BREAKING Mitică Dragomir ar fi achiziționat fără să știe unul dintre terenurile samsarilor săltați de DNA - Dedesubturile dosarului de mare corupție

ciocan  codul-penal

Dimensiune font:

| 05-12-2023 14:49

Fostul șef al LPF Mitică Dragomir ar fi achiziționat fără să știe detaliile de obținere, un teren pus în vânzare de către samsarii de terenuri din zone bune ale Capitalei săltați recent de DNA pentru fapte de fals în acte și alte infracțiuni de mare corupție, afirmă pentru autorul acestui material surse judiciare.
Potrivit acestora, una dintre pistele anchetatorilor s-ar îndrepta către un teren din Capitală, deținut și vândut cu acte false de către samsarii ridicați de DNA, și care se pare că ar aparține sau a aparținut la un moment dat lui Mitică Dragomir.


Sursele citate nu pot oferi alte detalii la acest moment, ancheta fiind una vastă, procurorii verificând modalitatea de intrare în posesie a acestor samsari de terenuri în cazul a peste 20 de imobile din Capitală.
 

 

 

Samsari arestați preventiv la cererea DNA
În dosar sunt vizați și notari, astfel că procurorii DNA au cerut Curții de Apel București arestare preventivă pentru 30 de zile a trei dintre samsarii din gruparea infracțională.

 

În cazul altor șapte inculpați, printre care și inculpatul Florin Bogdan, inspector în cadrul Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale (D.G.I.T.L.) Sectorului 1, procurorii au luat măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, pentru abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Instanța de fond a emis mandate de arestare preventivă pentru cei trei iar ancheta continuă cu identificarea tuturor terenurilor și a situațiilor juridice reale ale acestora.

Samsarii - Exponenți ai lumii interlope bucureștene
Surse judiciare afirmă că cei trei arestați în acest dosar ar fi persoane apropiate de interlopi din Capitală.

Este astfel vorba despre Cristian Valentin Gheorghe, Emanuel Nicușor Gheorghe și Gheorghe Ana Maria.


Potrivit surselor mai sus arătate se pare că liantul celor trei cu Dumitru Dragomir, fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal, ar fi fost un alt inculpat.

Acesta se pare că era în strânsă legătură cu Emanuel Nicușor Gheorghe, în scopul obținerii de imobile pentru sine, dar și în scopul obținerii de sume de bani din vânzarea lor.

Rolul acestui inculpat era acela de a identifica și de a da ”ponturi” cu privire la existența unor terenuri abandonate ori fără moștenitori, în zona lacului Herăstrău, zonă în care locuiește inculpatul de foarte mult timp.

Totodată prin prisma relațiilor de prietenie cu Dumitru Dragomir – fost președinte LPF, acest inculpat a asigurat vânzarea unui teren la un preț avantajos către firma deținută de Dragomir Dumitru, pe acest teren fiind construit un ansamblu de locuințe de lux.


Pe timpul derulării cercetărilor, menționează sursele pentru autor, s-a stabilit că acest inculpat s-a aflat în legătură cu Emanuel Nicușor Gheorghe chiar și anul în 2022, pentru a discuta despre alte terenuri ce ar putea fi obținute pe nedrept, dar și pentru a discuta despre o vulnerabilitate legată de faptul că una din persoanele care avea cunoștință de caracterul infracțional al acțiunilor desfășurate ar fi anunțat organele judiciare despre acestea.

Dosarul pe scurt
În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care arată că în prezenta cauză se efectuează cercetări cu privire la comiterea, în perioada 2014-2023, de către mai multe persoane, printre care și inculpații menționați mai sus, a unor infracțiuni în vederea obținerii pe nedrept a unor imobile (24 terenuri), aflate în proprietatea statului, situate pe raza municipiului București (sectoarele 1 și 2).

În contextul menționat mai sus, inculpații G.A.M., G.E.N. și G.V.C. au constituit un grup infracțional organizat, la care ulterior au aderat și alte persoane, printre care și o parte dintre ceilalți inculpați, cercetați în prezenta cauză.


Ca și mod de operare, inculpații ar fi identificat inițial terenuri aflate în proprietatea statului ca urmare a dispunerii în trecut a unor măsuri de expropriere după care, prin întocmirea și folosirea unor sentințe civile judecătorești false, datate în anii 1997-2000, ar fi pretins în fața notarilor publici și a altor instituții de stat că au dobândit acele terenuri prin uzucapiune. Ulterior, aceștia ar fi solicitat emiterea actelor de dobândire a proprietății și înscrierea lor pe rolul fiscal ori intabularea funciară.

Sentințele respective ar fi fost redactate de către inculpați pe numele unor persoane cu o situație materială precară, ce nu ar fi avut niciun drept asupra terenurilor și cărora li s-ar fi indicat și ce anume să declare în fața autorităților referitor la modalitatea de dobândire a dreptului de proprietate asupra acestora.

Ajutor de la funcționari
În unul dintre cazuri, inculpații ar fi beneficiat de ajutorul notarului public și a inspectorului Bogdan Florin, din cadrul D.G.I.T.L. Sector 1, care nu și-ar fi îndeplinit atribuțiile de serviciu prevăzute de legislația primară și care ar fi permis dobândirea imobilului respectiv fără o minimă verificare a veridicității documentelor puse la dispoziție.

Ulterior, după înregistrarea frauduloasă a dreptului de proprietate pe numele persoanelor interpuse, terenurile ar fi fost vândute mai departe printr-un circuit complex, de spălare a banilor.

În prezent, pe multe dintre terenurile respective sunt construite ansambluri de locuințe ori clădiri de birouri. De precizat este faptul că, într-una dintre clădirile de birouri, funcționează sediul unei secții de poliție, pentru al cărei spațiu se plătește chirie și în prezent unuia dintre inculpați.


Profitul obținut de membrii grupului din tranzacționarea ulterioară a acelor terenuri depășește suma de 10 milioane de euro. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Șefa ANM anunță o vreme neobișnuită pentru această perioadă. Unde va ploua în următoarele zile
24/02/2024 23:33

Elena Mateescu, directorul ANM, a anunţat prognoza meteo. Aceasta precizează că urmează o vreme neobisnuit de caldă pentru această perioadă a anului. Potrivit meteorologilor, la Zimnicea, temperatura ...

Trei femei, înjunghiate mortal într-un bordel din Viena. Alte două femei, mamă și fiică, ar fi fost ucise de tată
24/02/2024 19:20

 Cinci femei au fost ucise vineri, 23 februarie, la Viena. Trei dintre acestea au fost injunghiate mortal intr-un bordel. În acest caz, un tanăr in varstă de 27 de ani care avea asupra sa un cuţi ...

Unde ne ascundem în cazul în care România este atacată. Harta interactivă a adăposturilor. Lista actualizată pentru întreaga țară
24/02/2024 18:40

 În ultimii ani, contextul beligerant din lume i-a făcut pe romani să se teamă. În cazul unui posibil atac asupra Romaniei, putini sunt cei care stiu unde să se adăpostească. Unde ne put ...

Mama lui Alexei Navalnîi a convins autoritățile ruse - Cadavrul disidentului a fost predat familiei după o săptămână
24/02/2024 18:23

Cadavrul lui Alexei Navalnii a fost predat mamei sale, a anuntat purtătorul de cuvant al familiei disidentului, Kira Yarmysh, potrivit Sky News. Anterior, autoritătile ruse doreau să păstreze cadavrul timp ...

 Incidente la Moscova - Polițiștii au făcut arestări la mitingul soțiilor militarilor mobilizați în Ucraina
24/02/2024 17:18

Poliţia rusă a arestat sambătă mai mulţi jurnalişti, la o manifestaţie a soţiilor unor militari mobilizaţi, care cer ca aceştia să fie aduşi inapoi din Ucraina, care marchează doi ani de la invazia ...

Când eroii Ucrainei sunt plânși în limba română
24/02/2024 10:38

După 2 ani de război cu pierderi grele, Ucraina trebuie să găsească oameni noi pe care să-i trimită pe front. In acest context, la 10 kilometri de granita cu Romania, in satul Cupca, o mamă isi plange f ...

Ion Cristoiu explodează după ce România l-ar fi propus pe Iohannis la NATO: Postura lui e de rah..t
24/02/2024 00:22

Jurnalistul Ion Cristoiu spune că speculatiile pe tema propunerii lui Klaus Iohannis pentru candidatura la sefia NATO au pus Romania intr-o pozitie penibilă. Cristoiu acuză că Romania s-a făcut de rusine i ...

Ironia fină lansată de CTP după anunțul candidaturii lui Klaus Iohannis la șefia NATO
24/02/2024 00:16

Cristian Tudor Popescu nu s-a sfiit să il taxeze pe Klaus Iohannis, in urma anuntului făcut, joi, de Jennifer Jacobs, corespondent la Casa Albă pentru Bloomberg News. „Postul rezervat pentru Iohanni ...

Dezvăluiri bombă din armata ucraineană: mii de soldați nu au fost niciodată pe front
23/02/2024 18:55

Noul comandant sef al Fortelor Armate ale Ucrainei, Oleksandr Sirski, efectuează un audit al armatei pentru a determina sfera unei „rezerve interne” de trupe, a declarat presedintele partidului parlamentar ...

Din ce era făcut blocul care a ars ca o torță în Valencia
23/02/2024 12:31

David Higuera, inginer tehnic si expert in instalatii de constructii, a declarat că, după toate probabilitătile, materialul folosit la fatada clădirii reprezintă cauza principală a răspandirii rapide a f ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei