Lost Planet: Extreme Condition – RePlay Review

default

Dimensiune font:

| 23-10-2012 16:54

Lost Planet: Extreme Condition – RePlay Review

   Vestea cã Lost Planet urmeazã sã fie lansat şi pentru PC m-a lovit precum canicula dupã o zi întreagã de îngurgitat aer condiţionat. Pur şi simplu nu am înţeles nici atunci şi nu înţeleg nici acum de ce au ales sã se prostitueze producãtorii în halul ãsta. Jocul fusese deja lansat pe Xbox 360, un sistem care beneficiazã de o comunitate şi un serviciu online – Xbox Live – extrem de de bine definit şi implementat. Sã portezi un astfel de joc pe PC însemna sã îi aduci o serie de îmbunãtãţiri care sã îl facã atrãgãtor pentru userii de PC. Logic, nu?
       Suportul pentru DirectX 10 a fost astfel ţapul ispãşitor. Nu ştiu cum se face, însã e consideratã normalã lansarea unor jocuri în momentul apariţiei unei console. Ce jocuri DirectX10 am avut noi când s-a lansat Windows Vista? Poate sunt eu tâmpit, însã nu era frumos sã decurgã totul normal şi sã ne bucurãm şi noi de beneficiile noului sistem de operare? Ei bine, la vremea respectivã nici mãcar nu am avut drivere finale pentru singurele plãci compatibile DX10 (NVIDIA 8800). Ele au apãrut la câteva luni dupã lansarea sistemului de operare, aşa cã degeaba am fi avut noi jocuri DX10 dacã primele drivere nu îţi detectau nici mãcar monitoare cu rezoluţii wide.
       Înţelegeţi acum de ce ardeam de nerãbdare sã îl joc?

       Sincer, încã ard, însã nu de nerãbdare, ci de nervi. O sã încep cu partea cea mai încinsã a jocului, sau, lãsaţi-mã sã mã corectez, partea care ar fi trebuit sã fie cea mai încinsã – multiplayer-ul. El existã, însã e mort. De fiecare datã când am intenţionat sã mã joc, funcţia de cãutare a serverelor mi-a gãsit unul sãu maxim douã servere, dintre care doar unul populat. Cel puţin prima oarã când am accesat modul multiplayer nu am gãsit nici un server, astfel încât mi-am pus întrebarea dacã nu cumva am o problemã de firewall sau router. Am verificat firewall-ul şi totul era în regulã, am dat şi un restart în cazul routerului, doar doar mişcã ceva.
       Apoi m-am uitat la ceas. Era trei dimineaţa şi cred cã asta era de fapt motivul. Sincer sã fiu, aşa dezamãgire mai rar, dar sã revin on topic. Gãsesc pânã la urmã câţiva bezmetici care jucau Team Elimination (un team deathmatch clasic) însã nu în noaptea respectivã, ci într-o altă searã, la o orã mai mult decât respectabilã. Ce fãceau oamenii? Încercau diverse vehicule (numite Vital Suit), nicidecum nu le ardea lor de multiplayer. Îmi pun în mod logic întrebarea (încã de la începutul articolului), lucru pe care nu mi-l amintesc sã îl mai fi fãcut vreodatã, oare de ce ar da cineva 40USD/EUR pentru un single-player de cca 7.5GB? Mânat de curiozitate, am purces la drum şi am trecut prin campania single-player.

   Aţi auzit de expresia "ca prin brânzã"? Campania single-player este compusã din 11 misiuni, fiecare împãrţitã la rândul ei în câteva nivele. Parcursul ei urmeazã urmãtoarea reţetã: gameplay – cut-scene – gameplay – cut-scene – cut-scene – mission successful – cut-scene – eventual cut-scene – gameplay – gameplay – gameplay cu boss – cut-scene – cut-scene – mission successful. Poate nu m-ar fi deranjat foarte tare dacã majoritatea secvenţelor video nu ar fi fost cereri siropoase (nu în cãsãtorie) de genul "Hai mai snow-pirate Wayne, mai fã şi tu ceva pentru noi ca sã îţi dãm nişte energie termalã şi sã te ajutãm când te vei reîntâlni cu Green-Eye." Green-Eye moare dupã câteva misiuni, moment în care te întrebi de ce mai continuã jocul. Stai domne, cã e cu schepsis. Mai e un tip care vrea terraformare, de fapt sunt doi, însã fiecare vrea s-o facã în felul lui. Ce nu v-am spus pânã acum e cã planeta pe care se aflã personajul este învelitã în gheaţã, iar monştrii care o populeazã, Akrid, sunt de fapt furnizorii energiei termale pe care oamenii o folosesc pentru a trãi în asemenea condiţii vitrege.
       Începutul jocului îl prezintã pe Wayne şi pe tatãl sãu fugãriţi de un monstru, viitor boss Akrid, Green-Eye – un fel de şopârlã mai mare. Mult mai mare. Lucrurile se complicã, tu rãmâi aparent fãrã suflare în VS-ul pe care îl controlai, în timp ce tatãl tãu moare. De aici porneşte toatã motivaţia personajului de a cãuta monstrul şi a-şi rãzbuna tatãl. Trucul celui care şi-a consumat jumãtate de creier pentru a scrie povestea, de a-l face pe Wayne amnezic, este o încercare penibilă de a cãuta un mijloc prin care ea sã fie dezvãluitã jucãtorului. Încercând sã aflu mai multe, îmi propun sã descarc manualul jocului şi asta deoarece serviciul Steam îţi permite acest lucru. Surprizã, surprizã! Manualul este identic cu cel al versiunii de Xbox 360. De fapt, toate indicaţiile care ţi se dau în joc sunt pentru controller-ul de Xbox 360, nicidecum pentru tastaturã. Trebuie sã descoperi singur ce şi cum. Eu aproape terminasem jocul şi nu descoperisem tasta pentru PDA (e adevãrat cã nici nu m-am chinuit sã o caut prin opţiuni).

       Gameplay-ul este extrem de simplu. Viaţa este influenţatã de prezenţa energiei termale, care scade tot timpul. Dacã ajunge la zero, atunci şi viaţa începe sã scadã pânã când mori. Din fericire, în fiecare nivel existã diverse metode pentru a-ţi suplini aceastã energie termalã. Ea este lãsatã în urmã de monştrii pe care îi omori, apare când tragi în obiecte ce pot fi distruse – precum maşini sau rezervoare de apã – sau îţi este furnizatã automat în momentul în care activezi câte un data post, un fel de waypoint al nivelului, care îţi furnizeazã o parte din hartã şi ceva energie termalã. De menţionat că deplasarea prin nivel poate fi ori pe jos ori într-un VS.
       Pe parcursul jocului veţi întâlni mai multe tipuri de Vital Suit, fiecare cu avantajele şi dezavantajele sale, însã cel mai important aspect e cã armele folosite sunt mult mai puternice şi, implicit, eşti mai apãrat şi mai avantajat folosind un astfel de vehicul. Ele nu sunt întotdeauna rapide, însã nu viteza e importantã aici, ci armura, manevrabilitatea şi uneori armele prezente. Interesant e cã poţi schimba armele sau poţi culege muniţie dacã e cazul, aşa cã îţi poţi echipa VS-ul cu o puşcã laser în stânga (muniţie infinitã), în timp ce în partea dreaptã ai un gatling gun sau un lansator de rachete – arme cu muniţie finitã, însã cu cadenţă sporită şi cu un timp de reîncãrcare mai mic.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:53

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei