dancila_merge_la_dragnea_98557900

Dimensiune font:

PSD a votat pentru un candidat propriu la prezidențiale, dar vrea susținerea ALDE și Pro România

| 15-07-2019 15:41

PSD a votat în CEx să meargă cu un candidat propriu la alegerile prezidențiale din noiembrie. Partidul Social Democrat vrea însă negocieri cu ALDE și Pro România pentru susținere. Despre numele candidaților se va vorbi într-o ședință ulterioară.

 

 Partidul Social Democrat va avea candidat propriu la alegerile prezidențiale din noiembrie. Decizia a fost votată în Comitetul Executiv al partidului, luni după amiază, anunță Realitatea TV.

Preşedintele PSD Viorica Dăncilă a declarat luni, după şedinţa Comitetului Executiv, că ea a propus ca partidul să susţină candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu la alegerile prezidenţiale, însă liderii din CEx nu au agreat acaestă variantă.

"Am discutat despre Congresul pentru desemnarea candidatului la prezidențiale. Acest Congres va avea loc pe data de 3 august. Am supus CEX varianta susținerii unui candidat din afara partidului, în persoana lui Călin Popescu Tăriceanu. În urma votului din CEX s-a constatat că Partidul Social Democrat își dorește să meargă cu un candidat propriu, care să fie susținut și de alte partide. Vom avea discuții cu ALDE și Pro România pentru o susținere.”, a declarat Viorica Dăncilă, la finalul CEx.

CU toate acestea, Dăncilă nu exclude, în continuare, o variantă de colaborare. "Vom discuta cu domnul Tăriceanu pentru o evenutală susţine pentru candidatul PSD, am înţeles că şi dânsul îşi doreşte să candideze, eventual să discutăm o susţinere pentru turul II", a mai declarat Dăncilă.

Gabriela Firea a afirmat că și-a prezentat punctul de vedere în CEx PSD și că discuțiile au vizat rectificarea bugetară și pregătirea congresului PSD din data de 3 august. ”Trebuie să mergem cu un candidat puternic, care să aibă un procentaj mare de încredere în rândul populației pentru că timpul este foarte scurt”, a afirmat primarul Capitalei.

Întrebată cine ia deciziile în PSD, Gabriela Firea a spus: ”Faptul că noi intârziem să anunțăm candidatul la alegerile prezidențiale, poate crea senzația pe care eu am ascult-o la anumite televiziuni că deciziile se iau în alta parte și nu la noi. Și am zis că putem da senzația că așa este dacă nu decidem mai repede candidatul PSD la prezidențiale”.

PSD își dorește însă susținerea ALDE și a Pro România.

Mai mulți lideri PSD ar fi susținut o candidatură comună cu ALDE, în coaliție, dar această tabără a pierdut votul.

ALDE avertizase însă PSD, prin vocea lui Varujan Vosganian, că relațiile din coaliție se vor răci, dacă candidatul comun nu va fi Călin Popescu Tăriceanu.

”Sondajele pe care le avem arată că singurul candidat bine poziționat și cu șanse reale să câștige e Tăriceanu. Dacă PSD ignoră rezultatul sondajelor și încalcă înțelegerile cu ALDE, va trebui să discutăm serios despre viitorul coaliției”, a declarat luni Varujan Vosganian, vicepreședinte ALDE.

Firea atacă pe culoarul către Cotroceni: Nu trebuie să facem figurație la alegeri
El a făcut declarația la finalul unei ședințe ALDE în care mai mulți membri i-ar fi cerut lui Tăriceanu să candideze la prezidențiale.

”În PSD văd că se fac multe nominalizări, unele anecdotice, altele bazate pe ambiții personale. PSD are toată libertatea să-și aleagă propriul candidat, mi-aș dori ca această libertate să aibă drept constrângere înțelegerea cu ALDE”, a mai spus Vosganian.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, cel mai bine plasat politician PSD în sondajele de încredere, dă de înțeles că s-ar putea înscrie în cursa pentru Cotroceni. "Nu ar fi inteligent și corect față de colegi să spun acum da sau nu, vin la toate ședințele CEX, singurii care pot decide sunt membrii PSD, mi-aș dori o discuție cu ei", a spus Firea.

"Vestea bună este că PSD are de unde să aleagă. Vestea proastă este că trece timpul, zilele se scurg, trebuie să recuperăm acest timp pierdut. Celelalte partide au candidați desemnați. Oamenii de stânga din această țară trebuie să fie reprezentați, să nu facem figurație, să bifăm alegerile, ci să ne dorim să câștigăm. Sunt unul dintre membrii PSD care își dorește să câștigăm alegerile prezidențiale", a spus Gabriela Firea.

Scorul pesediștilor analizați în sondajul intern al partidului este dezastruos.

Potrivit sondajului intern comandat de PSD, Şerban Nicolae, Liviu Pleşoianu şi Mihai Fifor au obţinut procente cât marja de eroare (3%). Eugen Teodorovici abia a atins 5%, în timp ce Viorica Dăncilă se situează între 9-11%, susţin surse din conducerea PSD pentru Adevărul.

Surpriza sondajului e că prezidenţiabilul PSD, oricare ar fi el, nu prinde turul doi. Dintre toţi candidaţii la prezidenţiale testaţi de PSD, în mod ironic, cel mai bun scor l-a obţinut rubrica „altul”: 30%, fără a fi indicată o persoană anume care să înglobeze cerinţele electoratului.

Pe lângă sondajul dedicat exclusiv candidaţilor la Cotroceni, PSD a mai testat, într-un alt sondaj, încrederea în personalităţile partidului. Potrivit surselor citate, Gabriela Firea conduce în clasamentul încrederii cu un procent de peste 30%, fiind urmată de Viorică Dăncilă, care atinge 20%, scorul partidului.

Chiar și așa, preşedintele Comisiei juridice din Senat, Robert Cazanciuc, a declarat luni că Vioirca Dăncilă are toate calităţile pentru a candida la alegerile prezidenţiale şi că nu e nevoie de sondaje ca să-ţi dai seama de acest lucru. Cazanciuc a transmis un mesaj şi aliaţilor de la ALDE, amintindu-le că, dacă vor, pot participa la proiectul PSD, dar nu pot pune condiţii.

"Nu cred că cineva se gândeşte în mod serios că PSD nu ar putea intra în turul doi. Cu siguranţă PSD va intra în turul doi ca să câştige alegerile prezidenţiale. Nu împiedică nimeni ALDE să vină împreună cu PSD într-un proiect comun. Dar evident că partidul va trebui să aibă prima opţiune. Dincolo de profilul candidatului - cine ar putea să-l înfrângă pe actualul preşedinte - e vorba şi de o noţiune de aritmetică aici. 'Locomotiva' nu poate fi decât PSD", a declarat Robert Cazanciuc, întrebat de jurnalişti despre scenariile de alianţe şi de candidaţi pentru alegerile prezidenţiale. REALITATEA.NET

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

 

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iasi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al S.C. Danilux S.R.L., cu sediul în mun. Botoşani, str. Primaverii, nr. 25, sc. F, et. P, Jud. Botoşani, CUI RO12598561 J7/6/2000 numită conform Sentinţei nr. 144/23.02.2011, pronunţată de Tribunalul Botoşani în dosarul nr. 2715/40/2010, anunţă scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică organizată la data de 04.07.2019, ora 14.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, str. Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, a următoarelor imobile: Nr. activ Denumire activ Valoare de evaluare (lei fără T.V.A.) Valoare de pornire a licitatiei (fără T.V.A.). Activul 1 Spațiu comercial situat în mun. Botosani, str. Calea Nationala, nr. 207, jud. Botoşani cu suprafaţa construită de 251,60 mp şi suprafaţa utilă de 219,39 mp şi teren aferent construcţiei cu suprafaţa de 363 mp, înscris în Cartea Funciară nr. 50743 (provenită din conversia de pe hârtie a CF 4646/N) cu numărul cadastral 1433-4470. 1.274.300,00 78.000,00 euro*. Activul 3 Proprietatea imobiliară situată în zona marginală a loc. Cătămărești Deal, com. Mihai Eminescu, jud. Botoșani, ce include: grajd cu suprafața construită de 745 mp și teren aferent construcției cu suprafața de 2.580,76 mp, înscrise în Cartea Funciară nr. 50184 (provenită din conversia de pe hârtie a CF 357/N) cu numărul cadastral 22/21/1/2/2/2/1 și bunuri mobile aferente, respectiv telefon mobil, birouri – 10 bucăți. 1.702.400,00 89.100,00 euro*. Sumă ce va fi achitată în lei la cursul valutar BNR din ziua plății. Poate participa la licitaţie orice persoană fizică sau juridică care depune până cel târziu la data de 03.07.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, str. Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, toate documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, orele 08.00 – 16.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele: 0330/401589, 0758049901, 0749244377; 0232/243864, fax: 0232/212231. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
Soţia lui Gheorghe Dincă, chemată din nou la audieri! Este acuzată că ar fi fost complice la orori
21/08/2019 19:55

 Se pare că soţia lui Gheorghe Dincă s-a intors in Caracal! Încă de ieri, femeia ar fi fost văzută de apropiaţii familiei. Potrivit Romania TV, aceasta nu locuieşte la rude, ci la nişte prie ...

Polonia cere despagubiri de razboi de la Germania: Noi am pierdut sase milioane de oameni
21/08/2019 18:58

 Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki s-a alaturat solicitarilor ca Germania sa plateasca despagubiri de razboi tarii sale pentru pierderile suferite in timpul ocupatiei naziste, scrie presa germana d ...

Mai mulți patroni din Centrul Vechi au fost ARESTAȚI: Cum furau bani de la clienții care plăteau cu cardul
21/08/2019 18:53

Trei persoane au fost arestate preventiv, iar faţă de alte două Parchetul de pe langă Tribunalul Bucureşti a dispus măsura controlului judiciar, intr-un dosar privind comiterea mai multor infracţiuni in ...

Dăncilă, întâlnire de taină cu Tăriceanu. Se decide soarta Coaliției PSD-ALDE
21/08/2019 18:47

 Sedinta Coalitiei a inceput. Rand pe rand, si-au făcut aparitia Marcel Ciolacu, Serban Valeca, dar si Varujan Vosganian si Norica Nicolai. Întalnirea trebuia să inceapă la ora 18:00, la Vila Lac, ...

Control la INML, cerut de ministrul Sănătății
21/08/2019 18:44

 Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a trimis miercuri Corpul de control la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" pentru a face verificări privind aspecte administrative, ...

Rusia, reacție militară dură din cauza întăririi prezenţei NATO în România
21/08/2019 17:42

 Situaţia in direcţia strategică vestică continuă să se deterioreze mai ales din cauza intăririi prezenţei NATO, in special in Polonia şi Romania, fapt care determină Moscova să implementeze un ...

Sediul unei secții de Poliție a fost SPART - Hoții au FURAT probe din cadrul unei anchete
21/08/2019 15:24

Sediul postului de politie din localitatea Cornu, judetul Prahova, a fost spart. Hotii au furat mai multe componente IT care erau sigilate si constituiau corpuri delicte in cadrul unui dosar penal, transmite co ...

Stupefacție în Danemarca, după ce Trump și-a anulat vizita
21/08/2019 14:38

  La Copenhaga, Casa Regală, aflată la originea invitaţiei lui Trump, şi-a exprimat "surpriza", intr-un comunicat scris, transmis la televiziunea publică DR, citată de Agerpres. La randul ...

Chestorul Liviu Vasilescu este noul șef al Poliţiei Române
21/08/2019 13:55

 Politia Romană are un nou sef, in persoana lui Liviu Vasilescu, fostul sef al Direcţiei pentru Operaţiuni Speciale. Liviu Vasilescu fusese schimbat din functia de sef al Directiei de Operatiuni Specia ...

Dosare penale în cazul minorilor obligați să cerșească la Costinești
21/08/2019 13:44

 În primul caz, politistii au fost sesizati cu privire la faptul că marti, 20 august, in jurul orei 13:30, pe raza statiunii Costinesti, au fost văzuti patru minori care practicau cersetoria. La fa ...