Devil May Cry 4 – Xbox 360 Review

default

Dimensiune font:

| 23-10-2012 15:53

Devil May Cry 4 – Xbox 360 Review

 Cu toate că discuţiile PC vs. PlayStation/Xbox/Wii sunt omniprezente pe forum-uri, nu se poate contesta faptul că unele dintre cele mai de succes francize din industrie au apărut datorită consolelor. Mario, Final Fantasy, Gran Turismo, God of War… şi printre ele, seria Devil May Cry. Lansat în 2001 pentru PlayStation 2, primul DMC a fost un titlu de referinţă pentru genul hack and slash pe console. În ciuda vânzărilor bune însă, Devil May Cry 2 este şi azi considerat de mulţi una dintre cele mai proaste continuări din istorie, motivele variind de la o dificultate prea scăzută şi calitatea nivelelor până la schimbarea bruscă de personalitate a eroului principal. Cu un nume oarecum profetic, cel de-al treilea titlu al seriei – Dante’s Awakening – a fost primit per total mult mai bine decât predecesorul său, deşi varianta pentru PC nu s-a bucurat chiar de aceleaşi aprecieri.
       Pentru cei nefamiliarizaţi cu universul DMC, trebuie menţionat faptul că protagonistul seriei este Dante, un mercenar dedicat exterminării demonilor. Adevărata sa misiune constă de fapt în găsirea celor care i-au ucis mama, aceleaşi personaje fiind responsabile şi de coruperea fratelui său, Vergil. Dante este fiul lui Sparda, un demon care şi-a înfruntat propriul Împărat pentru a salva lumea, această răzvrătire şi acţiunile sale transformându-l într-o legendă pentru oameni. Ca rezultat al moştenirii sale demonice, protagonistul posedă numeroase puteri supranaturale, care sunt utlizate în combinaţie cu o varietate de arme pentru a-şi îndeplini scopurile.
       DMC a avut întotdeauna câteva elemente distincte faţă de alte jocuri asemanătoare: accentul pus pe sincronizarea loviturilor şi nu pe butonare haotică, lupte antrenante cu monştri tip boss, şi hoarde întregi de inamici care să nu permită nicio secundă de relaxare. Iar Devil May Cry 4 nu face excepţie de la niciuna dintre regulile de mai sus.

       Mulţi vor rămâne însă surprinşi când vor afla că nu Dante este protagonistul noului joc. În schimb, locul său va fi luat de Nero, o versiune mai tânără şi mai arogantă a vechiului personaj. Noul venit face parte dintr-o societate secretă care îl venereaza pe Sparda, iar în timpul unei ceremonii, din senin şi aparent fără nici un motiv, Dante intervine şi îl omoară pe liderul sectei. Nero încearca să-i ţină piept asasinului, dar este înfrânt, din acest motiv el fiind trimis să răzbune moartea Sfinţiei Sale. Ca un „bonus”, pe lângă numeroasele întorsături de situaţie, Kyrie – prietena lui Nero – este răpită, fiind nevoie bineînţeles să o salvaţi cât mai repede posibil.
       Deşi mai puţin experimentat, noul personaj vine cu o serie nouă de puteri şi abilităţi. Cea mai evidentă dintre acestea este extrem de folositoare atât în luptă cât şi la rezolvarea puzzle-urilor. Braţul drept al eroului este posedat de un demon, oferindu-i astfel lui Nero puteri speciale. Denumit sugestiv Devil Bringer, el poate arunca, lovi sau apuca inamici aflaţi la distanţă. Pe lânga avantajele ofensive, cu ajutorul braţului se poate ajunge cu uşurinţă în locuri imposibil de atins sărind. Marele atuu al acestei abilităţi este faptul că poate fi dezlănţuită chiar şi atunci cand Nero este în aer, astfel fiind posibilă realizarea unor combo-uri spectaculoase. Un lucru interesant legat de folosirea braţului în scopuri ofensive este acela că el reacţionează diferit în funcţie de inamic: unii vor fi traşi înspre personaj, pe alţii îi va folosi pe post de proiectile, iar Nero se va apropia cu ajutorul braţului de inamicii mai mari.
       De asemenea, din arsenal nu lipseşte sabia cu un singur tăiş – numită Red Queen – şi un revolver, care poartă numele de Blue Rose. Şi cum aici e vorba de seria DMC, sabia nu este una obişnuită, deoarece introduce o nouă mecanică de joc, numită Exceed. Nero poate „tura” sabia, asemenea unei motociclete, pentru a obţine lovituri mult mai puternice decât atacurile normale. Deşi stăpânirea sistemului necesită ceva antrenament, el se va dovedi foarte eficient, dar din păcate, încărcarea sabiei necesită timp, fiind astfel imposibilă activarea sistemului în timpul unei lupte.

 Nero va mai căpăta şi abilitatea Devil Trigger. Această putere este foarte cunoscută fanilor seriei, ea fiind prezentă în toate jocurile anterioare. Cu ajutorul acestei abilităţi, noul personaj va putea să dezlănţuie demonul prezent în braţul său, care-i va oferi puteri incredibile. Deşi timpul alocat acestei abilităţi este limitat de cantitatea de energie magică a personajului, atacurile vor fi întotdeauna mai puternice decât cele ale sabiei „turate” la maxim. Un lucru deloc de neglijat este faptul că poţi cumpăra resurse adiţionale de energie magică şi chiar încetini viteza cu care aceasta se scurge, Devil Trigger devenind o armă foarte folosită din arsenalul eroului.
       După aproximativ două treimi din joc, Nero va lua o pauză, fiind rândul lui Dante să iasă la rampă. Această schimbare va fi un pic dezamăgitoare la început, deoarece vei pierde puterea Devil Bringer-ului. Însă vechiul protagonist (re)vine împreună cu nişte talente învăţate în DMC3. În primul rând, el nu putea fi văzut fară sabia lui de incredere, Rebellion, care spre deosebire de cea a lui Nero, nu beneficiază de sistemul Exceed. De asemenea, Dante va aduce cu el şi cele două pistoale emblematice – Ebony şi Ivory – care sunt mult mai rapide decat revolver-ul tânărului său adversar. Pentru inamici mai mari (sau doar pentru distracţia personală) Dante are întotdeauna cu el un shotgun, denumit Coyote-A.
       Însă deosebirea dintre Dante şi Nero nu o fac armele, ci abilităţile. De aceea, Dante vine cu 4 stiluri distincte de luptă: Trickster, Royal Guard, Sword Master şi Gun Slinger. Spre deosebire de vechile jocuri din serie, Dante poate schimba acum stilurile instantaneu, nu doar la începutul misiunii. Aceste stiluri îi permit mişcări speciale legate de evitarea sau blocarea unei lovituri, precum şi atacuri mult mai puternice cu sabia sau celelalte arme. Devil Trigger este însă o putere prezentă atât la Nero cât şi la Dante.

       Pentru a cumpăra un upgrade la orice armă sau abilitate trebuie să cheltui cristale – numite proud orbs – care sunt extrem de greu de obţinut. Acestea se acordă la sfârşitul fiecărei misiuni, în funcţie de cât de bine te-ai descurcat, fiind luate în calcul 3 aspecte: timpul necesar terminării misiunii, numărul de cristale roşii adunate şi cât de stilat au fost decimate hoardele demonice. Stilul în luptă este cel mai important şi a fost întotdeauna un factor decisiv în Devil May Cry. O folosire cât mai diversificată a combo-urilor va duce la creşterea rangului, în timp ce repetarea aceleiaşi mişcări la infinit va duce la scăderea lui. Rangul variază de la D (Deadly) la SSS (Smokin’ Sick Style) şi în ciuda faptului că totul pare foarte complicat, aceste lucruri vor veni de la sine. Cristalele roşii sunt obţinute prin omorârea inamicilor şi distrugerea obiectelor de decor, precum scaune şi mese. Aceste cristale pot fi apoi folosite pentru cumpărarea poţiunilor de viaţă, energie magică şi pot fi folosite chiar la creşterea capacităţii maxime a vieţii.
       Pe parcursul jocului, cei care simt nevoia de o provocare în plus pot căuta şi rezolva misiunile secrete. Acestea sunt ascunse foarte bine, dar găsirea lor aduce recompense substanţiale: obţinerea unui fragment dintr-un cristal albastru, cristale care mai pot fi găsite şi pe parcursul jocului (sau cumpărate cu cristale roşii, fiind însă foarte scumpe). La obţinerea a 4 astfel de artefacte, capacitatea maximă a vieţii va creşte cu o unitate. Pentru a termina misiunile secrete însă va trebui să munciţi însă, deoarece aceste misiuni sunt foarte provocatoare şi variază de la lupte aparent imposibile la puzzle-uri complicate. De asemenea, jocul are 6 nivele diferite de dificultate, la inceput fiind disponibile doar 2: Human şi Devil Hunter. Pentru a le debloca pe toate 6 jocul trebuie terminat de 5 ori. Cei care vor însă şi mai mult de atât n-au de ce să se sperie, Capcom pregătindu-le un mod numit Bloody Palace în care vor trebui să parcurgă 101 etaje ale unui palat umplut cu demoni, contra-cronometru.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:53

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei