LIVE/VIDEO aici: Cele mai importante evenimente de joi din Ucraina sunt LIVETEXT :Nu suntem sclavi și nu vom fi vreodată / Jumătate din populația Kiev-ului a părăsit orașul, spune primarul

Razboi

Dimensiune font:

| 10-03-2022 23:00

 

 În cea de-a 15-a zi de la invadarea Ucrainei de către Rusia, trupele rusești nu au reușit să se impună, însă bombardamentele au continuat în mai multe orașe, inclusiv în Mariupol, unde, potrivit primarului, de la începutul războiului, peste 1.300 de oameni au fost uciși în atacuri, în timp ce orașul este, de o săptămână, fără apă, energie electrică sau căldură. Miercuri, a fowst bombardată și maternitatea din orașul port. Ambele tabere admit că au înregistrat însemnate pierderi umane, dar cifrele vehiculate sunt dificil de verificat. Joi, în Antalia, ministrii de Externe rus și ucrainean se întâlnesc pentru negocieri, pentru prima dată de la declanșarea războiului.

ziua 15 

Cele mai importante evenimente de joi din Ucraina sunt LIVETEXT :

22:59Mesajul ministrului ucrainean al Apărării pentru ruși:„Ucraina va accepta capitularea Rusiei cu înțelegere”

 
 

22:28Moscova anunță că va deschide coridoare umanitare zilnice... către Rusia

22:18Avansul Rusiei în Ucraina este încetinit de folosirea trupelor pentru a încercui orașe cheie - Marea Britanie

22:03Ce victorii susține armata rusă că a repurtat în Ucraina / Localități ocupate, tehnică militară distrusă

 

Armata rusă susține că a distrus 2.998 de instalații militare ucrainene ca urmare a loviturilor împotriva infrastructurii militare. În total, de la începutul operațiunii, pierderile structurilor de putere ale Ucrainei s-ar fi ridicat la: 98 de avioane, 110 drone, 144 de sisteme de rachete antiaeriene de apărare aeriană, 88 de posturi radar, 1007 tancuri și alte vehicule blindate de luptă.

21:35Xi Jinping, ”neliniștit” de daunele pe care asocierea cu Rusia ar putea-o produce reputației Chinei

21:12Petrol: Între ecologie și energie, guvernul SUA merge pe frânghie

 
 

Între ecologie și energie, guvernul SUA merge pe frânghie, întrucât îndeamnă industria petrolului din Statele Unite să producă mai mult, după embargoul SUA asupra importului de țiței rusesc, continuând în același timp tranziția către o energie mai curată, potrivit AFP.

 

20:24Nici un civil nu a reușit să părăsească astăzi orașul ucrainean Mariupol, a declarat viceprim-ministrul Ucrainei Iryna Vereșciuk.

 
 

Vereșciuk a spus că evacuările de la Mariupol nu pot continua, deoarece forțele ruse nu au respectat încetarea temporară a focului.

20:09Războiul din Ucraina împinge inflația din SUA la cel mai înalt nivel din ultimii 40 de ani

20:08Igor Terekhov, primarul Harkivului - al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, bombardat puternic încă de la invazia Rusiei în Ucraina - spune că armata rusă a distrus 400 de clădiri de locuințe din oraș. "Mulți oameni își pun întrebarea unde vom locui. Situația este foarte dificilă. Deja ne gândim unde să găzduim oamenii", a spus Igor Terekhov, conform Nexta TV.

19:56„Dacă ne-am retrage, ne-ar omorî ai noștri”. Guvernatorul unei regiuni din Ucraina va crea o linie telefonică pentru dezertorii ruși

 
 

19:46Rusia spune că bombardarea spitalului ucrainean din Mariupol este o punere în scenă

19:18Statele Unite iau în considerare noi sancțiuni pentru Rusia: "Atrocitățile asupra civililor par să se intensifice"

19:09Șeful diplomației UE, Josep Borrell, spune că președintele rus Vladimir Putin „a crezut că va cuceri Ucraina”, dar „a eșuat”.

„El a crezut că ne va diviza; el a eșuat. A crezut că va slăbi relația transatlantică și a eșuat. Acum trebuie să se oprească”, a adăugat el în timp ce vorbea cu reporterii înainte de a participa la un summit al liderilor UE la Versailles, Franța.

19:00Cum vrea Rusia să oprească exodul companiilor străine: Moratoriu asupra controalelor la firme până în 2023

18:57Peste 60 de spitale din Ucraina au fost avariate de forțele ruse și cinci cadre medicale au fost ucise de când Rusia și-a lansat invazia, a declarat ministrul ucrainean al sănătății Viktor Liașko, relatează The Guardian.

Într-o postare pe Facebook publicată astăzi, Liashko a dat vina pe „gloanțele teroriste rusești” pentru moartea a cinci lucrători din domeniul sănătății.

18:55​Sute de mii de oameni fără hrană, apă, căldură sau electricitate. Situația din Mariupol este „din ce în ce mai disperată”

18:44De ce atacă rușii civili în Ucraina. Directoarea serviciilor de informații SUA: Rusia va fi trasă la răspundere

18:31Ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba a reiterat joi garanția cerută de Ucraina pentru a renunța la aderarea la NATO

18:22Imaginea unei familii care încearcă să fugă din Irpin - district al Kievului -, aflat sub bombardamente

h2: Harta conflictului

18:20Sony Music și-a suspendat operațiunile în Rusia

18:14Rusia a blocat evacuarea unei părți a orașului ucrainean Izium - guvernator regional

18:12Ministerul Apărării, un nou avertisment legat de înștiințări false privind "mobilizarea rezerviștilor" / Singura situație în care cetăţenii încorporabili sau rezerviştii pot fi chemați la centrele militare

18:03Președintele rus Vladimir Putin a declarat joi că Rusia nu se va ascunde de nimeni și că „rușii se vor reorienta și vor înțelege” că guvernul va rezolva toate problemele din țară

17:57HARTA Conflictului - joi - 10 martie

Unde se duc lupte, care sunt orașele încercuite și care sunt liniile de avans ale forțelor rusești - o hartă realizată de Ministerul Britanic al Apărării:

 

 

17:25Regatul Unit este „foarte îngrijorat” de potențialul Rusiei de a folosi arme chimice în Ucraina, a declarat joi pentru CNN secretarul britanic de externe Liz Truss.

 
 

17:23Rusia a spus că Belarusul a repornit curentul la centrala nucleară de la Cernobîl

17:20Președintele rus Vladimir Putin se va întâlni vineri la Moscova cu liderul belarus Alexander Lukașenko, transmite agenția de știri Belta, conform CNN.

17:10Gerhard Schroeder se întâlnește la Moscova cu Putin pentru a discuta despre încheierea războiului în Ucraina 16:59

Bombardamentele trupelor rusești în Ucraina au provocat distrugeri de cel puțin 100 de miliarde de dolari, afirmă principalul consilier pe probleme economice al guvernului de la Kiev.

16:55Goldman Sachs părăsește Rusia, devenind prima bancă importantă de pe Wall Street care a anunțat planul de a face acest lucru după invazia Ucrainei.

„Goldman Sachs își încetează activitatea în Rusia, în conformitate cu cerințele de reglementare și de licențiere”, a declarat un purtător de cuvânt al Goldman Sachs pentru CNN joi.

 
 

16:35Ucraina spune că trupele ruse de la stațiile de comprimarea gazului prezintă risc pentru aprovizionarea în Europa.”Dacă există întreruperi, să explicați alegătorilor cine este de vină”

16:29Volodimir Zelenski a scris pe Twitter că a contunuat dialogul cu liderii occidentali pe care i-a informat despre crimele Rusiei. Discuții au avut loc cu Boris Johnson, Emmanuel Macron și Olaf Scholz.

15:59China a refuzat să mai livreze Rusiei componente de avioane

 

15:34Armata Ucrainei susține că ar fi reușit să distrugă în zona Cernihiv un divizion rusesc de rachete tactice balistice Iskander-M (SS-26 Stone) care ar fi fost la originea mai multor bombardamente.

 
 

15:29Guvernul rus interzice peste 200 de bunuri și echipamente la export / Ce țări vor face excepție

15:12„Datorită armatei noastre, Gărzii Naționale, grănicerilor, poliției, forțelor noastre de apărare teritorială, nu suntem sclavi. Și nu vom fi niciodată. Pentru că nu este în spiritul nostru”, a spus președintele Volodimir Zelenski, într-un nou mesaj transmis joi, conform The Kyiv Independent.

15:07VIDEO O dronă Bayraktar TB-2 a ucrainenilor distruge un alt sistem de rachete antieriene al rușilor

 

15:00Președintele polonez Andrzej Duda a catalogat bombardamentul rus asupra unei maternități din Mariupol drept „un act de barbarie și de genocid” și a cerut noi sancțiuni împotriva Moscovei.

14:57Oficialii de la Kiev spun că se dau lupte grele în multe zone din jurul capitalei / "Kievul a devenit o fortăreață"

Scholz și Macron au discutat din nou cu Putin

14:30Cancelarul german Olaf Scholz și președintele francez Emmanuel Macron au avut, împreună, o nouă discuție la telefon cu Vladimir Putin, căruia i-au cerut o „încetare imediată a focului”, a anunțat Palatul Elysée.

 
 

Cei doi lideri occidentali „au insistat, de asemenea, că orice soluție la criză trebuie să fie negociată între Rusia și Ucraina”. Ei au stabilit că „vor rămâne în contact strâns" în următoarele zile.

 

14:08Vicepreședintele american Kamala Harris condamnă atacul asupra maternității din Mariupol, în conferința de presă susținută la Varșovia, alături de președintele Poloniei.

 
 

13:59Alexandr Lukașenko spune că armata bielorusă trebuie să împiedice „un atac din spate” asupra forțelor rusești

13:46VIDEO Rusia se laudă cu susținerea logistică a trupelor: Imagini cu o brutărie pe front, mâncare și combustibil pentru trupe / În același timp soldații ruși sunt filmați cum fură găini din curți

13:44Orașul Mariupol, tot sub asediu. Auroritățile locale acuză Rusia că bombardează culoarele umanitare.

 

Realitatea paralelă a Rusiei. Lavrov: Nu am atacat Ucraina, nu intenționăm să atacăm nici alte țări

13:43Ministrul rus de Externe,Serghei Lavrov, a susținut joi, după întâlnirea cu omologul său ucrainean, că Rusia nu a atacat Ucraina și că nu va ataca nici alte țări.

13:34Putin este mort din punct de vedere moral și izolat, titrează prestigioasa publicație The Economist. ”The StaliniZation of Russia” deschide ultimul număr al publicației, referire inspirată la revenirea Rusiei la perioada stalinistă, dar și la simbolul Z folosit pentru așa-zisa operațiune militară din Ucraina de ”denazificare” invocată de Vladimir Putin ca pretext pentru invadarea fostei republici sovietice.

 
 

13:04Joi dimineață a intrat în România din Republica Moldova un nou tren cu refugiați (10 vagoane, 900 de persoane). La Iași, oamenii au fost distribuiți în două trenuri: unul cu patru vagoane merge către Cluj, iar altul, cu șase vagoane, către București. Ambele vor ajunge la destinație joi seara.

Întâlnirea Lavrov-Kuleba, fără rezultate

12:44Întâlnire dificilă între Lavrov și Kuleba, fără prea mari progrese: Niciun acord de încetare a focului

12:39Serghei Lavrov a negat bombardarea maternității din Mariupol, susținând că maternitatea fusese transformată într-o bază militară, de unde se trăgea împotriva soldaților ruși, reluând astfel poziția exprimată joi dimineața de către Moscova.

Lavrov a continuat să acuze Ucraina că deține arme biologice și chimice pe care ar vrea să le folosească și că țara este manipulată de către Occident.

El a mai spus că Rusia va face totul pentru a se asigura că nu depinde de Occident.

12:30VIDEO. Nou atac spectaculos al ucrainenilor asupra unei coloane de tancuri rusești: „Comandantul a fost lichidat” / Rușii vorbesc între ei prin radio de pierderi grele

12:28Kuleba a spus că Ucraina este pregătită să caute soluții diplomatice echilibrate, dar că țara nu se va preda și este pregătită și să se apere, conform The Guardian, care preia Reuters.

Ucraina nu poate opri războiul dacă țara care a început agresiunea nu vrea să facă acest lucru, a afirmat Kuleba, precizând că nu a fost ușor să-l asculte pe Lavrov în timpul întâlnirii.

El a mai spus că speră ca Rusia să permită funcționarea coridorului umanitar Mariupol, punctând că în timpul întâlnirii a subliniat că aceasta este prioritate.

La rândul său, Lavrov a spus, în conferința de presă susținută după întâlnirea cu ministrul ucrainean, că a reamintit Ucrainei că Rusia și-a prezentat propunerile. El a susținut că Rusia este pregătită să discute despre garanțiile de securitate.

12:25Pierderile Ucrainei după două săptămâni de război, conform Rusiei / Bilanțul tancurilor, avioanelor și armamentelor ce ar fi fost distruse de ruși.

12:15Întâlnirea s-a încheiat cu progese nesemnificative, scrie The Guardian, care preia Reuters.

Kuleba a declarat, în conferința de presă susținută după întâlnire, că nu au fost făcute progrese în privința încetării focului, iar Serghei Lavrov nu și-a asumat angajamente în privința unui coridor umanitar în Mariupol, unde situația este critică. El a mai spus că discuția nu a fost ușoară, dar este gata pentru o nouă întâlnire în același format.

Vanzare teren IASI - 75.899 mp

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ din averea debitoarei S.C. PHOENIX TREND S.R.L. Proprietatea imobiliară amplasată în locaţia din sat Lunca Cetăţuii, comuna Ciurea, jud. Iaşi având suprafaţa terenului de 75899 mp (7,5899 hectare) şi un număr de 16 clădiri, având preţul de vanzare de 3.281.300 euro. Informații suplimentare tel. 0771103209, -  lucicalcc@gmail.com 

Vanzare Teren IASI - 56.438 mp

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ din averea debitoarei S.C. PHOENIX TREND S.R.L. Proprietatea imobiliară amplasată în municipiul Iaşi, str. Aurel Vlaicu nr.87, jud. Iaşi având suprafaţa terenului de 56.438 mp (5,6438 hectare) şi un număr de 19 clădiri cu absolut toate utilitatile, având preţul de vanzare 8.402.420 euro. Pentru terenul de 56438 mp este aprobat un PUZ pentru locuinte colective. Informații suplimentare tel. 0771103209, e-mail -  lucicalcc@gmail.com 

anunturi-->

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
bancul zilei

05:46

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Controversatul caz al copacului care ar merge singur prin pădure: ce au demonstrat studiile științifice
06/05/2024 08:33

In inima pădurilor tropicale umede din America Centrală si de Sud, o poveste fascinantă a captivat călătorii: legenda unui copac aparent rătăcitor prin junglă. Acest copac enigmatic, cunoscut sub numele ...

Corpurile presupuse a doi surferi australieni şi unul american, dispăruţi în Mexic, au fost găsite cu un glonţ în cap
06/05/2024 07:49

Corpurile presupuse a doi surferi australieni şi unul american, dispăruţi in Mexic, au fost găsite cu un glonţ in cap, a anunţat duminică Parchetul mexican, in timp ce familiile lor se aflau la faţa loc ...

Guvernul lui Netanyahu votează pentru închiderea operaţiunilor Al Jazeera în Israel, pe motiv că reţeaua de televiziune din Qatar ameninţă securitatea naţională
05/05/2024 20:39

Cabinetul premierului israelian Benjamin Netanyahu a decis duminică să inchidă operaţiunile Al Jazeera in Israel atat timp cat războiul din Gaza continuă, pe motiv că reţeaua de televiziune din Qatar am ...

O biserică a ars complet în ziua de Paşte
05/05/2024 18:39

O biserică de lemn dintr-un sat din Alba a ars in intregime după slujba din noaptea de Paşti, cauza probabilă a incendiului fiind o lumanare aprinsă, lăsată nesupravegheată. „In cursul dimineţii am ...

Franța și Brazilia investesc împreună $1.1 miliarde pentru protejarea pădurii Amazonului
05/05/2024 17:30

Presedintele francez Emmanuel Macron si presedintele brazilian Luiz Inácio Lula da Silva au convenit să lanseze un plan de investitii verzi in valoare de $1.1 miliarde pentru pădurea tropicală amazoni ...

Tradiții Pascale din întreaga lume
05/05/2024 17:11

In fiecare an, sărbătorirea Pastelui aduce in prim-plan o varietate fascinantă de traditii si obiceiuri din intreaga lume. De la ritualuri străvechi pană la practici contemporane, diversitatea culturală e ...

Celebrul ursuleţ Paddington, cu ouă vopsite în roşu, galben şi albastru, pentru a marca Paştele Ortodox
05/05/2024 17:01

Celebrul ursuleţ Paddington care ţine ouă vopsite in roşu, galben şi albastru apare intr-o imagine creată de Inteligenţa Artificială şi postată de Ambasada Britanică la Bucureşti pentru a marca Pa ...

Apel disperat al familiei româncei care se află închisă într-un penitenciar din China
05/05/2024 16:57

Apel disperat al familiei romancei care se află inchisă intr-un penitenciar din China. Părintii Alinei Apostol cer, citez, ”in genunchi”, statului roman să le salveze fiica. Acestia au făcut de ...

Cum se sărbătorea Paștele în vremea comuniștilor? Amintiri cu Serghei Mizil despre vremuri demult apuse!
05/05/2024 16:50

Serghei Mizil este fiul unuia dintre membrii de varf ai fostei nomenclaturi a Partidului Comunist Roman. Paul Niculescu Mizil, candva membru al Comitetului Politic Executiv al fostului partid unic, s-a numărat ...

Ultimă oră! ANM a emis cod galben de ploi în mai multe județe din România
05/05/2024 15:20

Mai multe localităţi din judeţele Cluj, Sălaj, Gorj, Valcea şi Alba se află, duminică după-amiază, sub atenţionări nowcasting Cod galben vizand ploi, descărcări electrice, intensificări ale vantul ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei