Halo 2 Review

default

Dimensiune font:

| 23-10-2012 17:55

Halo 2 Review

  Uneori am distincta impresie că publisherii ne consideră nişte idioţi (citiţi ne = potenţialii clienţi). Altfel nu-mi explic stupiditatea acută a anumitor decizii luate de-a lungul timpului de nume grele din industria de jocuri, nume cărora li s-a alăturat cu mare pompă în acest an compania preferată a tuturor, Microsoft. Pentru că vorbind la modul cel mai serios, nu ştiu ce a fost în capul oamenilor din departamentul de marketing din Redmond când s-au gândit la promovarea lui Halo 2 pe PC. Chiar dacă nu vă jucaţi (şi) pe console, este imposibil să nu fi auzit până acum, măcar în treacăt, de vreunul dintre jocurile seriei Halo. Primul titlu a făcut din Xbox un real succes, în timp ce Halo 2 a dus noţiunea de online multiplayer pentru console la un cu totul alt nivel, fiind şi azi unul dintre cele mai jucate titluri online, doar Gears of War reuşind în ultima vreme să-l detroneze de pe piedestal. Şi aşa cum ne stă bine nouă, jucătorilor PC, a trebuit să aşteptăm nu mai puţin de doi ani pentru portarea lui Halo pe PC, Halo 2 având nevoie la rândul său de trei ani de zile ca să sosească şi pe platforma noastră preferată de gaming, în anul de graţie 2007.
        Şi cum o durată de timp atât de mare tinde să ridice semnificativ nivelul aşteptărilor, cei de la Microsoft, în incomensurabila lor inteligenţă, au decis să pluseze şi câteva bonusuri pentru jucătorii PC. Astfel, Halo 2 nu rulează (aparent) decât pe Windows Vista. De ce? Fiindcă aşa a decis Cel Al Cărui Nume Nu Va Fi Pronunţat. Aaa, o să ziceţi, păi dacă e exclusiv Windows Vista înseamnă că are suport pentru DirectX 10! Er, da, într-un univers paralel probabil, pentru că în cel în care ne aflăm, versiunea PC de Halo 2 are o grafică ce strigă “Creat pe Xbox” cu toţi pixelii, chit că veţi rula jocul în 1900×1200 pe un sistem cu 8800GTX în SLI. Vreţi să ştiţi cu adevărat care a fost motivul pentru care Halo 2 e "exclusiv" Windows Vista? Repetaţi după mine: DE-CI-ZI-E DE MAR-KE-TING.

        După ce au stabilit că noul lor sistem de operare va fi o casă (unică) minunată pentru o portare a unui joc vechi de trei ani, Microsoft a mai avut o idee genială: hai să portăm şi sistemul multiplayer Live! pe PC. Dar cu tot cu nivelurile de membership, adică Silver va fi gratuit în timp ce pentru Gold va trebui să se sară cu banul. Că vorba aia, dacă ai cont Silver de Live! Gaming nu poţi hosta jocuri în multiplayer ci doar poţi folosi serverele existente, nu ai voice chat şi nici nu poţi obţine achievements-uri în multiplayer cu care să te lauzi în faţa prietenilor. Da, aţi citit bine, în anul 2007 Microsoft vine să ne ceară bani ca să ne putem crea un server in-game şi pentru a vorbi cu prietenii online – într-o eră în care programe precum Ventrilo sau TeamSpeak au devenit standard pentru orice gaming clan care se respectă. Şi lumea zice că nu poţi scoate bani şi din piatră seacă. A, ce-i drept, puteţi să hostaţi un server dedicat pentru Halo 2, folosind kitul de instalare pe care-l găsiţi pe DVD-ul jocului… asta în ideea în care aveţi răbdare să citiţi tot Readme-ul cu instrucţiunile de folosire.
        Meniul de autorun al DVD-ului mai conţine însă două opţiuni interesante: editorul de hărţi şi “Instant Play”. Cea din urmă încearcă să emuleze stilul de joc de pe console, unde te duci, inserezi discul în drive şi te joci direct, fără a instala nimic. Idee bună în principiu, dar ţinând cont că jocul se instalează în background în timp ce voi îl rulaţi direct de pe disc, performanţa va avea de suferit până când vor fi copiate toate fişierele. Editorul de hărţi pe de altă parte va fi o adevărată încântare pentru pasionaţii de modding, cu toate că utilizarea sa nu este tocmai user friendly. Însă cei care vor avea răbdare să răsfoiască toată documentaţia vor avea la îndemână o unealtă care le va oferi un control aproape total asupra asset-urilor din joc pentru a-şi crea propriile hărţi.

    În Halo 2 veţi reintra în rolul lui Master Chief Petty Officer John-117, ultimul super-soldat din programul SPARTAN-II încă în viaţă (lucru nu foarte adevărat, dacă ţinem cont de evenimentele descrise în cartea Ghosts of Onyx). După ce aţi reuşit să distrugeţi în primul Halo un ring-world omonim ce avea rolul unei arme apocaliptice, la întoarcerea pe Pământ sunteţi primiţi ca un erou (aventurile lui Master Chief până la reîntoarcerea sa pe Pământ sunt detaliate în Halo: First Strike). De cealaltă parte a galaxiei însă, alianţa de rase numită The Covenant, ce doreşte exterminarea omenirii pe motive religioase, caută vinovaţi pentru distrugerea primului Halo, nefericitul ales fiind chiar comandantul flotei care anihilase cea mai importantă colonie umană, Reach. După ce este condamnat pentru erezie, acesta devine The Arbiter – echivalentul Covenant pentru Master Chief – Halo 2 permiţându-vă astfel să jucaţi şi de partea extratereştrilor în campania single-player.
        Din păcate, cei care se aşteaptă să lupte împotriva forţelor umane pe Pământ vor fi crunt dezamăgiţi, deoarece misiunile Arbiter-ului vor avea de a face cu un război civil în cadrul Covenant cât şi cu încercarea Profeţilor (liderii alianţei) de a găsi un al doilea Halo şi a-l activa pentru a începe “marea călătorie” – sau mai bine zis, sfârşitul vieţii în galaxie. Cum Microsoft nu s-a sinchisit foarte mult cu adăugarea de content bonus, campania din versiunea PC de Halo 2 este identică cu cea de pe Xbox, inclusiv mult-hulitul final în coadă de peşte care vă va lăsa cu ochii-n soare în aşteptarea lui Halo 3. Durata scurtă a campaniei single-player nu ajută nici ea foarte mult (jucătorii experimentaţi pot termina jocul chiar şi într-o singură zi) însă locaţiile pe care le veţi vizita sunt ceva mai variate decât cele din primul Halo. Deşi în anumite secvenţe, copy-paste-ul în privinţa level-design-ului va fi din nou evident.

        Una dintre adiţiile importante din Halo 2 o reprezintă posibilitatea de a folosi două arme concomitent, John Woo style. Nu vă gândiţi însă că veţi putea folosi două lansatoare de rachete în acelaşi timp, aici vorbim de arme one-handed, adică SMG-ul UNSC şi Covenant Needler, Plasma Rifle sau Plasma Gun, vestea bună fiind că le puteţi folosi în orice combinaţie. Astfel, la început va fi destul de fun să folosiţi două SMG-uri pentru a umple diverşi extratereştri de plumb, dar pe parcurs veţi descoperi că este mult mai indicat să folosiţi o armă Covenant (preferabil Plasma Rifle) în combinaţie cu un SMG pentru a elimina rapid inamicii mai dificili, cum ar fi Jackals sau Elites, care folosesc la rândul lor scuturi.
        Mulţumită noului model de armură MJOLNIR Mark VI (a cărei testare este detaliată în Halo: The Graphic Novel) scuturile personale se reîncarcă o idee mai repede decât în primul Halo, aşa că în momentul în care acestea sunt complet dezactivate, Master Chief va fi vulnerabil o perioadă mai scurtă de timp. De cealaltă parte, Arbiter-ul beneficiază şi de un camuflaj activ asemănător cu cel din Predator (şi folosit de Elites în primul Halo), având astfel posibilitatea să îşi ia prin surprindere adversarii sau să-i deruteze cu manevre de flancare. Având în vedere însă că respectivul camuflaj se dezactivează după o scurtă perioadă de timp din cauza modelului învechit de armură, nu veţi putea abuza de această facilitate. Chiar şi aşa, stilurile de joc pentru cele două personaje sunt vizibil diferite, Master Chief preferând o abordare directă a problemei în timp ce Arbiter-ul foloseşte elementul surpriză în avantajul său.
        În privinţa arsenalului o schimbare notabilă este înlocuirea Assault Rifle-ului UNSC cu un Battle Rifle mult mai eficient (atât în luptele close-quarter cât şi în cele la distanţă) cât şi introducerea SMG-ului. De partea Covenant însă şi-au făcut apariţia mai multe noutăţi: Carbine (echivalentul Battle Rifle-ului), Fuel Rod Gun (varianta portabilă a tunului folosit de Hunterii Covenant – echivalentul lansatorului de rachete UNSC), Brute Shot (lansator de grenade), Particle Beam Rifle (puşcă cu lunetă) şi mult râvnita Energy Sword, sau mai bine zis cea mai bună armă pentru a-i explica adversarului într-un mod personal că nu e bine să-ţi stea în cale. Ca bonus, Energy Sword-ul vă permite să efectuaţi un Power Attack care omoară (aproape) orice inamic dintr-o singură lovitură.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:53

BANCUL ZILEI

05:08

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei