Dragoș Mandache, șeful Departamentului de Inspecții Tehnice Periodice RAR, a fost încătușat!

puscarie  -465x390

Dimensiune font:

| 22-05-2021 10:07

Fostul șofer al liberalului Cristian Adomniței a fost reținut de procurorii anticorupție ieșeni. Dragoș Mandache, coordonator zonal al Departamentului Inspecții Tehnice Periodice și Supraveghere Parc Național de Vehicule din cadrul RAR, este cercetat pentru 3 infracțiuni de luare de mită. Angajatul Registrului Auto Român este suspectat că ar fi cerut și primit, de la un inspector tehnic de la o stație autorizată RAR, sumele de 12.000 de euro și 10.000 de lei, pentru a se face că nu vede anumite nereguli.


Procurorii anticorupție l-au încătușat în urmă cu două zile pe fostul șofer al lui Cristian Adomniței! Astfel, reprezentanții DNA Iași au anunțat ieri că l-au reținut pe Dragoș Mandache, pentru comiterea a 3 infracțiuni de luare de mită. Amintim că Dragoș Mandache a fost angajat în trecut pe postul de șofer de către ex-liberalul Cristian Adomniței, fostul președinte al Consiliului Județean Iași, condamnat la 3 ani și 2 luni de închisoare cu executare în prima instanță într-un dosar ce vizează unele nereguli referitoare la un contract pe care CJ Iași l-a încheiat cu o firmă, pentru promovarea județului.
Potrivit anchetatorilor, Dragoș Mandache, în calitatea sa de coordonator zonal al Departamentului Inspecții Tehnice Periodice și Supraveghere Parc Național de Vehicule din cadrul Registrul Auto Român (RAR), ar fi cerut diverse sume de bani, pentru a trece cu vederea anumite nereguli.

 

Fostul șofer al lui Cristian Adomniței, săltat de anchetatorii anticorupție pentru șpăgi
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași au anunțat ieri că au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a inculpatului Dragoș Mandache, la data faptelor coordonator zonal al Departamentului Inspecții Tehnice Periodice și Supraveghere Parc Național de Vehicule din cadrul RAR, în sarcina căruia s-a reținut comiterea a 3 infracțiuni de luare de mită, dintre care una în formă continuată.

„Prezenta cauză are ca obiect modalitatea în care mai mulți inspectori tehnici atestați RAR ar fi dezvoltat și perfectat o practică de a pretinde și primi sume de bani, pentru a atesta în mod nereal efectuarea inspecției tehnice periodice a vehiculelor, fără ca acestea să fie efectiv prezente.

În acest context, în perioada 2019 – 2021, inculpatul Dragoș Mandache, în calitatea amintită, ar fi cerut și primit, de la un inspector tehnic de la o stație autorizată RAR, sumele de 12.000 de euro și 10.000 de lei, pentru a soluționa într-o manieră favorabilă o sesizare referitoare la încălcarea reglementărilor privind inspecția tehnică periodică a vehiculelor în stația în care acesta își desfășura activitatea, a declara admiși la programul de reatestare ca inspector tehnic, pe el și pe o altă persoană, a desemna ca inspector la monitorizarea de fond o anumită persoană, precum și pentru a nu sancționa stația în care inspectorul își desfășura activitatea pentru nefuncționarea camerelor video”, au menționat ieri anchetatorii ieșeni.

Dragoș Mandache, arestat preventiv pentru 30 de zile
 

Procurorii DNA Iași au mai precizat că lui Dragoș Mandache i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile. Aseară, magistrații din cadrul Tribunalului Vaslui au admis propunerea de arestare preventivă făcută de anchetatori pe numele lui Dragoș Mandache.

„Instanța admite propunerea DNA Iași. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Dragoș Mandache, pentru luare de mită, pe o perioadă 30 de zile. Dispune emiterea, de îndată, a mandatului de arestare preventivă. Respinge cererea inculpatului de luare a unei măsuri preventive mai blânde, respectiv cea a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar”, au afirmat aseară judecătorii vasluieni.

Dragoș Mandache a contestat decizia. Urmează ca magistrații din cadrul Curții de Apel Iași să hotărască ce se va întâmpla în continuare cu acesta.

Alte persoane, în vizorul procurorilor DNA!
Surse judiciare susțin că, după perchezițiile efectuate la RAR în aprilie 2021, au ieșit la iveală mai multe aspecte. Potrivit acestora, ilegalitățile de la RAR, în zona Moldovei, erau comise de mai multe persoane, iar un individ ar fi fost intermediarul acestora. Bărbatul susținea că îi cunoaște pe angajați și cerea diverse sume de bani, pentru a le rezolva problemele posesorilor de mașini.

„În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane. Anterior, procurorii anticorupție, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au efectuat percheziții domiciliare în 3 locuri din județele Iași și Bacău, dintre care una era sediul unei instituții publice, celelalte reprezentând domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție, Direcției de Operațiuni Speciale și din partea Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău. Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, au încheiat procurorii DNA Iași. 

 

 

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

%ANUNTSPECIAL%
Lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 200/89/2011, aflat pe rolul Tribunalului Vaslui şi C.E.C. Bank Sucursala Vaslui, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, precum şi a Codului de procedură civilă, a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „GENIALUL” S.R.L. Vaslui, cu sediul în mun. Vaslui, str. Alexandru cel Bun, bl. 187, sc. C, et. 2, ap. 12, judeţul Vaslui, cât şi terenul proprietatea lui Cordunianu Tudorel, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV, ADRESA, Componenţa/Observaţii, Valoare - lei- 1. Construcţia C2 – magazin, birou, spaţiu odihnă, Loc. Secuia, com. Muntenii de Jos, jud. Vaslui, suprafaţă construită 130,96 m.p., iar terenul pe care este amplasată construcţia nu aparţine debitoarei, 24.720,00 2. Bunuri mobile, Loc. Secuia, com. Muntenii de Jos, jud. Vaslui Vitrină frigorifică Mondial Elite, Rafturi PAL, Birou-masă PAL, Raft pâine lemn, Cântar electronic, Casă de marcat Datecs MP55A, 1.165,00. Preţul de pornire la licitaţie este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform hotărârii Adunării creditorilor din data de 23.03.2021. Vânzarea prin licitaţie publică pentru bunurile debitoarei va avea loc la data de 18.06.2021, ora 1000 şi se vor organiza 5 şedinţe săptămânale, respectiv la până la data de 16.07.2021. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 5% din preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile mobile şi 2.000 lei din valoarea activului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 500,00 lei pentru bunurile imobile şi 50,00 lei pentru bunurile mobile şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefonul 0335/566.035, 0727/850.575, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
1. Informații generale privind autoritatea contractantă, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax și/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Zemeș, str. Principală, nr. 200, Zemeș, judeţul Bacău, telefon 0234383037, fax 023438330, email adp@zemes.ro, persoană de contact Alupei Teofil. 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie închiriat: Spațiu nr. 1 (boxă), în suprafață de 16,03 m.p., ce face parte din imobilul Piață Zemeș, strada Principală nr.160, proprietate publică a Comunei Zemeș, pentru activități economice comerț sau servicii. Închirierea se face conform H.C.L. 82/17.05.2021, si O.U.G. nr. 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc in Caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: de pe site-ul www.zemes.ro sau de la sediul U.A.T. Comuna Zemeș. 3.2. Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul instituției de la care se poate obține un exemplar din documentația de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, U.A.T. Comuna Zemeș, strada Principală nr. 200, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.3. Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 10 lei, se poate achita numerar la casieria UAT Comuna Zemeș. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 14/06/2021, ora 13.00. 4. Informații privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 23/06/2021, ora 13.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Zemeș, strada Principală, nr. 200, județul Bacău. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: un exemplar. 5. Data și locul la care se va desfășura ședința publică de deschidere a ofertelor: 24/06/2020, ora 10.00, la sediul UAT Comuna Zemeș, str. Principală nr. 200, județul Bacău. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Bacău, Str. Ştefan cel Mare nr. 4, tel: 0234/514419, fax 0234/525211, email tr-bacau-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunțului de licitație către instituțiile abilitate, în vederea publicării: 26/05/2021
Bărbat bătut de față cu poliția în județul Buzău VIDEO
13/06/2021 13:10

 Un bărbat, supranumit Activistul buzoian, a fost bătut duminică dimineată in judetul Buzău de fată cu politistii după ce acesta a incercat să prezinte publicului si autoritătilor comercializ ...

Pe autostrada A10 Sebeș – Turda, la Nodul Rutier Sebeș, s-ar putea deschide circulația parțială pe bretelele 1 si 2
08/06/2021 15:58

Pe autostrada A10 Sebes – Turda, la Nodul Rutier Sebes, s-ar putea deschide circulatia partială pe bretelele 1 si 2. Potrivit unor surse ale ziarulunirea.ro, la Nodul Rutier Sebes există sanse reale ...

Autostrada Moldovei A7: Primul tronson din A7 a fost scos la licitație / Cât costă cei 63 de km dintre Ploiești și Buzău și când vor fi gata
02/06/2021 17:34

 Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a scos la licitaţie lucrările de execuţie la primul tronson al Autostrăzii Moldovei A7, Ploieşti - Buzău, cu cele trei loturi: ...

Boat Tail, cel mai ambiţios automobil creat vreodată
28/05/2021 09:00

Rolls-Royce Motor Cars a prezentat joi vehiculul de lux Boat Tail, pe care l-a numit ”cel mai ambiţios automobil creat vreodată”. Boat Tail este o maşină cu patru locuri, care măsoară aproa ...

Un șofer român a fost amendat cu 1,7 milioane de euro în Franța
25/05/2021 10:15

Un sofer de TIR din Romania, in varstă de 50 de ani, a primit o amendă de 1,7 milioane de euro in Franta. Săptămana trecută, el a fost prins langă Perthus, localitate din sudul tării, aflată la granită ...

27 de rute aeriene internationale din Romania se redeschid dupa relaxarea restrictiilor de Covid
21/05/2021 21:20

Wizz Air, compania aeriana cu cea mai rapida crestere din Europa, anunta astazi ca va redeschide gradual 27 de rute operate de pe unele aeroporturi din Romania catre destinatii din 9 tari. Zborurile redeschise ...

 Principalele trei proiecte ce urmează să fie incluse în PNRR vizează construcţia a trei tronsoane de autostradă:
19/05/2021 08:54

 Principalele trei proiecte ce urmează să fie incluse in PNRR vizează construcţia a trei tronsoane de autostradă: Foşcani - Bacău (96 km), Bacău - Paşcani (77 km) şi o rută de circa 30-50 km int ...

Harley-Davidson trece pe electric. Compania americană a lansat brandul „LiveWire
11/05/2021 11:36

Harley-Davidson a lansat luni brandul de motociclete integral electrice „LiveWire", acesta fiind cel mai recent efort al companiei de a se implica pe piaţa vehiculelor electrice, care se dezvolt ...

Cod Rutier 2021. Schimbare majoră în trafic. Ce trebuie să afle de azi toți șoferii români
09/05/2021 10:28

Schimbare majoră in trafic! Ce modificări s-au adus in codul rutier din 2021 si care sunt lucrurile pe care trebuie să le afle incepand de azi toti conducătorii auto? Ce se va intampla cu radarele? Cod R ...

Constructia autostrazii A7 Ploiesti - Buzau a fost aprobata de Guvern. Licitatia, lansata la finalul lunii mai
06/05/2021 09:31

Ministrul Transporturilor, Catalin Drula, a anuntat ca Guvernul a aprobat, in sedinta de miercuri, 5 mai, investitia autostrazii A7 Ploiesti - Buzau. Ministrul Drula a mai declarat ca licitatia pentru construc ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei