default

Dimensiune font:

Mount & Blade Review

| 23-10-2012 14:34

Mount & Blade Review

În întreaga mea existenţă de gamer au existat numai două momente cu adevărat magice. Primul a fost apariţia lui Dune 2 şi odată cu el pânda interminabilă a singurului calculator care avea cei 2 MB de RAM necesari rulării jocului. Al doilea a avut loc într-un Internet-cafe plin de fum şi de pe pereţii căruia se scurgea alene un Big Mac, unde în uralele asistenţei am reuşit primul meu PvP kill + loot în venerabilul Asheron’s Call. Tocmai când credeam că nu voi mai avea parte de asemenea trăiri specifice tinereţii, iată că Mount & Blade îşi face loc în lumea mea şi acel tremurici plăcut îmi dă din nou târcoale. Nu e însă nevoie să cunoşti întreaga istorie a jocurilor ca să-ţi dai seamă că de mai bine de 10 ani producătorii mari şi mici cam bat pasul pe loc, fără a mai rupe gura târgului de ceva vreme şi preferând să îmbunătăţească reţetele clasice de succes, fără a mai risca originalitatea.

Surprizele plăcute sunt rare şi de obicei din partea unor necunoscuţi, cum sunt de altfel şi Taleworlds, compania producătoare a titlului de faţă, formată dintr-o pereche soţ-soţie din Turcia. Încurajaţi de succesul iniţial al micuţului lor proiect început ca un hobby, cei doi şi-au părăsit joburile stabile şi s-au dedicat în exclusivitate jocului. Ajutaţi chiar de fani, au pus la punct un produs stabil şi inovator şi au semnat până la urmă un contract de distribuţie cu Paradox Interactive.

Mount & Blade este un joc de acţiune cu elemente de RPG, care îşi propune să creeze un univers medieval, unde nu-şi găsesc locul poţiunile de viaţă, vrăjile spectaculoase sau armurile descântate, concentrându-se în schimb pe lupta propriu-zisă şi controlul asupra acesteia. Avem astfel la dispoziţie aproape toată gama de arme din acele vremuri – săbii, topoare, măciuci, arbalete sau suliţe, fiecare având modul său de folosire. Noutatea o reprezintă sistemul de luptă ce permite un control direct şi complet asupra ustensilelor de împărţit dreptatea.

Concret, există mai multe metode de plasare a loviturilor cu ajutorul mouse-ului, în funcţie de poziţia inamicului sau prin mişcarea şoarecului într-o anumită direcţie. Sistemul aduce puţin aminte de bătrânul Die by the Sword, unde mulţi rozători au murit de epuizare din cauza metodei directe de control, însă aici lucrurile sunt ceva mai simple şi mai intuitive, permiţând lovituri devastatoare fără să-ţi brutalizezi cobaiul. Loviturile pot fi blocate de către un scut sau chiar de către arma în sine, timing-ul fiind vital pentru ambele operaţiuni; iar faptul că şi blocajul poate fi controlat direct face ca nici o luptă să nu semene cu alta.

Dacă la săbii şi topoare e suficient să le agiţi dintr-o parte într-alta că să-ţi impui punctul de vedere, nu la fel de simplu stau lucrurile cu lancea şi armele de distanţă. Folosirea arcului este una dintre cele mai satisfăcătoare pe care le-am întălnit până acum într-un joc şi prin asta mă refer la satisfacţia pe care o are un arcaş când loveşte ţinta, nu neapărat la aspectul tehnic. Traiectoria este realistă, iar arbaletele respectă adevărul istoric, fiind mai puternice, dar mai limitate ca rază, reîncărcarea făcându-se cu picioarele (adică prin cocoţarea pe cablul de extensie, nu în bătaie de joc) şi pierzându-şi din eficienţă pe timp de ploaie. Armele de apropiere au şi ele câteva caracteristici, cum ar fi viteza de lovire, raza de acţiune şi tipul de damage făcut (slashing, piercing, blunt), dar nu au alt impact decât alegerea între ameţirea inamicul sau uciderea lui – în primul caz acesta putând fi luat prizonier.

Poate însă cel mai atractiv aspect al jocului o reprezintă călăria, din nou implementarea fiind de nota zece. Controlul bidiviului este pe cât se poate de prietenos, iar lupta din şa de-a dreptul savuroasă. Nu este lipsită nici de considerente tactice, orice lovitură din goana calului primind un bonus sănătos de damage, iar bietul animal poate fi folosit pe post de buldozer pentru a dărâma adversarii din picioare sau a-i face una cu pământul. Majoritatea armelor pot fi folosite călare, însă cea mai eficientă este lancea, capabilă de cele mai puternice daune dacă este folosită corespunzător, adică potrivită în lăcaşul special aflat pe armură (în dreptul şoldului), o tehnică folosită de altfel şi în turnirurile rezervate cavalerilor de demult. Lupta la volanul unui cal nu-ţi garantează totuşi victoria, acesta fiind vulnerabil la câteva lovituri bine plasate şi si neezitând să te arunce în mijlocul mulţimii enervate dacă n-ai avut grijă şi l-ai expus pericolelor.

Punctele în care plasezi lovitura sunt de asemenea importante: o lovitură în creştet doare mai mult decât una în picior, deşi în cazul săgeţilor acoperirea oferită de scut nu prea permite altceva decât ţintirea picioarelor inamicului. De fapt, întreaga experienţă de luptă pare aproape un simulator al luptelor medievale, chit că nu prea avem de unde să ştim cum decurgeau lucrurile în acele vremuri, însă sentimentul general este că jocul se apropie destul de mult de adevăr. Salvele de săgeţi care-ţi şuieră pe la urechi nu sunt tocmai relaxante iar o şarjă de cavalerie poate împrăştia cu uşurinţă cei mai pregătiţi oşteni. Iniţial, cavaleria mi s-a părut puţin prea puternică, dar dacă stau bine să mă gândesc este un dezechilibru documentat istoric, unde armatele dotate cu cavalerie grea au avut mult timp un avantaj zdrobitor. Folosirea acestora nu garantează însă şi victoria, întrucât caii pot fi doborâţi, terenul poate încetini sprinturile iar aglomerările de pedestraşi nu iartă un călăreţ blocat, întocmai ca pe vremuri.

AI-ul este de asemenea destul de isteţ, mai ales într-un mediu în care coordonarea mişcării cu acurateţea loviturilor este extrem de importantă, iar ostaşii îşi fac destul de bine treaba. Pe cel mai greu nivel de dificultate inamicii sunt frustrant de determinaţi să-şi apere pielea, ba chiar sunt în stare de manevre spectaculoase, cum ar fi rotirea pe călcâie şi lovirea unui călăreţ care tocmai ataca din spate.

În schimb, atributele afectează abilităţile principale, sau mai bine zis valoarea lor maximă, existând o limită a fiecăreia în funcţie de atributul de care depinde. Abilităţile pot afecta caracteristici personale, cum ar fi punctele de viaţă maxime, bonusuri pentru lovituri de aproape ori de la distanţă, sau dibăcia călăreţului (anumite arme, armuri sau cai nu pot fi fi folosiţi decât cu un anumit nivel în abilităţile care le guvernează). Cele care afectează întreg grupul pot mări viteza de deplasare a acestuia pe hartă sau pot ajuta la vindecarea mai rapidă a răniţilor. Creşterea în nivel se face evident prin luptă şi cu toate că sunt disponibile şi misiuni speciale care oferă recompense sub formă de experienţă, bătăliile rămân totuşi principalul mod de a avansa.

După cum spuneam mai sus, jucătorul are posibilitatea de a forma o oaste proprie, fie prin recrutarea mercenarilor din taverne, fie prin eliberarea prizonierilor de război care-ţi vor fi astfel recunoscători. Enoriaşii astfel dobândiţi pot fi călăreţi, arcaşi sau pedestraşi şi pot fi controlaţi direct în timpul luptei, ordonându-li-se se atace, avanseze sau să se retragă, să coboare de pe cai sau să folosească anumite arme. Aceştia pot creşte de asemenea în nivel dacă se descurcă bine în luptă, dobândind automat statistici, arme şi armuri mai potente precum şi un titlu ceva mai fioros (Knight în loc de Peasant). Nu numai luptătorii de rând au grade de calificare, ci şi caii, aceştia având atributele proprii, cum ar fi viteză, armură sau manevrabilitate.

De asemenea, există o serie de NPC-uri care se comportă exact ca un jucător, având acelaşi mod de avansare şi ale căror atribute pot fi controlate direct, alegându-li-se statisticile şi abilităţile dorite, astfel încât pe Marnid poţi să-l faci un mare călăreţ, în timp ce pe Ymira e bine s-o faci doctor şi arcaş, fără a mai vorbi de faptul că poţi să-i şi echipezi cum doreşti şi nu pot fi ucişi, ci doar răniţi. Aceştia îşi fac veacul prin tavernele împrăştiate pe toată harta, având grijă să-ţi servească o poveste emoţionantă înainte să-ţi ia banii.

Bătăliile pot deveni astfel de-a dreptul epice, întrucât nici adversarii nu vin la negocieri în grupuri de câte doi, iar ordinele din timpul luptelor nu sunt o facilitate de ignorat, având în vedere vulnerabilităţile istorice ale tipurilor de luptători. Cavaleria poate zdrobi arcaşii, fiind însă vulnerabilă la suliţaşi care la rândul lor şi-o cam fură de la arcaşi, dar acesta nu este nici pe departe un sistem piatră-foarfece-hârtie, totul depinzând de context.

 Deşi nu este foarte închegată, povestea care se desfăşoară în Calradia prezintă cinci facţiuni diferite, bazate pe popoare reale, cum ar fi de pildă regatul Nordicilor ce are trăsături vikinge, în timp ce Khergit Khanate conţine tente evident mongoloide. Aceste asemănări merg mai departe decât numele regelui sau design-ul armurilor. Tacticile şi trupele folosite încearcă să reprezinte adevărul istoric, astfel că vei observa Khergiţii având mai mulţi arcaşi călare decât celelalte facţiuni, aceştia fiind cuceritorii Imperiului Roman la vremea lor, iar Nordicii preferă infanterişti puternici cavaleriei. Cele cinci facţiuni se ciondănesc continuu însă nu există un conflict bine pus la punct, poate doar regatul Swadiei să-l duşmanească pe vecinul Vaegir, în rest se declară pace şi război într-o veselie, politica fiind ca şi la noi, o damă de companie.

Harta pe care trupa jucătorului călătoreşte conţine sate, fortăreţe sau castele, fiecare cu utilitatea proprie. Cătunele pot fi folosite pentru recrutarea de luptători necalificaţi sau cumpărarea de provizii, fortăreţele nu au decât importanţă strategică, iar castelele reprezintă metropolele fiecărui regat, unde se pot cumpăra echipamente, se poate face negoţ sau participa la turniruri pentru un ban în plus. Toate acestea aparţin unor lorzi care au jurat vasalitate unui anume rege, iar pentru a întregi tabloul medieval avem chiar şi doamne şi domniţe care se ocupă, evident, cu bârfa. Toată nobilimea Calradiei îţi poate oferi misiuni de mesagerie, luptă sau asasinat, îndeplinirea lor cu succes fiind în măsură să îmbunătăţească relaţia cu ea, în timp ce acţiunile ostile îi pot necăjii suficient de tare cât să te fugărească cum te văd.

De asemenea, poţi alege la un moment dat să juri credinţă unui regat la alegere, lucru ce presupune o serie de avantaje şi dezavantaje. În primul rând, vei primi un sătuc pe care-l poţi gospodări cum crezi de cuviinţă prin construirea de clădiri ce aduc diverse beneficii locuitorilor, crescând astfel ataşamentul lor faţă de tine, prosperitatea generală şi, evident, taxele colectate. Bătrânul satului are chiar şi el nişte misiuni pentru tine, dacă ţii neapărat să-ţi fericeşti supuşii, dar sunt destul de enervante, mai ales că nu-i stă bine unui cavaler ca tine să fugărească nişte văcuţe pe hartă.

Odată cu vasalitatea avem însă şi nişte responsabilităţi: toţi duşmanii regelui căruia i-ai jurat credinţă devin duşmanii tăi, metropolele lor îţi sunt de acum închise, iar lorzii care-i reprezintă nu vor ezita să-ţi jefuiască sătucul (e drept că nici tu n-ai de ce să-l cruţi pe al lor). Nu numai satele pot fi atacate, ci şi fortăreţele şi castelele, acestea din urmă fiind însă foarte bine apărate. Iar pentru cei cu simţul răspunderii, ţi se mai dă un drapel pe care poţi să-l fluturi în voie pe câmpie ca să arăţi tuturor pe cine reprezinţi.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
ANUNT LICITATIE. SC TOPCAR SRL- in faliment, prin lichidator judiciar CII Burcoveanu Laura Mihaela, cu sediul in Iasi, str. A.Panu nr. 13-15, mezanin, telefon 0741232516, e-mail laura.burcoveanu@yahoo.ro, in dosarul 3299/99/2017, anunta scoaterea la vanzare prin licitatie publica cu strigare, la data de 29.07.2020, ora 10, la sediul lichidatorului judiciar din Iasi, strada Anastasie Panu nr. 13-15, mezanin, a bunului mobil AUTOTURISM MARCA BMW 740D BERLINA, culoare albastra, an fabricatie 2003, motorina, nr. locuri 5, capacitate cilindrica 3901 cmc, tapiterie scaune piele, stare buna de functionare. Bunul poate fi vazut in parcarea restaurantului La Castel. Valoarea pornire de licitatie - 22765 lei, fara TVA, reprezentand 100% din pretul de evaluare. Daca bunul nu va fi adjudecat, o a doua licitatie va avea loc la data de 30.07.2020 – ora 10.00, la acelasi sediu si la acelasi pret. Daca bunul nu va fi adjudecat, alte licitatii vor avea loc la 10.08.2020- ora 10.00 si la 11.08.2020 - ora 10.00, la 90% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 20488,5 lei, iar ulterior la 31.08.2020- ora 10.00 si la 01.09.2020-ora 10.00, la 80% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 18212 lei. Persoanele care pretind vreun drept real asupra bunului au obligatia, sub sanctiunea decaderii, sa faca dovada acestui fapt pana la data de 28.07.2020, ora 12, la sediul lichidatorului judiciar. Caietul de sarcini se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, in baza unei cereri prealabile formulate cu 24 de ore inainte, la pretul de 50 de lei. Garantia de participare este de 10% din valoarea de pornire. Informatii suplimentare la telefon 0741232516 sau la sediul lichidatorului judiciar.
 Record de decese si de cazuri noi: 50 de oameni au murit. Sunt 1.378 de cazuri noi. La ATI sunt 446 de pacienti
07/08/2020 13:16

 Record de decese si de cazuri noi: 50 de oameni au murit. Sunt 1.378 de cazuri noi. La ATI sunt 446 de pacienti  In 24 de ore din cauza COVID-19. De asemenea au fost inregistrate 1.378 de cazuri noi ...

Cod galben de caniculă și vânt puternic în jumătate de țară  HARTA METEO LIVE  VEZI METEO IN TIMP REAL
07/08/2020 10:00

 VEZI AICI METEO PENTRU: IASI,BACAU,BOTOSANI,NEAMT, SUCEAVA,VASLUI   Precipitatii Acum Radar Romania ANM.  

Coronavirus: Peste 19 milioane de cazuri în lume (bilanţ AFP)
07/08/2020 08:31

Peste 19 milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost inregistrate in lume, dintre care un milion in patru zile, potrivit unui bilanţ efectuat de France Presse din surse oficiale joi la ora 23.0 ...

Hogeweyk, „orașul” în care toată lumea suferă de demență
02/08/2020 18:51

 La o primă vedere, Hogeweyk, situat la aproximativ 20 de kilometri de Amsterdam, arată ca orice alt oras olandez. Locuitorii isi duc viata in mod normal, fac cumpărături, merg la film si se intalnesc ...

Gafă de proporţii uriaşe a conducerii PNL şi USR Prahova ! Ploieştiul în pericol să piardă clădirea primăriei !
31/07/2020 14:04

 Anunţată de ieri, astăzi a avut loc conferinţa de presă a conducerilor judeţene a PNL şi USR Prahova, menită să anunţe alianţe electorale locale.   Iar locul „ochit” de cele ...

BREAKING - Noi restricții anunțate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență: Mască în spații deschise, activități interzise noaptea și distanță pe plajă
28/07/2020 20:44

Comitetul National pentru Situatii de Urgentă a aprobat in sedinta desfăsurată astăzi, 28 iulie, Hotărarea numărul 37 privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspandirii infectiilor cu SARS CoV-2 l ...

Putin își plasează arma supremă în Marea Neagră - Poate lovi România în câteva minute
27/07/2020 05:55

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat - duminică, la Sankt-Petersburg - că Marina militară rusă va fi dotată cu arme nucleare hipersonice şi cu drone submarine nucleare, acestea - potrivit Ministeru ...

Două îngrijitoare românce au primit moștenire peste un milion de euro de la italianul bogat pe care l-au îngrijit
25/07/2020 18:38

Două romance care lucrau ca ingrijitoare pentru un bătran din Italia, au primit după moartea acestuia un milion de euro. Bătranul le-a trecut in testament pentru că au avut grijă de el, insă rudele bărb ...

Româncă sunată în a șasea zi de vacanță în Grecia: Aveți COVID pozitiv. Cum a fost confirmată cu COVID-19 telefonic și ce a urmat.
25/07/2020 10:55

Iată integral mesajul femeii de 39 de ani, publicat pe Forum Grecia: ”Dulce si amar de Grecia Scrisoare către mine si către voi toti, sper să invătam ceva bun de aici Prima mea vacantă in Grecia ...

Grupare de proxeneti constituita de o familie
22/07/2020 20:47

 O familie din Buzau a ajuns in atentia DIICOT dupa ce a trimis tinere din Romania sa se prostitueze in Marea Britanie, Spania, Germania si Elvetia. Fetele erau racolate prin metoda "Lover B ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!