Câștigătorii de la Cannes. Cine a luat Trofeul trofeul Palme d'Or

031a0000-0aff-0242-4904-08da40f8ea60_w408_r1_s

Dimensiune font:

| 29-05-2022 11:45


Lungmetrajul "Triangle of Sadness", regizat de cineastul suedez Ruben Ostlund, a câştigat trofeul Palme d'Or la cea de-a 75-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, a anunţat sâmbătă seară juriul competiţiei oficiale, relatează site-ul oficial al evenimentului, relatează Agerpres.


"Triangle of Sadness" este o comedie cu accente noir despre Carl şi Yaya, un cuplu de celebrităţi, care sunt invitaţi într-o croazieră de lux la care participă doar persoane foarte bogate.

Filmul este o satira acidă a relațiilor ultrabogaților din societățile occidentale.


 Filmele "Close" şi "Stars At Noon", recompensate cu Marele Premiu al Juriului
Cineasta franceză Claire Denis, regizoarea lungmetrajului "Stars At Noon", şi belgianul Lukas Dhont, regizorul filmului "Close", au fost recompensaţi ex aequo cu Marele Premiu al Juriului la cea de-a 75-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, relatează site-ul oficial al evenimentului.

Filmul "Stars At Noon" spune povestea unui misterios om de afaceri englez şi a unei jurnaliste americane, care, după ce se îndrăgostesc în Nicaragua, încearcă să fugă din această ţară în timpul pandemiei de coronavirus.

"Close" prezintă doi tineri de 13 ani, a căror prietenie este afectată de dificultăţile adolescenţei.

Filmul „War Pony” a câştigat trofeul Camera d'Or
Filmul „War Pony” care spune povestea destinelor a doi băieți care trăiesc într-o rezervație de nativi americani a câștigat sâmbătă seara Camera d’or la a 75-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes, relatează AFP.

Prezentat la Un Certain regard, filmul „War Pony” este semnat de Gina Gammel și Riley Kough, nepoata lui Elvis Presley.

"Simt că o să leșin. Este unul dintre filmele importante, în special anul acesta, este minunat să fii recunoscut ca atare. A fost un vis pentru noi de când eram fetițe", a spus Gina Gammel, acceptând premiul pe scenă.

Ea l-a dedicat unuia dintre tinerii actori care tocmai și-a pierdut mama.

„War Pony” urmărește soarta lui Bill, în vârstă de 23 de ani, care se străduiește să își facă rostul, și a lui Matho, în vârstă de 12 ani, dornic să devină bărbat, care trăiește într-un cartier defavorizat din Dakota de Sud.

Premiul pentru cea mai bună actriță - Zar Amir Ebrahimi
Actrița iraniană Zar Amir Ebrahimi, care a părăsit Iranul pentru a merge Franța în 2008 în urma unui scandal sexual, a primit premiul pentru cea mai bună actriță pentru rolul din thrillerul lui Ali Abbasi „Nopțile lui Mashhad”.

Actrița a vorbit în farsi în timp ce și-a primit premiul. „În seara asta am senzația că am avut o călătorie foarte lungă înainte de a ajunge aici pe această etapă (...) o călătorie marcată de umilințe”, a spus ea, mulțumind Franței pentru că a primit-o.

Premiul pentru cel mai bun actor - Song Kang-ho
Actorul sud-coreean Song Kang-ho, în vârstă de 55 de ani, a câștigat sâmbătă premiul pentru cel mai bun actor la Cannes pentru rolul din filmul „Broker” al regizorului japonez Hirokazu Kore-Eda.

Actor favorit al compatriotului său Bong Joon-ho și vedets filmului său „Parasite”, Palme d'Or 2019, interpretează în acest film un bărbat implicat în traficul de copii, care va forma o mică familie.

Premiul pentru cel mai bun scenariu - Boy From Heaven
Filmul "Boy From Heaven", regizat de cineastul egiptean Tarik Saleh, a primit sâmbătă seară premiul pentru scenariu la cea de-a 75-a ediţie a Festivalului de la Cannes din partea juriului competiţiei oficiale, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

Acesta spune povestea confruntărilor religioase şi a corupţiei din Egipt.

În 2021, premiul pentru scenariu a fost atribuit cineaştilor japonezi Ryusuke Hamaguchi şi Takamasa Oe pentru filmul "Drive My Car".

Park Chan-wook, premiul pentru regie
Cineastul sud-coreean Park Chan-wook a câştigat premiul pentru regie la cea de-a 75-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes cu lungmetrajul "Decision To Leave", potrivit site-ului oficial al evenimentului.

Filmul "Decision To Leave" spune povestea unui poliţist care se îndrăgosteşte de o văduvă misterioasă, după ce aceasta devine principalul suspect într-o anchetă deschisă în urma unei crime.

Lungmetrajele "Eo", de Jerzy Skolimowski, şi "Le Otto Montagne", de Charlotte Vandermeersch şi Felix Van Groeningen, au fost recompensate ex aequo, sâmbătă seară, cu Premiul Juriului la cea de-a 75-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, informează site-ul oficial al evenimentului, potrivit Agerpres.

Filmul "Eo" prezintă povestea vieţii unui măgăruş născut într-o companie de circ din Polonia.

"Le Otto Montagne" descrie prietenia dintre doi bărbaţi care îşi petrec copilăria într-un sat izolat din Munţii Alpi şi care reiau legătura după ce devin adulţi.

Lista câştigătorilor celei de-a 75-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes
Competiţie

Palme d’Or – "Triangle of Sadness" de Ruben Östlund
Marele Premiu - ex aequo – "Close" de Lukas Dhont şi "Stars at Noon" de Claire Denis
Premiul Juriului - ex aequo – "The Eight Mountains" de Félix Van Groeningen şi Charlotte Vandermeersch şi "EO" de Jerzy Skolimowski
Premiul pentru regie – Park Chan-wook pentru "Heojil Kyolshim/ Decision to Leave"
Premiul pentru scenariu – Tarik Saleh pentru "Boy From Heaven"
Premiul pentru interpretare masculină – Song Kang-Ho pentru rolul din "Broker" de Kore-Eda Hirokazu
Premiul pentru interpretare feminină – Zar Amir-Ebrahimi pentru rolul din "Holy Spider" de Ali Abbasi
Premiul special al celei de-a 75-a ediţii, decernat fraţilor Jean-Pierre & Luc Dardenne pentru "Tori et Lokita"
Caméra d'Or – "War Pny", de Gina Gammell şi Riley Keough
Caméra d'Or menţiune specială - "Plan 75!, de Hayakawa Chie
Palme d’Or pentru scurtmetraj – "The Water Murmurs" de Jianying Chen
Menţiune specială a juriului pentru scurtmetraj – "Lori", de Abinash Bikram Shah
Un Certain Regard
Marele Premiu – "Les Pires", regizat de Lise Akoka şi Romane Gueret
Premiul Juriului – "Joyland" de Saim Sadiq
Premiul pentru scenariu – "Mediterranean Fever" de Maha Haj
Premiul pentru regie – "Metronom" de Alexandru Belc
Premiul "Coup de Coeur" – "Rodeo" de Lola Quivoron
Premiul pentru interpretare – Vicky Krieps în "Corsage" şi Adam Bessa în "Harka"
Cinéfondation
Premiul I – "Il Barbiere Complottista (A Conspiracy Man) de Valerio Ferrara
Premiul al II-lea – "DI ER" (Somewhere) de LI Jiahe
Premiul al III-lea – ex aequo – "Glorious Revolution" de Masha Novikova şi "Les Humains Sont Cons Quand ils s'empilent (Humans are dumber when crammed up together) de Laurène Fernandez
Semaine de la Critique

Marele Premiu (Grand Prix Nespresso) – "La Jauria" de Andrés Ramírez Pulido

French Touch Prize of the Jury - "Aftersun" de Charlotte Wells

Prix Fondation Louis Roederer de la Révélation – Zelda Samson pentru rolul din "Dalva"

Prix Fondation Gan à la Diffusion – "Metsurin tarina" (The Woodcutter Story) de Mikko Myllylahti

Prix Découverte Leitz Cine du court métrage - "Ice Merchants" de Joao Gonzalez,

SACD - Andrés Ramírez Pulido, autor al "La Jauría"

Quinzaine des Réalisateurs, secţiune paralelă

Premiul SACD – "The Mountain" de Thomas Salvador

Premiul Europa Cinemas Label – "One Fine Morning", de Mia Hansen-Løve

Trofeul Queer Palm, premiul LGBT, a revenit anul acesta lungmetrajului - "Joyland" 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:26

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Situație ciudată în Guvern: Ciolacu spune că nu cedează la șantaj, ministrul Culturii 'își exprimă speranţa' că salariile vor crește
15/05/2024 16:23

In interiorul Guvernului s-a generat o situatie extrem de ciudată, din cauza protestelor angajatilor din muzee, care amenintă cu boicotarea ”Noptii Muzeelor”. Premierul Marcel Ciolacu le-a transmis angaja ...

Scopul odios urmărit de Comintern: pierderea de către România a Transilvaniei, Bucovinei, Basarabiei și Dobrogei
15/05/2024 11:51

Cominternul, organizatia internatională comunistă fondată in 1919 de Lenin, care avea ca scop lupta pentru răsturnarea burgheziei mondiale si pentru formarea unei republici sovietice internationale, a fost ...

Preotul Constantin Necula: „În locul fabricii Tractorul s-a construit un mall. Adică din producători am devenit consumatori”
14/05/2024 09:11

Preotul Constantin Necula consideră că Romania duce lipsă in prezent de meseriaşi şi totodată că este necesară o restartare a profesionalizării acestora. Prezent la Alba Iulia la cea de-a 15-a ediţie ...

Mihai Trăistariu, reacție după ce cântărețul NEMO a câștigat Eurovision. „Dacă ești șters, n-ai nicio treabă”
13/05/2024 22:24

Elvetia a castigat Eurovision 2024, cu al său artist Nemo, care a cantat o piesă despre călătoria sa de descoperire non-binară. „Dacă esti sters si cuminte, n-ai nicio treabă cu Eurovisionul”, a come ...

Câți „soți” celebri a avut Tatiana Iekel, prima nevastă a lui Florin Piersic? 7 ani de la moartea marii actrițe
13/05/2024 16:26

  Cati „soti” celebri a avut Tatiana Iekel, prima nevastă a lui Florin Piersic? 7 ani de la moartea marii actrite Destinul Tatianei Iekel s-a derulat in umbra căsniciei cu Florin Piersic, e ...

Misterul locului în care a fost pictată „Mona Lisa” a fost rezolvat
13/05/2024 12:35

Peisajul din tabloul „Gioconda” de Leonardo da Vinci a starnit dezbateri nesfarşite, unii istorici de artă sugerand că priveliştea a fost imaginară şi idealizată, iar alţii susţinand că ex ...

Victor Rebengiuc vrea să mai renunțela unele roluri
13/05/2024 12:22

Victor Rebengiuc nu vrea să renunte la teatru. "Pe scenă mă simt cel mai bine. Eu nu prezint niciun fel de interes ca persoană privată, in viaţa mea de om obişnuit. Nu am nimic deosebit, nimic spec ...

Starea de sănătate a actorului Florin Piersic se ameliorează
13/05/2024 12:19

Starea generală de sănătate a actorului Florin Piersic se ameliorează uşor, a anunţat luni Spitalul Foişor, unde acesta este internat de săptămana trecută. "Evaluarea domnului Florin Piersic, re ...

Cristian Tudor Popescu: „Mihai Eminescu s-a născut în Moldova, dar nu este de origine de-acolo”
13/05/2024 08:08

Scriitorul şi jurnalistul Cristian Tudor Popescu a afirmat, in cadrul unei conferinţe despre Mihai Eminescu pe care a susţinut-o, sambătă seara, la Targul de cArte Alba Transilvana, că poetul nu este, aş ...

VIDEO Nemo a câştigat Eurovision 2024 pentru Elveția cu piesa „The Code”
12/05/2024 10:04

 Editia 2024 a Eurovision a fost castigată de artistul Nemo, din Elvetia, cu „The Code", un cantec foarte personal despre a fi non-binar, fiind un premiu care incheie o competiţie marcată de ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei