"Ne-ați băgat copilul altuia pe gât?". Copii încurcați la Maternitatea din Ploiești. Tatăl uneia dintre fetițe: "O trăgea de obraji, să ne convingă de faptul că e a noastră"

10

Dimensiune font:

| 20-02-2024 00:51

Cristian Ioniță, tată un ei dintre fetițe, a vorbit despre încurcătura produsă la Materintatea din Ploiești.

"Când am văzut-o, chiar am glumit că pare mai mică decât o știam. Doamna asistentă ne-a poftit în sală pentru a schimba copilul. Ne-a predat actele și ne-a cerut hainele Raisei. Soția mea și-a dat seama imediat că nu era copilul nostru și i-a spus asistentei că ne-a adus un alt bebeluș", a povestit Cristian Ioniță, pentru observatorulph.ro.

"A început să o tragă pe fetiță de obraji, doar să ne convingă de faptul că e a noastră"

"Asistenta a insistat că e copilul nostru și a început să o îmbrace, grăbindu-se să ne-o predea. Soția mea i-a explicat că fetița noastră avea câteva semne distinctive, la buze, la ochi și o altă culoare a părului. I-am arătat poze cu fetița noastră pe care le aveam în telefon, fiind evident că era și o diferență de fizionomie. Știți ce a făcut atunci? A început să o tragă pe fetiță de obraji, ca și când era din plastilină și o modela, doar-doar să ne convingă de faptul că e a noastră", a mai povestit bărbatul.

"Soția mea era în stare de șoc și plângea"

"M-am uitat la brățara copilului, care nu coincidea cu brățara mamei și nici cu fișa medicală de externare. Asistenta mi-a spus că a încurcat brățările când le-a făcut baie la copii. Atunci am întrebat-o dacă i-a făcut baie Raisei în cele două ore scurse de la alăptare? Și s-a pierdut… Am mai luat o dată actele la verificat și am observat că printre ele se număra și talonul care stă la patul copilului. Acolo era trecut numărul de identificare al brățării, cu altă greutate, alt prenume, alt medic. Doar numele de familie, Ioniță, coincidea. Atunci asistenta ne-a lăsat cu copilul în sală și a plecat. M-am dus după ea, deși insista să nu o urmăresc. Am ajuns la etajul al șaselea, unde am început să strig pe hol să mi se dea copilul!

Atunci a ieșit pe hol o doctoriță și m-a întrebat ce se întâmplă. Mi-a spus că așa ceva nu este posibil, însă a chemat și alte asistente și am coborât cu toții la sala unde era copilul. Soția mea era în stare de șoc și plângea. După ce a cântărit copilul și a văzut că este o diferență de aproape o jumătate de kg și a verificat documentele, doamna doctor le-a spus celor prezenți că avem dreptate. A încercat să o liniștească pe soția mea, apoi, de față cu noi, au fost sunați ceilalți părinți să aducă înapoi fetița noastră pentru că s-a produs o încurcătură", a declarat Cristian Ioniță.

"Ne-ați băgat copilul altuia pe gât?"

"În jurul orei 17, au ajuns cu Raisa noastră părinții și nașii copilului lor. Atunci soția mea a început să le explice și lor semnele distinctive, culoarea părului, fizionomia diferită.

Vă dați seama că erau supărați. I-au reproșat asistentei care făcea externările, citez din memorie: "Ce-ați făcut doamnă, ne-ați băgat copilul altuia pe gât?". Nu am discutat prea mult cu ei, dar ne-au povestit că atunci când asistenta le-a dat copilul nostru l-a îmbrăcat repede și l-a predat fără a face verificări. Oamenii și-au dat seama când au ajuns acasă că era un copil mai mare și că avea altă culoare a părului. De aceea au venit cât au putut de repede la maternitate", a mai spus acesta.

Șeful maternității se contrazice

"A doua zi am reușit să vorbesc cu Călin Boeru, șeful secției de Obstetrică-Ginecologie. Culmea, mi-a recunoscut că nu este prima dată când greșește persoana care ne-a încurcat copiii", a declarat Cristian Ioniță.

Potrivit Observatorul Prahovean, în ziua incidentului, Călin Boeru, șeful maternității, a declarat că nu a "mai întâlnit situația aceasta… a fost și un complex de coincidențe: aceeași zi de naștere, același nume, același sex al copilului și astfel a fost posibil un asemenea incident… Dar bine că s-a rezolvat. Asta e important!”.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
CEDO condamnă România pentru revenirea asupra unor sentințe istorice legate de Holocaust
24/04/2024 07:42

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat marţi Romania pentru revenirea asupra unor condamnări istorice pentru crime legate de Holocaust, in urma rejudecării şi achitării in anii 1990 a do ...

Se schimbă legea pentru românii care nu locuiesc la adresa din buletin: Anunțul făcut de MAI
23/04/2024 20:12

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a anuntat implementarea unei noi legi pentru a reglementa situatia romanilor care nu locuiesc la adresa mentionată in buletin. Această lege aduce schimbări se ...

Începe procesul lui Donald Trump cu actrița porno Stormy Daniels: Va fi cel mai senzațional din istorie
22/04/2024 12:17

Procesul istoric de la New York al lui Donald Trump - primul fost preşedinte SUA judecat penal - intră de luni in făgaşul propriu-zis, după ce săptămana trecută au fost aleşi juraţii care vor trebui s ...

Angajați de la căile ferate, prinși beți la serviciu. Un paznic de barieră avea o alcoolemie de 1,39 mg/l
21/04/2024 12:25

 În primele trei luni ale anului 2024, politistii de la transporturi au depistat 10 cazuri in care angajati de la căile ferate cu atributii in siguranta circulatiei feroviare erau sub influenta bău ...

BREAKING - SUA aprobă 61 de miliarde de dolari către Ucraina: vor primi și activele înghetațe ale Rusiei
20/04/2024 21:26

Camera Reprezentantilor din SUA a aprobat un proiect de lege care permite transferul activelor rusesti inghetate către Ucraina. După luni de negocieri, Ucraina ar putea primi aproape 60,8 miliarde de dolari i ...

Un strănepot îndepărtat al lui Napoleon I, Joachim Murat, va candida la alegerile europene
19/04/2024 15:41

Un strănepot indepărtat al lui Napoleon I, Joachim Murat, va candida la alegerile europene pe o listă suveranistă din Franta, a anunţat el vineri intr-un comunicat de presă pentru AFP, preluată de Agerpr ...

Lovitură de Teatru de Ziua Z: Macron îl invită pe Putin în Franța
17/04/2024 10:50

Rusia va fi invitată să participe la ceremoniile dedicate celei de-a 80-a aniversări a Debarcării Aliatilor in Normandia din 6 iunie 1944. O invitatie oficială urmează să fie transmisă curand prin amba ...

Mai multe drone neidentificate au supravegheat Baza Aerienă 57 Mihail Kogălniceanu
17/04/2024 08:22

Cateva drone au fost observate de militarii Bazei Aeriene 57 Mihail Kogălniceanu, in cursul nopţii de luni, in apropierea aeroportului, iar surse militare au precizat că acestea erau probabil de tip comercia ...

Gina Pistol va prezenta MasterChef cu Sorin Bontea, Florin Dumitresu şi Cătălin Scărlătescu + Vedeta vine la PRO TV după Smiley?
16/04/2024 22:06

Anuntul zilei vine de la PRO TV! Postul din Pache Protopopescu a anuntat oficial că cei trei chefi Sorin Bontea, Florin Dumitresu şi Cătălin Scărlătescu sunt juratii emisiunii MasterChef. După ce s-a l ...

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu si Catalin Scarlatescu revin la PRO TV! Cei trei sunt juratii sezonului 9 MasterChef Romania!
16/04/2024 21:49

Au inspirat milioane de romani prin gastronomie, au dăramat granitele bucătăriei de acasă si, cu pasiune, au transformat fiecare farfurie intr-o adevărată operă de artă. Au arătat că si cei pasionati ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei