LIVE Război în Ucraina, ziua 35: Cele 10 propuneri ale Ucrainei, în urma negocierilor / Reducerea „drastică” a operațiunilor rusești, privită cu scepticism

razboi tanc rusia

Dimensiune font:

| 30-03-2022 23:00

 Rusia va „reduce drastic operațiunile de luptă” din jurul Kievului și al orașului Cernihiv, din nordul țării, a spus ministrul adjunct al apărării, propunerea fiind primită cu scepticism de președintele american Joe Biden (care a spus „să vedem ce se întâmplă pe teren”) și de premierul Marii Britanii Boris Johnson care a îndemnat la prudență - spunând că va judeca Rusia după fapte, nu după vorbe.

Razboi in UcrainaFoto: Colaj foto

Cele mai importante evenimente de miercuri privind invazia sunt LIVETEXT :

22:55Rușii încep să se retragă de la centrala electrică de la Cernobîl (Pentagon)

 
 

22:29Gen Tod Wolters: Armata americană din Europa trebuie să se „schimbe” după invazia Rusiei în Ucraina / Trupe suplimentare în Europa de Est (BBC)

22:27Franța nu vede mari progrese în negocierile ruso-ucrainene. „Războiul continuă” - spune ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian.

21:40Putin i-a spus lui Scholz că Europa poate plăti gazul în euro.. încă

 

Guvernul german a declarat că președintele rus Vladimir Putin l-a asigurat miercuri pe cancelarul Olaf Scholz că Europa ar putea continua să plătească pentru gazul rusesc în euro și nu în ruble, așa cum a ordonat recent Moscova, potrivit AFP.

 

20:06Dialogul ireal dintre un soldat rus care a jefuit o locuință ucraineană și soția sa:„Am furat produse cosmetice și adidași de firmă pentru tine...”, potrivit Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), care publică conversații interceptate ale invadatorilor ruși pe canalul lor de Telegram. Soția soldatului rus i-a mai cerut acestuia un laptop și un costum de sport, potrivit Ukrainska Pravda.

 
 

20:01ONU acuză Rusia de 24 de atacuri cu bombe cu dispersie în Ucraina

20:00Germania ar urma să trimită armamente și echipamente militare Ucrainei în valoare de 300 de milioane de euro. Drone, mortiere, arme automate, blindate 4x4 - aproape 200 de tipuri diferite de echipamente militare, potrivit cotidianului german Süddeutsche Zeitung, citat de Nexta.

 

19:39Rușii se pregătesc să reia operațiunile ofensive - Ministerul Apărării din Ucraina

19:20Protest în Georgia, în fața Parlamentului din Tbilisi unde 145 de perechi de încălțăminte de copii au fost puse într-o piață publică, în amintirea celor cel puțin de 145 de copii ucraineni care ar fi murit până acum în războiul din Ucraina.

 
 

18:45Aproximativ două milioane de copii au fost forțați să fugă din Ucraina, de la invazia Rusiei, reprezentând jumătate din toți refugiații din război, în timp ce alți peste 2,5 milioane de copii au fost strămutați în interiorul Ucrainei, conform informațiilor transmise miercuri de UNICEF.

Peste 1,1 milioane de copii au ajuns în Polonia iar restul în România, Republica Moldova, Ungaria, Slovacia și Cehia.

UNICEF a avertizat cu privire la un risc crescut de exploatare și trafic pentru copiii care fug din calea războiului.

18:25Președintele american Joe Biden vorbește acum cu președintele ucrainean Volodymyr Zelensky, potrivit unui oficial de la Casa Albă, citat de CNN.

Apelul vine la o zi după ce Biden și alți oficiali americani și-au exprimat prudența extremă față de declarațiile Rusiei că își reduce operațiunile militare în apropierea Kievului, spunând că așteaptă să vadă semne mai puternice de detensionare înainte de a face o evaluare a intențiilor Moscovei. "Vom vedea dacă vor respecta ceea ce spun", a afirmat marți Joe Biden, spunând că, între timp, SUA vor continua să „mențină sancțiunile puternice” și „să ofere armatei ucrainene capacități de a se apăra”.

18:14Negociatorul-șef al Rusiei spune că Ucraina este dispusă să accepte „cerințele fundamentale” ale Kremlinului

 

17:42Ruptură între Vladimir Putin și consilierii săi de top din apărare. Explicația oficialilor americani

 
 

SUA consideră că președintele rus Vladimir Putin este „dezinformat” de către consilierii săi despre cât de prost aționează armata rusă în Ucraina și despre impactul sancțiunilor asupra economiei Rusiei, a declarat un oficial american pentru CNN.

17:15Putin a devenit persoana cu cea mai proastă reputaţie din istoria internetului

16:26Ucraina acuză Rusia că eliberează în Marea Neagră mine preluate din stocurile ucrainene din Crimeea

 

15:59”Ucraina cere Statelor Unite să aprobe transferul tuturor armelor defensive sovietice vechi care se află în țările fostului Pact de la Varșovia”, a declarat un important consilier al ministerului ucrainean de interne

 
 

”În special sistemele (de rachete antiaeriene) BUK. Așteptăm cu nerăbdare o acțiune rapidă și concretă! În fiecare zi mor oameni”, a adăugat acesta într-un mesaj pe Twitter

China va duce relațiile cu Rusia la un nou nivel, într-o nouă oră

15:52Delegația ucraineană care a negociat cu rușii la Istanbul marți a rămas acolo pentru a purta miercuri discuții cu guvernul turc pe tema cooperării "tehnico-militare", a spus negociatorul ucrainean David Arakhamia.

Turcia a jucat un rol de intermediar între Ucraina și Rusia de la invazia rusă. Anterior, Turcia a colaborat îndeaproape cu Rusia în domeniul energiei, comerțului și apărării, dar a și vândut drone Bayraktar TB-2 Kievului, ceea ce a provocat furia Moscovei.

 

15:47Norvegia și restul Europei ar trebui să-și închidă porturile maritime pentru navele rusești, a declarat miercuri președintele ucrainean Volodimir Zelenski în parlamentul norvegian.

"Uniunea Europeană, și sper că și Norvegia, trebuie să introducă interdicția ca navele rusești să folosească porturile europene la acest moment, în timp ce ei ne blochează porturile", a spus Zelenski într-o intervenție video din Ucraina.

15:43Beijingul anunță, după vizita lui Lavrov, că ”duce legăturile cu Rusia la un nivel și mai înalt, într-o nouă eră”

 
 

15:15FSB anunță că a arestat în Rusia zeci de „teroriști” dintr-o organizație ucraineană de care n-a auzit nimeni

Ucraina vrea să-și exporte produsele agricole prin portul Constanța

15:02O clădire a Comitetului Internațional al Crucii Roșii (CICR) a fost vizată de un bombardament rusesc la Mariupol. "Ocupanții au bombardat în mod deliberat o clădire a CICR în Mariupol", a scris pe Telegram Lyudmyla Denissova, responsabilă cu drepturile omului în parlamentul ucrainean.

"Avioanele inamice și artileria au bombardat clădirea, marcată cu o cruce roșie pe fond alb, ceea ce echivalează cu prezența unor răniți, civili sau materiale umanitare", a continuat ea

14:46Ucraina vrea să-și exporte produsele agricole prin Constanța din cauză că porturile sale sunt blocate de marina rusă, Kievul discutând cu Bucureștiul în acest sens

14:35Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va vorbi în Parlamentul României

14:28Norvegia a donat Ucrainei o nouă încărcătură de armament pentru a o ajuta să se apere împotriva invaziei Rusiei, a anunțat miercuri ministerul norvegian al Apărării.

Cel mai recent transport, care a fost deja finalizat, este de 2.000 de arme antitanc M72, ceea ce ridică numărul total de M72 donate de Norvegia la 4.000, a precizat ministerul.

Ultimatumul privind plata în ruble a gazelor, îndulcit de Kremlin

14:17VIDEO O fabrică de bere din Ucraina a trecut la producerea de cocktailuri Molotov și mâncare pentru refugiați

14:08Ultimatumul lui Putin privind plata în ruble a gazelor rusești a fost nuanțat miercuri de Peskov, care a spus că nu se va întâmpla ”de mâine”

 

13:08Discuțiile purtate marți la Istanbul între delegațiile rusă și ucraineană nu au dus la nimic "foarte promițător" și nici la vreun "pas decisiv", a declarat miercuri Kremlinul, reducând speranțele privind un progres deosebit în negocieri. "În acest moment nu putem anunța nimic foarte promițător sau vreun avans decisiv. Mai este mult de lucru", a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov.

 
 

Amintim că și ieri șeful delegației ruse a subliniat că mai este cale lungă până la un acord între Moscova și Kiev în condiții reciproc acceptabile.

12:52Sir Richard Shirreff, fostul comandant suprem adjunct al NATO în Europa, spune că, "la fel ca majoritatea oamenilor", are suspiciuni profunde cu privire la angajamentul Rusiei de a-și reduce atacurile asupra Kievului și Cernihivului.

"Aceasta este aproape sigur o recunoaștere a faptului că încercarea de a avansa pe mai multe axe a eșuat și este foarte probabil să prevestească o concentrare de forțe într-o altă zonă. De asemenea, nu aș exclude nici o formă de viclenie", spune acesta.

 

"Cât timp Putin se află la Kremlin, nu poate exista pace în Europa", spune Sir Richard, descriindu-l ca pe un "autocrat pătat de sânge".

Rusia spune că, împreună cu China, „se îndreaptă spre o ordine mondială multipolară, dreaptă și democratică”

12:46Forțele ruse ar fi înființat un depozit de muniție în apropierea centralei de la Cernobîl - vicepremierul Ucrainei

12:35Pierderile estimate ale rușilor, potrivit armatei ucraine:

 
 
(Ca întotdeauna, subliniem că acest conflict este dublat și de un război informațional, așa că orice bilanț trebuie tratat cu precauție)

12:27Germania a activat miercuri prima fază a planului de urgenţă destinat garantării aprovizionării cu gaze naturale, în contextul în care există ameninţarea opririi livrărilor ruseşti, a anunţat ministrul german al Economiei, Robert Habeck.

 

12:08Serghei Lavrov le-a spus chinezilor că Rusia, împreună cu ei, „se îndreaptă spre o ordine mondială multipolară, dreaptă și democratică”

 
 

11:54FOTO Înainte și După: Cum arată Mariupolul după o lună de „operațiune militară specială” / Imagini comparative din satelit

Bombardamente lângă Kiev și în Cernihiv

11:51Reporterul de război al Kyiv Independent spune că în cadrul armatei ucrainene a fost înființată o legiune cu voluntari ruși:

 

11:44Numărul ucrainenilor care fug în străinătate se ridică în prezent la 4.019.287, a anunțat miercuri Agenția Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR).

11:40Oficialii ucraineni au raportat miercuri bombardamente în jurul capitalei Kiev și în regiunea de nord a Cernihiv, în ciuda promisiunii Moscovei de a reduce operațiunile militare acolo, scrie Reuters.

De asemenea, forțele ruse bombardau aproape toate orașele de pe linia frontului care separă teritoriul controlat de guvernul ucrainean de zonele deținute de separatiștii susținuți de ruși din regiunea Donețk, a spus guvernatorul regional. Lupte grele s-au dus în continuare și în orașul-port Mariupol.

 
 

Oleksiy Arestovych, un consilier al președintelui Volodimir Zelenski, a declarat că Rusia transferă forțe din nordul Ucrainei în zonele de est pentru a încerca să încercuiască trupele ucrainene acolo.

11:32Cât le oferă Rusia luptătorilor sirieni ca să meargă pe front în Ucraina / Ce spune un sirian care a acceptat oferta Moscovei

Oficial din Cernihiv: „Credem în promisiunea rușilor? Desigur că nu"

11:27Polonia intenționează să nu mai folosească petrol rusesc până la sfârșitul anului 2022 și să nu mai importe cărbune din Rusia până cel târziu în luna mai, a declarat miercuri premierul polonez.

"Vom impune un embargou total asupra cărbunelui rusesc și sper că până în aprilie, cel târziu în mai, vom fi ieșit complet din cărbunele rusesc. Vom face totul pentru a nu mai folosi petrol rusesc până la sfârșitul acestui an", a spus Mateusz Morawiecki într-o conferință de presă.

​11:24 VIDEO Rusia se laudă cum folosește în război modelul de dronă care a picat și în România și despre care ministrul român al Apărării zicea că e „o jucărie de dronă”

10:31 „Credem în promisiunea rușilor? Desigur că nu". Atacurile aeriene au continuat în Cernihiv - guvernator

 
 

10:14Rusia și China au decis să-și extindă cooperarea, transmite Interfax, în condițiile în care Lavrov face o vizită în China

Ucraina cere retragerea Rusiei din zona Cernobîl: Muniția trupelor ruse care ocupă centrala nucleară ar putea exploda

10:07Ucraina cere retragerea Rusiei din zona Cernobîl, forțele armate afirmând că muniția trupelor ruse care ocupă centrala nucleară ar putea exploda, a declarat miercuri vicepremierul Irina Vereșciuk, citată de Reuters.

„Solicităm Consiliului de Securitate al ONU să ia imediat măsuri pentru demilitarizarea zonei de excludere a Cernobîlului și să introducă acolo o misiune specială a ONU pentru a elimina riscul de repetare a unei catastrofe nucleare”, a spus ea.

 

10:01Sirenele de raid aerian au sunat miercuri dimineață în mai multe regiuni din Ucraina, inclusiv în regiunea Kiev, și au fost auzite mai multe explozii. Viceprimarul capitalei Ucrainei, Mykola Povoroznyk, spune că au existat în continuare lupte în jurul Kievului, dar capitala nu a fost bombardată de forțele ruse.

„Noaptea a trecut relativ calm, cu sunetul sirenelor și sunetul artileriei de la bătăliile din jurul orașului, dar nu au existat bombardamente în capitală”, a declarat Povoroznyk pentru televiziunea națională, conform Reuters.

09:54Britanicii sunt sceptici privind promisiunea rușilor că vor reduce amploarea operațiunilor militare: ”Nu se poate avea încredere în ceea ce iese pe gura mașinii de război a lui Putin”

 
 

09:49Cel puțin 145 de copii au fost uciși, iar alți 222 au fost răniți de la invazia Rusiei în Ucraina, conform datelor transmise de Procuratura Generală a ucrainei, scrie The Kyiv Independent.

09:47VIDEO Noi imagini cu care se laudă Rusia: Atac asupra blindatelor ucrainene cu elicopterele de luptă

09:36Au făcut ucrainenii praf un depozit de muniții din Rusia? Cauza exploziilor care au zguduit Belgorodul tot nu este neclară

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

06:14

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Vladimir Putin a depus jurământul de învestitură pentru al cincilea mandat de președinte al Rusiei
07/05/2024 14:14

Vladimir Putin a depus marti, 7 mai, jurămantul de investitură pentru al cincilea mandat de presedinte al Rusiei. Ceremonia a fost boicotată de SUA si majoritatea tărilor din UE. Franta se numără insă pr ...

78 de acțiuni de amploare și peste 1.200 de percheziții la domiciliu. Poliția Română, la ora rapoartelor trimestriale!
07/05/2024 13:37

78 de actiuni de amploare, 1.226 de perchezitii domiciliare si 323 de mandate de aducere puse in aplicare. Asa sună o parte a raportului pe primele trei luni ale anului făcut recent public de către Politia R ...

Alertă meteo: Furtunile vor mătura jumătate din țară
07/05/2024 10:27

Meteorologii au emis, marti, o alertă Cod galben de ploi torentiale, grindină si vant, in jumătate din tată, in Moldova, Muntenia, estul Transilvaniei si local in Maramures. Marti intre orele 10.00 - 23.00 ...

Zelenski cere creşterea ritmului de livrare a armelor promise de Occident
07/05/2024 10:08

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut un ritm mai rapid de livrare a armelor promise de Occident in mesajul său video de luni. "Deciziile politice trebuie urmate de logistică reală, de primirea ...

Rupere de nori pe Valea Prahovei: După viitura de ieri, azi Sinaia s-a umplut de apă; probleme mari în zona gări
06/05/2024 23:19

O ploaie torenţială, care a durat aproximativ o jumătate de oră, s-a abătut, luni, in zona staţiunilor de pe Valea Prahovei. La Sinaia a fost nevoie de intervenţia pompierilor, după ce o stradă a fost ...

Ucrainenii căutaţi în Munţii Maramureşului, găsiţi pe o stâncă de unde nu se mai puteau deplasa
06/05/2024 23:10

Cei doi cetăţeni ucraineni care erau căutaţi in Munţii Maramureşului au fost găsiţi de salvamontişti pe o stancă, de unde nu mai puteau nici să coboare, nici să se intoarcă pe creastă. Ei au fost ...

Ucraina, zonă de testare pentru Inteligența Artificială: Cea mai bună zonă de testare pentru AI F-16
06/05/2024 22:55

Cea mai bună zonă de testare pentru acest AI F-16 este Ucraina. Rusia nu poate spune că soldatii NATO intervin in război. Comandantul marinei americane Frank Kendall a zburat cu un F-16 controlat de inteli ...

Demonstrație de forță a Rusiei - Localitate distrusă dintr-o singură lovitură
06/05/2024 22:38

Rusia a atacat pentru prima dată regiunea Harkov cu o bombă aeriană FAB-1500 modificată. "Totul in jurul nostru s-a cutremurat de parcă ar fi inceput un cutremur. Intreaga stradă a fost distrusă dintr-o ...

Firma care a produs fregatele României revine la București într-un moment critic pentru Forțele Navale Române
06/05/2024 22:22

Firma BAE Systems din Marea Britanie, cea care a produs fregatele Regele Ferdinand si Regina Maria, isi anuntă prezenta la salonul BSDA 2024 de la Bucuresti, intr-un moment critic pentru Fortele Navale ale Rom ...

Motivul pentru care Gigi Becali a renunţat să mai facă politică
06/05/2024 20:21

Gigi Becali a dezvăluit care este motivul pentru care a decis să renunte la politică. Latifundiarul era la un pas de a-si inscrie partidul, insă a luat decizia de a nu o mai face. In cadrul unei interventi ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei