LIVE Război în Israel: Ultimatumul Israelului: Civilii încep să fugă din Gaza. Hamas îi îndeamnă să rămână / OMS: Nu mai există niciun loc sigur în Gaza unde civilii să poată merge

000000   05500

Dimensiune font:

| 13-10-2023 16:05

 Armata israeliană le cere civililor să evacueze orașul Gaza, în a șaptea zi de la izbucnirea războiului care a făcut până acum peste 1.200 de morți în rândul israelienilor, și aproape 1.600 în rândul palestinienilor. ONU consideră că este imposibil ca strămutarea într-un termen a peste un milion de oameni să aibă „fără consecințe umanitare devastatoare”. Hamas îi îndeamnă pe oameni să rămână pe loc.

Străzile din Gaza 
 
 

15:54Confruntări între palestinieni și forțele de ordine israeliene au loc la nord de Ierusalim, transmite agenția palestiniană de știri. Potrivit sursei citate, tensiunile sunt în Beit Ijza și Beit Daqu, la nord-vest de Ierusalim, și în Al-Ram din nord. Forțele israeliene au tras gloanțe de luptă și gaze lacrimogene, noteaza wafa.ps. 

15:08Civilii fug în sudul Fâșiei Gaza după ce Israelul i-a avertizat să evacueze zona de nord în 24 de ore. Ordinul vizează întregul oraș Gaza și două tabere mari de refugiați, Jabalya și Beach Camp. De asemenea, vizate sunt orașele Beit Hanoun și Beit Lahia. Împreună, aceastea reprezintă una dintre cele mai dens populate părți ale Fâșiei Gaza, cu peste 1 milion de oameni.

 

 

 

 

 

14:39Momentul în care un reporter BBC cade în genunchi și plânge într-un spital din Gaza, copleșit de emoție

 

OMS: Nu mai există niciun loc sigur în Gaza

14:35Peste 2.100 de cetățeni români au fost repatriați până acum din Israel, a anunțat Administrația Prezidențială, care a precizat vineri că preşedintele Klaus Iohannis a avut o discuţie telefonică cu omologul său israelian, Isaac Herzog. 

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, în cadrul convorbirii, Iohannis a condamnat încă o dată atacurile teroriste inacceptabile împotriva Israelului şi a exprimat regretul că aceste acte violente s-au soldat cu numeroase victime în rândul civililor nevinovaţi.

14:30Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat că în Gaza „nu mai există niciun loc sigur în care să meargă civilii”. Purtătorul de cuvânt al organizației, Tariq Yasarevic a spus în timpul unei conferințe de presă a ONU la Geneva că sistemul de sănătate din Fâșia Gaza „a atins punctul de colaps”. Potrivit organizației, șase din cele șapte spitale majore din Fâșie nu mai funcționează decât parțial.

14:28Grupul pentru drepturile omului Amnesty International a îndemnat vineri Israelul să ridice „imediat" blocada asupra Fâşiei Gaza, afirmând că „pedepsirea colectivă" a civililor pentru atrocităţile teroriste ale Hamas echivalează cu o crimă de război, relatează CNN.

 

14:08Secretarul american al Apărării Lloyd Austin i-a spus premierului Israelului că în multe privințe, gruparea teroristă Hamas este mai rea decât ISIS. „Suntem cu dumneavoastră, domnule prim-ministru, și așa cum a spus președintele, vă sprijinim”, i-a spus Austin primului ministru Benjamin Netanyahu într-o întâlnire la Tel Aviv.

13:56O rachetă lansată din Fâșia Gaza a lovit o zonă rezidențială din Ashkelon. Potrivit autorităților, mai multe mașini au fost grav avariate în urma impactului

 

 

13:52La aproape 20 de luni de război în Ucraina, în urma căruia mii de civili au murit în atacurile Moscovei, președintele rus Vladimir Putin a declarat vineri că o ofensivă terestră israeliană în Gaza ar avea ca rezultat un nivel de victime civile care ar fi „absolut inacceptabil", informează Reuters. 

Atac islamist în Franța

13:50Forțele de Apărare Israelului au declarat unele zone din orașul Metula (nordul Israelului) zone militare închise, potrivit autorităților locale.Zona militară închisă se aplică numai secțiunilor orașului din apropierea gardului de graniță cu Liban. Locuitorii care au părăsit orașul în ultimele zile sunt rugați să nu se mai întoarcă.

13:40Un profesor a fost ucis și alte două persoane au fost grav rănite într-un atac cu cuțitul la o școală din orașul Arras aflat în nord-estul Franței, a anunțat poliția franceză

13:27

 Președintele Comisiei Uniunii Europene Ursula von der Leyen și președintele Parlamentului European Roberta Metsola au sosit vineri în Israel pentru a-și exprima solidaritatea după atacul Hamas asupra sudului Israelului. „Suntem aici cu un mesaj de solidaritate după cel mai grav atac terorist pe care l-a îndurat Israelul de-a lungul generațiilor”, a scris Metsola la X. „Teroarea nu va prevala. Modul în care răspundem contează. Putem – trebuie – să oprim Hamas.

13:22Municipalitatea din Sderot confirmă că 7 rachete au atins orașul, dar nu au existat victime, scrie presa din Israel.

13:18Ministrul de externe al Iranului spune că și alte părți s-ar putea implica în conflict dacă atacurile Israelului asupra Fâșiei Gaza nu se opresc. „Dacă aceste crime de război nu se opresc imediat, atunci ne putem imagina orice posibilitate”, spune Hossein Amirabdollahian. El nu detaliază, dar a fost un indiciu că grupurile susținute de Iran s-ar putea alătura războiului. „America nu poate trimite arme și bombe pentru a ucide femei, copii și civili în Gaza și, în același timp, solicită tuturor părților să se autocontroleze.”

Hamas sfidează ordinul militar israelian de a evacua nordul Fâșiei Gaza

13:06Ambasada Israelului în România a mulţumit, într-un mesaj, României, pentru sprijinul necondiţionat oferit care este cu atât mai valoros cu cât este manifestat în aceste momente tragice prin care trecem, subliniind încă o dată temeinicia relaţiilor dintre ţările şi popoarele noastre.

”Vă mulţumim VOUĂ! Vouă, tuturor celor care ieri aţi fost alături de noi într-un moment deosebit de important pentru Statul #Israel şi pentru poporul israelian. Vouă, tuturor celor care v-aţi alăturat apelului nostru de a lupta împotriva terorismului. Gestul vostru de solidaritate şi întreaga susţinere pe care ne-aţi acordat-o înseamnă nespus de mult pentru noi”, transmite Ambasada Israelului, după mitingul care a avut loc joi în Capitală.

12:52Ministrul italian de externe Antonio Tajani a confirmat că a sosit în Israel , una dintre numeroasele vizite europene la nivel înalt așteptate astăzi.

12:45Hamas a îndemnat oamenii din țările care au granițe cu Israelul - să sprijine poporul din Gaza, și a reînnoit cererea adresată rezidenților palestinieni de a a rămâne pe loc, sfidând ordinul militar israelian de a evacua partea de nord a Fâșiei Gaza. „Le spunem oamenilor din nordul Gazei și din orașul Gaza, să rămână în casele lor . Ocupația vrea să ne strămute încă o dată de pe pământul nostru. Vom muri și nu vom pleca.”

12:46Persoana cu dublă cetățenie, israeliano-română, dată dispărută joi de către familia sa, a murit, anunțul fiind făcut de autoritățile israeliene, potrivit Ministerul Afacerilor Externe.

12:33Forțele de Apărare Israelului spun că au lovit zeci de locuri din care se lansau drone în Fâșia Gaza, care erau situate pe acoperișurile clădirilor rezidențiale. „Acesta este un alt exemplu al modului în care gruparea teroristă Hamas îi folosește pe cetățenii Fâșiei Gaza ca scut uman”, a spus IDF într-un comunicat.

 

 

12:22Contul de socializare care îl reprezintă pe regele Iordaniei Abdullah al II-lea a postat o imagine de la întâlnirea cu secretarul de stat al SUA Antony Blinken . În mesaj, se spune că regele „îndeamnă la deschiderea de coridoare umanitare pentru asistență medicală și ajutor pentru Gaza ”, adăugând că „a cerut protejarea civililor, detensionarea și încheierea războiului din Gaza”.

 

 

12:15Un rezident din Gaza, care a vorbit cu The Times of Israel sub condiția anonimatului, confirmă că Hamas îi împiedică pe rezidenții din nordul fâșiei să plece. „Când găsesc oameni care merg la mașini, îi forțează să se întoarcă”, spune bărbatul din Gaza. Sursa adaugă că mulți rezidenți nu plănuiesc să evacueze, deoarece nu ar avea la cine să meargă în sudul enclavei.

OMS denunță o „condamnare la moarte” a pacienților vulnerabili din Gaza

12:09Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că a cere pacienților vulnerabili să evacueze spitalele din Gaza echivalează cu o „condamnare la moarte”, iar directorul general al agenției a cerut Israelului să-și anuleze ordinul de evacuare.

11:40Mai multerachete (circa 150, susține presa din Israel) au fost trase spre Ashkelon și alte zone din apropierea graniței cu Gaza, declanșând sirenele aeriene. Lansările vin după 14 ore de liniște relativă

11:31Purtătorul de cuvânt al IDF, contraamiralul Daniel Hagari, a declarat că Hamas este responsabil pentru orice prejudiciu adus civililor care nu părăsesc partea de nord a Fâșiei Gaza.

„Responsabilitatea pentru ceea ce se poate întâmpla celor care nu pleacă va reveni Hamas”, spune el.

11:26Alţi 127 de cetăţeni români au revenit în siguranţă în România, prin intermediul a trei curse operate de mai multe companii aeriene, în cursul după-amiezii de joi şi în noaptea de joi spre vineri, transmite Ministerul Afacerilor Externe, potrivit Agerpres.

11:22Reuters relatează că șase dintre ostatici au fost uciși în lovituri în două locuri separate din districtul de nord și încă șapte au murit în lovituri care au lovit trei locuri din districtul Gaza .

11:10De la declanșarea războiului în Ucraina, sute de mii de ruși au emigrat din Rusia, iar câteva mii s-au mutat în Israel în cadrul unui program de repatriere prin care persoanele cu rădăcini evreiești au obținut cetățenia israeliană, notează serviciul rusesc al BBC.

11:07Un angajat al ambasadei israeliene la Beijing a fost internat în spital după ce un atac a avut loc asupra lui, a declarat Ministerul de Externe al Israelului. Diplomatul este în stare stabilă. Nu se știe care au fost motivele atacului, dar evreilor li s-a recomandat să stea în alertă vineri, după ce Hamas a cerut o „zi a furiei”.

10:47Gruparea teroristă Hamas susține că 13 ostatici (printre care și cetățeni străini) pe care îi ține în Fâșia Gaza au fost uciși de atacurile aeriene israeliene, scrie The Times of Israel.

Secretarul apărării al SUA, Lloyd Austin, a aterizat în Israel

10:44Ministrul iranian de externe Hossein Amirabdollahian s-a întâlnit vineri cu șeful Hezbollah-ului în Liban, scrie presa libaneză, citată de Reuters

10:29Secretarul apărării al SUA, Lloyd Austin, a aterizat în Israel . La începutul acestei săptămâni, el a fost la Bruxelles pentru două zile de întâlniri ale NATO.

10:28BBC a discutat cu un supraviețuitor al masacrului din Kibbutz Kfar Aza care crede că invazia terestră israeliană este justificată.

”Am întâlnit-o pe Neta Portal (22 de ani), la un spital din Tel Aviv, unde medicii au îndepărtat acum cu grijă fiecare glonț - cinci în piciorul stâng și unul din dreapta.

Ea tremură când își amintește cum bărbați înarmați au pătruns în camera rezidenților din comunitatea evreiască din Kfar Aza și au deschis focul: „Impușcau oameni. Împușcau copiii. Și oamenii strigau „Te rog, nu, te rog nu”.

"Vrei adevărul? Nu mai vreau Hamas în viața mea. Trebuie să-i distrugem unul câte unul. Trebuie să fim puternici".

10:19Filipine a confirmat moartea unui alt cetățean în conflictul dintre Hamas și Israel , ridicând numărul morților pentru cetățenii țării la trei.

Victima era o femeie de 49 de ani din Negros Occidental, care lucra ca îngrijitoare, potrivit subsecretarului departamentului de afaceri externe Eduardo de Vega. Ea a fost ucisă în prima zi a atacului Hamas , a spus el. Alți patru filipinezi sunt dispăruți.

În Israel trăiesc aproximativ 30.000 de filipinezi, majoritatea lucrând ca îngrijitori.

La începutul acestei săptămâni, viceprimarul Ierusalimului, Fleur Hassan-Nahoum, a adus un omagiu unei asistente filipineze pe nume Angelyn, care își îngrijea pacienta în vârstă, Nira, în kibutz-ul Kfar Gaza. În ciuda ocaziilor de a fugi de atacurile Hamas, Angeline a rămas alături de Nira; ambii au fost uciși

10:12Un sondaj publicat de The Times of Israel arată că sprijinul public pentru premierul Benjamin Netanyahu și aliații săi s-a prăbușit, alegătorii preferându-l pe Benny Gantz

09:46Organizaţia Human Rights Watch (HRW) a acuzat joi Israelul că foloseşte fosfor alb în operaţiunile militare din Gaza şi Liban, transmit dpa şi EFE.

Haos în nordul Gaza, după ordinul de evacuare a 1,1 milioane de locuitori

09:43Hamas le cere oamenilor să stea acasă și să ignore ordinele de evacuare israeliene. „Rămâneți neclintiți în casele voastre și stați fermi în fața acestui război psihologic dezgustător purtat de ocupanți”, transmit oficialii Hamas. Israelul a ordonat evacuarea nordului Gazei , inclusiv a orașului Gaza, unde trăiesc sute de mii de oameni. Palestinienii ar putea fugi doar în sudul Gazei, deoarece Israelul a închis complet teritoriul. ONU spune că 400.000 de palestinieni au fost deja strămutați

09:36Ungaria nu va permite niciun miting care să susțină „organizațiile teroriste”, a declarat vineri prim-ministrul Viktor Orbán la postul public, adăugând că toți cetățenii maghiari ar trebui să se simtă în siguranță, indiferent de credință sau origine. „Este șocant că există mitinguri de simpatie care susțin teroriștii în întreaga Europă”, a spus Reuters Orbán. „Au fost încercări chiar și în Ungaria. Dar nu vom permite mitinguri de simpatie care susțin organizațiile teroriste”.

09:26SUA vor începe vineri evacuarea cetățenilor săi din Israel. SUA vor zbura astăzi cu primul zbor de repatriere pentru a aduce cetățenii din Israel acasă.

Purtătorul de cuvânt al Securității Naționale, John Kirby, a declarat că vor căuta și alte modalități de a ajuta cetățenii să plece, pe uscat sau pe mare.

Alte țări precum Argentina, Franța, Coreea de Sud, Australia și Canada și-au evacuat cetățenii aflați în Israel de-a lungul săptămânii.

Japonia a anunțat, de asemenea, că va trimite un zbor charter în Israel pentru a evacua cetățenii japonezi în weekend. Există aproximativ 1.300 de japonezi în Israel, dar nu se știe câți au plecat deja cu zborurile comerciale.

09:06Agenția de presă din Turcia Anadolu scrie că sute de mii de oameni au început să se deplaseze către complexul medical Al Shifa din orașul Gaza, în urma ordinului de evacuare.

Civilii din Gaza sunt confuzi și îngroziți, fiindu-le teamă că nu vor putea scăpa de ceea ce ar echivala cu cea mai mare mutare a unei populații din ultimele decenii. Se estimează 1,1. milioane de oameni trăiesc în partea de nord a fâșiei Gaza, care include orașul Gaza și periferiile sale.

Complexul medical Al Shifa este cel mai mare din Gaza și a oferit adesea adăpost civililor din oraș în timpul atacurilor sau în momentele de criză. Mii de oameni se adăposteau deja acolo, iar spitalul a suferit pagube din cauza atacurilor aeriene din apropiere.

Doctorul Ghassan Abu-Sittah de la spitalul Shifa a spus ieri: „Suntem la punctul de rupere. Sunt pacienți răniți pe coridoare și nu au mai rămas paturi. Tabăra de refugiați din apropiere a fost lovită, iar toate spitalele sunt peste capacitatea, peste capacitate.”

08:50E haos în nordul Gazei, după ordinul de evacuare primit. Nebal Farsakh, un purtător de cuvânt al Semilunii Roșii Palestiniene din orașul Gaza, a declarat pentru Associated Press că nu există nicio modalitate de a muta un milion de oameni în siguranță atât de repede.

„Uitați de mâncare, uitați de electricitate, uitați de combustibil. Singura preocupare acum este doar să vă salvați viața, spuse Farsakh, izbucnind în hohote de plâns. „Ce se va întâmpla cu pacienții noștri?” se întreba ea. „Avem răniți, avem bătrâni, avem copii care sunt în spitale.” Farsakh a spus că mulți dintre medici refuzau să evacueze spitalele și să abandoneze pacienții.

08:33Forțele Aeriene Israeliene au publicat o actualizare a datelor în care afirmă că 750 de „ținte” au fost lovite în Gaza noaptea trecută, „inclusiv tuneluri teroriste subterane ale Hamas, ansambluri și posturi militare, reședințe ale agenților teroriști utilizate ca centre de comandă militară, depozite de arme și sisteme de comunicații

Armata israeliană se pregătește pentru o posibilă operațiune terestră

08:04Purtătorul de cuvânt al IDF, contraamiralul Daniel Hagari subliniază că Israelul nu dorește să facă rău civililor palestinieni. „Ne luptăm cu un grup terorist, nu cu populația din Gaza. Vrem ca civilii să nu fie răniți, dar nu putem trăi cu stăpânirea Hamas-ISIS lângă granița noastră”, a spus Hagari. El spune că ordinul de evacuare a palestinienilor din zonă are scopul de a permite „libertatea de acțiune și mări daunele aduse Hamas.”

„Hamas a efectuat unul dintre cele mai îngrozitoare acte pe care le-a văzut lumea, depunem eforturi pentru a evacua rezidenții pentru a adânci pagubele, pentru a prăbuși această organizație”, spune Hagari.

După ce ONU a transmis că o astfel de evacuare în 24 de ore ar fi imposibilă, Hagari a spus că „înț

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:06

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
România, evitată de transportul de arme americane către Ucraina. Traseul-surpriză ales în detaliu de SUA prin Europa
27/04/2024 17:20

Pentagonul pregăteste mult timp livrările de munitie către Ucraina, iar armele americane au un traseu bine stabilit prin Europa pentru a ajunge in posesia trupelor ucrainene. In urma aprobării de la Washin ...

Taiwanul raportează activitate militară chineză după ce Blinken a părăsit Beijingul
27/04/2024 11:24

Taiwanul a raportat sambătă o reluare a activităţii militare chineze in apropierea insulei, 12 avioane trecand linia mediană sensibilă a stramtorii Taiwan, la o zi după ce secretarul de stat american Ant ...

Saloanele de înfrumusețare au fost luate la țintă de ANAF! Ce trebuie să știi dacă dorești să începi o afacere în acest domeniu
27/04/2024 07:28

Agentia Natională de Administrare Fiscală doreste ca frizerii si manichiuristele să isi plătească taxele si le transmite parcursul dacă vor o afacere in domeniu. Persoanele care oferă servicii de infrum ...

Locul din România unde trebuie să ajungi măcar o dată în viață. Străinii nu ratează șansa de vizita „magnetul” turistic
27/04/2024 07:25

Turistii străini sunt indrăgostiti de un loc superb din Romania si scot bani grei din buzunar să ajungă acolo. Un loc spectaculos din Maramures a devenit un punct de atractie major pentru turistii străini ...

Job-ul plătit cu 75.000 de lei pe lună. Ce trebuie să știi să faci pentru a primi această sumă monstruoasă
27/04/2024 07:23

Pentru un specialist intr-un domeniu in care romanii sunt foarte pregătiti, o companie din străinătate oferă un salariu de 15.000 euro. Pe langă salariul enorm, se asigură cazare dar si alte beneficii. ...

„Păcănelele” revin în forță în România. Slăbiciunea din lege care ar putea să încline balanța bătăliei cu Guvernul
27/04/2024 07:20

Jocurile de noroc nu vor mai fi in localitătile cu mai putin de 15 mii de locuitori! Proiectul de lege care trimite aparatele de tip slot-machine la marginea comunelor si micilor orase nu se atinge insă de Bu ...

SUA au aprovizionat Ucraina cu rachete cu rază lungă de acțiune, în secret
26/04/2024 10:39

Statele Unite furnizează in secret Ucrainei, de cateva săptămani, rachete de croazieră cu rază lungă de actiune, pe care Kievul le-a folosit deja de două ori pentru a lovi tinte rusesti in spatele liniil ...

Evghenia Guţul, guvernatoarea Găgăuziei, a fost trimisă în judecată
26/04/2024 10:07

Procuratura Anticorupţie din Republica Moldova a anunţat miercuri că a finalizat urmărirea penală şi a trimis-o in judecată pe Evghenia Guţul, guvernatoarea Găgăuziei. Ea este acuzată că ar fi acce ...

Un asistent al eurodeputatului de extremă dreapta Maximilian Krah a fost plasat în arest pentru spionaj în favoarea Chinei
24/04/2024 12:29

Un asistent al eurodeputatului de extremă dreapta Maximilian Krah a fost plasat in arest pentru spionaj in favoarea Chinei, a anunţat miercuri Biroul procurorului public federal de la Karlsruhe (Parchetul ger ...

CEDO condamnă România pentru revenirea asupra unor sentințe istorice legate de Holocaust
24/04/2024 07:42

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat marţi Romania pentru revenirea asupra unor condamnări istorice pentru crime legate de Holocaust, in urma rejudecării şi achitării in anii 1990 a do ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei