Cod galben de cantități însemnate de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului

Avertizarea este valabilă de sâmbătă, ora 10:00, până duminică, ora 10:00. În jumătatea estică a teritoriului și la munte vor fi precipitații însemnate cantitativ, local de 25...35 l/mp și izolat de peste 50 l/mp. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte, în sud-estul Transilvaniei și în cea mai mare parte a Moldovei, unde se va depune strat de zăpadă și mixte în rest.

Vor fi condiții de polei. Vântul va prezenta intensificări în sud-vestul, estul și sud-estul teritoriului, cu viteze de 55...65 km/h.

La munte, temporar va fi viscol,iar rafalele vor depăși 60...80 km/h. 

Cod portocaliu de intensificări susținute ale vântului, viscol, vizibilitate redusă sub 50 m

Avertizarea este valabilă de sâmbătă, ora 14:00, până duminică, ora 10:00.

În acest interval, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 80...110 km/h, va ninge și va fi viscol, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

Cod portocaliu de intensificări susținute ale vântului, precipitații mixte și abundente

Avertizarea este valabilă de sâmbătă, ora 16:00, până duminică, ora 10:00. 

În sudul Moldovei, estul Munteniei și în Dobrogea vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale în general de 85...90 km/h, iar local cantitățile de precipitații vor depăși 40...60 l/mp.

Vor fi precipitații mixte și, din a doua parte a nopții, vor predomina ninsorile viscolite. În bazinul vestic al Mării Negre vântul va sufla tare, cu rafale de peste 100 km/h.

 

Cod galben de intensificări ale vântului, duminică, între orele 10:00 și 18:00

În sudul Moldovei, estul Munteniei și în Dobrogea vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de 60...80 km/h.

Pe litoral și în bazinul vestic al Mării Negre vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale în general de 85...90 km/h.