poate folosi o aura ce creste forta de atac atat a sa, cat si a prietenilor sai. Desi pare un lucru usor, acea bara este greu de adus la suta la suta, deoarece functioneaza si ca bara de sanatate, fiecare lovitura primita reducand-o substantial. Astfel, nu este un lucru bun sa te arunci cu capul inainte in mijlocului roiului de dusmani, doar pentru a realiza combinatii de lovituri pentru a creste acea bara de energie. Este de ajuns ca doar unul din patru adversari sa iti aplice o lovitura maiastra pe la spate pentru ca tot efortul sa fie in van.

Pe masura ce inaintezi in joc si vei face fapte de vitejie din ce in ce mai mari, tot mai multi thani ti se vor alatura pentru a lupta impotriva raului universal. Avantajele evidente sunt puterea extra de atac/aparare si cresterea volumului de energie (viata) ce poate fi captat de bara despre care vorbeam mai sus. Dezavantajul imediat insa este ca desi bara este mai mare, iti va fi foarte greu sa o umpli pentru a folosi aurele din dotare.

Dupa ce faptele tale initiale de vitejie si pactul ticalos pe care il faci cu mama lui Grendel te-au suit pe tronul danez, se deschide un nou capitol in cariera ta de rege, Legacy. Datorita acestuia toate faptele tale de vitejie sau barbare vor modifica modul in care supusii se comporta fata de tine, modul in care esti vazut de restul lumii si puterile de care te vei putea folosi. Astfel, fiecare fapta buna facuta de tine iti va deschide drumul catre mai multe aure, mai puternice si mai de durata sau catre noi aliati. Poporul se va uita cu respect la tine, iar Beowulf Tiranul va deveni Beowulf Luminatul. Daca in schimb alegi sa calci peste cadavrele tuturor pentru a te acoperi de glorie, Beowulf Tiranul devine Beowulf Barbarul. Fortele intunericului iti vor fi cele mai bune prietene si nu vei avea nevoie de prea multi thani pentru a infrange pe oricine.

Rupe, sfarma, sfasie

De departe cel mai imersiv sistem de lupta de pana acum, cel folosit in Beowulf face deliciul oricui saliveaza la vederea sangelui, a oaselor zdrobite si a capetelor sparte. Desi se poate folosi abordarea clasica de a da cu sabia in tot ce te inconjoara (foarte violenta si sangeroasa deopotriva), cea mai spectaculoasa lupta este cea de aproape, om la om, om la monstru. Un fel de lupta dreapta in care cel mai puternic (Beowulf) castiga, ciobaneasca este cel mai eficient mod de a scapa de un dusman. Folosind butonul de priza, Beowulf se arunca asupra dusmanului, ignorand arma sa si a acestuia. Prinzandu-se intr-o inclestare pe viata si pe moarte, vei rupe butoanele de pe tastatura pentru a iesi viu din inclestare. Introdus deja de ceva vreme, sistemul de apasa butonul potrivit la momentul potrivit pentru a-ti reusi combinatia de lovituri nu functioneaza la fel in Beowulf. Pe ecran iti apare butonul ce trebuie apasat, dar trebuie apasat succesiv cat mai repede cu putinta, altfel dusmanul scapa din lupta si se intoarce impotriva ta. Asadar, tastatura trebuie tratata ca cel mai mare inamic si dat in ea cu toata forta. Te va uri dupa, dar asta e. Doar cei mai puternici supravietuiesc, iar ea nu poate sa se razbune.

Desi acest sistem de lupta se poate folosi si impotriva dusmanilor ordinari, el este cheia succesului in lupta cu monstrii mai speciali. Fiecare dintre acestia va avea o bara de sanatate impartita in mai multe sectiuni. Sectiunile mari pot fi tocate incet-incet in mod clasic, dar cele de tranzitie trebuie sfaramate prin combinatii speciale, extraordinar de spectaculoase. Astfel vei smulge maini, capete sau coloane vertebrale, doar pentru a le baga pe gat celui caruia tocmai i le-ai furat. Extraordinar de violent, se poate chiar compara cu Manhunt, de departe unul dintre cele mai bolnave jocuri de pana acum.

Prinde gotu’, rupe-i capu’

Unul dintre cele mai antrenante jocuri ale acestei luni, Beowulf merita incercat de oricine tine sa se descarce violent fara a rani pe cineva drag. Sau poate rani pe cineva cand realizeaza ca jocul nu poate fi salvat unde vrei. Nici macar cu checkpoints. Odata inceput un episod, acesta trebuie dus pana la capat daca nu vrei sa il iei de la inceput a doua zi. Foarte frustrant, mai ales cand vrei sa iei o pauza dupa ce te chinui o ora sa omori un boss si realizezi ca pentru a ajunge la el, trebuie sa refaci prima ora a episodului. Te face sa intri si tu in berserk mode si sa vrei sa le spargi capetele celor de la Activision.


Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:03

1. Informații generale privind concedentul, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Bivolari, judeţul Iasi, telefon 0232-298555, Fax: 0232-298508, email primaria primariabivolari@yahoo.com, persoana de contact:Alina Abuzatoaie; 2.1 Informații generale privind obiectul concesiunii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie concesionat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : NC61473- TABARA= 583mp, NC61478- TABARA=583mp, NC62701- TABARA=583mp, NC62702- TABARA =583mp, NC62703- TABARA=583mp, NC62704- TABARA=583mp, NC62706- TABARA =583mp, NC62709- TABARA=583mp, NC62705- BIVOLARI=500mp, NC61481- BIVOLARI=500mp. Concesiunea se face conform HCL nr 65/28.05.2020 si OUG 57/2019. 2.2 Informații generale privind obiectul inchirierii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie inchiriat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : T77 P609/29=3238 mp, T63 P419 TRAIAN=13ha, T64 P421 TRAIAN=7,4221 ha; Inchirierea se face conform HCL nr 69/28.05.2020 si OUG 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la sediul U.A.T. Comuna Bivolari în baza unei cereri scrise. 3.2. Denumirea şi adresa serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obţine un exemplar din documentaţia de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00, Comuna Bivolari, jud. Iasi. 3.3. Costul şi condiţiile de plată pentru obţinerea acestui exemplar, unde este cazul: 50 lei, se poate achita la casieria UAT Comuna Bivolari de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20/11/2020, ora 13.00. 4. Informaţii privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 26/11/2020, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: 1 exemplar. 5. Data şi locul la care se va desfăşura sedinţa publică de deschidere a ofertelor 26/11/2020, ora 14.00, la sediul UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail ale instanţei competente în soluţionarea litigiilor apărute şi termenele pentru sesizarea instanţei: Tribunalul Iasi, Str. Elena Doamna, nr. 1A, tel: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, email tr-iasi-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunţului de licitaţie către instituţiile abilitate, în vederea publicării: 04/11/2020
Nicolas Sarkozy, fostul presedinte francez, judecat in dosarul
23/11/2020 18:09

Fostul presedinte francez Nicolas Sarkozy este judecat la Tribunalul Corectional din Paris, incepand de luni si pana la 10 decembrie, cu privire la coruptie si trafic de influenta in dosarul "interceptaril ...

Sindicatul Europol: Rugăm hoţii să nu fure după ora 18:00
23/11/2020 14:40

Potrivit sindicaliştilor de la Europol, şefii de la IPJ Harghita i-au anunţat pe subalterni că de acum incolo vor munci cate 12 ore, de luni pană sambătă, intre 06:00 - 18:00. În cazul unor urgen ...

Angajații Spitalului Județean de Urgență Bacău se tem de vaccinul anti-COVID
23/11/2020 13:15

Directia de Sănătate Publică Bacău a inceput interogarea personalului medical din toate spitalele, a celui din centrele de asistentă socială, angajatilor din ambulatorii de specialitate, policlinici, di ...

Suedia, mesaj dur către populație: „Anulați, reprogramați și amânați
23/11/2020 12:15

Premierul Suediei, Stefan Lofven, a transmis un mesaj clar cetăţenilor, in contextul pandemiei. În fata unei mortalităti considerabil mai mari decat in ​​alte tări nordice, Suedia incearcă o var ...

„Beţi câte 50 de grame şi mergeţi mai departe”, sfatul lui Dodon după pierderea alegerilor
23/11/2020 12:00

Igor Dodon, incă preşedinte in funcţie al Republicii Moldova după ce a pierdut alegerile im faţa Maiei Sandu, merge in localităţile in care a obţinut cele mai multe voturi la scrutinul prezidenţial şi ...

Europa va ridica în ianuarie restricţiile de zbor impuse avioanelor Boeing 737 MAX
23/11/2020 11:45

Europa va ridica in ianuarie restricţiile de zbor impuse avionului Boeing 737 MAX, după ce autoritatea de reglementare americană (FAA) a pus capăt consemnării la sol din ultimele 20 de luni. Modelul Boein ...

Procurorii din Germania cercetează aproximativ 20.000 de cazuri de infracţiuni legate de noul coronavirus
23/11/2020 11:35

Procurorii din Germania anchetează aproximativ 20.000 de cazuri de infracţiuni legate de noul coronavirus, relatează luni cotidianul german Die Welt, citat de DPA. Comercializarea de măşti sanitare contra ...

Peste 25.000 de copii au fost uciși în Afganistan
23/11/2020 11:25

În perioada 2005-2019 in conflictele din Afganistan au fost ucişi sau răniţi 26.025 de copii, arată un raport al organizaţiei caritabile britanice Salvaţi Copiii, preluat de dpa. Numai anul trecut, ...

Țara care anunță relaxarea restricțiilor
23/11/2020 10:45

În prezent, Franţa se află sub carantină la nivel naţional, insă autorităţile promit că vor incepe eliminarea treptată a restricţiilor ce au fost impuse pentru limitarea transmiterii COVID-19. ...

Alte trei localități au intrat în carantină. Cine sunt românii afectați
23/11/2020 09:55

Romania este lovită crunt de pandemia de coronavirus. Avem parte de mii de cazuri noi in fiecare zi, iar restrictiile sunt pe măsură. Autoritătile au decis carantinarea altor localităti importante. Decizii ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei