Tineri care s-au tuns sau vopsit singuri în timpul carantinei mi-au spus ce vor face după redeschiderea saloanelor de înfrumusețare

par  aria

Dimensiune font:

| 05-05-2020 20:37

 Am vorbit cu câțiva tineri din România despre cum este viața fără frizer sau salon de îngrijire personală în izolare, în perioada pandemiei de coronavirus.

Președintele Iohannis ne-a dat ieri mai multe vești bune despre perioada de după ieșirea din starea de urgență, dar una mi-a atras atenția: se vor redeschide în sfârșit frizeriile, saloanele de coafură și cele de îngrijire personală. Evident, vor trebui respectate niște măsuri de distanțare socială.

Vestea mi-a picat super bine pentru că și eu sunt roșcată, nevopsită de două luni, așa că de abia aștept să intru într-un salon de înfrumusețare după data de 15 mai. Și mă gândesc că poate și președintele e nerăbdător pentru că, atunci când a fost întrebat de un ziarist unde s-a tuns în perioada asta, a răspuns că acasă.

Îmi imaginez că la câte probleme vom avea de rezolvat în perioada următoare, îngrijirea personală poate părea multora neimportantă. Oricum, frizeriile și saloanele de îngrijire personală au fost trecute la „servicii neesențiale”. Cred că și aici ar trebui mică o dezbatere, dar nu vreau să întind coarda.

Am vrut să aflu însă cum s-au descurcat și prietenii mei care au stat în izolare în această perioadă fără saloanele de înfrumusețare și ce servicii neesențiale le lipsesc cel mai mult. Am apelat la grupurile online de studenți pentru a vedea dacă a încercat cineva să se tundă în izolare și care a fost rezultatul. Le-am cerut chiar să-mi arate. Iată ce a ieșit.
 

Maria, 19 ani: „Cumva, m-am bucurat că nu trebuie să mă prezint în fața nimănui pentru o perioadă mai lungă de timp”




„Intenția mea nu era să-mi fac breton, dar așa a ieșit. Voiam să-l tund în scări pentru a-i scădea din volum. Înainte încercam să le fac pe toate la salon, dar de când am ajuns la facultate nu mi-am mai permis să-mi fac toate fițele la salon, așa că am învățat să mă vopsesc și să mă tund acasă.

M-am tuns singură pentru că m-am gândit că părul are timp să crească cât timp suntem în izolare. Cumva m-am bucurat că nu a trebuit să mă prezint în fața nimănui pentru o perioadă mai lungă de timp. Am profitat de situație pentru a-mi lăsa părul să se regenereze. Nu l-am mai vopsit și nu l-am mai îndreptat cu placa de la începutul carantinei.

Când am decis să mă tund zilele astea, am rugat-o pe mama mea să mă ajute la spate. Eu voiam să-mi fac niște șuvițe puțin mai scurte în față, doar că am luat mai mult decât trebuia și efectiv am ajuns cu un ciot, semi-breton. În rest, tunsoarea a ieșit destul de bine.

Cel mai dor îmi este să mă duc la manichiură. Am niște cioturi de unghii de copil de clasa a cincea. Nu mă duce capul să mi le fac singură. De pe dreapta pe stânga mai merge, dar de pe stânga pe dreapta e crimă și pedeapsă”.
 

Justin, 19 ani: „Am luat exemplul Elsei din Frozen și mi-am spus ”let it grow”




„În carantină am simțit lipsa cafenelelor și a restaurantelor unde ieșeam cu prietenii, dar cred că cel mai mult mi-a lipsit frizerul, iar lucrul acesta este cel mai vizibil. Am luat-o ca pe un experiment, ca să văd cât îmi poate crește barba în carantină și intenționez să o țin așa până reîncepe facultatea în octombrie.

Părul nu încerc să-l tund singur pentru că știu că nu o să-mi iasă. Înainte de carantină mă duceam la frizerie, barber shop, pensat. După ce ieșim din starea de urgență de abia aștept să îmi reînoiesc abonamentul la sală pentru că a fost o perioadă destul de deprimantă și de leneșă pentru mine. Și să mă duc la frizer.

În carantină i-am apreciat pe frizeri la fel de mult cum îi apreciam și înainte, pentru că sunt un factor important în îngrijirea noastră. Prima impresie care se formează în primele 60 de secunde se bazează mult și pe aspectul îngrijirii corporale.

Am supraviețuit însă și fără frizer în carantină, nu am făcut din asta o dramă mai mare decât este. Am luat exemplul Elsei din Frozen și mi-am spus ”let it grow”. În contextul în care atâția oameni și-au pierdut locul de muncă, barba și părul meu sunt cele mai puțin importante lucruri acum.”
 

Andrei, 25 de ani: „Am prieteni care se tund singuri, își pun o oglindă în spate și una în față”




„Mă pot tunde acasă singur fără problemă, nu aș avea nevoie de un frizer să mă tund și nu mi se pare o necesitate, așa cum se plâng alți oameni. Nu știu dacă te vede cineva în perioada aceasta că ți-au crescut rădăcinile și nu te-ai mai vopsit sau ți-a crescut părul și nu-ți stă bine.

Într-adevăr, dacă vrei să te tunzi precum Connect-R sau David Beckham îți trebuie un hair stylist. Dar să vrei să se deschidă frizeriile în perioada asta, numai ca să te tunzi tu mi se pare o chestie foarte egoistă.

Mulți nu cred că realizează situația în care ne aflăm acuma și sunt destul de inconștienți după părerea mea. Sincer nu cred că a fost vreun serviciu fără de care să nu mă fi descurcat în carantină, cum sunt frizerii, cafenelele sau concertele. De-aia cred că se și numesc „servicii neesențiale”, poți rezista și fără ele două-trei luni.

Am prieteni care se tund singuri, își pun o oglindă în spate și una în față, s-au uitat pe net să vadă cum se face și cumva se descurcă, le iese chiar ok.

Din cauza pandemiei mi-am pierdut locul de muncă. Eu mă ocupam cu organizarea unor piese de teatru, iar acelea îmi lipsesc, pentru că așa îmi câștigam existența. De asemenea, îmi mai lipsește să ies cu prietenii, dar e mult spus că mă afectează. Până la urmă avem tehnologia la îndemână și putem vorbi pe chat, videocall sau telefon.

Cel mai mult aștept să se deschidă Vama Veche. Sunt în Constanța și stau la 30 de minute de Vamă, iar acolo obișnuiam să-mi petrec majoritatea timpului, mai ales vara. Evident, mi-aș dori să ies la o piesă de teatru, la o petrecere în club, dar nu sunt lucruri fără de care să nu poți trăi.”
 

Raluca, 19 ani: „În izolare, chiar am apreciat importanța socială a muncitorilor neesențiali, în special a frizerilor”




„În izolare m-am vopsit de la șaten închis la blond închis. Înainte de carantină mă duceam la manichiură, pedichiură, epilat și coafor. Îmi lipsesc unele din ele, în special manichiura, pentru că este mai greu de făcut acasă. Sunt o persoană destul de îndrăzneață, și am decis că m-aș putea vopsi singură acasă. Am zis că e doar păr, și va crește la loc, plus că îl mai pot vopsi dacă nu îmi place cum a ieșit culoarea.

M-a ajutat mătușa mea să mă vopsesc, singură nu cred că-mi ieșea așa bine. M-am dus eu la mătușa mea să-i duc niște cumpărături, pentru că ea nu are mașină, și am zis că dacă tot sunt acolo să mă vopsească ea. Primul serviciu la care voi apela după ridicarea carantinei va fi manichiurista, pentru că acum am unghii de băiețel.

Nu sunt nici extravagantă, să zici că-mi trebuie modele sofisticate, dar nu mă simt bine când știu că nu am manichiura îngrijită. În izolare chiar am apreciat mai mult importanța socială a muncitorilor neesențiali, în special a frizerilor.”

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Pochidia, cu sediul in comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, cod postal 737552, telefon 0335/407.239, e-mail: pochidia@yahoo.com, cod fiscal 16396425. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: 4 parcele de teren intravilan, situate in comuna Pochidia, sat Salceni, F.N., apartinand domeniului privat al Comunei Pochidia, identificate astfel: -Parcela A, 1.130 mp, nr. cadastral 70780, CF 70780, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/25; -Parcela B, 1.130 mp, nr. cadastral 70781, CF 70781, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/27 -Parcela C, 1.000 mp, nr. cadastral 70769, CF 70769, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/18; -Parcela D, 1.040 mp, nr.cadastral 70771, CF 70771, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/2; conform H.C.L.Pochidia nr. 41/30.09.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Secretar sau se poate consulta pe site-ul: www.pochidia.ro. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Se poate obtine de la Compartimentul Secretar, din cadrul Comunei Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau se poate descarca de pe site-ul institutiei: www.pochidia.ro -gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 09.01.2025, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 17.01.2025, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Compartiment Secretar. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 21.01.2025, ora 13.00, Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon 0235/311.582, fax 0235/312.432, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 21.11.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt, telefon 0233.787.050, fax 0233.787.050, e-mail: timisesti @nt.e-adm.ro, cod fiscal 2614252. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: -Imobil teren in suprafata de 1.000 mp, avand carte funciara 52220 si numar cadastral 52220, situat in sat Plaiesu, comuna Timisesti, Str. Neamtului nr. 2, judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Timisesti, conform caietului de sarcini, H.C.L. Comuna Timisesti nr. 105/12.11.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin solicitare scrisa la Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Persoanele interesate pot achita contravaloarea documentatiei de atribuire de 10 Lei/exemplar, ce se achita la Serviciul Impozite si taxe, contabilitate, proiecte, mediu si achizitii publice al institutiei. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.12.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 16.12.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: 1 exemplar original. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 17.12.2024, ora 11.00, la Caminul Cultural din sat Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Instanta de contencios administrativ de pe langa Tribunalul Neamt, Piatra Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233.219.493, fax 0233.210.247, e-mail: tr-neamt-scivil @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 18.11.2024.
ECOPIATA S.A. IASI organizeaza licitatii publice cu strigare pentru inchirierea urmatoarelor terenuri si spatii comerciale: - terenul nr. 4 (20 mp) din Bazar, destinat amplasarii unei rulote pentru activitatea de fast food, pe 16.12.2024 - ora 9.30; - terenul nr. 2 (20 mp) din Bazar, destinat amplasarii unei rulote pentru activitatea de fast food, pe 16.12.2024 - ora 9.45; - spatiul comercial S1 (5,87 mp) – Piata Independentei pe 16.12.2024 – ora 10.00; - spatiul comercial S3 (24 mp) - Piata Independentei pe 16.12.2024 - ora 10.30; - spatiul comercial S4 (38 mp) - Piata Independentei pe 16.12.2024 - ora 11.00; - spatiul comercial S5 (72,5 mp) - Piata Independentei pe 16.12.2024 - ora 11.30; - spatiul comercial S9 (48,21 mp) - Piata Independentei pe 16.12.2024 - ora 12.00; - spatiul comercial S25 (30,00 mp) - Piata Hala Centrala pe 16.12.2024 - ora 12.30; - spatiul comercial S6 (28,65 mp) – Piata Hala Centrala pe 16.12.2024 – ora 13.00; - teren nr. 2 (25 mp) din Piata Pacurari, destinat amplasarii unei rulote/ chiosc/ modul, pe 16.12.2024 – ora 13.30; - teren nr. 1 (30mp) din Targul Auto, destinat amplasarii unui container/ rulote/ chiosc, pe 16.12.2024 – ora 13.45; - spatiul comercial S2 (28,65 mp) – Piata Hala Centrala pe 16.12.2024 – ora 14.00; - spatiul comercial S9 (28,65 mp) – Piata Hala Centrala pe 16.12.2024 – ora 14.30. Licitatiile vor avea loc la sediul firmei din Str. Anastasie Panu nr. 48. Caietele de sarcini se pot cumpara de la secretariatul societatii, unde se va depune documentatia pentru inscriere pana la data si ora de incepere a fiecarei licitatii. Informatii suplimentare la tel. 0232/267844.
An nou, amenzi mai mari. Abaterile care vor aduce sancțiuni mai usturătoare
12/12/2024 00:13

Anul viitor aduce salariu mai mare pentru unii angajati, dar si amenzi mai mari pentru cei care comit infractiuni in trafic. Sanctiunile ar putea fi mai mari cu 20%. Cat vor fi sanctiunile Valoarea punctului ...

Ultimă oră Rusia refuză pacea propusă de Donald Trump pentru Ucraina - NU facem concesii
12/12/2024 00:07

Propunerea lui Donald Trump de pace in Ucraina nu e acceptată de Putin. Rusia nu este dispusă la concesii pentru incheierea conflictului din Ucraina şi propunerile preşedintelui rus Vladimir Putin in vedere ...

Forțele ucrainene sunt în corzi - Rușii sunt la trei kilometri de un punct strategic de pe frontul de este și avansează
12/12/2024 00:06

Trupele ruse au distrus sau capturat mai multe poziţii ucrainene in apropierea oraşului Pokrovsk din estul ţării, a declarat miercuri armata Kievului, in timp ce Moscova se indreaptă spre centrul logistic ...

Kremlinul pregătește ceva - Rusia le cere cetăţenilor săi să evite călătoriile în SUA și în Occident
12/12/2024 00:02

Rusia a declarat miercuri că relaţiile cu Statele Unite sunt atat de conflictuale, incat cetăţenii ruşi nu ar trebui să călătorească in Statele Unite, Canada şi majoritatea ţărilor din UE, deoarece ...

Facebook și Whatsapp au picat. Mai multe aplicații Meta nu funcționează miercuri seară
11/12/2024 20:45

Mai multe aplicatii Meta, printre care Facebook, Instagram, Threads si Whatsapp, nu se mai incarcă si nu afisează mesajele, iar unele persoane nu se poat autentifica. Pe Facebook, scrie pur si simplu „Lucr ...

Ministrul apărării și ambasadoarea SUA – vizită la Baza 57 Aeriană; Ce au discutat
11/12/2024 00:11

Ministrul apărării nationale, Angel Tilvăr, impreună cu ambasadoarea SUA la Bucuresti, Kathleen Kavalec, a vizitat marti, 10 decembrie, Baza 57 Aeriană „Căpitan Aviator Constantin Cantacuzino”, de la ...

De ce a ajuns cafeaua la un preț record? De la plăcere zilnică la lux neașteptat
11/12/2024 00:10

Ah, cafeaua de dimineată! Elixirul care ne transformă din zombi matinali in fiinte functionale. Dar… pregătiti-vă să scoateti mai multi bani din buzunar pentru această plăcere, deoarece preturile cafel ...

Ce avea prin bagaje un timișorean care pleca în Indonezia
11/12/2024 00:08

Politistii de frontieră au descoperit 42 de lingouri de aur, nedeclarate, in bagajele unui roman, pe Aeroportul International Traian Vuia din Timisoara. Acesta a declarat că doreste să călătorească in Ind ...

Unde se află lacul care-și schimbă culoarea în funcție de anotimp? Misterul din spatele acestui fenomen
11/12/2024 00:05

Lacul sărat Yuncheng, situat in provincia Shanxi din China, este magnet pentru turistii din intreaga lume. Spectacolul oferit de schimbarea culorii atrage anual mii de persoane. Cu o suprafată impresionantă ...

Hotelul de gheață de la Bâlea Lac va fi deschis de Crăciun
11/12/2024 00:02

Hotelul de Gheată de la Balea isi va primi primii oaspeti din acest sezon in perioada Crăciunului, pe 24 sau 25 decembrie. Turistii vor beneficia de o experientă unică in acest an, tematica hotelului fiind ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei