VIDEO 20 ani de la atentatele din 11 septembrie: Câteva întrebări și răspunsuri legate de atacuri / FOTO Cum arată acum „Ground Zero” din New York

sua yy

Dimensiune font:

| 11-09-2021 09:37

 11 septembrie 2001 e o zi care a rămas în istorie, momentul când Statele Unite ale Americii au suferit cel mai sângeros atac străin comis pe teritoriu american vreodată. Două avioane cu pasageri la bord au fost deturnate de teroriști și apoi au lovit în plin cele două turnuri gemene ale complexului World Trade Center, în timp ce alt avion cu pasageri s-a prăbușit peste Pentagon, iar o altă aeronavă a căzut pe un câmp din Pennsylvania. 3.000 de victime din 90 de țări, inclusiv 5 români, din care peste 1.000 încă nu au fost oficial identificate - bilanțul sumbru al atentatelor. La „Ground Zero” din New York, locul atentatelor, totul s-a schimbat: zona a devenit un adevărat altar închinat celor care au avut de suferit și care îmbină spații verzi și monumente cu noi construcții impresionante.


Cronologia atacurilor de pe 11 Septembrie 2001 - Ce s-a întâmplat mai exact?


La ora locală 08.45 (n.r – 15.45 ora României), un avion de pasageri B-767 al companiei American Airlines a lovit Turnul de nord (110 etaje) al complexului World Trade Center din New York.

Câteva minute mai târziu, la 9.03, un al doilea avion deturnat, un B-737 al companiei United Airlines, a lovit cel de-al doilea turn, Turnul de Sud.
 
Un alt grup de terorişti a prăbușit zborul American Airlines numărul 77 în Pentagon la ora 9:37 AM.


Turnul de sud (WTC 2) s-a prăbuşit aproximativ la ora 9:59 AM, după ce a ars timp de 56 de minute într-un incendiu cauzat de impactul cu avionul.

Un al patrulea zbor, United Airlines 93, a cărui ţintă finală se presupune că ar fi fost fie Capitoliul , fie Casa Albă, s-a prăbușit lângă localitatea Shanksville, Pennsylvania la 10:03 AM, după ce pasagerii au intrat în luptă cu teroriștii.

Turnul de nord (WTC 1) s-a prăbuşit la ora 10:28 AM, după ce a ars timp de aproximativ 102 minute. La prăbușirea turnului de nord, resturile clădirii au avariat grav clădirea WTC 7. Integritatea sa structurală a fost compromisă şi mai mult de incendiile de după, iar clădirea s-a prăbușit mai târziu în acea zi, la ora 5:20 PM.
 


 
 

 

Câte persoane au murit pe 11 Septembrie 2001? Câte au fost rănite?


Atacurile s-au soldat cu 2.996 de morți din 90 de țări, inclusiv cinci români, și a devenit cel mai sângeros atac străin din istorie comis pe teritoriul american. Bilanţul l-a depășit pe cel de la Pearl Harbor, din 1941, soldat cu 2.403 de morţi în rândul americanilor.

Cel puţin 200 de oameni au murit după ce au sărit din turnurile în flăcări și peste 400 de lucrători ai serviciilor de urgență care au fost prezenți la locul dezastrului au murit în timp ce încercau să salveze oameni şi să stingă incendii.

Peste 6.000 de oameni au fost răniți în atentatele din 11 septembrie.
 
Dintre cele aproape 3.000 de victime ale atacurilor, o treime încă sunt neidentificate. De fapt, abia în urmă cu doar câteva zile victimele cu numărul 1.646 și 1.647 au fost identificate, cu ajutorul unor tehnologii noi de secvențiere a ADN-ului.
 


 
 
---
 

Cine a revendicat atacul de la World Trade Center?


Gruparea teroristă al-Qaida a coordonat şi a revendicat atacurile. Anterior, liderul grupării teroriste Osama bin Laden declarase jihad împotriva Statelor Unite, ceea ce a fost perceput drept principalul factor motivant pentru atentatori.

Cincisprezece dintre cei 19 oameni implicați în atentate proveneau din Arabia Saudită, restul erau din Emiratele Arabe Unite, Egipt şi Liban. Unii au locuit o perioadă în Europa şi au putut să se integreze cu uşurinţă în Statele Unite.

World Trade Center


World Trade Center a fost un complex de şapte clădiri din Manhattan, folosite în special ca spaţii comerciale şi de birouri. În momentul finalizării lor, la începutul anilor ’70, Turnurile Gemene, cu o înălţime de circa 400 de metri, erau cele mai înalte clădiri din lume.

Anterior, complexul de la World Trade Center a mai fost vizat de un atac terorist.
 
În 1993, un grup de terorişti a detonat un camion cu explozibili în parcarea subterană de sub complexul World Trade Center. Explozia a afectat şapte etaje, s-a soldat cu şapte morţi şi peste 1.000 de răniţi. Însă turnurile au rămas în picioare. FBI a arestat ulterior mai mulţi islamişti responsabili pentru atentat.
 

Sursa: Library of Congress
---

Știau SUA că va urma un atac?


Au existat mai multe incidente înainte de atacurile din 11 septembrie care au sugerat că urmează un atentat de proporţii. Printre acestea se numără atentatul din 1993 de la World Trade Center, atentatele din 1998 de la ambasadele americane din Kenya şi Tanzania, atacul din 2000 asupra USS Cole, care era ancorat în Yemen.

CIA i-a urmărit chiar pe o parte dintre atentatorii din 11 septembrie, pe teritoriul Statelor Unite, pentru că erau suspectaţi că reprezintă o ameninţare pentru securitate, dar autorităţile nu au acţionat pe baza acestor informaţii.
 


Cum au fost deturnate avioanele folosite în atacurile de la 11 septembrie?


Atentatorii au intrat în cabinele celor patru avioane şi au ucis sau imobilizat echipajul folosind cuttere şi alte instrumente rudimentare.

Pasagerii de la bordul United Airlines Flight 93 au decis să acţioneze împotriva teroriştilor şi au intrat în cabină, înainte ca islamiştii să reuşească să prăbuşească avionul, omorându-i pe toţi cei aflaţi la bord.

Avionul se îndrepta spre Washington D.C., unde probabil că viza Casa Albă sau clădirea Capitoliului.
 

Osama bin Laden, ucis după 10 ani

 

Autorităţile americane au avut nevoie de aproape 10 ani pentru a-l găsi şi ucide pe bin Laden, considerat arhitectul atacurilor din 11 septembrie. SUA puseseră o recompensă de 25 de milioane de dolari pe capul său.

Pe 2 mai 2011, o echipă a trupelor de elită Navy SEALS a lansat un raid asupra bazei acestuia din Abbottabad (Pakistan), omorându-l pe ben Laden şi mai mulţi dintre bodyguarzii săi.

 

Ce a făcut SUA după atentatele din 2001?

Al-Qaida, sprijinită de talibani – o mişcare politică islamică fundamentalistă care a dominat Afganistanul din 1996 până în 2001 – a revendicat rapid atacurile din 11 septembrie.
 

Preşedintele din acea perioadă, George W. Bush, cu sprijinul Congresului, a ordonat o invazie militară a Afganistanului, pentru a distruge al-Qaida şi a-i îndepărta pe talibani de la putere.

 
Operațiunea americană în Afganistan s-a încheiat oficial în acest an, după 19 ani de lupte. În urma armatei SUA și a celorlalți aliați NATO care au contribuit la operațiune, talibanii au recuperat țara în doar două săptămâni.
 
După atacurile din 11 septembrie, administrația Bush a evocat și presupuse legături între agenţii al-Qaida şi serviciile de informaţii din Irak.
 

Oficialii americani au afirmat şi că Irakul are arme de distrugere în masă, în special arme biologie. Nicio astfel de armă nu a fost descoperită după invadarea şi ocuparea Irakului.

Atacurile din 11 septembrie au intensificat lupta împotriva terorismului, nu numai în Statele Unite, ci în toată lumea.

Administraţia SUA a creat Departamentul pentru Securitate Internă, care coordonează eforturile între agenţiile de informaţii. În plus, aeroporturile au sporit măsurile de verificare a pasagerilor, iar cooperarea dintre state în domeniul strângerii de informaţii a fost consolidată.

Surse: USA Today, News.ro, HotNews.ro, Rador, Reuters.

FOTO - Cum arată acum „Ground Zero” - Ce s-a ridicat în locul fostului World Trade Center

 

 

Pe "Ground Zero" din New York - locul de unde odată se ridicau turnurile gemene - noul complex World Trade Center a prins contur în ultimii ani, mai ales după ce a fost inaugurată "Freedom Tower" sau One World Trade Center - cea mai înaltă clădire din emisfera vestică - 541 de metri înalțime.

La zece ani de la atentatele teroriste din 21 septembrie 2001, pe locul fostelor turnuri gemene americanii au deschis publicului un memorial. Pe pereții fundațiilor fostelor turnuri au fost amenajate fântâni imense în care apa cade încontinuu și se scurge într-o gaură din mijloc care pare fără fund. Un loc al plângerii în care americanii și nu numai vin, mai ales pe 9/11 în fiecare an, că la un loc de pelerinaj.
 


Sursa foto: Ed Jones / AFP / Profimedia Images
---

 

Memorialul 9/11 - Fântânile care curg mereu în locul turnurilor gemene

Cele două imense fântâni sunt "înrămate" de un parapet metalic pe care sunt gravate numele celor aproape 3.000 de victime. Acolo, în spațiul gol al literelor, oamenii care vin pun câte un trandafir sau câte un steag în semn de amintire.


Toată zona este impresionantă, iar noaptea în special, când fântânile sunt puternic luminate, întregul complex capătă o mare încărcătură emoțională.


În jurul fântânilor pe parapete metalice sunt gravate numele celor 2.996 de victime:

Apa curge mereu în golul lăsat în urma de Turnurile Gemene:

Steaguri și flori puse de cei care vin la Ground Zero:---
 

Muzeul 9/11


Între cele două fântâni care curg în fostele fundații ale turnurilor, pe locul fostei Sfere de metal care era așezata intre turnurile gemene, a fost ridicat un muzeu al comemorării tragediei din 2001.

Edificiul a fost conceput la exterior sa semene cu o clădire prăbușita, iar la intrare, chiar dincolo de peretele de sticla, străjuiește unul dintre ultimii piloni de baza al turnurilor ce a fost ridicat din zona prăbușirii în 2002.

Pe 21 mai 2014 Muzeul a fost inaugurat și deschis publicului. Pagina web a muzeului poate fi accesata aici.

Clădirea Muzeului, în dreapta, între fântâna (prim-plan) și noul One World Trade Center (în fundal):Parcul 9/11 în care a fost plantat și unul din pomii care au supraviețuit atentatelor

 

În jurul fântânilor din fundațiile fostelor turnuri gemene, autoritățile americane au amenajat un parc cu zone paralele cu gazon și copaci plantați în aliniament. Parcul acum se numește Liberty Park.
 
Printre toți arborii din parc se afla si unul din cei câțiva copaci din jurul fostelor turnuri gemene care au supraviețuit in urma prăbușirii celor doua clădiri în 2001.


Copacul - un păr de tip chinezesc - a fost găsit intre rămășitele turnurilor aproape ars, cu o singura creanga întreagă. În 2010, după ani în care a fost îngrijit sa crească înapoi, a fost adus și plantat în parcul ce se construia în jurul fântânilor de la Ground Zero.

Pomul supraviețuitor, adus înapoi la Ground Zero în 2010, securizat cu cabluri și protejat cu un gard:Lângă parc, într-un colt al întregului complex se regăsește o micuța stație de pompieri, locul de unde au intervenit primele ajutoare pe 9 septembrie 2011. Pe peretele clădirii este pusa o placheta mare de bronz, cu basoreliefuri ilustrând momentele tragice din 2001.

Pe placheta sta scris cu litere mari: "You can close Ad in 3 s

Dedicated to those who fell and those who carry on. May we never forget".


---

 

Mega terminalul multimodal deschis lângă Ground Zero - Oculus și arhitectura care impresionează


Tot în zona parcului și lângă noul Freedom Tower care se înălța, New York a ridicat și o nouă gară, un terminal multimodal impresionant - World Trade Center Transportation Hub - cu 4 peroane și cinci linii feroviare diferite care se interconectează și cu nouă magistrale diferite de metrou.

Proiectul a costat circa 4 miliarde de dolari și a presupus și realizarea unei clădiri exterioare impozante, la pachet cu o hală centrală cu proporții impresionante. Cel care s-a ocupat de design a fost arhitectul spaniol Santiago Calatrava, iar corpul principal al stației denumit Oculus e format dintr-o serie de „coaste” de metal albe care se intersectează mult deasupra solului. In concepția arhitectului, noua clădire ar fi trebuit să semene cu o pasăre care e eliberată din mâinile unui copil.
 
 

Sursă foto: AFP / Profimedia Images


Sursă foto: Getty / Profimedia Images


Sursă foto: Getty / Profimedia Images
---
 

Sfera de la World Trade Center

Unul din puținele elemente ale complexului original World Trade Center care au supraviețuit atacurilor a fost „Sfera”, cea mai mare sculptură de bronz din epoca modernă, care a stat timp de aproape 30 de ani între cele două turnuri gemene.

„Sfera”, o operă de circa 20 de tone a sculptorului german Fritz Koenig, a fost amplasată între cele două turnuri în 1971. În urma atacurilor de pe 11 Septembrie 2001, în rămășițele de la Ground Zero, sculptura a supraviețuit „în picioare”, iar ce elemente s-au desprins au fost aproape în totalitate recuperate, chiar dacă multe din elemente prezentau urme și lovituri.

Din 2002 și până în 2017 sculptura a fost expusă într-un alt parc din oraș, în Battery Park, dar din septembrie 2017 sculptura a revenit „acasă” și acum e expusă în Liberty Park, chiar lângă memorialul 11 Septembrie de la baza actualului World Trade Center.
 

Sursa foto: FEMA


Sursa foto: Alamy / Profimedia Images
---
 
 

1 World Trade Center a.k.a. "Freedom Tower" - cea mai înalta clădire din emisfera vestica


După atentatele din 2001 s-a pus problema reconstruirii unui nou complex WTC. Mai multe variante de clădiri, mai multe design-uri au fost propuse, iar în cele din urma s-a optat pentru un nou complex cu mai multe clădiri de dimensiuni, forme și înălțimi diferite.

Cel mai impunător turn din complex este One World Trade Center (denumit si neoficial "Freedom Tower"), un zgârie nori mai înalt decât fostele turnuri gemene și decât oricare alta clădire nu doar din New York, ci din întreaga emisfera vestica. Ca înălțime, de la baza si pana la vârful antenei, turnul are o înălțime de 541 de metri, adică 1776 de picioare, un număr simbolic cu referire la anul în care s-a semnat declarația de independenta a Statelor Unite. Fara a include antena, înălțimea turnului de 104 etaje ar fi de 417 metri.

Lucrările la 1 World Trade Center, perla coroanei pentru noul complex care se ridica în lower Manhattan, au început în 2006, iar in 2013 lucrările de structura s-au finalizat, clădirea fiind deschisă oficial un an mai târziu.

În total, noul turn a costat în jur de 4 miliarde de dolari.

Privită din lateral în sus, de la nivelul străzii, fațada clădirii arata ca o piramida care urca spre cer si se întâlnește, simbolic, undeva într-un punct imaginar cu cele doua raze puternice de lumină care sunt proiectate noaptea în plan vertical și care marchează lipsa turnurilor gemene de pe skyline-ul New Yorkez.

One WTC vazut dinspre Battery Park:One WTC domină, din fundal, clădirile înalte din centrul financiar al New York-ului. Imagine realizata din Brooklyn, de pe malul East River:One WTC văzut de pe Brooklyn Bridge:

One WTC si Four WTC (clădirea cu doua lumini roșii pe acoperiș), văzute din Empire State Building:One WTC apare ca o piramidă când e privit din lateral în sus, de la nivelul străzii:---

 

Vanzare teren IASI - 75.899 mp

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ din averea debitoarei S.C. PHOENIX TREND S.R.L. Proprietatea imobiliară amplasată în locaţia din sat Lunca Cetăţuii, comuna Ciurea, jud. Iaşi având suprafaţa terenului de 75899 mp (7,5899 hectare) şi un număr de 16 clădiri, având preţul de vanzare de 3.281.300 euro. Informații suplimentare tel. 0771103209, -  lucicalcc@gmail.com 

Vanzare Teren IASI - 56.438 mp

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ din averea debitoarei S.C. PHOENIX TREND S.R.L. Proprietatea imobiliară amplasată în municipiul Iaşi, str. Aurel Vlaicu nr.87, jud. Iaşi având suprafaţa terenului de 56.438 mp (5,6438 hectare) şi un număr de 19 clădiri cu absolut toate utilitatile, având preţul de vanzare 8.402.420 euro. Pentru terenul de 56438 mp este aprobat un PUZ pentru locuinte colective. Informații suplimentare tel. 0771103209, e-mail -  lucicalcc@gmail.com 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:51

BANCUL ZILEI

05:23

Prin prezentul anunț TOTALGAZ INDUSTRIE S.R.L. – societate în insolvență, face cunoscut faptul că organizează licitație publică în data de 07.10.2021, orele 14:00, pentru vânzarea, în conformitate cu prevederile art. 154 si următoarele din Legea 85/2014 și cele ale Regulamentului de vânzare întocmit de către Administratorul judiciar și aprobat de Adunarea creditorilor din data de 19.04.2021, a următoarelor autoturisme: Marca An de fabricație Preț pornire licitație (EUR, fără TVA) HYUNDAI iX35 2.0L CRDI 4WD A/T 2012, 7.200,00 TOYOTA HILUX 4X2 SINGLE CAB 2.5L D-4D 2009, 4.400,00, PEUGEOT PARTNER VTC 1.6 HDI 92 CP, 2011, 4.700,00, LEXUS RX 450H PRESIDENT, 2009, 8.400,00, TOYOTA HILUX 4X4 DOUBLECAB 3.0 L D-4D, 2011, 9.300,00 HILUX DOUBLE CAB SILVER METTALIC 2011, 9.400,00 TOYOTA HILUX 3.5 ALB, 2011, 9.200,00. Licitația va avea loc în data de 07.10.2021, orele 14:00 la sediul Administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L., din Mun. Iași, Str. Zorilor nr. 11, Jud. Iași. Ședința de licitație se va desfășura in următoarele condiții: A. Vânzător: TOTALGAZ INDUSTRIE S.R.L., cu sediul social în Iași, Șos. Păcurari nr. 128, Jud. Iași, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Iași sub nr. J22/3277/1994, având CUI 6658553, prin administrator judiciar consorțiul format din KPMG Restructuring S.P.R.L., societate profesională cu sediul în București, DN1, Șos. București – Ploiești, nr. 69-71, sector 1, număr de înregistrare în Registrul Societăților Profesionale al U.N.P.I.R. 0499, tel. 40 372 377 800/fax +40 372 377 700, prin reprezentant permanent Mihai Nicoleta și EuroBusiness LRJ S.P.R.L. cu sediul în Iași, Str. Zorilor nr. 11, Jud. Iași, număr de înregistrare în Registrul Societăților Profesionale al U.N.P.I.R. 0022/2006, tel/fax: +40 232 220 777, prin reprezentant permanent Eduard Pascal, desemnat conform Încheierii de ședință din data de 12.08.2020, pronunțată de Tribunalul Iași, Secția a II - a Civilă în Dosarul nr. 3516/99/2020. B. Dată si locație ședință licitație: 07.10.2021, orele 14:00. Ședința de licitație va avea loc la sediul Administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L. din Mun. Iași, Str. Zorilor nr. 11, Jud. Iași. Înscrierea la licitație se face cu cel puțin 24 de ore înainte de data fixată pentru începerea licitației prin depunerea tuturor documentelor prevăzute în Regulamentul de organizare al vânzării, adică cel mai târziu in data de 06.10.2021, ora 15:00. Documentele depuse cu depășirea acestui termen nu sunt luate în considerare. C. Tip licitație: procedura de vânzare prin licitație publică cu strigare, cu preț în urcare si scădere. D. Dosar de prezentare/documente care trebuie să fie incluse în dosarul de înscriere la licitație: Oferta va conține cel puțin următoarele informații/documente și va fi depusă la sediul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L. din Mun. Iași, Str. Zorilor nr. 11, Jud. Iași, în plic închis pe care vor fi înscrise, datele de identificare ale ofertantului și mențiunea „Documente de participare la licitație”, data și ora depunerii documentelor de către ofertant (fără a se depăși data limită de 06.10.2021, ora 15:00):(i) Scrisoare de intenție privind participarea la licitație care va trebui să cuprindă datele complete de identificare ale ofertantului, persoanele care reprezintă legal ofertantul, precum și bunul/bunurile pentru care se înscrie;(ii) Dovada plății garanţiei de 20% din prețul de pornire fără TVA (ordin de plată procesat de bancă), în contul de lichidare al debitoarei, nr.: RO43 BREL 0002 0011 7901 0100, deschis la Libra Bank, suc. Iași; (iii) Împuternicirea persoanei care îl reprezintă pe ofertant la ședința de licitație (dacă este cazul); (iv) Pentru persoanele juridice de naționalitate română, copie de pe certificatul de înregistrare eliberat de Oficiul Registrului Comerțului; (v) Pentru persoanele juridice străine, actul de înmatriculare tradus în limba română; (vi) Pentru persoanele fizice române, copie de pe actul de identitate; (vii) Pentru persoanele fizice străine, copie de pe pașaport; (viii) Declarația, în original, a ofertantului in sensul că înțelege să cumpere bunurile în starea în care se găsesc, după principiul “unde este, în starea în care este” – nu există un model predefinit. (ix) Acordul ofertantului de acceptare a prezentului Regulament (original) – nu există un model predefinit. (x) Pentru persoanele juridice declarația că nu este insolvent, în insolvență sau în perioada de reorganizare – nu există un model predefinit. (xi) Declarația că deține fondurile disponibile pentru cumpărarea activului la cel puțin prețul ofertat – nu există un model predefinit. (xii) Pentru persoanele juridice hotărârea AGA/Consiliul de Administrație privind aprobarea măsurii de achiziționare a activelor. Plicul va fi însoțit de intenția de participare la licitație, în dublu exemplar, pe care vor fi menționate numărul de înregistrare, data și ora înregistrării. Un exemplar pe care va fi înscris numărul de înregistrare, data și ora, va fi restituit ofertantului. E. Alte informații: - Activele se vând libere de orice sarcini, precum ipoteci, garanții reale mobiliare sau drepturi de retenție, de orice fel, ori măsuri asigurătorii, conform dispozițiilor art. 91 din Legea nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență; - Pasul de urcare/scădere este stabilit la valoarea de 10% din prețurile de pornire enunțate mai sus; - Diferența dintre prețul de adjudecare și garanția depusă va putea fi achitată în termen de maxim 10 zile calendaristice de la data ținerii licitației (considerând garanția plătită de adjudecatar ca fiind avans din prețul de adjudecare). Detaliile privind documentația necesară în vederea participării la licitație și modul de organizare a procesului de vânzare, precum și descrierea bunurilor supuse procedurii de valorificare pot fi solicitate administratorului judiciar al TOTALGAZ INDUSTRIE S.R.L. până cel mai târziu in data de 06.10.2021, ora 15:00. Pentru informații suplimentare despre activele scoase la vânzare conform Regulamentului de vânzare disponibil la cerere persoanele de contact sunt: Anabella Pădurariu - reprezentant al Administratorului Judiciar: Telefon: 0232.220.777,0733.683.702, Fax: 0232.220.777 E-mail: office.is@lrj.ro, vanzari@lrj.ro. Loredana Preda – reprezentant al Administratorului Judiciar: Telefon: 0372.377.800, Fax: 0372.377.700 E-mail: loredanapreda@kpmg.com.
CONSULTANŢĂ REORGANIZARE LICHIDARE SPRL, în calitate de lichidator judiciar desemnat prin sentinţa civilă nr.260 din data de 12.02.2014 pronunţată de Tribunalul Iaşi-Secţia Civilă-Faliment în dosarul nr.7176/99/2012 (464/2012) privind pe debitoarea S.C. RHODOS SERV SRL cu sediul social în Paşcani, Aleea Sportului nr.9, jud. Iaşi, având nr. de înregistrare în R.C. J22/982/2006, C.U.I. 18589805, organizează 4 licitatii publice saptamanale, in urmatoarele zile: 30.09.2021, 07.10.2021, 14.10.2021 si 21.10.2021 la ora 14, la sediul lichidatorului judiciar din Iaşi str. Anastasie Panu nr.27, bl. Moldova 3, et.2, ap.6. Nr. crt. Denumire Preţ de evaluare Euro Preţ de pornire 80%. 1. IMOBIL- situat in Paşcani, str. Dragoş Voda nr. 160A, cu o suprafata desfasurata de 576,13 mp (P+1E+M) constând în spaţiu comercial, spălătorie auto şi spaţiu de locuit, cu număr cadastral 1646, 1646-C1, înscris în CF nr.60540, 60540-C1- Paşcani. 97.000 Euro, 77.600 Euro. Preţul nu conţine TVA. În cazul adjudecării, preţurile vor fi achitate în lei, la cursul BNR din ziua plăţii. Condiţii generale de participare la licitaţie vor fi: Depunerea, cu o zi înaintea fiecărui termen de licitaţie, până la ora 16:00, a urmatoarelor documente: -cerere de participare la licitaţie; -xerocopie dupa actele societatii/act de identitate; dovada achitării garantiei de participare de 10% din pretul de evaluare fara TVA; -dovada achitării caietului de sarcini, în valoare de 2.000 lei la care se adauga TVA; -împuternicire acordată persoanei care reprezintă participantul la licitaţie, dacă este cazul.
VIDEO  Vulcanul din La Palma a intrat în cea mai explozivă fază, aeroportul a fost închis. Oamenii, avertizați să nu revină după bunuri
26/09/2021 08:48

 Rauri de lavă s-au scurs pe versanţii vulcanului de pe insula spaniolă La Palma. Aeroportul local a fost inchis după ce erupţia s-a intensificat şi a intrat in cea mai explozivă fază de pană in p ...

Festivalul de Film de la San Sebastian: Producţia românească „Crai nou/ Blue Moon”, de Alina Grigore, a câştigat marele premiu
26/09/2021 08:45

„Crai nou/ Blue Moon”, scris şi regizat de Alina Grigore, cu Ioana Chiţu, Mircea Postelnicu, Mircea Silaghi şi Vlad Ivanov in distribuţie, care urmăreşte călătoria psihologică a unei tine ...

PNL a raportat venituri de peste 70 de milioane de euro, în perioada 2017-2020. Ce mai arată bilanțul financiar al partidului
25/09/2021 13:22

PNL a raportat, in exerciţiul financiar 2017-2020, venituri de peste 70 de milioane euro, iar cheltuielile formaţiunii politice au fost mai mici decat veniturile, au anunţat sambătă, 25 septembrie, la cong ...

MAE: Românii fără rezidență în Marea Britanie nu vor mai putea intra în această țară doar cu cartea de identitate
25/09/2021 13:18

Începand cu data de 1 octombrie 2021, cetătenii europeni nerezidenti (care nu sunt protejati de Programul de Înregistrare a Cetătenilor UE – EU Settlement Scheme) pot intra in Regatul Unit a ...

De câte ori s-a rupt PNL în ultimii 30 de ani
25/09/2021 09:25

În contextul confruntării extrem de disputate dintre Ludovic Orban si Florin Citu pentru sefia PNL, care, conform unor voci liberale, ar putea duce la scindarea partidului după congresul de sambătă, t ...

Deficitul uriaş de şoferi de TIR lasă Marea Britanie fără carburant şi cu rafturile goale. Ţara va trece printr-o ”iarnă cu adevărat dificilă”
25/09/2021 09:18

Marea Britanie a intrat in incertitudine. O serie de probleme legate de benzină, electricitate şi alimente au determinat avertismente că ţara va trece printr-o ”iarnă cu adevărat dificilă”, t ...

Un al doilea cutremur s-a produs în Vrancea, în doar câteva ore
25/09/2021 08:43

Un cutremur cu magnitudinea de 3,2 s-a produs sambătă dimineata in judetul Vrancea. Potrivit Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pămantului, cutremurul a avut loc sambătă diminea ...

DOCUMENT Capitala intră în scenariul roșu din această noapte. Va fi obligatoriu certificatul verde COVID / Lista restricțiilor
24/09/2021 19:58

Bucurestiul va intra in scenariul rosu de la miezul noptii de vineri spre sambătă, ceea ce inseamnă că va fi obligatoriu certificatul verde COVID, pentru accesul in localuri, săli de spectacole, evenimente ...

Şeful CIA la Viena, demis din funcţie din cauză că nu a luat în serios cazuri ale ”sindromului Havana
24/09/2021 13:45

Agenţia Cetrală americană de Informaţii (CIA) l-a demis din funcţie pe şeful său de la Viena, acuzat de faptul că nu a luat in serios cazuri misterioase ale ”sindromului Havana”, dezvăluie ...

Colecție de ursuleți din pluș, inspirată de Angela Merkel. Au fost create 500 de jucării
24/09/2021 10:57

  O fabrică de jucării de plus din Coburg, landul Bavaria (Germania), a lansat un ursulet de colectie dedicat incheierii mandatului cancelarului Angela Merkel. La final de mandat, Angela Merkel (67 de ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei