Cum dormea "echipat" milionarul jefuit în București: zece brățări cu pietre prețioase, ceas de 300.000 de euro și inel cu diamant, plus trei lanțuri de aur

ciocan  codul-penal

Dimensiune font:

| 18-05-2023 09:39

 Un ceas de lux în valoare de 300.000 de euro, trei brăţări din pietre preţioase la mâna stângă, șapte brăţări cu diamante la mâna dreaptă şi trei lănţişoare din aur cu cruciuliţe din diamante albe la gât și un inel cu diamante în valoare de 100.000 de euro constituiau ”echipamentul” cu care dormea excentricul milionar român Dan Nicorescu în noaptea de 20 octombrie 2020, atunci când a fost jefuit în vila sa din București.

Toate aceste bijuterii, dar și multe altele similare pe care tâlharii le-au găsit în seif au dispărut odată cu unul dintre cei doi rakeți care au dat atacul în cel mai autentic stil mafiot. Din toată această comoară care valorează jumătate de milion de euro, Nicorescu a recuperat doar o sticlă de Cuvee Dom Perignon Vintage 1995 pe care hoții au furat-o din vilă în noaptea jafului și pe care au uitat-o în apartamentul din sectorul 6 București unde au avut o perioadă ”cuibul”.

A ascuns ceasul și inelul cu diamante sub plapumă

Povestea jafului, așa cum a fost relatată anchetatorilor chiar de către Dan Nicorescu, este pur și simplu scenariu de film. Milionarul român a explicat că nu obișnuia să închidă ușa de la intrare pe timpu nopții, iar pe timpul zilei proprietatea sa din nordul Bucureștiului era păzită de un gardian. Culmea, în ziua respectivă Nicorescu îi dăduse liber paznicului.

Jaful efectiv a avut loc între orele 3.00 și 5.00 dimineața, pe 20 octombrie 2020. Omul dormea la acea oră, într-una dintre camerele de la etaj. Cei doi hoți îmbrăcați în negru din cap până în picioare cu fețele ascunse de măști de tip ”Anonymus” peste care erau trase cagule de schi negre au pătruns în camera unde dormea Nicorescu. Unul i-a pus mâna la gură, iar cel de-al doilea l-a ținut de picioare.

 

Trezit din somn, bărbatul a avut prezența de spirit să-și scoată rapid de la mână ceasul de 300.000 de euro și inelul cu diamante de 100.000 de euro pe care le-a ascuns sub plapumă. S-a zbătut cât a putut fiind ”potolit” cu un aparat cu electroșocuri. Când și-a revenit avea deja cătușe puse la mâini și era legat de un scaun.

Ulterior acestui moment, Nicorescu a fost escortat la parterul vilei unde tâlharii i-au cerut să deschisă seiful. Atunci a observat că unul dintre tâlhari purta la mână ceasul său de lux, ediție limitată. Inelul cu diamante, ascuns în plapumă la momentul inițial al atacului, nu l-a mai găsit după ce a scăpat de hoți, semn că aceștia l-au identificat și luat.

Nicorescu a refuzat inițial să deschidă seiful, invocând faptul că nu mai știe cifrul, dar, cu pistolul la cap, cu mâinile legate în cătușe, sub ploaie de lovituri în coaste și sub amenințarea unei ”plimbări” prin pădure, omul a cedat și a deschis ușa casetei unde se aflau alte bijuterii și ceasuri valoroase. Tâlharii au jefuit tot, inclusiv banii găsiți prin casă (sume mici raportat la valoarea bijuteriilor), dar și o sticlă de șampanie de colecție. Înainte de plecare, Nicorescu a fost legat de piciorul metalic al unei canapele de mari dimensiuni, iar cheile cătușelor au fost lăsate pe o masă din încăpere, astfel încât victima să nu poată ajunge la ele. Opt ore a stat legat de canapea Nicorescu, până ce partenera sa a venit a doua zi să vadă ce se întâmplă, având în vedere că omul nu mai răspundea la telefon nici ei și nici altor cunoscuți. Femeia l-a găsit întins pe canapea, cu cătușele legate de picior și de elementul metalic al mobilei.

Cine sunt tâlharii

Polițiștii români au reușit să prindă doar unul dintre jefuitorii care au dat atacul în vila lui Dan Nicorescu. Este vorba despre un bărbat cu dublă cetățenie, română și moldovenească, pe numele său real Serghei Rădean, dar care folosește multe alte acte de identitate. Rădean a fost arestat în noiembrie 2020, la exact o lună de la marele jaf.

Tribunalul București l-a condamnat, în data de 2 mai 2023, la 11 ani de închisoare, sentința nefiind definitivă. 

 

Serghei Rădean are o bogată carieră de jafuri, fiind apreciat drept primul infractor care a implementat în Europa metoda bancomatelor aruncate în aer. În Federația Rusă a fost reclamat, arestat şi condamnat de pentru droguri, tâlhărie, tăinuire, posesie ilegală de arme, arme ascunse. La 31.07.2009 a fost, extrădat din Ungaria pentru o sentinţă emisă în 2007 pentru furt agravat, asociere criminală privind clonare de cărţi de credit şi alte infracţiuni similare. În prezent, el este urmărit întrucât o nouă sentinţă a fost emisă împotriva lui pentru furt agravat. Inclusiv în Moldova are condamnări pentru furt. A primit o pedeapsă de 4 ani şi 6 luni, dar a ieșit din penitenciar înainte de termen, la data de 31.10.2017, La puțin timp după liberare a venit în România și s-a apucat de treabă, bancomate aruncate în aer și alte jafuri și tâlhării.

Nu lucrează singur. Anchetatorii români știu că are cel puțin alți doi complici, unul rămas neidentificat, iar un al doilea, parțial identificat. Ar fi un cetățean care se declară apatrid din regiunea Transnistria și care se pare că nu vorbește limba română. Cu acesta din urmă, Serghei Rădean a intrat peste milionarul Nicorescu.

Într-unul dintre apartamentele închiriate de rakeți în București, polițiștii au găsit trei pahare folosite, iar urmele de ADN indică prezența a trei persoane.

Modul lor de operare dovedește o pregătire temeinică, poate chiar militară, la percheziții fiind găsite elemente care indică acest aspect. În plus, înainte să-l jefuiască pe Nicorescu, Serghei și complicii lui au montat o cameră de luat vederi pe tulpina unui arbore aflat peste drum de vila victimei. Timp de 24 de ore au urmărit imaginile care surprindeau exact ce se întâmplă în curtea țintă, programul victimei și al angajaților săi.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:22

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 235 mp, teren curti constructii, situat in intravilan sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, str. Principala nr. 30, comuna Grumazesti, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 09.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 152 mp, teren curti constructii, situat in sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 11.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Orasul Negresti, cu sediul in orasul Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui, telefon/fax 0235/457.679, e-mail: inforpnegresti@gmail.com, cod fiscal 13407333. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: Teren intravilan in suprafata de 35 mp, situat in orasul Negresti, Str. Decebal nr. 5, ce apartine domeniului public al Orasului Negresti, judetul Vaslui, identificat prin Cartea Funciara Nr. 73695 Negresti, Nr. Cadastral 73695, conform H.C.L. Orasul Negresti nr. 49/28.05.2024 si temeiul legal O.U.G. nr. 57/03.07.2019 privind Codul Administrativ, pentru realizarea unei constructii provizorii in vederea desfasurarii de activitati conexe serviciilor medicale referitoare la sanatatea umana. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei, Serviciul Juridic. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Serviciul Juridic, din cadrul Orasului Negresti, Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 50 Lei/exemplar, se achita cu numerar la Casieria Serviciului Impozite si Taxe Locale din cadrul Orasului Negresti. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 12.06.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 20.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Compartimentul Registratura, Orasul Negresti, Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 21.06.2024, ora 11.00, Orasul Negresti, Negresti, Sala Mare, parter, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon/fax 0235/311.582, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 29.05.2024.
Primul deces de anul acesta din cauza caniculei, în România. Un bărbat a murit în timp ce lucra la acoperişul unui bloc
19/06/2024 19:05

Miercuri s-a inregistrat primul deces de la noi din cauza caniculei. Este vorba despre un bărbat din Vaslui, care a fost descoperit mort pe acoperişul unui bloc, unde făcea lucrări de reparaţii. Familia b ...

Se îngroașă lista pentru prezidențiale
19/06/2024 17:45

Floooooooriiiiin Călinescu, nelipsitul Gusă, Soso, George Simion, neconfirmatul Geoană-mon amour si ultima de pe listă, cu voia dumneavosatră, Ana Birchall. Un pumnal infipt in spatele prezidentiabilului ...

Zelenski: Înaintarea trupelor ruse a încetinit după ce Ucrainei i s-a permis să lovească pozițiile ruse cu arme occidentale
19/06/2024 16:37

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, sustine că inaintarea rusilor in nordul regiunii Harkov a incetinit datorită permisiunii tărilor partenere Ucrainei de a lovi cu arme occidentale de-a lungul gran ...

Descoperire șocantă într-o pădure, în apropiere de Capitală. Un polițist de la Pașapoarte a fost găsit mort
19/06/2024 14:53

Un poliţist de la Paşapoarte, in varstă de 43 de ani, din oraşul Pantelimon, a fost găsit spanzurat, in pădurea Pustnicu din judeţul Ilfov. Surse apropiate anchetei spun că bărbatul a dus copilul la ...

Managerul de la 'Victor Babeș' vorbește despre bacteria care efectiv mănâncă carnea de pe oase: Am avut și în România
18/06/2024 22:15

Sindromul şocului toxic streptococic, fenomen semnalat in ultima perioadă in Japonia, nu reprezintă ”o ameninţare” in Romania, afirmă managerul Spitalului ”Victor Babeş” din Capitală, Simin Aysel ...

Cariera lui Biden e ca și încheiată. Trump a început să câștige tot mai mult simpatia tinerilor
18/06/2024 18:53

Fostul presedinte Donald Trump a făcut o oprire neasteptată in campania electorală, apărand la podcastul "Impaulsive" al controversatului YouTuber Logan Paul. In timpul episodului, care continea un intervi ...

Liderul NATO dezvăluie strategia Rusiei: 'Asta e realitatea!'
18/06/2024 18:00

Kremlinul a spus că declaraţiile liderului NATO, Jens Stoltenberg, care a dezvăluit luni intr-un interviu că alianţa militară discută despre desfăşurarea mai multor arme nucleare, reprezintă o "escala ...

Cincu devine punct fierbinte pe harta securității mondiale: Francezii au investit aici 80 de milioane de euro
18/06/2024 13:06

Investiţii majore la Cincu. Francezii au cheltuit, in doar doi ani, 80 de milioane de euro pentru infrastructura taberei militare. Locotenent-colonel francez, din misiunea Aigle: „Nimic din ce vedeţi nu se ...

Dezvăluiri din interiorul BNR: De ce a vrut Ceaușescu să plătească datoria externă a țării cu tone de aur din rezerva statului
17/06/2024 18:40

Intr-o perioadă in care se vorbeste tot mai mult despre datoria externă a Romaniei ies la iveală noi date despre ceea ce a făcut Nicolae Ceausescu inainte de 1989. Acesta a decis in anii '80 ca Romania să ...

Reacția Kremlinului după conferința asupra păcii în Ucraina: 'Rezultatele sunt aproape zero' / Vom ţine cont, desigur, de atitudinea adoptată'
17/06/2024 17:29

Conferinţa asupra păcii in Ucraina, care a reunit sambătă şi duminică in Elveţia peste 90 de ţări şi organizaţii internaţionale, in absenţa Rusiei şi Chinei, nu a condus practic la niciun rezultat ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei