Nosferatu: The Wrath of Malachi Review

default

Dimensiune font:

| 24-10-2012 15:00

Nosferatu: The Wrath of Malachi Review

Povestea fara sfarsit inspirata dupa cartea romancierului irlandez Bram Stoker ne aduce inca un capitol, unul care, de aceasta data, se desfasoara pe monitor si nu pe marele ecran. Este vorba de jocul Nosferatu: The Wrath of Malachi. Despre Dracula si castelul sau se stie totul sau aproape totul, desi noi romanii nu stim nimic, fiind o inventie a vesticilor, departe de adevarul istoric al celui care a fost Vlad Tepes. In Nosferatu aflam povesti noi, adica alte si alte fabulatii fara sens, ambigue, fabulatii care pe mine nu ma incanta catusi de putin, stiind adevarata personalitate a celui despre care se spune ca a fost Dracula. Jocul in sine este un first person shooter de groaza, modelul fiind clar de la inceput Undying, dar cu siguranta nu se apropie deloc de calitatea si faima celui din urma. Gandindu-ma ca a aparut la peste doi ani dupa acesta, ma asteptam la ceva mai evoluat, dar se pare ca jocul inspirat dupa cartea lui Clive Barker ramane un model bine definit in acest segment de piata.
Nosferatu in esenta lui este un joc destul de bun si unde mai pui ca pe mine chiar m-a speriat ingrozitor. Poate suna deplasat, dar eu chiar am simtit senzatia de groaza inca de la inceput si chiar de foarte multe ori am salvat jocul si am iesit, pentru ca pur si simplu nu mai rezistam sa merg cu viteza melcului, din cauza fricii pe care o simteam pana in maduva oaselor provocata atat de sunete cat si de monstri.

Nosferatu: The Wrath of Malachi Nosferatu: The Wrath of Malachi

Familia Patterson, o familie britanica de vita nobila ajunge la castelul Malachi care apartine unui bogat conte roman, cu scopul de a o casatori pe fiica lor cea mai mare, Rebecca, cu fiul contelui. Desi este o familie nobila, acestia, scapatati fiind, incearca prin aceasta casatorie sa redobandeasca gloria familiei. Din nefericire, ei devin prizonierii contelui, iar misiunea jucatorului ,ca ultim membru liber al familiei, este de a incerca sa ii elibereze. Numele de Malachi m-a frapat cu siguranta, sau mai bine spus m-a dezgustat, deoarece, ca roman, nu pot sa accept ca vesticii dau un nume unui castel din Romania doar ca sa sune mai horror, aceasta denumire apropiindu-se parca de numele unui monstru din Scooby-Doo.
Actiunea jocului este relativ banala, deoarece jucatorul trebuie sa salveze fiecare membru al familei, nimic mai mult decat o slaba imitatie a celui mai bun FPS horror scos pana acum, Undying desigur. Fiecare membru salvat iti va da ca recompense noi arme sau obiecte, insa acestia trebuie adusi in curtea castelului pentru a se considera salvati de demonicul personaj. Armele prezente in joc incearca sa se integreze si ele in gameplay: The Cane Sword, The Flintlock Gun, The Crucifix, The Musket, The Wooden Stake, The Revolver, The Machine Gun. Cea care mi-a atras cel mai mult atentia a fost crucifixul pe care-l foloseam intr-un mod neobisnuit si anume iluminarea hartilor, pentru ca trebuie sa spun ca jocul este deosebit de intunecat, mai ales in unele momente cand loveam cu sabia la intamplare. Crucifixul este de asemenea folosit pentru gonirea sau uciderea unor monstri sau chiar la sfintirea apei. Atentia trebuie sa va fie concentrata si asupra indicatorului ce arata frica, pentru ca sunetele sau aparitia unor monstrii pot duce la ridicarea acestuia si implicit la miscarea mai greoaie a personajului. Este un efect pe care-l consider foarte bun si care se adauga la celelalte instrumente care compun paleta horror a jocului.

Nosferatu: The Wrath of Malachi Nosferatu: The Wrath of Malachi

Un element iarasi foarte important este poza familiei care indica statusul fiecarui membru si al apropiatilor acestuia, incluzand aici si cainele. Fiecare camera in care intram ma transpunea intr-un univers malefic, deja de notorietate, daca iau in considerare povestea deja fumata, insa nu pot sa nu remarc staruinta producatorilor de a recrea oarecum povestea din filmul Nosferatu. Gameplayul jocului este unul non-linear, asa ca jucatorul are posibilitatea de a explora castelul si de a salva membrii familiei dupa bunul sau plac si propria sa indemanare. Cum spuneam, scopul principal o reprezinta salvarea familiei, iar moartea unuia din ei creste automat puterea contelui roman. Umbra vampirului ma insotea absolut peste tot, iar crucifixul era singura cale de a scapa de aceasta, noaptea fiindu-mi absolut clar ca nu este cea mai potrivita perioada pentru a incerca sa termin acest joc. Totusi, pentru cei care simt nevoia de adrenalina, noaptea este cu adevarat recomandata pentru a intra in atmosfera jocului. Sinistrul este accentuat si de filmuletele care ruleaza din cand in cand, dar si de anuntul care imi spunea ca mai am o ora pana la mijlocul noptii pentru a salva cate una din rudele mele, iar, cu siguranta, prima data nici n-am vrut sa ma gandesc la ceea ce o sa se intample.

Nosferatu: The Wrath of Malachi Nosferatu: The Wrath of Malachi

Trebuie sa subliniez faptul ca monstrii nu au numai puteri supraomenesti, dar au chiar si unele calitati demne de adevarati atleti si ma refer la viteza sau sariturile absolut impresionante care imi amintesc de Michael Jordan si Serghei Bubka. Deranjant este ca incaperile arata aproape la fel, ceea ce poate duce la o senzatie de dezorientare si tinand cont si de numarul foarte mare de camere, am petrecut mai mult timp de cat prevazusem eu sa acord acestui FPS horror. Ma asteptam ca AI-ul monstrilor sa fie ceva mai elaborat, insa am constatat ca acestia sunt programati doar sa atace si nimic mai mult. Imediat cum apaream, acestia sareau pe mine ca fugiti din ospiciu, fara sa se ascunda sau fara sa intreprinda anumite actiuni care sa arate ca este un joc lansat in 2003 si ca AI-ul a evoluat fata de acum cativa ani. Poate ca sunt doar niste simple marionete ale contelui, doar asa se poate explica lipsa totala de imaginatie a producatorilor in acest sens.

Nosferatu: The Wrath of Malachi Nosferatu: The Wrath of Malachi

Actiunea, dupa cum am spus, nu este una deosebita, ba chiar banala, iar in final, cum si era de asteptat, trebuia sa il confrunt pe insusi contele. Poate daca s-ar fi straduit mai mult, producatorii ar fi reusit sa inchege o poveste ceva mai captivanta si cu un fir epic un pic mai consistent. Partea de multiplayer lipseste cu desavarsire, probabil producatorii au considerat ca este de ajuns un modul single-player. Eram totusi curios cum ar fi aratat multiplayer-ul, ce moduri de joc ar fi fost implementate si mai ales daca as fi putut juca chiar si cu Dracula.
In materie de grafica, jocul este modest, exista o certa lipsa de detalii, insa probabil producatorii n-au avut intentia de a realiza o grafica revolutionara, ci una care sa transpire feeling. Grafica aduce mai degraba cu filmele din anii ’30, recreandu-mi astfel atmosfera fantastica a primelor filme de groaza care inspaimantau America in acele timpuri. Remarcabil este faptul ca Nosferatu: The Wrath of Malachi reproduce o atmosfera gotica ce se imbina perfect cu celelalte elemente ale jocului.
Cat priveste partea audio, Nosferatu mi-a lasat o impresie excelenta, sunetele si muzica fiind absolut fantastice. Sunetele terifiante iti fac inima sa pulseze foarte puternic si adrenalina sa creasca peste nivelul mediu. Exista chiar o certa varietate pe care jucatorul o va simti benefica in conditiile trairilor intense ale scenelor horror. Din cauza sunetelor macabre, s-a intamplat ca de cateva ori sa sar de pe scaun sau sa salvez jocul si sa ies cat mai repede posibil din el.

Nosferatu: The Wrath of Malachi Nosferatu: The Wrath of Malachi

Nosferatu nu este nici pe departe un joc de mare valoare scos in acest an, dar nici un joc care sa nu merite macar incercat. Pentru fanii filmelor horror si ai shooterelor first person, jocul reprezinta nu numai o recreere a atmosferei filmelor vechi, dar si o testare a capacitatii jucatorilor de a rezista cat mai mult in fata avalansei de efecte horror. Cu siguranta, cei care au spus ca Aliens vs. Predator sau Undying sunt jocurile supreme ale genului horror ar trebui sa se mai gandeasca si sa incerce Nosferatu: The Wrath of Malachi. S-ar putea sa aiba o surpriza si nu una cu pasarele si copacei, ci una plina de sange, fantome si tarani posedati care sunt gata oricand sa-ti taie capatana cu coasa.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:53

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei