Ponta: "Cei care doreau schimbarea Guvernului erau dispuşi, şi la propriu şi la figurat, să calce pe cadavre" VIDEO

default

Dimensiune font:

| 23-12-2015 14:09

Fostul premier Victor Ponta a vorbit, marţi, într-un interviu acordat presei locale, despre demisia sa din funcţia de şef al Guvernului. Acesta a spus că "era momentul" să demisioneze şi acuză că "cei care doreau schimbarea Guvernului erau dispuşi, şi la propriu şi la figurat, să calce pe cadavre".
 

 Victor Ponta a acordat, marţi, primul interviu de la demisia din funcția de premier. Acesta a mărturisit că nu merită "să ții de o funcție călcând peste cadavre", referindu-se declarațiile făcute după incendiul din clubul Colectiv.

"O să regret tot timpul faptul că anumite proiecte nu le-am terminat, că altele nu le-am făcut mai bine. Dar nu, atunci era momentul în care trebuia să demisionez. Din multe motive, dar unul singur pe care îl pot rezuma într-o frază care nu a fost rostită de mine, ci de altcineva. A spus aşa: "A trebuit să moară oameni, ca să schimbăm Guvernul ăsta".

Eu atunci ştiam că cei care doreau schimbarea Guvernului erau dispuşi, şi la propriu şi la figurat, să calce pe cadavre. Sunt un om care a fost construit altfel şi nu cred că merită să ţii de o funcţie călcând peste cadavre. Alţii au considerat că merita lucrul ăsta. Și, repet, gândindu-mă și la cei care au avut încredere, care m-au sprijint, era momentul potrivit", a declarat Victor Ponta, la Târgu-Jiu.

Acesta a fost întrebat despre așteptările sale de la anul 2106, ținând cont că este un an electoral, și a afirmat că vrea să trăiască într-o țară în care să nu mai audă niciodată faptul că "a fost nevoie să moară oameni ca să schimbăm un guvern".

"Nu vreau să mă refer la anul electoral foarte mult, că nu e neapărat o miză personală, așteptările mele sunt de a încerca să fim mai puțin dezbinați și să ne lăsăm mai greu păcăliți de diverse scheme și strategii de păcălit oamenii. (...) Nu vreau să fie considerat un atac la adresa cuiva, dar aș vrea să trăiesc într-o țară în care să nu mai aud niciodată o enormitate de genul 'a fost nevoie să moară oameni ca să schimbăm un guvern'. Nu am auzit niciodată în politică ceva mai urât de atât și nu aș vrea să mai trăiesc într-o țară în care așa ceva se consideră normal. Vreau să înțeleagă totuși oamenii cum am ajuns să renunț la o funcție importantă, care ți-a fost dată prin votul oamenilor: nu e o decizie ușoară, dar, repet, spre deosebire de alții, nu sunt dispus să calc pe cadavre ca să obțin o funcție sau ca să obțin puterea. Nu am fost niciodată și nici nu voi fi vreodată, poate că e un punct slab al meu ca politician, dar cred că e un punct tare ca om", a mai spus Ponta.

Întrebat ce părere are despre faptul că sunt voci care afirmă că și-a asumat ceva cu care nu avea nicio legătură, Ponta a răspuns: "Sunt momente în care trebuie să-ți asumi ceva ce n-ai făcut, bineînțeles".

 

Totodată, el a fost întrebat dacă i se pare corect că oamenii care trebuiau să-și asume o vină nu au făcut-o.

"Nu, este extrem de incorect să folosești moartea unor oameni pentru interese politice și de putere, mi se pare extrem de incorect", a arătat el.

Fostul premier a adăugat că, dacă se vor mai întâmpla astfel de tragedii, ar trebui să nu fie folosite, "cinic", în scop politic.
Fostul premier a mai spus, marţi, că depunerea demisiei din funcția de prim-ministru nu a fost un lucru plăcut sau care l-a bucurat, dar "important e ce lași în urmă".

"Nu pot să spun că a fost un lucru plăcut sau un lucru care m-a bucurat, dar, în viață, important e ce lași în urmă și eu cred că oamenii pot să aprecieze și ceea ce am făcut și ceea ce n-am reușit să facem", a afirmat Ponta, întrebat cât de greu i-a fost să își depună demisia din funcția de prim-ministru.

Chestionat și dacă s-a consultat cu cineva înainte de a lua această decizie, fostul premier a răspuns: "Da, dar o să vă povestesc la momentul oportun".

Fostul premier Victor Ponta a anunţat, tot marți, că va candida pentru un nou mandat de parlamentar la alegerile din anul 2016 dacă va fi pus pe listă, afirmând că proiectul său este "întotdeauna alături de PSD Gorj".

"Dacă mă pun pe listă, da. În 2016, îmi doresc să fim sănătoși și toate lucrurile bune pe care le-am făcut în anii aceștia să continue, că nu trebuie făcut nimic altceva decât să nu stricăm ce s-a început. Proiectul meu este întotdeauna alături de PSD Gorj. Dacă ei mă vor (cei de la Gorj — n.r.), eu îi vreau, toată lumea e mulțumită", a precizat Victor Ponta, întrebat de jurnaliști dacă va candida la alegerile parlamentare.

Premierul Victor Ponta a anunțat în data de 4 noiembrie, la Palatul Victoria, că își depune mandatul de la conducerea Guvernului. "Sper ca depunerea mandatului meu și al Guvernului să satisfacă așteptările celor care au protestat și să revenim cât mai rapid la rațiune și la soluții raționale pentru ceea ce e de făcut în România. Am obținut, cu greu, în ultimii ani rezultate economice, sociale remarcabile și, dacă avem o perioadă lunga de instabilitate, de tulburări sociale și politice, putem să pierdem tot și să ne întoarcem la momentul 2012", a declarat premierul.

rtv.net

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:53

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei