Medieval 2: Total War Review

default

Dimensiune font:

| 23-10-2012 18:04

Medieval 2: Total War Review

  În industria de jocuri, să creezi o serie de succes este o sabie cu două tăişuri. Pe de o parte, dacă măcar două sunt titluri foarte bune, te poţi baza după aceea pe sprijinul unei comunităţi dedicate de fani. Pe de altă parte însă vine problema inovaţiilor pe care le poţi aduce fiecărui joc. De fapt, întrebarea ar fi: cât de mult poţi să tragi de o reţetă până când fanii vor ajunge la concluzia că de fapt jocul X+3 e la fel ca X, doar că are o grafică mai bună şi doar câteva elemente minore schimbate sau îmbunătăţite? Dupã ce Rome Total War a făcut un mare pas înainte pentru genul strategic din mai multe puncte de vedere, seria Total War are acum parte de un nou titlu. Şi chiar dacã acesta nu aduce la fel de multe noutãţi, pãstreazã totuşi elementele care au fãcut Rome Total War celebru, iar cu îmbunãtãţirile aduse reuşeşte sã impresioneze.
        Aşa cum o sugerează şi numele, Medieval 2 Total War se desfăşoară în timpul Evului Mediu, cuprinzând astfel şi cruciadele care s-au desfăşurat în acea perioadă. Campania single-player acoperã câteva secole, tipul de unităţi care se vor perinda sub comanda voastră variind de la arcaşi la tunuri. La începutul campaniei veţi putea alege una dintre cele cinci facţiuni puse la dispoziţie (Anglia, Franţa, Imperiul Roman, Spania, Veneţia) fiecare oferind anumite avantaje şi dezavantaje în ceea ce priveşte trupele cât şi obiectivele primite. De asemenea, pe lângã campania principală a jocului, în single-player mai aveţi posibilitatea de a juca şapte bãtãlii istorice cât şi bãtãliile create după bunul plac, având pentru aceasta la dispoziţie suficient de multe opţiuni pentru modificarea acestora.
        Ca şi Rome Total War, Medieval 2 Total War este alcătuit din douã componente. Existã partea strategicã în care vã veţi muta trupele şi agenţii pe harta globalã şi apoi partea de strategie în timp real în cadrul căreia se vor desfăşura bãtãliile, dacă alegeţi să le conduceţi personal.

        Partea strategicã a jocului a suferit cele mai multe schimbãri faţã de titlurile precedente, şi din fericire majoritatea în bine. Un element nou introdus este diferenţierea între oraşe şi castele. Oraşele sunt mult mai mari comparativ cu castelele, numprul de clãdiri ce pot fi construite fiind şi el mult mai mare. Oraşele reprezintă în acelaşi timp şi principala sursã de venit al regatului pe care-l conduceţi. Partea proastă e că oraşele nu oferã aceeaşi fortificare precum castelele, fiind mult mai expuse în timpul unui rãzboi. De partea cealaltă, castelele nu se pot susţine singure din punct de vedere financiar dar acestea sunt principala sursã de creare a trupelor în vederea unui rãzboi. Astfel, pentru un regat cât mai puternic va trebui sã creaţi un echilibru între oraşe şi castele, având de asemenea în vedere poziţionarea lor faţã de inamici.
        Spre deosebire de celelalte titluri din seria Total War, de data aceasta se pune un accent mai mare pe religie. Papa are un rol politic foarte important, putând porni cruciade împotriva necredincioşilor şi excomunica conducãtorii Creştini necooperativi. În general Papa are grijã sã-i facã pe toţi sã se lupte cu cine trebuie. Acest element poate fi atât în folosul jucãtorului cât şi cel mai mare ghimpe în spate. Construind biserici, având grijã ca majoritatea populaţiei din regat sã fie creştinã şi îndeplinind misiunile pe care le oferã Papa vã vor aduce uşor în favoarea acestuia. Fiind un stat susţinut de Papă veţi avea avantajul de a putea sugera pornirea cruciadelor împotriva unui anumit oraş. Partea grea vine atunci când încercaţi sã vã pãstraţi poziţia în ochii Papei. În funcţie de deciziile diplomatice, pânã la urmã unul dintre celelalte state creştine vor decide sã vã atace, şi din acel moment totul poate scăpa uşor de sub control. Dupã puţin timp Papa va ordona încetarea ostilitãţilor, iar dacă nu îi respectaţi ordinul vã va excomunica. Odatã excomunicati veţi fi ţinta numãrul unu din joc, putându-vã alãtura iar statelor creştine doar dupã moartea Papei sau regelui vostru. Neţinând cont de deciziile Papei nu va face decât să îngreuneze jocul.

    La capitolul agenţi, jocul deschide noi posibilitãţi economice cu introducerea negustorilor, pe harta globalã fiind împrãştiate resurse ce pot fi capturate de cãtre aceştia. Nu este tocmai un element cheie de care trebuie ţinut cont neapãrat, dar poate aduce un bonus economic necesar, mai ales în momente de crizã. Tot ca agenţi deloc de neglijat mai sunt asasinii, spionii şi de asemenea prinţesele şi diplomaţii. Spionii se pot furişa în oraşe şi castele pentru a afla cât de fortificate sunt acestea şi cu ce trupe aveţi de-a face în vederea unui atac.
        Asasinii pot fi asul din mânecã, eliminând personaje cheie sau distrugând anumite clãdiri ale statelor adverse fãrã a atrage atenţia asupra voastrã. Prinţesele, ca şi diplomaţii, pot negocia cu celelalte state, şi în plus se pot mãrita cu anumiţi conducãtori pentru îmbunãtãţirea relaţiilor sau pot atrage generalii adverşi de partea voastră, sporind astfel familia regală. Rata de success a agenţilor depinde în cea mai mare parte de experienţa lor, experienţã câştigatã la îndeplinirea misiunilor. Pe acelaşi principiu însă, experienţa agenţilor scade atunci când dau greş într-o misiune, astfel încât pentru a avea la îndemânã un agent bun va trebui sã-l puneţi continuu la treabã.
        Spre deosebire de alte RTS-uri, aici deciziile economice şi diplomatice pot face într-adevăr diferenţa între victorie şi eşec. Rãzboiul nu este întotdeauna cea mai bunã cale iar astfel diplomaţii se pot dovedi unelte esenţiale pentru a vă atinge scopurile. În timp ce experienţa diplomaţilor conteazã atunci când negociaţi ceva, depinde foarte mult şi statul cu care aveţi de-a face, şi mai exact modul în care sunteţi perceput de către acesta. În timpul negocierilor se va schimba şi starea de spirit a diplomaţilor în funcţie de eventualele (ne)înţelegeri deja formate, facilitând (sau îngreunând) urmãtoarele negocieri. Personal, atunci când am fost nevoit să negociez cu alt stat, am încercat întodeauna sã obţin dreptul de schimburi (trade rights) şi informaţii geografice (map information). Dreptul de schimburi între state va fi întotdeauna cel mai uşor de obţinut, el aducând un beneficiu ambelor pãrţi, pe când informaţiile geografice vă vor fi oferite doar de statele care sunt cel mai puţin predispus la rãzboi. Jucând cu Anglia, am cerut aceste informaţii Franţei când eram aliaţi şi mi-am înrãutãţit relaţiile cu aceştia, în timp ce Scoţia, cu care eram neutru, mi-a oferit informaţii geografice şi o sumã modestã de bani pe deasupra în schimbul drepturilor de schimburi între statele noastre.

        În privinţa bătăliilor nu au fost aduse foarte multe îmbunãtãţiri. Cea mai mare problemã rãmâne interfaţa, care încã suferã prin lipsa anumitor elemente. Controlul unitãţilor a rãmas la fel precum era şi în Shogun Total War, lipsa unor comenzi elementare fiind cel puţin bizarã ţinând cont cã existã altele precum oprirea sau accelerarea timpului în momentul bãtãliilor. Tot aici veţi mai întâlni câteva lucruri ciudate. Spre exemplu dacã aveţi un castel atacat şi distrugeţi catapultele şi berbecul inamicilor, lãsându-i în imposibiltatea de a pãtrunde în castel, AI-ul acestora nu se va retrage şi lupta va continua la nesfârşit, voi fiind nevoiţi sã vã scoateţi trupele din castel pentru a respinge complet asediul.
        Fiecare facţiune are parte de un numãr suficient de variat de unitãţi, fiecare aducând anumite avantaje. Tipul unitãţilor disponibile jucãtorului depind atât de clãdirile disponibile cât şi de epoca în care se desfãşoarã jocul în momentul respectiv. În general trupele au parte de trei upgrade-uri: nivel (unitãţile putând avea pânã la maxim trei nivele), atac (creşte puterea de atac) şi apãrare (armură îmbunătăţită). Aceste îmbunãtãţiri pentru fiecare pluton în parte vor fi obţinute în urma bãtãliilor în funcţie de cum se descurcã pe câmpul de luptã. Tipul şi experienţa unitãţilor reprezintã un factor important, astfel încât o armatã mult mai numeroasã poate fi nimicitã de trupe mai experimentate, dar reduse ca număr. Acest factor este prezentat la începutul bãtãliilor printr-o comparaţie procentualã între armate, şi este lucrul de care se ţine cont în caz cã alegeţi ca bãtãliile sã se desfãşoare automat.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:53

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei