Galactic Civilizations 2: Dark Avatar – RePlay Review

default

Dimensiune font:

| 23-10-2012 15:38

Galactic Civilizations 2: Dark Avatar – RePlay Review

Întotdeauna am considerat strategiile turn-based ca fiind foarte relaxante, ba chiar liniştitoare. Ai timp să-ţi calculezi următoarea mişcare, să-ţi pui la punct strategia şi să-ţi faci planuri pe termen lung, chiar dacă inamicul te priveşte în ochi cu armele pregătite, eventual încremenit într-o poziţie fioroasă pentru că nu e rândul lui să mute. Adaugă la această reţetă o povestioară în spaţiu, nişte nave arătoase şi un AI cu personalitate şi obţii o prăjitură numai bună de savurat nopţi la rând. Dark Avatar este o strategie 4x (eXplore, eXpand, eXploit and eXterminate) în spaţiu, reprezentând un expansion pentru Galactic Civilizations 2 – Dread Lords, ambele titluri fiind produse de Stardock, o companie ce are deja un renume în acest domeniu.

Afl ă m aşadar că în trecutul îndepărtat s-au înfruntat două rase – Dread Lords (omu’ rău) şi Arnor (omu’ bun) – cunoscute colectiv sub numele de Precursori. Tocmai când Dread Lords se pregăteau să cucerească ultima lume Arnor, ambele rase dispar din scenă fără explicaţii prea amanunţite, lăsând celelalte 10 rase, printre care şi Oamenii, să-şi vadă de razboaiele lor. Dark Avatar preia firul epic de unde-l lăsase originalul, şi anume de la finalul razboiului dintre Alianţa Umană (care unea trei rase) şi Imperiul Drengin, când Imperialiştii tocmai reduseseră Alianţa la o singură planetă, Terra, ce nu putea fi cucerită deoarece era protejată de un scut impenetrabil. Imperiul Drengin tocmai s-a divizat între Imperialiştii clasici, ce-şi doresc subjugarea tuturor raselor pentru a fi folosite ca forţă de muncă, si cei din Korath Clan care nu-şi bat capul cu şomajul şi vor să omoare tot ce prind. În scenă mai apar încă doua rase faţă de original, şi dacă aveţi rabdare să urmăriţi această telenovelă în care toată lumea are ceva de împărţit cu toată lumea, atunci trebuie spus că vă aşteaptă o campanie single-player în care veţi avea de potolit rebelii din Clan, spre gloria Imperiului Drengin şi spre bucuria mea când mi-am dat seama că Oamenii nu prea au şanse la lozul cel mare. Dacă nu, atunci îndreptaţi-vă fără teama spre modul Skirmish, unde jocul străluceşte cu adevărat, mai ales că acestea sunt cam toate opţiunile disponibile, producătorii neoferind un mod multiplayer.

În skirmish ni se oferă o gamă variată de opţiuni de configurare a mediului în care se vor desfăşura ostilităţile, cum ar fi mărimea galaxiei şi densitatea planetelor colonizabile, numărul de rase minore (că şi-aşa erau puţine), precum şi modul de avansare al cercetării. Interesante sunt şi variantele pe care le avem pentru câştigarea jocului, nu mai puţin de patru: cea clasică (cucereşte tot), unirea tuturor raselor într-o alianţă, extinderea influenţei pe trei sferturi din hartă sau victoria tehnologică, ce implică cercetarea unei anumite ramuri. Pasul următor îl reprezintă alegerea rasei, fiecare dintre cele 12 având avantajele proprii. Sau, şi mai bine, putem crea o rasă cu totul nouă. Această opţiune este foarte utilă, jucătorul având opţiunea de a alege aici bonusurile economice care-i sunt pe plac (fie de cercetare, construcţie sau luptă), sistemul politic, sau partidul care-i oferă de asemenea anumite avantaje. Tot aici pot fi configurate culorile, tatuajele şi steagurile aferente, iar în Dark Avatar există o opţiune nouă: Super-Abilităţile. Acestea sunt pur şi simplu un alt tip de avantaj: super-războinicii vor trage întotdeauna primii într-o luptă, iar super-diplomaţii au avantaje în plus când negociază cu ceilalţi ş.a.m.d. Super, nu?

De remarcat este faptul că nu există aspecte negative în privinţa alegerilor, de pildă pentru un plus la cercetare nu eşti penalizat într-ale armatei, şi astfel opţiunile devin doar stiluri de joc, iar punctele par prea puţine. Ultimul aspect este reprezentat de alegerea numărului de adversari şi inteligenţa acestora, sau dacă doriţi puteţi crea un adversar cu totul nou, unde în plus faţă de abilităţile disponibile tuturor se pot stabili avantaje economice, firea razboinică sau pacifistă şi chiar cât procesor să consume "inteligenţa".

 

Planşa de joc 2D este împodobitǎ cu stele, planete de diverse tipuri, colonizabile sau nu, asteroizi şi anomalii. Aceste anomalii sunt specifice Dark Avatar, şi odatǎ inspectate de cǎtre o navă specială pot oferi bonusuri mai mult sau mai puţin utile, cum ar fi un procent în plus pentru eficienţa armelor, o armurǎ mai bunǎ pentru nava exploratoare sau doar o scrisorică de amor intergalactic, însǎ n-am înţeles niciodatǎ de ce tehnologia necesarǎ creării unei asemenea nave (în afarǎ de cea primitǎ la început) este disponibilǎ undeva la mijlocul jocului, având în vedere că odatǎ explorate anomaliile nu mai reapar. Asteroizii sunt de asemenea un element nou în expansion, fiind posibilǎ construirea unor extractoare ce pot transmite resurse cǎtre planetele din apropiere (de fapt sunt bonusuri pentru producţie). Planetele colonizabile sunt clasificate dupǎ valoarea lor, în general clasele 1-6 fiind urâtele galaxiei, iar cele peste clasa 16 fiind greu de gǎsit, numǎrul indicând câte structuri poate susţine respectiva colonie.

Unele planete pot avea sloturi ce conţin anumite bonusuri care pot merge pânǎ la 700%, astfel cǎ o structurǎ construitǎ în acel spaţiu poate avea un randament de opt ori mai mare, bonusurile fiind însă aleatoare şi nedepinzând de tipul planetei. Având în vedere că tehnologia cuceririi coloniilor adverse nu este disponibilǎ la început, primele zeci de tururi degenereazǎ astfel într-o alergaturǎ copilǎreascǎ pentru a pune mâna pe cele mai bune planete, totul fiind doar o chestiune de noroc; şi fiind totuşi un titlu single-player, n-o sǎ ne certe nimeni dacǎ dǎm save-load pânǎ ne iese pasenţa. Producǎtorii au recunoscut „problema” (ba chiar au inclus un shortcut key – ctrl-n- pentru repornirea unui joc cu aceeaşi parametrii) în Galactic Civilizations 2 şi au introdus în Dark Avatar şi conceptul de medii diferite pentru planete. Astfel, degeaba ai gǎsit o planetǎ clasa 18, deoarece din cauza mediului toxic ai nevoie de o tehnologie anume pentru a o coloniza. Acest sistem mai calmeazǎ puţin balamucul de început, dar nu cu mult.

Structurile care pot fi construite în cadrul coloniilor sunt variate şi pot avea efecte locale sau globale. Fabricile, de pildǎ, ajutǎ la creşterea numǎrului de puncte de construcţie (pentru toate structurile şi navele) laboratoarele cresc punctele de cercetare iar fermele numǎrul de locuitori. Cele cu efect global pot îmbunǎtǎţi câte un aspect economic sau militar, altele pot fi chiar folosite ca monedǎ de schimb, iar cele numite „Minuni Galactice” odatǎ construite de o civilizaţie nu pot exista şi în curtea alteia. De notat că efectele structurilor sunt cumulative; astfel, cinci fabrici vor fi mai eficiente decât una singurǎ, de unde şi strategia specializǎrii coloniilor – cercetare, producţie etc.

Poate cel mai important aspect al jocului, cercetarea are mai multe ramuri, codificate colorat dupǎ domeniul de activitate : roşu pentru armatǎ, verde pentru îmbunǎtǎţiri planetare, galben pentru diplomaţie ş.a.m.d. Fiecare domeniu, odatǎ cercetat, oferǎ bonusuri specifice precum şi deschiderea unor noi tehnologii şi structuri, sau dau posibilitatea structurilor vechi de a fi îmbunătăţite. Sistemul de guvernatori din cadrul jocului face ca îmbunătăţirea structurilor sǎ fie complet automatizatǎ, dacǎ aşa se doreşte, lucru foarte util dacǎ aveţi un imperiu întins, nefiind nevoie de intervenţia umanǎ pentru fiecare clădire în parte. Deşi arborele tehnologic este identic pentru toate rasele, modul în care fiecare jucǎtor alege sǎ avanseze este crucial; deşi îmbunǎtǎţirile economice îţi fac cu ochiul, vei fi înfrânt în final de un adversar care n-are mall-uri, dar care s-a axat pe tehnologii militare.

Pe de altǎ parte, o armatǎ puternicǎ nu poate fi susţinutǎ de o economie slabǎ, iar opţiunile tehnologice mai trebuie sǎ ţinǎ seama şi de situaţia politicǎ a întregii galaxii, rezultatul fiind decizii de cercetare complexe şi reevaluate constant. De remarcat şi faptul cǎ toate ramurile de cercetare pot fi vizualizate într-un ecran separat, iar comentariile robotului care-ţi aduce la cunoştiinţǎ cele mai noi descoperiri sunt pline de haz, mai relaxând puţin atmosfera într-un mediu altfel tensionat. Victoria Tehnologicǎ poate fi atinsǎ prin cercetarea unei tehnologii aflate la capǎtul unei anumite ramuri, însǎ mie personal mi-a displǎcut o astfel de posibilitate pentru simplul fapt cǎ e ridicol de uşor de atins chiar şi pentru un imperiu mediocru.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND CONCEDENTUL U.A.T. Comuna Oțeleni, CUI 4541009, adresa: localitatea Oțeleni, Str. Școlii, Nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027, persoană de contact: secretar general, Benchea Robert; 2. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND OBIECTUL CONCESIUNII Concesionare ”Teren iaz comunal III Oțeleni” suprafața 861 m.p. aflat în domeniul privat al comunei Oțeleni, situat în sat Oțeleni, comuna Oțeleni, județul Iași, extravilan, nr. cadastral 60654, conform O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare si HCL 94/ 02.09.2019 3. INFORMȚII PRIVIND DOCUMENTAȚIA DE ATRIBUIRE a)modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: solicitare scrisă adresată U.A.T. Comuna Oțeleni, secretar general, conform art. 312 alin. (8) din conform O.U.G. 57/2019 ; b)denumirea si datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretar general, U.A.T. Comuna Oțeleni email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)costul si conditiile de plata pentru obtinerea documentatiei de atribuire, unde este cazul - Taxă xerox – 0,50 lei/pagină x 6 pagini = 3 lei cu TVA, conf. HCL nr. 105/2020 plătibilă la casieria U.A.T. Comuna Oțeleni, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. d)data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.01.2021 ora 16.00 4. INFORMAȚII PRIVIND OFERTELE a)data-limita de depunere a ofertelor: 27.01.2021 ora 09.00; b)adresa la care trebuie depuse ofertele: U.A.T. Comuna Oțeleni, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1(un) singur exemplar. 5. DATA ȘI LOCUL LA CARE SE VA DESFĂȘURA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE DESCHIDERE A OFERTELOR 27.01.2021 ora 10.00 - U.A.T. Comuna Oțeleni, sala de ședințe, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași; 6. INSTANȚA COMPETENTĂ ÎN SOLUȚIONAREA LITIGIILOR APĂRUTE ȘI TERMENELE PENTRU SESIZAREA INSTANȚEI Tribunalul Iași - Contencios administrativ și fiscal, adresa: Tribunalului Iași,  str. Elena Doamna, nr. 1A, Mun. Iaşi, Judeţul Iaşi, Cod poştal 700398, email tr-iasi-civ2@just.ro - telefon: 0332.403.647. 7. DATA TRANSMITERII ANUNȚULUI DE LICITAȚIE CĂTRE INSTITUȚIILE ABILITATE ÎN VEDEREA PUBLICĂRII 30.12.2020
1. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND CONCEDENTUL U.A.T. Comuna Oțeleni, CUI 4541009, adresa: localitatea Oțeleni, Str. Școlii, Nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027, persoană de contact: secretar general, Benchea Robert; 2. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND OBIECTUL CONCESIUNII Concesionare grajd ”Clădire – C7” suprafața 800 m.p. aflat în domeniul privat al comunei Oțeleni, situat în incinta Complexului zootehnic din sat Hândrești, comuna Oțeleni, județul Iași, intravilan, nr. cadastral 60302-C7, conform O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare si HCL 102/ 15.12.2020 3. INFORMȚII PRIVIND DOCUMENTAȚIA DE ATRIBUIRE a)modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: solicitare scrisă adresată U.A.T. Comuna Oțeleni, secretar general, conform art. 312 alin. (8) din conform O.U.G. 57/2019 ; b)denumirea si datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretar general, U.A.T. Comuna Oțeleni email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)costul si conditiile de plata pentru obtinerea documentatiei de atribuire, unde este cazul - Taxă xerox – 0,50 lei/pagină x 6 pagini = 3 lei cu TVA, conf. HCL nr. 105/2020 plătibilă la casieria U.A.T. Comuna Oțeleni, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. d)data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.01.2021 ora 16.00 4. INFORMAȚII PRIVIND OFERTELE a)data-limita de depunere a ofertelor: 27.01.2021 ora 09.00; b)adresa la care trebuie depuse ofertele: U.A.T. Comuna Oțeleni, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1(un) singur exemplar. 5. DATA ȘI LOCUL LA CARE SE VA DESFĂȘURA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE DESCHIDERE A OFERTELOR 27.01.2021 ora 10.00 - U.A.T. Comuna Oțeleni, sala de ședințe, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași; 6. INSTANȚA COMPETENTĂ ÎN SOLUȚIONAREA LITIGIILOR APĂRUTE ȘI TERMENELE PENTRU SESIZAREA INSTANȚEI Tribunalul Iași - Contencios administrativ și fiscal, adresa: Tribunalului Iași,  str. Elena Doamna, nr. 1A, Mun. Iaşi, Judeţul Iaşi, Cod poştal 700398, email tr-iasi-civ2@just.ro - telefon: 0332.403.647. 7. DATA TRANSMITERII ANUNȚULUI DE LICITAȚIE CĂTRE INSTITUȚIILE ABILITATE ÎN VEDEREA PUBLICĂRII 30.12.2020
1. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND CONCEDENTUL U.A.T. Comuna Oțeleni, CUI 4541009, adresa: localitatea Oțeleni, Str. Școlii, Nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027, persoană de contact: secretar general, Benchea Robert; 2. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND OBIECTUL CONCESIUNII Concesionare grajd ”Clădire - C10” suprafața 13 m.p aflat în domeniul privat al comunei Oțeleni, situat în incinta Complexului zootehnic din sat Hândrești, comuna Oțeleni, județul Iași, intravilan, nr. cadastral 60302-C10, conform O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare si HCL 102/ 15.12.2020 3. INFORMȚII PRIVIND DOCUMENTAȚIA DE ATRIBUIRE a)modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: solicitare scrisă adresată U.A.T. Comuna Oțeleni, secretar general, conform art. 312 alin. (8) din conform O.U.G. 57/2019 ; b)denumirea si datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretar general, U.A.T. Comuna Oțeleni email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)costul si conditiile de plata pentru obtinerea documentatiei de atribuire, unde este cazul - Taxă xerox – 0,50 lei/pagină x 6 pagini = 3 lei cu TVA, conf. HCL nr. 105/2020 plătibilă la casieria U.A.T. Comuna Oțeleni, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. d)data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.01.2021 ora 16.00 4. INFORMAȚII PRIVIND OFERTELE a)data-limita de depunere a ofertelor: 27.01.2021 ora 09.00; b)adresa la care trebuie depuse ofertele: U.A.T. Comuna Oțeleni, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1(un) singur exemplar. 5. DATA ȘI LOCUL LA CARE SE VA DESFĂȘURA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE DESCHIDERE A OFERTELOR 27.01.2021 ora 10.00 - U.A.T. Comuna Oțeleni, sala de ședințe, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași; 6. INSTANȚA COMPETENTĂ ÎN SOLUȚIONAREA LITIGIILOR APĂRUTE ȘI TERMENELE PENTRU SESIZAREA INSTANȚEI Tribunalul Iași - Contencios administrativ și fiscal, adresa: Tribunalului Iași,  str. Elena Doamna, nr. 1A, Mun. Iaşi, Judeţul Iaşi, Cod poştal 700398, email tr-iasi-civ2@just.ro - telefon: 0332.403.647. 7. DATA TRANSMITERII ANUNȚULUI DE LICITAȚIE CĂTRE INSTITUȚIILE ABILITATE ÎN VEDEREA PUBLICĂRII 30.12.2020
1. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND CONCEDENTUL U.A.T. Comuna Oțeleni, CUI 4541009, adresa: localitatea Oțeleni, Str. Școlii, Nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027, persoană de contact: secretar general, Benchea Robert; 2. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND OBIECTUL CONCESIUNII Concesionare grajd ”Clădire – C9” suprafața 37 m.p. aflat în domeniul privat al comunei Oțeleni, situat în incinta Complexului zootehnic din sat Hândrești, comuna Oțeleni, județul Iași, intravilan, nr. cadastral 60302-C9, conform O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare si HCL 102/ 15.12.2020 3. INFORMȚII PRIVIND DOCUMENTAȚIA DE ATRIBUIRE a)modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: solicitare scrisă adresată U.A.T. Comuna Oțeleni, secretar general, conform art. 312 alin. (8) din conform O.U.G. 57/2019 ; b)denumirea si datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretar general, U.A.T. Comuna Oțeleni email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)costul si conditiile de plata pentru obtinerea documentatiei de atribuire, unde este cazul - Taxă xerox – 0,50 lei/pagină x 6 pagini = 3 lei cu TVA, conf. HCL nr. 105/2020 plătibilă la casieria U.A.T. Comuna Oțeleni, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. d)data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.01.2021 ora 16.00 4. INFORMAȚII PRIVIND OFERTELE a)data-limita de depunere a ofertelor: 27.01.2021 ora 09.00; b)adresa la care trebuie depuse ofertele: U.A.T. Comuna Oțeleni, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1(un) singur exemplar. 5. DATA ȘI LOCUL LA CARE SE VA DESFĂȘURA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE DESCHIDERE A OFERTELOR 27.01.2021 ora 10.00 - U.A.T. Comuna Oțeleni, sala de ședințe, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași; 6. INSTANȚA COMPETENTĂ ÎN SOLUȚIONAREA LITIGIILOR APĂRUTE ȘI TERMENELE PENTRU SESIZAREA INSTANȚEI Tribunalul Iași - Contencios administrativ și fiscal, adresa: Tribunalului Iași,  str. Elena Doamna, nr. 1A, Mun. Iaşi, Judeţul Iaşi, Cod poştal 700398, email tr-iasi-civ2@just.ro - telefon: 0332.403.647. 7. DATA TRANSMITERII ANUNȚULUI DE LICITAȚIE CĂTRE INSTITUȚIILE ABILITATE ÎN VEDEREA PUBLICĂRII 30.12.2020
VIDEO ''Palatul lui Putin'', in centrul unei anchete publicate de Fondul de lupta impotriva coruptiei al lui Navalnii
19/01/2021 21:45

 Fondul de lupta anticoruptie (FBK) al opozantului rus Aleksei Navalnii a publicat marti, la doua zile dupa arestarea sa la revenirea din Germania la Moscova, o ancheta care - potrivit FBK - demonstreaza ...

Franța, zguduită de violențele sexuale. Foarte multe sunt incesturi
19/01/2021 16:41

Violenta sexuală a revenit in prim plan in societatea franceză. 2 pană la 5% dintre adulti spun că au suferit violente sexuale incestuoase din partea unor membri ai familiei sau adulti foarte apropiati in p ...

O cerșetoare din România a bătut Elveția la CEDO. Ea va primi daune morale de 922 de euro
19/01/2021 16:05

Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) a condamnat marţi Elveţia pentru că a aplicat o amendă mare unei cerşetoare din Romania, pentru cerşetorie pe un drum public din Geneva, informează AFP. ...

Un student de la Cluj a murit înaintea unui exament. A făcut infarct
19/01/2021 12:20

Un student al Universitătii Babes-Bolyai din Cluj Napoca, care studia jurnalismul, a decedat cu cateva minute inainte de a incepe un examen. Profesorul l-a strigat de cateva ori, dar acesta nu a răspuns ...

Val de pensionări fără precedent - 47 de judecători pleacă 'dintr-un foc'.
19/01/2021 08:40

Secţia pentru judecători a CSM analizează in şedinţa din 23 ianuarie nu mai puţin de 47 de cereri de pensionari din partea unor judecători. Numărul judecătorilor care se penionează in ianuarie ajunge ...

Semne de rău augur pentru Turnul Londrei. Unul dintre corbi a dispărut
18/01/2021 17:53

Unul dintre corbii de la Turnul Londrei a dispărut, iar angajatii monumentului istoric cred că pasărea a murit, incidentul fiind considerat un semn de rău augur. Legenda spune că dacă Turnul Londrei va ...

Mii de imigranți, bătuți cu bastoanele în Guatemala
18/01/2021 17:30

Mii de imigranti din America Centrală, care voiau să ajungă in Statele Unite, au fost opriti cu bastoane si gaze lacrimogene in Guatemala. Oamenii traversau tara, către granita cu Mexicul, cand fortele de ...

Accident mortal, la Galați
18/01/2021 14:03

Un bărbat din judeţul Galaţi a decedat după ce a fost lovit de un autoturism pe un pod, pe DJ 251 A, informează, luni, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Galaţi. Potrivit sursei citate, un tan ...

Donald Trump intenţionează să semneze peste 100 de acte de graţiere înainte de încheierea mandatului său
18/01/2021 12:45

Preşedintele in exerciţiu al SUA, Donald Trump, intenţionează să semneze peste 100 de acte de graţiere inainte de incheierea mandatului său, dar nu şi pentru el insuşi, relatează Reuters, care citeaz ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei