George Soros - „Singura șansă pentru evitarea celui de-al treilea război mondial este înfrângerea lui Putin"

_99754032_sorosreuters

Dimensiune font:

| 25-05-2022 08:08


Într-un atac feroce la adresa lui Vladimir Putin și a chinezului Xi Jinping la Forumul Economic Mondial de la Davos, George Soros a avertizat că regimurile autocratice sunt în ascensiune și că economia globală se îndreaptă spre o depresiune.

Filantropul, care a devenit o figură de ură pentru dreapta din SUA, a criticat-o aspru și pe fostul cancelar german Angela Merkel, pentru că s-a apropiat de Moscova și Beijing.

În condițiile în care atmosfera de la Davos era deja deprimată din cauza războiului din Ucraina, George Soros a ridicat retorica sumbră la noi cote.

„Invazia ar fi putut fi începutul celui de-Aal Treilea Război Mondial, iar civilizația noastră ar putea să nu-i supraviețuiască. Ea nu a venit din senin. Lumea a fost din ce în ce mai mult angajată într-o luptă între două sisteme de guvernare care sunt diametral opuse: societatea deschisă și societatea închisă”, a declarat George Soros la Forumul Economic de la Davos.

Fostul proprietar de fonduri speculative, în vârstă de 91 de ani, a spus că valul a început să se întoarcă împotriva societăților deschise în urma atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001 asupra SUA.

„Regimurile represive sunt acum în ascensiune, iar societățile deschise sunt sub asediu. În prezent, China și Rusia reprezintă cea mai mare amenințare la adresa societății deschise”, a afirmat George Soros.


Previziunile miliardarului George Soros
El, care a condus atacul financiar speculativ ce a eliminat lira sterlină din mecanismul european de schimb valutar în urmă cu 30 de ani, a declarat că Europa a răspuns bine la criza declanșată de războiul Rusiei. Totuși, punctul slab este reprezentat acum de Germania, care sub conducerea Angelei Merkel, a devenit dependentă de petrolul rusesc.

„Va fi nevoie de mult timp pentru a pune la punct detaliile, dar Europa pare să se îndrepte în direcția corectă. A răspuns la invazia Ucrainei cu mai multă rapiditate, unitate și vigoare decât oricând în istoria sa. Dar dependența Europei de combustibilii fosili ruși rămâne excesivă, în mare parte din cauza politicilor mercantiliste duse de fostul cancelar Angela Merkel.

Ea a încheiat acorduri speciale cu Rusia pentru furnizarea de gaze și a făcut din China cea mai mare piață de export a Germaniei. Acest lucru a făcut din Germania cea mai performantă economie din Europa, dar acum există un preț greu de plătit. Economia Germaniei trebuie să fie reorientată. Iar acest lucru va dura mult timp”, a spus George Soros.

Fostul finanțist a arătat că Vladimir Putin a obținut acordul lui Xi Jinping pentru invazia rusă la deschiderea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, la începutul lunii februarie 2022, dar a insistat că liderul chinez nu este atât de puternic pe cât credea.

„Xi adăpostește un secret vinovat. El nu a spus niciodată poporului chinez că a fost inoculat cu un vaccin care a fost conceput pentru varianta originală Wuhan și care oferă foarte puțină protecție împotriva noilor variante”, s-a exprimat George Soros.

Xi nu a putut „să se dezvinovățească” pentru că se afla într-un moment delicat al carierei sale: „cel de-al doilea mandat al său expiră în toamna anului 2022 și vrea să fie numit pentru un al treilea mandat fără precedent, ceea ce îl va face, în cele din urmă, conducător pe viață”.

Blocajele impuse de China pentru a combate pandemia de coronavirus au împins economia în cădere liberă, dar Xi nu a fost în stare să recunoască faptul că a făcut o greșeală, a spus el.

„Venind pe lângă criza imobiliară, daunele vor fi atât de mari încât vor afecta economia globală. Odată cu perturbarea lanțurilor de aprovizionare, inflația globală riscă să se transforme în depresie globală”, a spus George Soros la Forumul Economic de la Davos, potrivit CNN.

Singura șansă care a mai rămas este înfrângerea lui Putin
„În timp ce războiul face ravagii, lupta împotriva schimbărilor climatice trebuie să treacă pe locul doi. Cu toate acestea, experții ne spun că am rămas deja mult în urmă, iar schimbările climatice sunt pe punctul de a deveni ireversibile. Acesta ar putea fi sfârșitul civilizației noastre. Prin urmare, trebuie să ne mobilizăm toate resursele pentru a pune capăt rapid războiului. Cea mai bună și poate singura modalitate de a ne păstra civilizația este să-l învingem pe Putin cât mai curând posibil. Aceasta este concluzia”, a spus filantropul George Soros. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Când eroii Ucrainei sunt plânși în limba română
24/02/2024 10:38

După 2 ani de război cu pierderi grele, Ucraina trebuie să găsească oameni noi pe care să-i trimită pe front. In acest context, la 10 kilometri de granita cu Romania, in satul Cupca, o mamă isi plange f ...

Ion Cristoiu explodează după ce România l-ar fi propus pe Iohannis la NATO: Postura lui e de rah..t
24/02/2024 00:22

Jurnalistul Ion Cristoiu spune că speculatiile pe tema propunerii lui Klaus Iohannis pentru candidatura la sefia NATO au pus Romania intr-o pozitie penibilă. Cristoiu acuză că Romania s-a făcut de rusine i ...

Ironia fină lansată de CTP după anunțul candidaturii lui Klaus Iohannis la șefia NATO
24/02/2024 00:16

Cristian Tudor Popescu nu s-a sfiit să il taxeze pe Klaus Iohannis, in urma anuntului făcut, joi, de Jennifer Jacobs, corespondent la Casa Albă pentru Bloomberg News. „Postul rezervat pentru Iohanni ...

Dezvăluiri bombă din armata ucraineană: mii de soldați nu au fost niciodată pe front
23/02/2024 18:55

Noul comandant sef al Fortelor Armate ale Ucrainei, Oleksandr Sirski, efectuează un audit al armatei pentru a determina sfera unei „rezerve interne” de trupe, a declarat presedintele partidului parlamentar ...

Din ce era făcut blocul care a ars ca o torță în Valencia
23/02/2024 12:31

David Higuera, inginer tehnic si expert in instalatii de constructii, a declarat că, după toate probabilitătile, materialul folosit la fatada clădirii reprezintă cauza principală a răspandirii rapide a f ...

Jurnalist Die Welt în Ucraina: Aici, la Kiev, cu ușile închise, toată lumea spune că situația este disperată
23/02/2024 00:40

Panica se extinde la Kiev din cauza succeselor armatei ruse pe front si a progresului acesteia, a declarat jurnalistul german Gregor Schwung, venit in Ucraina , intr-un reportaj pentru postul de televiziune Wel ...

Produse TOXICE cumpărate zilnic de români: din ce este făcută, de fapt, brânza din magazine
23/02/2024 00:38

Uleiul de măsline si mierea de albine au intrat in vizorul Comisiei Europene. Un raport al Oficiului European de Luptă Antifraudă arată că acestea sunt, in prezent, cele mai falsificate alimente si, totoda ...

A sosit și replica Kremlinului: Biden este o mare rușine pentru țara sa
23/02/2024 00:28

Anterior, in timp ce discuta despre situatia din politica internatională, Biden a făcut o remarcă jignitoare la adresa presedintelui rus, spunand că, din cauza lui, Washingtonul trebuie să se ingrijoreze c ...

După ce Biden l-a făcut
23/02/2024 00:24

Vladimir Putin a răspuns personal la halucinanta iesire nervoasă a presedintelui Statelor Unite la adresa sa, de la San Francisco. Declaratia lui Joe Biden despre Vladimir Putin continuă să fie virală pe ...

Rusia a amenințat că va doborî avioane franceze care patrulează zona Mării Negre
22/02/2024 15:55

Ministrul francez al Apărării, Sebastien Lecornu, sustine că rusii au amenintat că vor dobori avioanele de patrulare franceze din zona Mării Negre, potrivit Sky News, conform News.ro. Sebastien Lecornu a ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei