Medieval 2: Total War Review

default

Dimensiune font:

| 23-10-2012 18:04

Medieval 2: Total War Review

  În industria de jocuri, să creezi o serie de succes este o sabie cu două tăişuri. Pe de o parte, dacă măcar două sunt titluri foarte bune, te poţi baza după aceea pe sprijinul unei comunităţi dedicate de fani. Pe de altă parte însă vine problema inovaţiilor pe care le poţi aduce fiecărui joc. De fapt, întrebarea ar fi: cât de mult poţi să tragi de o reţetă până când fanii vor ajunge la concluzia că de fapt jocul X+3 e la fel ca X, doar că are o grafică mai bună şi doar câteva elemente minore schimbate sau îmbunătăţite? Dupã ce Rome Total War a făcut un mare pas înainte pentru genul strategic din mai multe puncte de vedere, seria Total War are acum parte de un nou titlu. Şi chiar dacã acesta nu aduce la fel de multe noutãţi, pãstreazã totuşi elementele care au fãcut Rome Total War celebru, iar cu îmbunãtãţirile aduse reuşeşte sã impresioneze.
        Aşa cum o sugerează şi numele, Medieval 2 Total War se desfăşoară în timpul Evului Mediu, cuprinzând astfel şi cruciadele care s-au desfăşurat în acea perioadă. Campania single-player acoperã câteva secole, tipul de unităţi care se vor perinda sub comanda voastră variind de la arcaşi la tunuri. La începutul campaniei veţi putea alege una dintre cele cinci facţiuni puse la dispoziţie (Anglia, Franţa, Imperiul Roman, Spania, Veneţia) fiecare oferind anumite avantaje şi dezavantaje în ceea ce priveşte trupele cât şi obiectivele primite. De asemenea, pe lângã campania principală a jocului, în single-player mai aveţi posibilitatea de a juca şapte bãtãlii istorice cât şi bãtãliile create după bunul plac, având pentru aceasta la dispoziţie suficient de multe opţiuni pentru modificarea acestora.
        Ca şi Rome Total War, Medieval 2 Total War este alcătuit din douã componente. Existã partea strategicã în care vã veţi muta trupele şi agenţii pe harta globalã şi apoi partea de strategie în timp real în cadrul căreia se vor desfăşura bãtãliile, dacă alegeţi să le conduceţi personal.

        Partea strategicã a jocului a suferit cele mai multe schimbãri faţã de titlurile precedente, şi din fericire majoritatea în bine. Un element nou introdus este diferenţierea între oraşe şi castele. Oraşele sunt mult mai mari comparativ cu castelele, numprul de clãdiri ce pot fi construite fiind şi el mult mai mare. Oraşele reprezintă în acelaşi timp şi principala sursã de venit al regatului pe care-l conduceţi. Partea proastă e că oraşele nu oferã aceeaşi fortificare precum castelele, fiind mult mai expuse în timpul unui rãzboi. De partea cealaltă, castelele nu se pot susţine singure din punct de vedere financiar dar acestea sunt principala sursã de creare a trupelor în vederea unui rãzboi. Astfel, pentru un regat cât mai puternic va trebui sã creaţi un echilibru între oraşe şi castele, având de asemenea în vedere poziţionarea lor faţã de inamici.
        Spre deosebire de celelalte titluri din seria Total War, de data aceasta se pune un accent mai mare pe religie. Papa are un rol politic foarte important, putând porni cruciade împotriva necredincioşilor şi excomunica conducãtorii Creştini necooperativi. În general Papa are grijã sã-i facã pe toţi sã se lupte cu cine trebuie. Acest element poate fi atât în folosul jucãtorului cât şi cel mai mare ghimpe în spate. Construind biserici, având grijã ca majoritatea populaţiei din regat sã fie creştinã şi îndeplinind misiunile pe care le oferã Papa vã vor aduce uşor în favoarea acestuia. Fiind un stat susţinut de Papă veţi avea avantajul de a putea sugera pornirea cruciadelor împotriva unui anumit oraş. Partea grea vine atunci când încercaţi sã vã pãstraţi poziţia în ochii Papei. În funcţie de deciziile diplomatice, pânã la urmã unul dintre celelalte state creştine vor decide sã vã atace, şi din acel moment totul poate scăpa uşor de sub control. Dupã puţin timp Papa va ordona încetarea ostilitãţilor, iar dacă nu îi respectaţi ordinul vã va excomunica. Odatã excomunicati veţi fi ţinta numãrul unu din joc, putându-vã alãtura iar statelor creştine doar dupã moartea Papei sau regelui vostru. Neţinând cont de deciziile Papei nu va face decât să îngreuneze jocul.

    La capitolul agenţi, jocul deschide noi posibilitãţi economice cu introducerea negustorilor, pe harta globalã fiind împrãştiate resurse ce pot fi capturate de cãtre aceştia. Nu este tocmai un element cheie de care trebuie ţinut cont neapãrat, dar poate aduce un bonus economic necesar, mai ales în momente de crizã. Tot ca agenţi deloc de neglijat mai sunt asasinii, spionii şi de asemenea prinţesele şi diplomaţii. Spionii se pot furişa în oraşe şi castele pentru a afla cât de fortificate sunt acestea şi cu ce trupe aveţi de-a face în vederea unui atac.
        Asasinii pot fi asul din mânecã, eliminând personaje cheie sau distrugând anumite clãdiri ale statelor adverse fãrã a atrage atenţia asupra voastrã. Prinţesele, ca şi diplomaţii, pot negocia cu celelalte state, şi în plus se pot mãrita cu anumiţi conducãtori pentru îmbunãtãţirea relaţiilor sau pot atrage generalii adverşi de partea voastră, sporind astfel familia regală. Rata de success a agenţilor depinde în cea mai mare parte de experienţa lor, experienţã câştigatã la îndeplinirea misiunilor. Pe acelaşi principiu însă, experienţa agenţilor scade atunci când dau greş într-o misiune, astfel încât pentru a avea la îndemânã un agent bun va trebui sã-l puneţi continuu la treabã.
        Spre deosebire de alte RTS-uri, aici deciziile economice şi diplomatice pot face într-adevăr diferenţa între victorie şi eşec. Rãzboiul nu este întotdeauna cea mai bunã cale iar astfel diplomaţii se pot dovedi unelte esenţiale pentru a vă atinge scopurile. În timp ce experienţa diplomaţilor conteazã atunci când negociaţi ceva, depinde foarte mult şi statul cu care aveţi de-a face, şi mai exact modul în care sunteţi perceput de către acesta. În timpul negocierilor se va schimba şi starea de spirit a diplomaţilor în funcţie de eventualele (ne)înţelegeri deja formate, facilitând (sau îngreunând) urmãtoarele negocieri. Personal, atunci când am fost nevoit să negociez cu alt stat, am încercat întodeauna sã obţin dreptul de schimburi (trade rights) şi informaţii geografice (map information). Dreptul de schimburi între state va fi întotdeauna cel mai uşor de obţinut, el aducând un beneficiu ambelor pãrţi, pe când informaţiile geografice vă vor fi oferite doar de statele care sunt cel mai puţin predispus la rãzboi. Jucând cu Anglia, am cerut aceste informaţii Franţei când eram aliaţi şi mi-am înrãutãţit relaţiile cu aceştia, în timp ce Scoţia, cu care eram neutru, mi-a oferit informaţii geografice şi o sumã modestã de bani pe deasupra în schimbul drepturilor de schimburi între statele noastre.

        În privinţa bătăliilor nu au fost aduse foarte multe îmbunãtãţiri. Cea mai mare problemã rãmâne interfaţa, care încã suferã prin lipsa anumitor elemente. Controlul unitãţilor a rãmas la fel precum era şi în Shogun Total War, lipsa unor comenzi elementare fiind cel puţin bizarã ţinând cont cã existã altele precum oprirea sau accelerarea timpului în momentul bãtãliilor. Tot aici veţi mai întâlni câteva lucruri ciudate. Spre exemplu dacã aveţi un castel atacat şi distrugeţi catapultele şi berbecul inamicilor, lãsându-i în imposibiltatea de a pãtrunde în castel, AI-ul acestora nu se va retrage şi lupta va continua la nesfârşit, voi fiind nevoiţi sã vã scoateţi trupele din castel pentru a respinge complet asediul.
        Fiecare facţiune are parte de un numãr suficient de variat de unitãţi, fiecare aducând anumite avantaje. Tipul unitãţilor disponibile jucãtorului depind atât de clãdirile disponibile cât şi de epoca în care se desfãşoarã jocul în momentul respectiv. În general trupele au parte de trei upgrade-uri: nivel (unitãţile putând avea pânã la maxim trei nivele), atac (creşte puterea de atac) şi apãrare (armură îmbunătăţită). Aceste îmbunãtãţiri pentru fiecare pluton în parte vor fi obţinute în urma bãtãliilor în funcţie de cum se descurcã pe câmpul de luptã. Tipul şi experienţa unitãţilor reprezintã un factor important, astfel încât o armatã mult mai numeroasã poate fi nimicitã de trupe mai experimentate, dar reduse ca număr. Acest factor este prezentat la începutul bãtãliilor printr-o comparaţie procentualã între armate, şi este lucrul de care se ţine cont în caz cã alegeţi ca bãtãliile sã se desfãşoare automat.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

00:33

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
O cursa low-cost a aterizat pe aeroportul din Wuhan, prima dupa opt luni
17/09/2020 21:11

 Orasul chinez Wuhan (centru), primul loc in care a fost despistat noul coronavirus, in decembrie 2019, a primit primul zbor international - din ianuarie -, cand aeroportul a fost inchis din cauza COVID-19 ...

Coronavirus Franța: Nou record de cazuri în 24 de ore
17/09/2020 20:46

 Franta a inregistrat 10.593 noi cazuri Covid-19 in 24 de ore, stabilind un nou record in ceea ce priveste bilantul zilnic, in timp ce număr total de infectări cu corornavirus a ajuns la 415.481, a spus ...

 Umilință: Fiica primarului din Sîngeorz-Băi, filmată de tată în timp ce-și cerea iertare
17/09/2020 17:40

  Primarul orasului-statiune Singeorz-Băi, Traian Ogagău, si-a umulit ingrozitor fiica. Pe motiv că Traiana „a devenit obraznică”, el a fortat-o să stea in genunchi, dezbrăcată si c ...

 Twitter a blocat contul medicului care susține că noul coronavirus a fost fabricat în China a fost blocat
17/09/2020 15:54

  Administratorii retelei de socializare Twitter au blocat contul doctoritei Li-Meng Yan, virusolog chinez din Hong Kong care afirmă că are dovezi privind fabricarea de către guvernul de la Beijing, in ...

 Erdogan a trimis o navă turcă de foraj în apele maritime ale Ciprului
17/09/2020 15:45

Tensiunea in apele Mediteranei de Est continuă să fie la cote maxime. Erdogan a trimis o altă navă turcă de foraj, Yavuz, in apele maritime unei tări membre UE, Cipru, după ce făcuse acelasi lucru cu na ...

 Procurorii DNA au luat la puricat Serviciul Omoruri din Capitală
17/09/2020 15:36

  Procurorii DNA au ridicat mai multe documente şi calculatoare de la Serviciul Omoruri. E vorba de cercetări făcute intr-un dosar in rem, insă in acest moment nu sunt cunoscute detalii ...

Coșmar: Copilă violată de propriul tată
17/09/2020 15:27

 Un bărbat, din localitatea constănţeană Pecineaga, a fost arestat preventiv după ce si-ar fi violat in mod repetat fiica de 15 ani. „Urmare a sesizării din data de 13 septembrie, cu privire ...

Medicul Musta: Ajungem în situația Italiei când pacienţii nu mai aveau unde să fie internaţi
17/09/2020 15:18

 Medicul Virgil Musta, seful sectiei de Boli Infectioase de la Spitalul Victor Babes din Timisoara, a vorbit despre ce urmează să se intample in Romania, dacă numărul de imbolnăviri nu incep ...

 Carantină de 14 zile, la intrarea în Germania. 4 județe din Moldova, pe lista zonelor de risc
17/09/2020 14:07

Ministerul Afacerilor Externe a anuntat că autorităţile germane au actualizat lista „zonelor de risc“ din Romania. Ca urmare a acestei actualizări, judeţele Neamţ şi Caraş-Severin au fost in ...

Un vatman din Capitală a fost împuşcat cu un pistol cu bile
17/09/2020 13:59

     Poliţia Capitalei a fost sesizată astăzi cu privire la faptul că in sectorul 4 ar fi fost rănit un vatman de către un bărbat, după ce acesta din urmă a folosit un pistol cu bile ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei