Cel mai puternic tonic și depurativ natural pentru ficatul gras

25

Dimensiune font:

| 28-03-2023 10:29

Printre cele mai puternice remedii naturiste pentru ficat gras se află banala păpădie (Taraxacum officinale), numită și buhă, cicoare, crestățea, lăptucă, floarea-mălaiului, se găsește în peste 100 de specii. Are frunzele lungi, crestate și florile galbene, grupate în capitule. Perioada în care se poate găsi păpădia este mare, de primăvara timpuriu până toamna târziu.

Această plantă este o sursă importantă de potasiu, sodiu, calciu, fosfor și fier. Frunzele conțin o cantitate mai mare de vitamina A decât morcovii, de asemenea vitaminele B, C, D și K. Frunzele de păpădie conțin cupru, siliciu și mangan. Rădăcinile conțin în plus inulină și zaharuri complexe. Este bogată în calciu și magneziu. Păpădia conține colina (compus important în afecțiunile hepatice), precum și flavonoide și carotenoide.

Aparent, banala păpădie este una din cele mai puternice plante antitoxice și depurative de la noi. Pentru uz terapeutic, sunt folosite atât frunzele, cât și rădăcinile de păpădie. Frunzele de primăvară sunt mai bune în salată decât cele din vară. Sucul de păpădie a fost folosit din cele mai vechi timpuri pentru tulburările de vedere. În tratarea a numeroase afecțiuni, sunt indicate tinctura de păpădie și decoctul de păpădie.

Primele cercetări științifice din Europa asupra efectelor păpădiei datează din prima jumătate a secolului al XX-lea. Câteva teste clinice preliminare indică faptul că unele preparate din păpădie pot trata tulburările intestinale. Specialiștii consideră că aceasta este o plantă valoroasă, care poate fi folosită atât ca aliment, cât și ca medicament.

Remedii naturiste pentru ficat gras

Frunzele, tulpinile și rădăcinile sale ajută la mobilizarea și eliminarea toxinelor din trup și cresc tonusul întregului organism.

Este foarte bogată în potasiu, un diuretic natural și sigur în cazurile de retenție de apă. Sucul făcut din frunzele păpădiei, crude sau uscate, este foarte util în cazurile de constipație, la fel și rădăcina acestei plante, când este corect procesată.

Specialiștii o folosesc cu succes în tratarea diverselor boli ale ficatului și o recomandă chiar și în cazurile extreme de ciroză. Ajută la creșterea secreției de bilă. Sucul de păpădie este un tonic puternic pentru ficatul gras din cauza abuzului de alcool sau a dietei severe.

Un efect deosebit îl are atât planta uscată, cât și cea proaspătă, în tratamentul diabetului zaharat, boală în care are uneori efecte miraculoase.

Păpădia face parte dintre plantele cele mai bogate în provitamina A. Este foarte eficientă în lupta împotriva radicalilor liberi, care duc la îmbătrânirea pielii. De asemenea, prin proprietățile sale de detoxifiere, tonifică și dă un aspect sănătos și mai luminos pielii.

Aceasta plantă este utilizată și în cazurile de anemie și hepatită și poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Păpădia poate, de asemenea, alina durerile reumatismale și artrita.

Alte afecțiuni în care este folosită cu succes sunt acneea, alergia, indigestia, gastrita hipoacidă, dispepsia, guta, intoxicații diverse, toxiinfecții alimentare, tromboflebită, ateroscleroză, hemoroizi, îmbunătățirea circulației sângelui, obezitate, transpirație, tulburări de metabolism, inflamații ale ganglionilor. Rădăcinile plantei sunt utilizate în principal ca stimulent al poftei de mâncare. Florile de păpădie au proprietăți antioxidante și pot ajuta la întărirea sistemului imunitar, potrivit www.sfatulmedicului.ro

Precauții în caz de ulcer și gastrită

În China, o varietate de păpădie este folosită de mult timp pentru tratarea hepatitei, cancerului și diverselor afecțiuni ale glandei mamare (inflamații, probleme legate de secreția laptelui, cancer de sân), precum și pentru îmbunătățirea rezistenței imunitare la infecțiile căilor respiratorii. Folosirea păpădiei este deja recunoscută în numeroase farmacopei consacrate.

Rădăcinile plantei sunt deseori prăjite și se folosesc în prepararea unei băuturi similare cafelei sau ceaiului. Este, de asemenea, adăugată cafelei obișnuite, pentru a-i îmbunătăți acesteia parfumul. Partea verde a păpădiei se poate folosi în diferite rețete și chiar în producerea vinului.

Frunzele trebuie culese dimineața devreme, înainte ca floarea să se deschidă. Dacă sunt culese după înflorire, în timpul zilei, frunzele pot fi foarte amare. Cu cât sunt recoltate mai târziu, spre toamnă, cu atât sunt mai bogate în nutrienți.

În cazurile de ulcer și gastrită, păpădia este bine să fie folosită cu precauție, deoarece poate cauza o supraproducție de acid gastric. Sucul care se găsește în tulpini poate provoca celor sensibili alergii. Cei care au probleme de retenție de apă trebuie să consulte un medic înainte de a utiliza această plantă, pentru a verifica nivelul de potasiu, potrivit site-ului nutritie-sanatoasa.ro.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Top 5 motive pentru care să-ţi încurajezi copilul să înveţe să meargă pe role: avantajele cele mai importante pe care le are pentru dezvoltarea copiilor
07/05/2024 14:34

Poză de Norexy_art pe Pixabay.com   Mişcarea fizică este un element crucial pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor, iar cei mici trebuie incurajaţi să descopere forme de a face mişcare care s ...

Transformarea afacerilor prin servicii de data analytics
07/05/2024 12:38

Transformarea afacerilor prin servicii de data analytics Sursa foto: freepik   În era digitală in care trăim, datele sunt motorul care alimentează inovatia si cresterea intr-o varietate de ind ...

Bujorul românesc, eterna eleganță
07/05/2024 11:17

  Într-un colt indepărtat al naturii, printre pajisti si păduri, infloreste o comoară ce incantă privirile si inimile: bujorul, floarea emblematică a Romaniei. Este un simbol al frumusetii, ...

Țeapa virală care se dă în România: O treime din români sunt victime sigure!
03/05/2024 18:56

Poliţia Romană, prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, a efectuat un studiu privind descrierea obiceiurilor de utilizare a internetului de către populaţia adultă din Romania, rezult ...

 Cum să-ți accesorizezi dormitorul?
02/05/2024 09:00

 Cum să-ti accesorizezi dormitorul? În decorarea dormitorului, detaliile fac diferenta, iar cuverturile de pat si pernele personalizate sunt elementele cheie care adaugă nu doar confort, ci si per ...

Obiceiul care îți „omoară” încet, dar sigur, relația amoroasă: „Este dificil de ignorat răul pe care îl poate face”
01/05/2024 21:39

Obiceiul de a naviga seara pe retelele de socializare ar putea fi fatal - cel putin pentru viata ta amoroasă. Conform expertilor, această practică de a petrece seara cu ochii in telefon in timp ce stai intin ...

De ce dărâmă pisicile lucrurile din casă. Explicația la care nimeni nu s-a gândit până acum
01/05/2024 21:21

Pisicile sunt animale de companie fascinante, dar uneori comportamentul lor poate părea misterios sau chiar frustrant pentru proprietari. Unul dintre comportamentele care poate deranja este obiceiul pisicilor ...

Ritualul spălării picioarelor, un exercițiu de compasiune și smerenie
01/05/2024 14:46

În inima traditiei si spiritualitătii crestine, Joia Mare este un moment de profundă reflectie si ritualuri speciale. Printre acestea se numără si obiceiul milenar al spălării picioarelor, o practic ...

5 abilități de care ai nevoie pentru a face o carieră din videochat
29/04/2024 15:02

5 abilităti de care ai nevoie pentru a face o carieră din videochat Videochatul este un domeniu avantajos din multe puncte de vedere, factorul financiar fiind de departe principalul motiv pentru care tot mai ...

Smerenia și recunoștința, piloni ai călătoriei interioare
29/04/2024 14:30

  În tumultul vietii cotidiene, adesea uităm să reflectăm asupra valorilor simple, dar esentiale, care ne indrumă călătoria interioară. Printre acestea, smerenia si recunostinta stau ca p ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei