Câștigătorii de la Cannes. Cine a luat Trofeul trofeul Palme d'Or

031a0000-0aff-0242-4904-08da40f8ea60_w408_r1_s

Dimensiune font:

| 29-05-2022 11:45


Lungmetrajul "Triangle of Sadness", regizat de cineastul suedez Ruben Ostlund, a câştigat trofeul Palme d'Or la cea de-a 75-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, a anunţat sâmbătă seară juriul competiţiei oficiale, relatează site-ul oficial al evenimentului, relatează Agerpres.


"Triangle of Sadness" este o comedie cu accente noir despre Carl şi Yaya, un cuplu de celebrităţi, care sunt invitaţi într-o croazieră de lux la care participă doar persoane foarte bogate.

Filmul este o satira acidă a relațiilor ultrabogaților din societățile occidentale.


 Filmele "Close" şi "Stars At Noon", recompensate cu Marele Premiu al Juriului
Cineasta franceză Claire Denis, regizoarea lungmetrajului "Stars At Noon", şi belgianul Lukas Dhont, regizorul filmului "Close", au fost recompensaţi ex aequo cu Marele Premiu al Juriului la cea de-a 75-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, relatează site-ul oficial al evenimentului.

Filmul "Stars At Noon" spune povestea unui misterios om de afaceri englez şi a unei jurnaliste americane, care, după ce se îndrăgostesc în Nicaragua, încearcă să fugă din această ţară în timpul pandemiei de coronavirus.

"Close" prezintă doi tineri de 13 ani, a căror prietenie este afectată de dificultăţile adolescenţei.

Filmul „War Pony” a câştigat trofeul Camera d'Or
Filmul „War Pony” care spune povestea destinelor a doi băieți care trăiesc într-o rezervație de nativi americani a câștigat sâmbătă seara Camera d’or la a 75-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes, relatează AFP.

Prezentat la Un Certain regard, filmul „War Pony” este semnat de Gina Gammel și Riley Kough, nepoata lui Elvis Presley.

"Simt că o să leșin. Este unul dintre filmele importante, în special anul acesta, este minunat să fii recunoscut ca atare. A fost un vis pentru noi de când eram fetițe", a spus Gina Gammel, acceptând premiul pe scenă.

Ea l-a dedicat unuia dintre tinerii actori care tocmai și-a pierdut mama.

„War Pony” urmărește soarta lui Bill, în vârstă de 23 de ani, care se străduiește să își facă rostul, și a lui Matho, în vârstă de 12 ani, dornic să devină bărbat, care trăiește într-un cartier defavorizat din Dakota de Sud.

Premiul pentru cea mai bună actriță - Zar Amir Ebrahimi
Actrița iraniană Zar Amir Ebrahimi, care a părăsit Iranul pentru a merge Franța în 2008 în urma unui scandal sexual, a primit premiul pentru cea mai bună actriță pentru rolul din thrillerul lui Ali Abbasi „Nopțile lui Mashhad”.

Actrița a vorbit în farsi în timp ce și-a primit premiul. „În seara asta am senzația că am avut o călătorie foarte lungă înainte de a ajunge aici pe această etapă (...) o călătorie marcată de umilințe”, a spus ea, mulțumind Franței pentru că a primit-o.

Premiul pentru cel mai bun actor - Song Kang-ho
Actorul sud-coreean Song Kang-ho, în vârstă de 55 de ani, a câștigat sâmbătă premiul pentru cel mai bun actor la Cannes pentru rolul din filmul „Broker” al regizorului japonez Hirokazu Kore-Eda.

Actor favorit al compatriotului său Bong Joon-ho și vedets filmului său „Parasite”, Palme d'Or 2019, interpretează în acest film un bărbat implicat în traficul de copii, care va forma o mică familie.

Premiul pentru cel mai bun scenariu - Boy From Heaven
Filmul "Boy From Heaven", regizat de cineastul egiptean Tarik Saleh, a primit sâmbătă seară premiul pentru scenariu la cea de-a 75-a ediţie a Festivalului de la Cannes din partea juriului competiţiei oficiale, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

Acesta spune povestea confruntărilor religioase şi a corupţiei din Egipt.

În 2021, premiul pentru scenariu a fost atribuit cineaştilor japonezi Ryusuke Hamaguchi şi Takamasa Oe pentru filmul "Drive My Car".

Park Chan-wook, premiul pentru regie
Cineastul sud-coreean Park Chan-wook a câştigat premiul pentru regie la cea de-a 75-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes cu lungmetrajul "Decision To Leave", potrivit site-ului oficial al evenimentului.

Filmul "Decision To Leave" spune povestea unui poliţist care se îndrăgosteşte de o văduvă misterioasă, după ce aceasta devine principalul suspect într-o anchetă deschisă în urma unei crime.

Lungmetrajele "Eo", de Jerzy Skolimowski, şi "Le Otto Montagne", de Charlotte Vandermeersch şi Felix Van Groeningen, au fost recompensate ex aequo, sâmbătă seară, cu Premiul Juriului la cea de-a 75-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, informează site-ul oficial al evenimentului, potrivit Agerpres.

Filmul "Eo" prezintă povestea vieţii unui măgăruş născut într-o companie de circ din Polonia.

"Le Otto Montagne" descrie prietenia dintre doi bărbaţi care îşi petrec copilăria într-un sat izolat din Munţii Alpi şi care reiau legătura după ce devin adulţi.

Lista câştigătorilor celei de-a 75-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes
Competiţie

Palme d’Or – "Triangle of Sadness" de Ruben Östlund
Marele Premiu - ex aequo – "Close" de Lukas Dhont şi "Stars at Noon" de Claire Denis
Premiul Juriului - ex aequo – "The Eight Mountains" de Félix Van Groeningen şi Charlotte Vandermeersch şi "EO" de Jerzy Skolimowski
Premiul pentru regie – Park Chan-wook pentru "Heojil Kyolshim/ Decision to Leave"
Premiul pentru scenariu – Tarik Saleh pentru "Boy From Heaven"
Premiul pentru interpretare masculină – Song Kang-Ho pentru rolul din "Broker" de Kore-Eda Hirokazu
Premiul pentru interpretare feminină – Zar Amir-Ebrahimi pentru rolul din "Holy Spider" de Ali Abbasi
Premiul special al celei de-a 75-a ediţii, decernat fraţilor Jean-Pierre & Luc Dardenne pentru "Tori et Lokita"
Caméra d'Or – "War Pny", de Gina Gammell şi Riley Keough
Caméra d'Or menţiune specială - "Plan 75!, de Hayakawa Chie
Palme d’Or pentru scurtmetraj – "The Water Murmurs" de Jianying Chen
Menţiune specială a juriului pentru scurtmetraj – "Lori", de Abinash Bikram Shah
Un Certain Regard
Marele Premiu – "Les Pires", regizat de Lise Akoka şi Romane Gueret
Premiul Juriului – "Joyland" de Saim Sadiq
Premiul pentru scenariu – "Mediterranean Fever" de Maha Haj
Premiul pentru regie – "Metronom" de Alexandru Belc
Premiul "Coup de Coeur" – "Rodeo" de Lola Quivoron
Premiul pentru interpretare – Vicky Krieps în "Corsage" şi Adam Bessa în "Harka"
Cinéfondation
Premiul I – "Il Barbiere Complottista (A Conspiracy Man) de Valerio Ferrara
Premiul al II-lea – "DI ER" (Somewhere) de LI Jiahe
Premiul al III-lea – ex aequo – "Glorious Revolution" de Masha Novikova şi "Les Humains Sont Cons Quand ils s'empilent (Humans are dumber when crammed up together) de Laurène Fernandez
Semaine de la Critique

Marele Premiu (Grand Prix Nespresso) – "La Jauria" de Andrés Ramírez Pulido

French Touch Prize of the Jury - "Aftersun" de Charlotte Wells

Prix Fondation Louis Roederer de la Révélation – Zelda Samson pentru rolul din "Dalva"

Prix Fondation Gan à la Diffusion – "Metsurin tarina" (The Woodcutter Story) de Mikko Myllylahti

Prix Découverte Leitz Cine du court métrage - "Ice Merchants" de Joao Gonzalez,

SACD - Andrés Ramírez Pulido, autor al "La Jauría"

Quinzaine des Réalisateurs, secţiune paralelă

Premiul SACD – "The Mountain" de Thomas Salvador

Premiul Europa Cinemas Label – "One Fine Morning", de Mia Hansen-Løve

Trofeul Queer Palm, premiul LGBT, a revenit anul acesta lungmetrajului - "Joyland" 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Primăria Comunei Vlădeni, județul Iași, organizează licitație pentru concesionarea următoarelor suprafețe de teren: teren situat în extravilan sat Borșa, are o suprafață de 1691 mp, identificat cadastral cu nr. 61340, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 337.00 lei/an; teren situat în extravilan sat Borșa, are o suprafață de 1948 mp, identificat cadastral T59 p 938/8, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 294.00 lei/an; teren situat în intravilan sat Borșa, are o suprafață de 1318 mp, identificat cadastral cu nr. 61397, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 338.00 lei/an; teren situat în intravilan sat Borșa, are o suprafață de 1318 mp, identificat cadastral cu nr. 61394, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 338.00 lei/an; teren situat în intravilan/extravilan sat Borșa, are o suprafață de 1500 mp, identificat cadastral cu nr. 61486, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 385.00 lei/an; teren situat în intravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 1347 mp, identificat cadastral cu nr. 61509, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 1535.00 lei/an. Concesionarea se face conform O.U.G nr. 57/2019 și H.C.L nr. 50/30.06.2021, H.C.L nr. 74/29.09.2021 H.C.L. H.C.L nr. 73/28.09.2021 H.C.L. 63/30.09.2020, H.C.L. 84/22.11.2021. Ofertele se depun la sediul Primăriei Comunei Vlădeni, județul Iași, până la data de 13.06.2023, ora 14.00. Sedința de deschidere a ofertelor în data de 14.06.2023, ora 10.00. Relații la sediul Primăriei și la telefon: 0233299690 și 0740122165.
S-a aflat câți bani câștigă Bobonete pe an. Suma e halucinantă: Un român de rând nu face atât nici în mai multe vieți
04/06/2023 12:06

Fără doar si poate, Bobonete este unul dintre cei mai simpatici si mai apreciati actori romani. Comedian si artist priceput, el a devenit celebru, mai ales după aparitia sa in serialul „Las Fierbinti&r ...

Delia, o nouă apariţie controversată pe scenă. Cum s-a îmbrăcat artista, fanii au rămas mască.
04/06/2023 08:23

Delia este una dintre cele mai iubite si apreciate artiste din Romania. Cu toate acestea, de-a lungul anilor, vedeta a avut si cateva momente controversate. Despre ce este vorba, aflati in randurile următoare. ...

Duşmănii istorice: fii de domn ce au scăldat ţara în sânge și voievozi care şi-au ucis fraţii pentru tron
03/06/2023 15:22

De-a lungul istoriei, au rămas celebre o serie de duşmănii intre voievozii romani. Evul Mediu, perioadă marcată de evenimente sangeroase şi răzbunări atroce, a fost presărat de intrigi celebre, de la f ...

O nouă ediție a Campionatului Mondial de cultură generală, la Galaţi
03/06/2023 13:34

Şi in acest an, Galaţiul va fi gazdă pentru cel mai important concurs individual de cultură generală al anului - Campionatul Mondial, alături de zeci de oraşe din circa 50 de ţări ale lumii. In Romania ...

Cine a fost de fapt coana Chiriţa, care l-a inspirat pe Vasile Alecsandri
03/06/2023 05:18

Coana Chiriţa, una din cele mai hazoase eroine din dramaturgia romanească, descrisă de Vasile Alecsandri drept intruchiparea parvenitismului şi a infatuării, a existat in realitate. Scriitorul s-a inspirat ...

Recunoşti fetiţa blondă cu pampoane?
01/06/2023 05:55

Fetiţa din fotografie, cu păr blond şi pampoane mari, albe, imbrăcată in rochiţă roşie şi inconjurată şi păpuşi, a ajuns azi o cantăreaţă apreciată. Vedeta se bucură de mare succes datorită ...

Recunoşti băieţelul care a dat cămăşuţa pe tricou şi a făcut istorie în fotbal?
01/06/2023 05:54

Băieţelul cu ochi mari şi părul creţ din fotografie a dat cămăşuţa pe tricou şi a ajuns azi să facă istorie in fotbal, devenind un bărbat de succes. "Atunci imi doream să fie ca acum. Acum m ...

Recunoşti băieţelul cu guleraş alb din dantelă?
01/06/2023 05:53

Băieţelul cu ochi mari şi bluză albă cu guleraş din dantelă, un nume cunoscut in lumea muzicii, şi care spunea despre sine că este "cinci intr-unul", este cunoscut pentru patriotismul său. ...

Recunoşti băieţelul durduliu, blond cu ochii verzi? E un român cunoscut de toţi elevii | Ultimele sale cuvinte au fost:
01/06/2023 05:51

Băieţelul blond şi durduliu, cu ochii verzi, care stă in braţele mamei sale, este un roman celebru, cunoscut de toţi elevii. Chipul romanului celebru, reconstituit şi colorizat de artistul Florin Roşta ...

Recunoşti fetiţa cu pampoane, vocea unei generaţii?
01/06/2023 05:50

Este o artistă care isi păstrează prospetimea si candoarea intr-o lume zbuciumată, in care avem nevoie de repere si de emotie autentică şi a fost prezentă, recent, in studioul Antena 3 CNN. Născută pe ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei