default

Dimensiune font:

King’s Bounty: The Legend Review

| 23-10-2012 14:18

King’s Bounty: The Legend Review

"Un Heroes of Might and Magic 3 în care te plimbi pe hartă în timp real”. Cam aşa poate fi caracterizat la prima vedere King’s Bounty: The Legend, remake-ul jocului care a inspirat celebra serie Heroes of Might and Magic. Şi cum puţini producători au încercat să mai abordeze acest gen, nici nu-i de mirare că jocul de faţă, cunoscut iniţial sub numele de Battlelord, a primit o mulţime de laude din partea fanilor acestei serii.

După cum spuneam, prima deosebire faţă de HoMM este că modul adventure din noul King’s Bounty este real-time. În anumite limite ce ţin de progresul questului principal, vă puteţi plimba pe hartă alegând ce zone vreţi să exploraţi, ce questuri trebuie duse la bun sfârşit sau ce lupte doriţi să purtaţi.

Există patru mari continente împărţite într-o serie de regiuni, plus posibilitatea de a călători pe mare şi de a vizita diverse dungeon-uri. Mai mult, dacă situaţia o cere, inamicii pot fi ocoliţi, deci bătăliile pot fi evitate. Puteţi afla care sunt şansele (teoretice) de victorie înainte de fiecare luptă cu un click-dreapta pe inamici. Spun "teoretice" deoarece "Very weak", "Weak", "Match", "Stronger", "Slighty stronger" sau "Overpowered" sunt mesaje care indică doar raportul brut de forţe dintre trupele voastre şi cele ale adversarului.

Trebuie notat că acest raport este influenţat numai de tipul, nivelul şi numărul unităţilor, nu şi de arsenalul de vrăji şi stilul de joc al celor două părţi combatante. Astfel, puteţi câştiga destul de lejer anumite bătălii aparent imposibile, atitudine cu care trebuie să vă obişnuiţi atunci când jucaţi pe ultimul nivel de dificultate.

King’s Bounty: The Legend oferă posibilitatea de a juca cu trei clase – Warrior, Paladin şi Mage. Şi cu toate că eroii pe care-i puteţi alege aparţin doar rasei umane, veţi întâlni şi elfi, dwarfi, undead, orci sau demoni. Iar alegerea fiecărei clase va duce la o experienţă diferită de joc: Warrior-ul se bazează aproape exclusiv pe forţă, Magul pe vrăji, iar Paladinul este o combinaţie între cei doi.

Fiecare clasă va evolua în mod diferit, atât din punctul de vedere al caracteristicilor eroului (Atac, Apărare, Intelect), cât şi din cel al abilităţilor, împărţite în trei categorii (Might,Mind şi Magic) corespunzătoare fiecare clase. Desigur, asta nu înseamnă că Magul nu poate avea şi câteva abilităţi specifice Warrior-ului, însă nu puteţi construi un personaj bun la toate.

Fiecare abilitate necesită o anumită cantitate de rune care pot fi obţinute prin îndeplinirea de quest-uri şi avansarea în nivel a eroului, ori prin simpla culegere a lor din peisaj sau deschiderea lăzilor care se găsesc în ambele moduri: adventure şi combat. Dacă aţi ales Warrior, veţi obţine pe parcursul jocului mai multe rune de Might decât dacă aţi fi jucat cu Magul. Cum abilităţile de Magic necesită puţine rune de Might şi mai multe de Magic, un Warrior nu va deveni niciodată la fel de priceput în vrăji ca un Mag.

Pe de altă parte, chiar dacă unele quest-uri sunt specifice fiecărei clase, modul în care ajungeţi la final este cam acelaşi, deoarece povestea pe ansamblu este identică. Diferă însă modul de abordare al luptelor: ca Warrior, pe ultimul nivel de dificultate, veţi găsi prima jumătate a jocului ca fiind una foarte grea, plină de lupte cu şanse mici de victorie. Cu Magul este mai uşor să învingeţi armate superioare numeric, dar şi şansele de a pierde sunt mai mari, din cauza numărului redus de trupe.

Indiferent cu ce clasă jucaţi, aveţi nevoie de trupe care necesită atât bani, cât şi Leadership. Ca şi runele, banii pot fi obţinuţi fie prin deschiderea lăzilor, fie prin îndeplinirea questurilor. În plus, banii se mai obţin când repurtaţi victorii sau când vindeţi diverse item-uri şi vrăji. Dacă nu jucaţi pe ultimul nivel de dificultate, banii nu ar trebui să reprezinte niciodată o problemă. Dar nu puteţi cumpăra oricât de multe trupe doriţi.

Aici apare factorul numit Leadership. Mai exact, capacitatea eroului de a ţine sub comanda sa un anumit număr de trupe. Interesant este ca Leadership-ul nu influenţează numărul total de trupe ce pot fi recrutate, ci priveşte fiecare tip de unitate în parte. Concret, dacă eroul nostru are Leadership 5000, iar un singur Preot necesită Leadership 50, pot fi recrutaţi 100 de Preoţi.

În luptă pot fi aruncate maxim de 5 tipuri de unităţi, iar dacă alegeţi skill-ul potrivit, veţi beneficia în modul Adventure de încă două sloturi (pasive) unde puteţi „depozita” un număr infinit de unităţi, deoarece respectivele sloturi nu necesită Leadership. Această opţiune (Reserve) este folositoare deoarece vă puteţi reîmprospăta stocul de unităţi pierdute în luptă fără să vă întoarceţi într-unul din locurile de unde acestea pot fi cumpărate.

Utilitatea acestei opţiuni se vede şi atunci când la sfârşitul luptelor aveţi mai multe unităţi decât la începutul lor. Da, acest lucru este posibil când folosiţi Stafiile, unităţi care nu numai că îşi refac viaţa atunci când ucid inamici, dar se şi înmulţesc. Cum cantitatea lor poate depăşi numărul maxim limitat de Leadership, este indicat să nu daţi Dismiss unităţilor suplimentare, ci să le depozitaţi într-unul din cele două sloturi adiţionale, până când Leadershipul va atinge valoarea care vă permite să le aruncaţi şi pe acestea în luptă.

Leadershipul creşte prin avansarea în nivel a eroului, capturarea stindardelor de Leadership (păzite deseori de creaturi ostile), sau prin găsirea de obiecte. Legat de acest aspect, anumite obiecte pot fi îmbunătăţite de mai multe ori. În această situaţie va trebui să învingeţi Gardienii, cei sub influenţa cărora se află respectivul artefact. E adevărat, luptele cu aceştia sunt dificile, dar proprietăţile ulterioare pe care le capătă obiectul respectiv pot fi de un mare ajutor privind modul în care abordaţi bătăliile viitoare.

Dar nu numai obiectele, ci şi vrăjile pot fi îmbunătăţite. Mai întâi, trebuie să alocaţi rune pentru abilităţile corespuzatoare celor trei clase de magie (Chaos, Distortion şi Order). Apoi, folosind Cristale Magice, trebuie să adăugaţi vrăjile în Cartea dedicată acestora, caz în care numărul de utilizări ale unei vrăji nu mai depinde de cantitatea de scroll-uri aferentă, ci doar de punctele de Mana ale eroului.

Aceleaşi Cristale Magice sunt necesare şi pentru îmbunătăţirea vrăjilor care sunt din ce mai costisitoare cu fiecare treaptă adiţională (maxim trei). Nu veţi găsi cristale magice în abundenţă, aşa că trebuie să aveţi grijă ce vrăji inscriptionaţi în Carte, ce şi câte îmbunătăţiri faceţi.

Pe lângă Leadership, bani, cantitatea de Mana şi tipul vrăjilor, un alt factor determinant în soarta unei bătălii este Rage. De fiecare dată când loviţi fizic (fără vrăji) o unitate inamică, sau unităţile voastre sunt atinse, Rage-ul creşte cu un punct. Uneori poate creşte mai mult, în funcţie de damage-ul produs/încasat sau dacă respectivul atac nu lasă supravieţuitori în respectivul stack de creaturi.

Cu ajutorul punctelor de Rage, puteţi deschide Chest of Rage şi folosi cele patru categorii de Spirite care, la rândul lor, pot fi îmbunătăţite. Astfel, dacă Magul se bazează predominant pe vrăji, Warrior-ul, pe lângă forţa brută a unităţilor, trebuie să apeleze mai des la Spirits of Rage. Ca şi în celelalte cazuri, Paladinul este o combinaţie echilibrată între cele două clase. De menţionat că cele patru tipuri de Rage Spirits nu pot fi folosite în luptele cu monştri tip boss şi pot fi deblocate doar urmând questul principal – încă un motiv pentru care parcurgerea jocului ca Warrior este mai dificilă decât din ipostaza de Mag.

Mai mult, când sunteţi în modul adventure, Rage-ul scade treptat până la valoarea zero, iar punctele de Mana cresc până la valoarea maximă. Astfel, Magul este încurajat să lupte cât mai rar, pentru a acumula Mana, iar Warriorul cât mai des, pentru a folosi de punctele de Rage rămase de la precedenta bătălie. Oricum, această situaţie se mai echilibrează cu ajutorul poţiunilor sau fântânilor de Rage şi Mana prezente pe hartă.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

ANUNT LICITATIE. SC TOPCAR SRL- in faliment, prin lichidator judiciar CII Burcoveanu Laura Mihaela, cu sediul in Iasi, str. A.Panu nr. 13-15, mezanin, telefon 0741232516, e-mail laura.burcoveanu@yahoo.ro, in dosarul 3299/99/2017, anunta scoaterea la vanzare prin licitatie publica cu strigare, la data de 29.07.2020, ora 10, la sediul lichidatorului judiciar din Iasi, strada Anastasie Panu nr. 13-15, mezanin, a bunului mobil AUTOTURISM MARCA BMW 740D BERLINA, culoare albastra, an fabricatie 2003, motorina, nr. locuri 5, capacitate cilindrica 3901 cmc, tapiterie scaune piele, stare buna de functionare. Bunul poate fi vazut in parcarea restaurantului La Castel. Valoarea pornire de licitatie - 22765 lei, fara TVA, reprezentand 100% din pretul de evaluare. Daca bunul nu va fi adjudecat, o a doua licitatie va avea loc la data de 30.07.2020 – ora 10.00, la acelasi sediu si la acelasi pret. Daca bunul nu va fi adjudecat, alte licitatii vor avea loc la 10.08.2020- ora 10.00 si la 11.08.2020 - ora 10.00, la 90% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 20488,5 lei, iar ulterior la 31.08.2020- ora 10.00 si la 01.09.2020-ora 10.00, la 80% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 18212 lei. Persoanele care pretind vreun drept real asupra bunului au obligatia, sub sanctiunea decaderii, sa faca dovada acestui fapt pana la data de 28.07.2020, ora 12, la sediul lichidatorului judiciar. Caietul de sarcini se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, in baza unei cereri prealabile formulate cu 24 de ore inainte, la pretul de 50 de lei. Garantia de participare este de 10% din valoarea de pornire. Informatii suplimentare la telefon 0741232516 sau la sediul lichidatorului judiciar.
ANUNT privind organizarea licitatiei publica-pasune domeniul public. 1. Informatii generale privind autoritatea contractanta: UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALA MIRONEASA cu sediul administrativ in Mironeasa, cod postal 707300, judetul Iasi, cod fiscal 4540453, telefon 0232228600, fax: 0232228652, e-mail: contact@primariamironeasa.ro. 2. Informatii generale privind obiectul inchirierii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Proprietati publice, teren pasune, 2 loturi, identificate astfel: 1. Lotul I - 30.00 ha - CF 61847/1; 3. Lotul III - 0.45 ha CF 60701. Inchirierea se face conform art. 333, art. 335 din O.G. 57/2019 si conform HCL nr. 84/07.06.2020; 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Primariei Comunei Mironeasa. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul autoritatii contractante, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretariatul Primariei Comunei Mironeasa, comuna Mironeasa, judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 150 lei, ce se achita cu numerar la casierie. 3.4. Data limita privind solicitarea clarificarilor: 31.07.2020, ora 15.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data limita de depunere a ofertelor: 07.08.2020, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primaria Comunei Mironeasa, registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 07.08.2020, ora 10.00, Primaria Comunei Mironeasa, judetul Iasi. 5. Instanta competenta in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalulu Iasi, Strada Elena Doamna, nr. 1A, cod postal 700398, telefon: 0332403642, fax: 0332435700, email: tr-iasi-reg@just.ro. 6. Data transmiterii anuntului de licitatie catre instantele abilitate, in vederea publicarii: 16.07.2020.
Primăria Comunei Tomeşti, Judeţul Iaşi, scoate la vânzare în data de 14.08.2020, ora 10, la sediul său din Comuna Tomeşti, suprafaţa 268 mp, situată în intravilan extins conform PUG Sat Tomești, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 10, Parcela Arabil 455/5, nr. cadastral 66629, la ora 10:30, suprafața de 247 mp, situată în intravilan extins conform PUG Sat Tomești, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 47, Parcela Arabil 2489/8, nr. cadastral 66957, iar la ora 11, suprafața de 147 mp, situată în intravilan Sat Vlădiceni, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 5, Parcela Arabil 114. Terenurile se află în domeniul privat al Comunei Tomeşti. Documentația de atribuire se pune la dispoziție pe suport de hârtie, contra unui preț de 50 de lei. Ofertele se pot depune până la data de 13.08.2020, ora 15, la sediul Primăriei Tomești, într-un exemplar. Taxa de participare la licitaţie este de 50 lei. Garanţia de participare este de 3% din preţul de pornire la licitaţie pentru întreaga suprafaţă. Preţul de pornire al licitaţiei este de 7000 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 268 mp,3000 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 247 mp, și 3292 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 147 mp. Prezentul anunț se va transmite pentru publicare instituțiilor publice abilitate, în data de 14.07.2020. Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul Primăriei Comunei Tomeşti, Judeţul Iaşi. Tel. 0232/290434, int.211.
VIDEO Profesorii din SUA cer ca școlile SĂ NU fie deschise: Proteste masive la New York, Chicago și Los Angeles, după declarațiile lui Donald Trump
04/08/2020 20:23

 Mai multe sindicate de profesori au protestat luni la New York impotriva eventualei redeschideri a centrelor de invăţamant pentru următorul an şcolar, in condiţiile in care cazurile de contagiere cu ...

Fostul monarh al Spaniei a luat calea exilului - Ce destinație exotică a ales regele Juan Carlos
04/08/2020 17:27

Fostul rege al Spaniei Juan Carlos a plecat in Republica Dominicană după ce şi-a anunţat plecarea in exil, in contextul in care este vizat de o anchetă de corupţie, dezvăluie marţi cotidienele La Vangua ...

În Giurgiu, închiderea teraselor și a păcănelelor după ora 23,00 a durat fix două zile
04/08/2020 15:29

 Măsura care prevedea inchiderea teraselor si a sălilor de jocuri de noroc intre orele 23,00 - 6,00 a fost valabilă doar două zile in judetul Giurgiu. Vineri, 31 iulie, Comitetul Judeţean pentru Si ...

Cine e Emi Pian, seful clanului Duduianu, executat in stil mafiot de un rival pe o strada din Capitala
04/08/2020 13:14

 Liderul clanului Duduianu, Florin Mototolea, zis Emi Pian, a fost executat in stil mafiot, in dimineata zilei de marti, 4 august, de un individ din clanul rival. Emi Pian, ucis in rafuiala din Sec ...

 ANM a emis o avertizare Cod galben de vijelii și ploi torențiale pentru zece județe   HARTA METEO LIVE  VEZI METEO IN TIMP REAL
04/08/2020 12:00

 VEZI AICI METEO PENTRU: IASI,BACAU,BOTOSANI,NEAMT, SUCEAVA,VASLUI   Precipitatii Acum Radar Romania ANM.  

Avertizare ANM - Zece județe sub cod galben de furtuni
04/08/2020 11:04

ANM a emis o avertizare Cod galben de vijelii si ploi torentiale pentru zece judete ale tării, pană miercuri la ora 12.00. În acelasi timp, in regiunile vestice indicele temperatură-umezelă va atinge ...

Hogeweyk, „orașul” în care toată lumea suferă de demență
02/08/2020 18:51

 La o primă vedere, Hogeweyk, situat la aproximativ 20 de kilometri de Amsterdam, arată ca orice alt oras olandez. Locuitorii isi duc viata in mod normal, fac cumpărături, merg la film si se intalnesc ...

Gafă de proporţii uriaşe a conducerii PNL şi USR Prahova ! Ploieştiul în pericol să piardă clădirea primăriei !
31/07/2020 14:04

 Anunţată de ieri, astăzi a avut loc conferinţa de presă a conducerilor judeţene a PNL şi USR Prahova, menită să anunţe alianţe electorale locale.   Iar locul „ochit” de cele ...

BREAKING - Noi restricții anunțate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență: Mască în spații deschise, activități interzise noaptea și distanță pe plajă
28/07/2020 20:44

Comitetul National pentru Situatii de Urgentă a aprobat in sedinta desfăsurată astăzi, 28 iulie, Hotărarea numărul 37 privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspandirii infectiilor cu SARS CoV-2 l ...

Putin își plasează arma supremă în Marea Neagră - Poate lovi România în câteva minute
27/07/2020 05:55

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat - duminică, la Sankt-Petersburg - că Marina militară rusă va fi dotată cu arme nucleare hipersonice şi cu drone submarine nucleare, acestea - potrivit Ministeru ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!