Cum se folosește un elevator auto? Sfaturi și trucuri importante

elevator auo

Dimensiune font:

| 30-04-2021 12:05

V-ați deschis un atelier auto și vreți să-l echipați corespunzător? Printre echipamentele în care puteți investi pentru a face operațiunile în incinta atelierului mai confortabile se află elevatorul auto. Cu ajutorul acestuia vă veți putea desfășura activitatea în cele mai bune condiții.
Elevatorul auto este echipamentul pe care îl veți utiliza pentru a eleva vehiculele la o anumită înălțime pentru a lucra chiar și în cele mai greu accesibile zone ale mașinii.
Există mai multe tipuri de elevatoare auto pe piață, care vin cu o gamă largă de caracteristici pentru a satisface diferite nevoi. Este vorba de elevatorul cu patru sau cu două coloane, elevator portabil pentru automobile, printre multe altele.
Cum se folosește un elevator auto
Când cumpărați un echipament, trebuie să știți cum să-l utilizați pentru ca acesta să-și îndeplinească scopurile. Același lucru este valabil și pentru elevatorul auto. Odată ce l-ați cumpărat de pe eqp.ro  și l-ați instalat, trebuie să știți cum să îl folosiți, concentrându-vă asupra măsurilor de siguranță, deoarece o ușoară eroare poate duce la rezultate periculoase.
Pasul 1
Conduceți încet mașina către platforma de elevare și mișcați schimbătorul de viteze în poziția neutră. Blocați toate ușile și asigurați-vă că nu mai există nimeni în interiorul vehiculului înainte elevare.
Pasul 2
Acum trebuie să fixați roțile sau brațele elevatorului de punctele de prindere respective. Este momentul să vă concentrați asupra tipului de elevator auto pe care îl aveți. Cele două puncte de elevare depind de tipul elevatorului ( simetric sau asimetric).
Fixați brațele la baza mașinii și asigurați-vă că este stabilă. Elevatorul cu două coloane poate fi dificil de utilizat și trebuie să vă asigurați că vehiculul este echilibrat corespunzător.
Care este procedura de elevare a unui vehicul pe un elevator cu 4 coloane?
Utilizarea elevatorului cu patru coloane este ușoară, deoarece așezați mașina pe platforma și vă asigurați că mașina stă bine și nu poate aluneca în timpul elevației. Apoi începeți să ridicați elevatorul încet.
Pasul 3
Porniți elevatorul după ce sunteți siguri că este suficient de robust pentru a susține greutatea mașinii. Odată ridicată la nivelul de înălțime necesar, priviți în jur pentru a vă asigura că este așezată corect. Abia apoi puteți să vă lucrați la mașină.
Odată ce mașina este pe elevator, asigurați-vă că nu se poate produce niciun impact, deoarece aceasta poate duce la răsturnarea mașinii. Cu toate acestea, răsturnarea este o eventualitate rară dacă ați investit într-un elevator auto robust. Controlați întotdeauna mecanismul de blocare pentru a vă asigura că vehiculul stă stabil pe elevator.
Pasul 4
Etapa finală se concentrează pe cum coborâți elevatorul la sol după ce ați terminat reparația. Înainte de a coborî vehiculul, asigurați-vă că nu există nimic sub platformă. Coborâți-l treptat până ajunge la sol.
Măsuri de siguranță pe care trebuie să le respectați atunci când utilizați elevatorul auto
Când utilizați elevatorul auto, trebuie să știți că aveți de-a face cu o sarcină cu greutate mare. În cazul unei manevre greșite, rezultatul poate fi periculos. Principalul pericol în această situație este căderea mașinii și provocarea unor răni grave sau deteriorarea bunurilor. Iată ce trebuie să luați în considerare pentru a împiedica producerea de accidente atunci când utilizați elevatorul auto.
Achiziționarea unui elevator auto adecvat
Prima măsură de siguranță constă în achiziționarea elevatorului auto adecvat. După cum am spus mai sus, există mai multe tipuri de elevatoare auto pe piață. Ca atare, trebuie să știi exact ce elevator doriți, în funcție de mașinile de care vă veți ocupa și de preferințele voastre. De asemenea, verificați capacitatea de ridicare a elevatorului.
Întreținerea corespunzătoare
Nu uitați de partea de întreținere, trebuie să vă asigurați că elevatorul auto este întotdeauna în cea mai bună stare. Trebuie să îl verificați pentru a vă asigura că funcționează bine și că nu există daune. Puteți verifica dacă este deteriorat observând dacă există urme de lichid pe camera hidraulică.
Elevatorul trebuie folosit de persoane care știu să-l manevreze
Un lucru important cu privire la modul de utilizare a elevatorului auto este experiența celui care îl utilizează.Vă sfătuim să faceți asta, deoarece unele elevatoare, cum ar fi cel cu două coloane, trebuie manevrate de persoane cu experiență, deoarece pot fi destul de greu de manevrat.
Elevatoarele auto sunt piese care nu trebuie să lipsească din niciun atelier auto de top. Acestea au mai multe scopuri, printre care și asigurarea unei zone de acces complet pentru realizarea de reparații mecanice la mașină, cu atât mai mult atunci când mecanicii lucrează dedesubt. Așadar, nu ezitați să vă achiziționați un astfel de echipament. Succes în activitatea desfășurată!

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Formula 1: MP de la Miami - Programul complet al Grand Prixului și cine transmite la tv
03/05/2024 21:58

 În acest weekend are loc pe circuitul de la Miami cea de-a cincea etapă din sezonul 2024 al Formulei 1. Max Vestappen este (din nou) marele favorit la victorie. RedBull si monopostul de Formula ...

E gata primul kilometru de tunel forat la nivel de autostradă -VIDEO
03/05/2024 19:07

În Romania se construieste primul tunel rutier la nivel de autostradă pe sub Dealul Momaia din judetul Arges, primul kilometru fiind deja forat. La executia tunelului se lucrează 24/24h, iar lucrările ...

Reguli noi pentru siguranța șoferilor. Când va intra în vigoare legea
01/05/2024 16:44

Reguli noi pentru siguranta soferilor. În SUA a fost finalizată o nouă normă care va face obligatorii sistemele automate de franare de urgentă (AEB) la masini, inclusiv cele care detectează pietonii. ...

Noua autostradă mult așteptată, care va asigura conexiunea între Moldova și Transilvania,
01/05/2024 16:39

Decizie neasteptată pentru o autostradă din Romania. Este vorba despre Autostrada Brasov-Bacău. Ministrul Transporturilor a anuntat că vor incepe lucrările la tronsonul care va lega Moldova de Transilvania ...

Cum trebuie să circule șoferii într-un giratoriu cu 2 sau mai multe benzi pentru a nu încălca legea
27/04/2024 22:35

 Romania e tara cu cele mai multe accidente mortale din UE. Pe langă infrastructura deficitară, o mare parte din vină apartine, insă, soferilor. De exemplu, la mai bine de 1 an de la schimbarea legii, ...

VIDEO Trenul metropolitan Iași – varianta 2024: care sunt traseele și câți bani sunt necesari
27/04/2024 19:10

 Primăria va finanta cu 8,5 milioane lei intocmirea unui studiu de fezabilitate pentru infiintarea trenului metropolitan la Iasi: o promisiune similară a fost si in campania electorală&nb ...

Știi care e distanţa maximă până la care pistolul radar îi „vede” pe şoferii vitezomani?
21/04/2024 13:25

 Poliţia Romană are in dotare peste o sută de pistoale radar Tru Cam, care ii pot intercepta pe şoferii vitezomani in baza unei tehnologii complexe şi nu numai din faţă, ci şi din spate.   & ...

UE interzice vânzarea motorinei în statele membre. A fost anunțată data limită pentru mașinile care folosesc acest combustibil
20/04/2024 15:57

Uniunea Europeană impune reguli extrem de dure! Usor, usor, combustibilii traditionali precum motorina si benzina vo fi interzisi. Deja, un calendar in această privintă a fost stabilit. Traditionalii co ...

Un motociclist a fost prins când ”zbura” cu 242 km/oră pe drumul vechi care leagă litoralul de București, anunță Poliția Constanța
13/04/2024 21:03

 Un motociclist a fost prins cand ”zbura” cu 242 km/oră pe drumul vechi care leagă litoralul de Bucuresti, anuntă Politia Constanta. Motociclistul a fost depistat de politistii rutieri pe DN ...

Formula 1: Schimbări în calendarul din 2025 - Unde va debuta sezonul următor
12/04/2024 17:57

 ​Vineri a fost dezvăluit calendarul competitional pentru anul 2025 din Formula 1, iar surpriza vine in ceea ce priveste locul de debut al următorului sezon din Marele Circ. Formula 1  Sezon ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei