Ce riști când iei un taxi din aeroporturile României. Suprataxarea pe kilometru este cea mai mică problemă

taxi_07381000

Dimensiune font:

| 19-08-2022 20:39

Taximetriștii din zona aeroporturilor fac orice pentru bani. Încalcă legi și siguranța persoanelor pe care le transportă. Mulți nu au RCA, alții nu au ITP, alții au la mașini anvelope atât de uzate încât și câteva picături de ploaie le-ar face să derapeze.

O acțiune a poliției a scos la iveală cum taxiurile de la aeroporturi sunt adevărate bombe pe roți, gata să ucidă oameni. Cei mai mulți șoferi nu emit bonuri fiscale, iar unii refuză clienți la îmbarcare.

”La data de 18 august a.c., Direcția de Poliție Transporturi a organizat și desfășurat o acţiune în sistem integrat, cu efective mărite, privind controlul legalității desfășurării transportului rutier în regim „TAXI” și „în regim de închiriere” în zona aeroporturilor civile din România.

La activitățile de control au participat poliţişti din cadrul structurilor de poliţie transporturi, poliţie rutieră și specialiști din cadrul Registrului Auto Român, respectiv din cadrul Biroului Român de Metrologie Legală, fiind verificate mai multe aspecte, de la starea tehnică a autovehiculelor, existența și/sau valabilitatea documentelor specifice (autorizații, atestate profesionale, buletine de verificare metrologică, etc), a inspecțiilor tehnice periodice, a polițelor de asigurare obligatorii R.C.A., până la existența poliței obligatorii de asigurare pentru persoane și bagaje.

Astfel, au fost verificate 259 de autovehicule, legitimate 293 de persoane și aplicate 138 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 98.250 de lei.
 

Din totalul sancţiunilor, 23 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003, privind transportul de persoane în regim taxi şi în regim de închiriere, cu modificările și completările ulterioare, 104 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice și 11 la alte acte normative.

Pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 19 certificate de înmatriculare, un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare și reținut un permis de conducere.

Mașini fără ITP și RCA și clienți refuzați la împarcare

1. În zona unui aeroport, a fost oprit pentru control un autoturism inscripționat „TAXI”, iar în urma controlului, conducătorul auto, în vârstă de 63 de ani, nu a putut să prezinte documentele obligatorii pentru efectuarea serviciului de taxi.

În cauză, a fost dispusă suspendarea efectuării serviciului de taximetrie, până la prezentarea documentelor prevăzute de Legea nr. 38/2003.

2. În zona unui alt aeroport, a fost depistată o persoană, care ar fi efectuat transport persoane cu un autoturism înmatriculat în Republica Moldova, fără a deține atestat profesional. Acesta a fost sancționat contravențional conform O.U.G. nr. 195/2002.
 

3.În zona aceluiași aeroport, a fost depistată o persoană care ar fi efectuat o cursă în regim taxi, fără a elibera bon fiscal clientului la finalul cursei.

În urma controlului, s-a mai constatat faptul că șoferul nu avea dotările obligatorii și nici ecuson de identificare, fapt pentru care a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 38/2003.

4. La un alt aeroport, a fost depistat un taximetrist, care ar fi refuzat clienți la îmbarcare, motiv pentru care a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 38/2003, fiindu-i totodată, suspendat atestatul profesional.

În zona aceluiași aeroport, a fost depistată o altă persoană, care ar fi efectuat o cursă în regim taxi, fără a elibera bon fiscal clientului la finalul cursei, fapt pentru care a fost sancționată contravențional conform Legii nr. 38/2003.

5. La un alt aeroport, au fost efectuate verificări complexe împreună cu specialiști din cadrul Registrului Auto Român și Biroului Român de Metrologie Legală, în urma cărora au fost constatate mai multe încălcări ale prevederilor privind transportul persoanelor în regim de taxi.
 

Astfel, a fost depistată o persoană, care ar fi condus un autoturism, având inspecția tehnică periodică expirată, buletinul de verificare metrologică expirat și lipsa atestatului profesional, fapte pentru care a fost reținut certificatul de înmatriculare al autoturismului și aplicate sancțiuni contravenționale.

De asemenea, a fost depistat un bărbat, care ar fi condus un autoturism, având anvelopele uzate peste limita admisă, fapt pentru care a fost sancționat contravențional și i s-a reținut certificatul de înmatriculare.

În zona aceluiași aeroport, a mai fost depistată o persoană, care ar fi condus un autoturism, având anvelopele neconforme cu specificațiile producătorului, precum și uzate peste limita admisă, fapt pentru care a fost sancționat contravențional și i s-a reținut certificatul de înmatriculare.

Totodată, la nivelul municipiului București, acțiunea a fost extinsă și în zona gării, cu participarea polițiștilor din cadrul Poliției Rutiere, împreună cu specialiști din cadrul Registrului Auto Român și Biroului Român de Metrologie Legală, fiind identificate mai multe încălcări ale prevederilor Legii nr. 38/2003 și ale O.U.G. nr. 195/2002.

Astfel, a fost depistat un microbuz de transport marfă, în care au fost identificate 13 persoane, care ar fi călătorit pe ruta Oltenița – Gara de Nord în condiții improprii și fără nicio măsură de siguranță și confort (scaune conforme, centuri de siguranță, ferestre, ventilație, etc.).

În acest context, conducătorul auto fost sancționat contravențional cu 13.785 de lei, fiindu-i reținute certificatul și plăcuțele de înmatriculare și fiindu-i suspendat dreptul de utilizare a autovehiculului, conform Legii nr.38/2003 și O.U.G. nr. 195/2002. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Vești importante pentru șoferii români! la înregistrare, vehiculele vor primi plăcuțe cu un singur număr de înregistrare
23/09/2023 13:07

  A devenit oficial! Noi schimbări majore in Codul Rutier.  Proiectul a fost aprobat, Hotărarea de Guvern a fost publicată in Monitorul Oficial, ceea ce inseamnă că noile preveder ...

Amenzi de până la 50.000 lei pentru șoferi- În ce condiții poate aplica Poliția aceste sancțiuni
23/09/2023 11:36

Nouă amendă pentru soferi! Ministerul Finantelor a publicat un proiect de lege care prevede o nouă amendă uriasă pentru soferi. Guvernul propune introducerea unui nou sistem de urmărire a transporturilor ...

Mii de avioane sunt în pericol: o companie a vândut piese neverificate și cu acte false
21/09/2023 13:28

 Producătorul de motoare cu reacţie CFM International a declarat miercuri că mii de componente pentru motoare de avioane ar fi putut fi vandute cu documente false de către un distribuitor britanic, in ...

România celor 1.000 km de autostradă. Care este stadiul actual al lucrărilor pe cele 11 tronsoane neterminate
18/09/2023 21:41

 Romania va atinge borna de 1.000 km de autostrăzi si drumuri expres după inaugurarea unui lot de 13 km din Autostrada Transilvania A3. Sectiunea Suplacu de Barcău – Nusfalău, intre judetele Orad ...

Aproape 1,8 milioane de români nu vor mai putea ieși cu mașina din țară, din decembrie. Măsura de care trebuie să ştie toţi şoferii
17/09/2023 11:20

Contractele de asigurare emise de Euroins răman valabile, potrivit legii, pană la data de 7 decembrie 2023, anuntă Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA). Chiar dacă Euroins se află acum in procedură ...

Lovitură dură pentru șoferii români! Se vor da amenzi usturătoare
17/09/2023 10:25

Informatii esentiale! Soferii vor primi amenzi usturătoare dacă isi parchează masinile pe trotuarul din fata casei. Parcarea masinii incepe să fie o problemă mare si pentu cei care locuiesc la casă, nu ...

Când mașina ta îți urmărește viața sexuală. Producătorii auto colectează date despre clienți fără acordul acestora
16/09/2023 21:35

          O nouă analiză a producătorilor de autovehicule a stabilit că masinile filmează, inregistrează si urmăres ...

  Amendă de aproape 3.000 de lei, dacă circuli cu pisica sau câinele în mașină. Când te sancționează poliția?
16/09/2023 14:17

Atentie cand aveti in masină un animal de companie, pentru că, in anumite situatii, politia de poate sanctiona cu amendă de aproape 3.000 de lei, dacă circuli cu pisica sau cainele in masină. Codul Ruti ...

 De ce este importantă calitatea anvelopelor?
15/09/2023 10:25

 De ce este importantă calitatea anvelopelor? Răspunsul la intrebarea din titlul acestui articol pare evident: pentru că anvelopele de calitate sunt mai sigure. Cu toate acestea, anvelopele nu par ...

FOTO | Dacia va lansa 'mini Duster': Este primul SUV românesc din 'Segmentul B'
13/09/2023 19:51

  Dacia pregăteste lansarea unui viitor model, care este planificat să ocupe un loc intre Sandero Stepway si SUV-ul Duster in gama lor de vehicule. Această veste a fost comunicată direct de ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei