Tomb Raider: Legend Review

default

Dimensiune font:

| 23-10-2012 18:44

Tomb Raider: Legend Review

 Deşi am jucat absolut toate titlurile Tomb Raider, nu mă consider un fan. De exemplu, până de curând nu ştiam că Lara Croft e ducesă de Abbington (a 11-a generaţie) sau că a terminat Gordonstoun Boarding School şi Swiss Finishing School. Însă nu aceste amănunte o caracterizează pe Lara Croft, ci spiritul ei îndreptat spre aventură, goană după artefacte legendare şi, de ce nu să recunoaştem, aspectul ei sexy asortat cu deja celebra pereche de pistoale aşezate la şolduri. Toate acestea, precum şi combinaţiei extrem de potrivită dintre partea de acţiune şi cea de aventură (explorare şi puzzle-uri) au făcut ca primul joc Tomb Raider să devină un produs de succes, un brand de sine stătător, chiar dacă împrumută elemente din vechea serie Prince of Persia sau Indiana Jones. Aşa că nu văd cine ar trebui să se mire ca în zece ani am avut parte de şapte titluri Tomb Raider.

Tomb Raider Legend Tomb Raider Legend Tomb Raider Legend

     Ca în orice serie de jocuri longevivă, producătorii au fost puşi în faţa unei alegeri aproape universal dificile: următorul joc trebuie să conţină mici îmbunătăţiri privind gameplay-ul, îmbunătăţiri asortate cu un engine grafic la zi, sau se pot aduce modificări cu adevărat substanţiale pentru a rezulta o impresie de prospeţime? Cu alte cuvinte, e mai indicat să se păstrezi comunitatea de fani sau să încerci să atragi jucători noi, cu riscul ca o mare parte din fani să fie dezamăgiţi? Adevărul e undeva la mijloc, iar oscilaţiile în ambele direcţii au făcut şi în cazul seriei Tomb Raider ca jocurile să varieze destul de mult din punct de vedere calitativ. Primul Tomb Raider era axat foarte foarte mult pe puzzle-uri şi explorare, aşa ca producătorii, cei de la Core Design, au promis mai multă acţiune. Şi am avut în următoarele titluri mai multe scene de luptă, mai multe arme, mai mulţi inamici. Atât de mult s-a insistat pe acest aspect, încât undeva pe la părţile 4 şi 5 s-a încercat restabilirea echilibrului: mai multă aventură şi explorare, mai puţină acţiune. Concomitent, Lara a beneficiat odată cu trecerea timpului de noi mişcări, mişcări care în general nu au afectat gameplay-ul, în speţă calitatea şi tipul puzzle-urilor, ci au avut mai mult un rol estetic. Mai mult, nivelurile au început treptat să aibă loc în mediu urban, pierzându-se unul din aspectele caracterstice ale seriei legat de numele acesteia. Cum numărul inamicilor umani a crescut, Lara a fost uneori nevoită să ucidă adversari care nu erau "bad guys", ci doar îşi făceau datorită de paznici sau de poliţişti, fapt ce a iritat majoritatea fanilor.

     Toate aceste schimbări, unele fără substanţă, altele împotriva spiritului seriei, au făcut că numărul fanilor să scadă, contribuind la aceasta şi lipsa ideilor cu adevărat inspirate şi proaspete. Apogeul l-a constituit a şasea parte, Angel of Darkness, considerat a fi o catastrofă, parţial din cauza numărului de buguri şi a impresiei pregnante de joc nefinisat, parţial din cauza sistemului de control dezastruos, imprecis şi haotic, sistem amplificat atât de perspectiva personajului, cât şi de absentă în premieră a sistemului de cuburi (grid system). Ca fapt divers, Angel of Darkness a fost considerat de Paramount principalul motiv pentru care, The Cradle of Life, al doilea film Tomb Raider cu Angelina Jolie, a avut încasări slabe.

     Nu e de mirare deci că, în ciuda faptului că au realizat toate cele şase jocuri Tomb Raider până în acel moment, celor de Core Design li s-a spus "pas" de către Eidos în septembrie 2003. Şi astfel o parte din membrii companiei, inclusiv cei doi fraţi fondatori, Jeremy Heath-Smith şi Adrian Smith, au hotărât să înfiinţeze Circle Studio o lună mai târziu, lansând în octombrie 2005 Without Warning, un third-person shooter pentru PS2 şi Xbox, sub egida Capcom.

     Revenind la Tomb Raider, dezvoltarea celei de-a şaptea părţi a fost încredinţată celor de la Crystal Dynamics, cunoscuţi mai ales pentru seria Legacy of Kain, având deci şi ei o experienţă mai mult decât satisfăcătoare privind genul action/adventure. Mai mult, în august 2004 a fost cooptat şi Toby Gard, creatorul primei părţi, care părăsise Core Design, înainte de apariţia lui Tomb Raider 2, datorită diferenţelor de viziune cu Eidos privind viitorul seriei. De menţionat că Toby Gard îşi înfiinţase Confounding Factor, firmă responsabilă pentru Galleon. De asemenea, s-a zvonit că la Tomb Raider Legend urma să contribuie şi Warren Spector care plecase în noiembrie 2004 de la Ion Storm, după eşecul cu Deus Ex: Invisible War, un alt titlu care a pus Eidos într-o situaţie financiară delicată.

Tomb Raider Legend Tomb Raider Legend Tomb Raider Legend

 De ce atâtea amănunte introductive? Pentru a vedea ca cei de la Crystal Dynamics au avut o sarcină mai mult decât dificilă. Nu numai că a trebuit să se familiarizeze cu tot ce a însemnat Tomb Raider până atunci, dar trebuiau să creeze un joc care să satisfacă atât fanii, dezamăgiţi în special de Angel of Darkness, dar să şi atragă noi jucători. Şi aceasta s-a făcut utilizând câteva metode mai mult sau mai puţin… hai să le zic discutabile.

     În primul rând, s-a insistat pe grafică, în speţă pe înfăţişarea eroinei. Ca la fiecare joc al seriei, şi în Tomb Raider: Legend, comparativ cu titlurile anterioare, avem mai multe poligoane, texturi mai detaliate, animaţii mai fluide. Aşa cum s-a spus la lansarea fiecărei părţi, niciodată Lara Croft nu a arătat mai bine, mai naturală, mai sexy. În ceea ce priveşte grafică pe ansamblu, Tomb Raider: Legend este unul din cele mai arătoase jocuri la ora actuală, mai ales cu next generation graphics activat. Ce este next generation graphics? Un pachet de setări grafice (Shader Model 3.0, HDR, soft shadows, bump mapping, texturi mai detaliate) accesibil doar celor cu o placă video care suportă aceste setări şi, mai ales, care e capabilă să le ruleze fluid. Pe un P4 2.8 GHz, 1Gb Ram şi 6800GT Leadtek 256 Ram, 1024×768, AF8X, cel mai nou driver nVidia, plus patchul v1.1 (care aduce oarece creşteri de performanţă), am avut în medie cam 23-25 fps cu next generation graphics activat, extremele fiind 11-50 fps. Fără next generation graphics activat, media e undeva la 50-70 fps (în zonele cele mai stresante din punct de vedere grafic), ajungând uneori chiar şi la 150 fps.

     După cum se vede, diferenţele de performanţă sunt mari, chiar drastice dacă aveţi cel mult un 6600GT. Iar în cazul unei plăci video care nu suportă Pixel Shader, jocul va refuza să ruleze. Plus că trebuie să ţinem seama că jocul e optimizat pentru nVidia, ceea ce înseamnă ca posesorii de AŢi pot avea un număr mai scăzut de fps-uri la aproximativ aceeaşi configuraţie hardware.

Tomb Raider Legend Tomb Raider Legend Tomb Raider Legend

     Paradoxal, aceste diferenţe de performanţă nu au obligatoriu ca efect o calitate vizuală mai ridicată. Dimpotrivă, în destule situaţii, Tomb Raider: Legend arată cu next generation content (NGC) activat nu neparat mai bine faţa de setările grafice default, ci doar diferit, ba uneori chiar mai rău. De exemplu, chipul Larei este mai întunecat, mai fioros, cu NGC activat, iar poziţionarea ei faţă de anumite surse de lumină duce la apariţia unor umbre pe chip, nu numai hidoase, dar şi necredibile din punct de vedere al reflecţiei şi refracţiei luminii. Zic reflecţie şi refracţie deoarece Lara arată mult mai lucioasă şi bronzată cu NGC, ceea ce uneori dă bine în anumite zone luminate, alteori nu. Alteori nu fiindcă, spre deosebire de situaţia în care NGC e dezactivat, Lara nu se murdăreşte, iar stropii de apă care ar trebui să curgă de pe ea atunci când iese din apă lipsesc cu desăvârşire.

     În condiţiile în care NGC nu înseamnă neapărat mai bine din punct de vedere grafic, este de mirare că toate aceste opţiuni grafice sunt livrate la pachet. În sensul că nu se pot selecta separat, adică de exemplu doar HDR plus soft shadows sau doar soft shadows şi Shader Model 3.0. Ce dacă ai o configuraţie care ar putea suporta şi rula foarte bine o parte din aceste setări grafice? Nu ai pentru toate deodată? Atunci fie îţi faci upgrade, fie te limitezi să joci la maxim 10fps, fie oftezi şi rămâi la opţiunile grafice default – cam aşa a fost gândită toată treaba. Mie mi se pare o strategie de marketing cretină, deşi înclin să cred că totul se datorează faptului că jocul nu a fost totuşi finisat. În acest sens, a se vedea faza de mai sus cu picăturile de apă în NGC sau prezenţa anumitor clipping-zones tot cu NGC activat.

     Există însă şi reversul medaliei. Folosind NGC, vegetaţia este mai detaliată, numărul de poligoane şi de umbre este mai mare, iar apa arată mai bine, toate putând fi motive pentru a-ţi dori un upgrade de placă video. Uneori, jocul de lumini şi umbre este absolut fantastic, constituind un exemplu extrem de convingător de bun gust şi de atenţie la detaliu de care au dat dovada Crystal Dynamics privind aspectul şi design-ul anumitor niveluri, în special Croft Manor. Atenţia acordată detaliului se vede şi în paşii lăsaţi în zăpadă, în gesturile idle ale eroinei, în fumul scos de pistoale sau striaţiile buzelor acoperite cu ruj, vizibile mai ales în timpul cut-scene-urilor.

Tomb Raider Legend Tomb Raider Legend Tomb Raider Legend

  Pe lângă grafica conform standardelor actuale, aceleaşi aprecieri pozitive le primeşte sistemul de control. La fel ca şi în Angel of Darkness, s-a renunţat la grid system, adică la nivelurile făcute din cuburi, mai mult sau mai puţin tăiate, mai mult sau mai puţin ascunse prin diverse artificii de design. Şi primul exemplu în acest sens, şi poate cel mai convingător, este modul în care lăzile sunt mişcate. Până la Angel of Darkness acestea erau mutate pe distanţe perpedinculare, echivalente cu latura sau cu jumătatea laturii unui pătrat. În Angel of Darkness, neajunsul apărea în momentele în care era necesar ca aceste lăzi să fie puse foarte exact într-un anumit loc, căci ele puteau fi mişcate fără aceste limitări de distanţă, ceea ce îţi dădea mari bătăi de cap. Şi în Tomb Raider Legend s-a păstrat acest sistem, ba mai mult, odată apucată o ladă, ea poate fi rotită, împinsă şi trasă în absolut orice direcţie, fapt care m-a deranjat iniţial, fiind încă obişnuit cu grid system-ul. Din fericire, puzzle-urile, cu o singură excepţie (cel din Nepal cu cele trei cutii care trebuiau puse în balanţă), nu au necesitat o aşezare exactă a respectivelor lăzi. Astfel ca acest sistem face ca timpul jucătorului să fie economisit, acesta putând duce o ladă în locul dorit cu aproximaţie, fără ca Lara să fie nevoită să o apuce ba din lateral, ba din spate, ba iar din lateral, ba să o tragă, ba să o împingă şi tot aşa. De aici senzaţia de fluiditate şi naturaleţe care dă extrem de bine.

     În Angel of Darkness, absenţa grid system a făcut că situaţiile în care Lara sărea greşit să fie extrem de numeroase, deoarece fie apăsai jump prea devreme, fie prea târziu, ceea ce a constituit un nou motiv de mari frustrări trăite de jucători, mai ales ca unele puzzle-uri necesitau salturi succesive. Şi nu din cauză că nu începeai totuşi să intuieşti când anume trebuie să sari, însă exista un lag infim între momentul în care apăsai tasta de jump şi cel în care Lara efectua saltul Şi poate te-ai fi obişnuit şi cu acest lag, însă, colac peste pupăză, era variabil, ceea ce făcea ca totul să fie în general o chestie de noroc. Şi asta în ciuda faptului că fusese implementată opţiunea de auto-grab, atât de necesară în absenţa grid system. Opţiunea de auto-grab apărea atunci când nu mergeai la pas sau nu sprintai, ci doar când mergeai apropiindu-te de o margine, caz în care Lara se prindea automat cu mâinile de ea. În Tomb Raider Legend această opţiune s-a păstrat, dar, slavă Domnului, acel lag a dispărut, astfel ca, în ciuda absenţei grid system, veţi învăţa destul de repede să efectuaţi fiecare salt corect şi la timp. Este un exemplu lăudabil de cum Crystal Dynamics au înţeles să ia ce a fost bun din Angel of Darkness (libertatea mişcărilor) şi să repare ce a fost rău (lagul care afecta precizia salturilor). Mai ales că salturile şi tot ceea ce ţine de ele au importanţă evidentă într-un joc de acţiune/aventură cum este Tomb Raider, bazat şi pe posibilitatea de a ajunge în locuri aparent inaccesibile, foarte îmbietoare pentru o persoană cu un asemenea spirit de aventură şi explorare cum este Lara Croft. Pe de altă parte, aveţi grijă ca atunci când Lara este agăţată de un perete şi trebuie să sară, tastele direcţionale vor avea ca sistem de referinţă perspectiva voastră şi nu a Larei. Cu alte cuvinte, dacă vă uitaţi la peretele de care e agăţată şi doriţi să săriţi în spate, atunci trebuie să apăsaţi "back". Dacă, în schimb priviţi peretele (şi Lara) din lateral stânga, de exemplu, trebuie să apăsaţi tastă "right" şi nu "back", ultima făcând-o să sară contrar direcţiei în care priviţi.

     De menţionat că numărul modurilor în care poţi sări a fost îmbogăţit prin introducerea grapple-ului, un dispozitiv cu prindere magnetică format din filamente de oţel capabile nu numai să susţină greutatea Larei, dar să şi deplaseze diverse obiecte metalice sau care au în componenţa lor metal. Numeroasele puzzle-uri în care este nevoie de folosirea acestui grapple arată ca producătorii au considerat extrem de utilă şi binevenită adăugarea lui în arsenalul Larei. Pe de altă parte, acest tip de puzzle-uri predomină, comparativ cu celalalte, astfel încât uneori ai senzaţia că joci Indiana Jones în varianta feminină. Mai mult, puzzle-urile respective nu sunt deloc complicate, mai ales pentru cine a jucat toată seria, o mare parte din ea, sau are experienţă în astfel de gen de jocuri.

Tomb Raider Legend Tomb Raider Legend Tomb Raider Legend

     De altfel, simplitate este cuvântul care caracterizează Tomb Raider Legend în aproape toate aspectele. Pe lângă grafica la zi şi aspectul eroinei, simplitatea este al doilea element pe care s-a marşat. Simplitate a sistemului de control, simplitate a puzzle-urilor, simplitate a level design-ului.

     Privind sistemul de control, după cum am spus anterior, modul în care unele lucruri au fost simplificate este lăudabil. E adevărat ca tastele default pentru interfaţa sunt un pic cam peste mână, însă cine nu se poate acomoda cu ele, le poate rebinda. E la fel de adevărat ca folosirea concomitentă a tastaturii şi a mouse-ului poate crea probleme celor obişnuiţi cu titlurile anterioare, însă ele ar trebui să dispară după scurt timp. Personal, acum nici nu îmi pot imagina un nou joc Tomb Raider fără a folosi şi mouse-ul. Singurul aspect care m-a deranjat aici a fost lipsa unei taste care să îmi ofere o perspectivă first-person, atât de necesară în anumite situaţii când camera nu îmi oferea suficientă vizibilitate pentru a observa un anumit loc sau pentru a vedea locul unde trebuia să sar. În acest context, şi o tastă care să apropie şi să depărteze imaginea de personajul principal ar fi fost mai mult decât binevenită şi sper să ca ambele să fie introduse în următorul joc Tomb Raider.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

00:09

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
VIDEO - Rușii testează o SUPER-ARMĂ care aruncă flăcări, 'Tosochka': a distrus în avans vehiculele blindate ale presupusului inamic
25/09/2020 21:16

    La exercitiul Caucaz-2020 de la terenul de antrenament Kapustin Yar, militarii rusi au folosit pentru prima dată cel mai recent sistem de aruncător cu flăcări grele, TOS-2, intitulat ...

Explozie de cazuri de COVID în Israel. Peste 7.500 de cazuri noi
25/09/2020 17:09

Israelul a inregistrat vineri un nou record şi a depăşit pragul de 7.000 de contagieri zilnice cu noul coronavirus, cu cateva ore să intre in vigoare o inăsprire a măsurilor de izolare impuse deja in ...

 Atac cu maceta la Paris. Patru persoane au fost rănite
25/09/2020 15:30

  Un atac cu armă albă a avut loc vineri la Paris, in apropiere de fostul sediu al revistei de satiră Charlie Hebdo, care a fost ţinta unui atentat in ianuarie 2015, relatează AFP, Reuters şi dpa. ...

Tentativă de crimă între copii, la o grădiniță din Ploiești
25/09/2020 13:47

La o grădinită din Ploiesti s-a petecut un incident rarisim. Un băietel de doar sase si-a strans colegul de gat si l-a dat cu capul de parchet pană a lesinat. Si mai grav este faptul că micul agresor n ...

Un bebeluș la Casa Regală a Marii Britanii. Prințesa Eugenie va naște la începutul anului viitor
25/09/2020 13:28

  Printesa Eugenie si Jack Brooksbank asteaptă un copil la inceputul anului viitor, a anuntat Palatul Buckingham. Potrivit informatiilor de la Palatul Buckingham, Printesa Eugenie si Jack Brooksbank ...

 Indian mort de Covid, mâncat de șobolani
25/09/2020 12:15

  Familia unui indian de 87 de ani ucis de coronavirus a avut parte de un soc atunci cand a mers la spital să ii ridice trupul si a observat că fusese mancat de sobolani, potrivit Daily Star.  Bă ...

Demisie surprinzătoare la Vatican. Un cardinal este anchetat într-un proces controversat
25/09/2020 12:00

  Cardinalul de la Vatican, Giovanni Angelo Becciu a demisionat brusc joi şi a renunţat la drepturile care i se cuvin prin funcţie. Becciu este implicat intr-un imens scandal imobiliar care a lovit in ...

Cum va fi vremea în ziua alegerilor: Se anunță ploi și vijelii . Prognoza meteo pentru urmatoarele zile
25/09/2020 12:00

    VREMEA      Prognoza meteo pentru IASI Iasi http://www.tititudorancea.ro/z/vremea_prognoza_meteo_iasi_romania.htm DATI CLIC PE " detalii" si se va dechide pa ...

 Cum se poate cumpăra vechimea în muncă
25/09/2020 11:46

  Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care prevede că persoanele care au varsta de pensionare şi un stagiu incomplet de cotizare pot cumpăra vechime, a declarat şeful Cancelariei prim-minist ...

Se ascut tensiunile între Republica Populară Chineză și Taiwan
25/09/2020 11:37

 46 de incidente au avut loc in ultimele 9 zile.China a amenintat sau a pătruns in spatiul aerian al Taiwanului de 46 de ori in ultimele nouă zile, a declarat ministerul apărării insulei. În tot ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei