Consumă, zilnic, câte o linguriță de miere: iată ce se va întâmpla cu organismul tău

miere-de-albine

Dimensiune font:

| 25-01-2023 14:41

 Mierea este folosită de mii de ani, așa cum demonstrează o pictură rupestră veche de 8.000 de ani găsită în Spania. 

După ce vei introduce acest produs în dietă, vor începe să apară schimbări pozitive în organism. Poți consuma miere zilnic și în cantități nelimitate. 

Vei avea mai multă energie. Mierea este un plus grozav pentru micul dejun sau înainte de antrenament. Pentru mai multă energie ai nevoie de glucoză, care este conținută în miere. În același timp, nivelul de zahăr din organism nu crește, deoarece glucoza intră în sânge în cantități minime.

 

Te vei recupera mai repede după un efort sportiv. Mierea este, de asemenea, o alegere excelentă și după un antrenament. Din cauza stresului, organismul are nevoie și de glucoză suplimentară pentru a-și reveni. Cert este că mușchii caută rezerve de glicogen pentru recuperarea lor. Zahărul nu este bun pentru asta, dar mierea este ceea ce ai nevoie.

Îmbunătățește tractul digestiv.  O lingură de miere este mai benefică decât orice medicament pentru îmbunătățirea funcționării tractului gastrointestinal. Acest produs restabilește stomacul și intestinele după o intoxicație, elimină gazele, vindecă ulcerul și normalizează echilibrul acid. Pentru a spori efectul, amestecă mierea cu suc de lămâie și puțină scorțișoară. O astfel de băutură poate ameliora durerile de stomac. Enzimele din miere susțin sănătatea intestinală, care la rândul său are un efect benefic asupra altor organe.

Îmbunătățește somnul. Experții recomandă să nu consumați dulciuri înainte de culcare. Acest lucru nu se aplică mierii. Pentru a rezolva problemele asociate somnului și odihnei, corpul uman are nevoie și de energie. Inima ar trebui să bată uniform în timpul somnului, iar acest lucru este facilitat de miere. Dacă iei o lingură de miere înainte de culcare, vei adormi mai repede și vei dormi mai bine. Mierea conține melatonină, care este responsabilă pentru o odihnă bună.

Îmbunătățește activitatea creierului. Numeroase studii au arătat că un consum regulat de miere reduce stresul oxidativ din creier. Ca rezultat, memoria și concentrarea se îmbunătățesc. Un studiu al compoziției chimice a mierii a arătat că mierea contribuie la dezvoltarea deplină a sistemului nervos central al copiilor.

Promovează pierderea în greutate. Dacă zahărul este un produs rafinat, care conține calorii goale, atunci mierea conține vitamine, minerale, aminoacizi și enzime. Se știe că înlocuirea zahărului cu miere poate scădea nivelul trigliceridelor și poate accelera metabolismul.

Înlocuiește multe medicamente. Proprietățile antiseptice, antibacteriene și antiinflamatoare ale mierii o transformă într-un remediu excelent atât pentru uz extern, cât și pentru uz intern. Antioxidanții ajută la vindecarea rănilor, a arsurilor și pot reduce cicatricile.

Datorită proprietăților sale antibacteriene, mierea este eficientă în tratarea acneei: produsul absoarbe excesul de grăsime subcutanată și reglează echilibrul de umiditate al pielii. Mierea ajută la eliminarea proceselor inflamatorii și vindecă crăpăturile care apar pe buze în zilele geroase.

Reduce nivelul de colesterol. Mierea nu conține colesterol și se crede că produsul este capabil să scadă nivelul de colesterol rău din organism. Dacă vei consuma, zilnic, miere, atunci conținutul de colesterol bun va fi mai mare.

Combate astmul. Mierea este folosită în tratamentul durerilor de gât și a altor boli ale gâtului. De asemenea, poate ajuta la reducerea simptomelor de astm. Studiile au arătat că două lingurițe de miere consumate înainte de culcare vor ameliora inflamația din tractul respirator și va elimina mucusul care îngreunează respirația. Consumă zilnic miere în loc de zahăr și vei rămâne sănătos în orice perioadă a anului!

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Profesorul Coșea îi desființează pe mincinoșii din PSD: Nu va exista o creștere reală a pensiilor!
09/05/2024 01:01

Noua lege a pensiilor prevede si o a doua recalculare a pensiilor, care va fi mult mai importantă decat recalcularea care se incheie in septembrie 2024. Intrebat ce părere are despre noua lege a pensiilor, e ...

Adulții care lovesc sau umilesc copiii în grădinițe riscă să ajungă după gratii. Ce presupune legea intrată în vigoare
09/05/2024 00:58

In tara in care incă se petrec numeroase abuzuri in grădinite si scoli, apare in sfarsit o completare a legii pentru protectia copilului, care interzice pedepsele corporale si umilirea celor mici. Sunt devia ...

Arde o groapă de gunoi de la Galați
08/05/2024 13:27

Incendiul cu degajări de fum se manifestă in continuare la groapa de gunoi a municipiului Galati, in zona Tirighina. Pompierii gălăteni intervin incă de ieri, insă situatia din teren impune prezenta aces ...

Dezastru ecologic la Vama Veche după minivacanță: Plaja transformată în groapă de gunoi
06/05/2024 20:08

Imaginea idilică a statiunii Vama Veche s-a transformat rapid intr-un cosmar ecologic după minivacanta de primăvară. Petrecăretii care au invadat plaja au lăsat in urmă un peisaj dezolant, acoperind nisi ...

Nou record negativ: Consumul de energie electrică a scăzut la minime istorice de Paște
06/05/2024 16:14

Consumul national de energie electrică din retele a inregistrat o scădere spectaculoasă duminică după-amiază, in ziua de Paste, coborand sub pragul incredibil de 3.000 MW, conform datelor furnizate de Tra ...

România are 4.748.274 de pensionari
05/05/2024 13:38

Un număr de 4.748.274 de pensionari era inregistrat in aprilie 2024 in Romania, cu 4.274 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia medie a fost de 2.248 de lei, conform datelor centraliza ...

5 mai, Ziua Mamei
05/05/2024 10:00

La data de 5 mai 2024 este sărbătorită, in Romania, Ziua mamei. Celebrarea acestei zile a fost instituită in anul 2009, prin Legea nr. 319/2009, care prevede marcarea acesteia in fiecare an, in prima dumin ...

Vama Veche s-a umplut de droguri
05/05/2024 09:45

Litoralul este locul preferat de tineri pentru minivacanţa de 1 Mai şi Paşti. Staţiunile Mamaia şi Vama Veche sunt de departe cele mai frecventate. Din păcate, tot in aceste zone, mai mulţi petrecăreţ ...

Paștele în România: schimbări, tradiții și conexiuni
04/05/2024 17:21

Cu Sărbătorile Pascale apropiindu-se cu pasi rapizi, studiul realizat de Reveal Marketing Research aduce in lumină interesantele tendinte si transformări in modul in care romanii se pregătesc pentru aceast ...

Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Ce arată ultimele date Eurostat
04/05/2024 15:24

Cele mai recente date Eurostat arată că speranta de viată a inceput din nou să crească in Uniunea Europeană, ceea ce ar putea insemna si o crestere a varstei de pensionare. Romania ar putea decide creste ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei