Tineri care s-au tuns sau vopsit singuri în timpul carantinei mi-au spus ce vor face după redeschiderea saloanelor de înfrumusețare

par  aria

Dimensiune font:

| 05-05-2020 20:37

 Am vorbit cu câțiva tineri din România despre cum este viața fără frizer sau salon de îngrijire personală în izolare, în perioada pandemiei de coronavirus.

Președintele Iohannis ne-a dat ieri mai multe vești bune despre perioada de după ieșirea din starea de urgență, dar una mi-a atras atenția: se vor redeschide în sfârșit frizeriile, saloanele de coafură și cele de îngrijire personală. Evident, vor trebui respectate niște măsuri de distanțare socială.

Vestea mi-a picat super bine pentru că și eu sunt roșcată, nevopsită de două luni, așa că de abia aștept să intru într-un salon de înfrumusețare după data de 15 mai. Și mă gândesc că poate și președintele e nerăbdător pentru că, atunci când a fost întrebat de un ziarist unde s-a tuns în perioada asta, a răspuns că acasă.

Îmi imaginez că la câte probleme vom avea de rezolvat în perioada următoare, îngrijirea personală poate părea multora neimportantă. Oricum, frizeriile și saloanele de îngrijire personală au fost trecute la „servicii neesențiale”. Cred că și aici ar trebui mică o dezbatere, dar nu vreau să întind coarda.

Am vrut să aflu însă cum s-au descurcat și prietenii mei care au stat în izolare în această perioadă fără saloanele de înfrumusețare și ce servicii neesențiale le lipsesc cel mai mult. Am apelat la grupurile online de studenți pentru a vedea dacă a încercat cineva să se tundă în izolare și care a fost rezultatul. Le-am cerut chiar să-mi arate. Iată ce a ieșit.
 

Maria, 19 ani: „Cumva, m-am bucurat că nu trebuie să mă prezint în fața nimănui pentru o perioadă mai lungă de timp”
„Intenția mea nu era să-mi fac breton, dar așa a ieșit. Voiam să-l tund în scări pentru a-i scădea din volum. Înainte încercam să le fac pe toate la salon, dar de când am ajuns la facultate nu mi-am mai permis să-mi fac toate fițele la salon, așa că am învățat să mă vopsesc și să mă tund acasă.

M-am tuns singură pentru că m-am gândit că părul are timp să crească cât timp suntem în izolare. Cumva m-am bucurat că nu a trebuit să mă prezint în fața nimănui pentru o perioadă mai lungă de timp. Am profitat de situație pentru a-mi lăsa părul să se regenereze. Nu l-am mai vopsit și nu l-am mai îndreptat cu placa de la începutul carantinei.

Când am decis să mă tund zilele astea, am rugat-o pe mama mea să mă ajute la spate. Eu voiam să-mi fac niște șuvițe puțin mai scurte în față, doar că am luat mai mult decât trebuia și efectiv am ajuns cu un ciot, semi-breton. În rest, tunsoarea a ieșit destul de bine.

Cel mai dor îmi este să mă duc la manichiură. Am niște cioturi de unghii de copil de clasa a cincea. Nu mă duce capul să mi le fac singură. De pe dreapta pe stânga mai merge, dar de pe stânga pe dreapta e crimă și pedeapsă”.
 

Justin, 19 ani: „Am luat exemplul Elsei din Frozen și mi-am spus ”let it grow”
„În carantină am simțit lipsa cafenelelor și a restaurantelor unde ieșeam cu prietenii, dar cred că cel mai mult mi-a lipsit frizerul, iar lucrul acesta este cel mai vizibil. Am luat-o ca pe un experiment, ca să văd cât îmi poate crește barba în carantină și intenționez să o țin așa până reîncepe facultatea în octombrie.

Părul nu încerc să-l tund singur pentru că știu că nu o să-mi iasă. Înainte de carantină mă duceam la frizerie, barber shop, pensat. După ce ieșim din starea de urgență de abia aștept să îmi reînoiesc abonamentul la sală pentru că a fost o perioadă destul de deprimantă și de leneșă pentru mine. Și să mă duc la frizer.

În carantină i-am apreciat pe frizeri la fel de mult cum îi apreciam și înainte, pentru că sunt un factor important în îngrijirea noastră. Prima impresie care se formează în primele 60 de secunde se bazează mult și pe aspectul îngrijirii corporale.

Am supraviețuit însă și fără frizer în carantină, nu am făcut din asta o dramă mai mare decât este. Am luat exemplul Elsei din Frozen și mi-am spus ”let it grow”. În contextul în care atâția oameni și-au pierdut locul de muncă, barba și părul meu sunt cele mai puțin importante lucruri acum.”
 

Andrei, 25 de ani: „Am prieteni care se tund singuri, își pun o oglindă în spate și una în față”
„Mă pot tunde acasă singur fără problemă, nu aș avea nevoie de un frizer să mă tund și nu mi se pare o necesitate, așa cum se plâng alți oameni. Nu știu dacă te vede cineva în perioada aceasta că ți-au crescut rădăcinile și nu te-ai mai vopsit sau ți-a crescut părul și nu-ți stă bine.

Într-adevăr, dacă vrei să te tunzi precum Connect-R sau David Beckham îți trebuie un hair stylist. Dar să vrei să se deschidă frizeriile în perioada asta, numai ca să te tunzi tu mi se pare o chestie foarte egoistă.

Mulți nu cred că realizează situația în care ne aflăm acuma și sunt destul de inconștienți după părerea mea. Sincer nu cred că a fost vreun serviciu fără de care să nu mă fi descurcat în carantină, cum sunt frizerii, cafenelele sau concertele. De-aia cred că se și numesc „servicii neesențiale”, poți rezista și fără ele două-trei luni.

Am prieteni care se tund singuri, își pun o oglindă în spate și una în față, s-au uitat pe net să vadă cum se face și cumva se descurcă, le iese chiar ok.

Din cauza pandemiei mi-am pierdut locul de muncă. Eu mă ocupam cu organizarea unor piese de teatru, iar acelea îmi lipsesc, pentru că așa îmi câștigam existența. De asemenea, îmi mai lipsește să ies cu prietenii, dar e mult spus că mă afectează. Până la urmă avem tehnologia la îndemână și putem vorbi pe chat, videocall sau telefon.

Cel mai mult aștept să se deschidă Vama Veche. Sunt în Constanța și stau la 30 de minute de Vamă, iar acolo obișnuiam să-mi petrec majoritatea timpului, mai ales vara. Evident, mi-aș dori să ies la o piesă de teatru, la o petrecere în club, dar nu sunt lucruri fără de care să nu poți trăi.”
 

Raluca, 19 ani: „În izolare, chiar am apreciat importanța socială a muncitorilor neesențiali, în special a frizerilor”
„În izolare m-am vopsit de la șaten închis la blond închis. Înainte de carantină mă duceam la manichiură, pedichiură, epilat și coafor. Îmi lipsesc unele din ele, în special manichiura, pentru că este mai greu de făcut acasă. Sunt o persoană destul de îndrăzneață, și am decis că m-aș putea vopsi singură acasă. Am zis că e doar păr, și va crește la loc, plus că îl mai pot vopsi dacă nu îmi place cum a ieșit culoarea.

M-a ajutat mătușa mea să mă vopsesc, singură nu cred că-mi ieșea așa bine. M-am dus eu la mătușa mea să-i duc niște cumpărături, pentru că ea nu are mașină, și am zis că dacă tot sunt acolo să mă vopsească ea. Primul serviciu la care voi apela după ridicarea carantinei va fi manichiurista, pentru că acum am unghii de băiețel.

Nu sunt nici extravagantă, să zici că-mi trebuie modele sofisticate, dar nu mă simt bine când știu că nu am manichiura îngrijită. În izolare chiar am apreciat mai mult importanța socială a muncitorilor neesențiali, în special a frizerilor.”

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

COMUNA GROPNITA, JUDET IASI, sat BULBUCANI, tel/ fax 0232.414124, email: primariagropnita@gmail.com organizează licitație (etapa 2) în vederea concesionării spaţiilor din Dispensarul medical, aflate in domeniul public al comunei Gropniţa, judetul Iasi, în vederea amenajării de Cabinete medicale individuale şi Farmacie. Spațiile din Dispensarul Uman sunt identificate astfel: 3. Spaţiul nr. 3 - suprafaţă totală de 37,10 mp, situat la parterul clădirii Dispensarului medical (spaţiu de 16,55 mp-Administraţie+spaţiu de 3,75 mp-Oficiu+spaţiu de 8,80 mp-Hol+spaţiu de 4,20 mp-Depozitare+spaţiu de 3,80 mp-G.S.) 4. Spaţiul nr.4 - suprafaţa totală de 44,97 mp din care: 27,40 mp spaţii cabinete+17,57 mp spaţii comune, situat la etajul clădirii Dispensarului medical (spaţiu de 18,45mp-Camera pentru tratamente+ spaţiu de 8,95 mp-Centru personal); 5. Spaţiul nr. 5- suprafată totală de 32,47 mp din care: 14,90 mp spaţiu cabinet+17,57 spaţii comune ,situat la etajul clădirii Dispensarului medical (spaţiu 12,25 –cabinet stomatologie + 2,65 mp-Sterilizare). Concesionarea se face conform OUG nr. 57/2019 privind Codul Administrativ și Hotărârii Consiliului Local nr. 110 / 18.12.2020. Informații privind documentația de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. Documentația de atribuire se poate ridica de la sediul Primariei comunei Gropnita, Compartimentul achiziții publice. Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar este de 50 lei, se poate achita in numerar la casieria Primăriei comunei Gropnița. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 21.03.2021, ora 12:00. Ofertele se depun la sediul Primariei, data-limita de depunere a ofertelor: 26.03.2021, ora 10:00, intr- un exemplar. Data și locul la care se va desfășura ședința publică de deschidere a ofertelor: 26.03.2021, ora 11:00 la sediul Primăriei comunei Gropnița, judetul Iasi. Denumirea, adresa, numărul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iasi, strada Elena Doamna, nr. 1A, CP 700398, tel 0232260600, fax 0332435700, email: tr-iasi-reg@just.ro
Cum primeau decedatii indemnizatii de merit de la Academia Romana. Suma se ridica la peste 3 milioane de lei
04/03/2021 14:56

Un casier de la Academia Romana este cercetat de politie si procurori dupa ce si-at fi insusit peste trei milioane de lei din banii institutiei. Banii figurau ca indemnizatii de merit platite catre unele persoa ...

UPDATE Firma romaneasca, suspectata ca a spalat 500.000 de dolari proveniti din escrocherii financiare comise in strainatate
04/03/2021 10:44

Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti au descins joi dimineata la patru adrese din Capitala si Calarasi intr-un dosar ...

FOTO/VIDEO - Imagini de groază de la cutremurul din 4 martie 1977
04/03/2021 09:00

În seara de vineri, 4 martie 1977, la ora 21.22, Romania a fost zguduită de un puternic cutremur cu o magnitudine de 7.2 pe scara Richter, avand epicentrul in Muntii Vrancei. Era al doilea mare seism din ...

Scandal în Spania - surorile regelui Felipe al VI-lea s-au vaccinat peste rând
04/03/2021 08:00

Vaccinarea anti-COVID-19, despre care au relatat mai multe media, a surorilor regelui spaniol Felipe al VI-lea, in timpul unei călătorii la Abu Dhabi, a provocat o polemică in Spania, unde partidul Podem ...

Un ieșean de 72 de ani este anchetat pentru contrabandă
03/03/2021 21:41

Un bărbat de 72 de ani din Iasi este anchetat pentru contrabandă, după ce in interiorul autoturismului pe care il conducea au fost găsite 150 de pachete de tigări de provenientă Duty free. Un bărbat de ...

Actualitate > International > stiri internationale VIDEO Cum au intervenit politistii din Israel si China in luari de ostatici similare celei de la Onesti. Atacatorii au fost impuscati
03/03/2021 21:04

 Modul in care polistii au intervenit in cazul luarii de ostatici de la Onesti, unde doi oameni au fost omorati dupa mai multe ore de negocieri cu Politia a starnit un val de reactii critice. Doua inr ...

VIDEO Un cutremur puternic a lovit Grecia. Seismul de 6,3 grade a fost resimtit in toata regiunea Balcanilor, inclusiv in Romania
03/03/2021 14:08

 Un cutremur extrem de puternic s-a produs miercuri, 3 martie, in Grecia. Seismul a fost inregistrat in jurul orei 12.15. UPDATE 14.00 Mai multe replici ale seismului, cu magnitudine redusa, au fost i ...

Doi români au furat pistoalele și uniformele unor polițiști spanioli, ca să se răzbune după ce au fost prinși noaptea, pe stradă, încălcând restricțiile
03/03/2021 09:14

  Mai multe arme si uniforme au fost furate dintr-un sediu al Gărzii Civile din Toledo, dar hotii, care luaseră si alte obiecte din postul Villafranca de los Caballeros, au fost deja arestati, scrie L ...

Cutremur de 3 grade in aceasta dimineata in zona seismica Vrancea
03/03/2021 08:53

Un cutremur cu magnitudinea 3 pe scara Richter s-a produs, miercuri dimineată, in zona seismică Vrancea, judetul Buzău, anuntă specialistii din cadrul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare si pentru ...

FOTO/VIDEO - 10 beneficii ale aspirinei
02/03/2021 14:41

Cunoscutul medicament folosit in combaterea răcelilor, aspirina are si alte utilizări in domenii diferite. 1. Îndepărtează petele de transpiraţie 2. Te scapă de inţepăturile insectelor 3. &Icir ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei