La mulți ani, Horațiu Mălăele!

default

Dimensiune font:

| 01-08-2022 10:09

Horaţiu Mălăele, actor, regizor de teatru şi film, grafician, caricaturist şi scriitor, este un artist complet ce încântă atât publicul iubitor de teatru, prin rolurile jucate şi spectacolele regizate de el, cât şi publicul iubitor de artă plastică, prin lucrările sale de caricatură şi grafică.

S-a născut la 1 august 1952, la Târgu-Jiu, unde a urmat cursurile Liceului Tudor Vladimirescu şi a avut prima expoziţie personală de desene la casa de cultură din oraş pe când era în clasa a 12-a, potrivit www.cinemagia.ro şi www.tnb.ro.

 

 

 

A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" din Bucureşti (1975), la clasa profesorului Octavian Cotescu, deşi intenţionase să urmeze Institutul de Arte Plastice.

Şi-a început activitatea la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, continuând apoi la Teatrul Nottara, Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie, Teatrul Odeon, Teatrul Naţional Bucureşti (TNB), teatrul Metropolis.

 

 

Printre rolurile din piesele de teatru pe care le-a interpretat se numără cele din: ''Tinereţe fără bătrâneţe'' (1975); ''Slugă la doi stăpâni'' de Carlo Goldoni (1976); ''Timon din Atena'' de William Shakespeare; ''Familia Tot'' de Istvan Orkeny (1978); ''Karamazovii'' după Dostoievski, (1981); ''Scapino'' de Moliere (1985); ''Mincinosul'' de Carlo Goldoni (1991, regia Vlad Mugur, Teatrul Odeon, Premiul UNITER 1992); ''Teatru descompus'' de Matei Vişniec (regia Cătălina Buzoianu, Theatrum Mundi, 1993), cu care Horaţiu Mălăele a câştigat în 1994 Premiul UNITER pentru ''Cel mai bun actor în rol principal''; ''Escrocii în aer liber'' de Ion Băieşu (1994); ''Un deţinut la Auschwitz'' de Alain Bosquet (regia Domniţa Munteanu); ''Unde-i revolverul?'' de Georgey Gabor; ''Unchiul Vanea'' de A.P. Cehov (2001, regia Yuri Kordonski) ş.a.

A fost distribuit, de asemenea, în spectacolul ''Primul om'' /''Le premier homme''/ după romanul lui Albert Camus (regia Cătălina Buzoianu), care a fost jucat în avanpremieră, în 2004, în Franţa. În 2009 este distribuit în spectacolul cu piesa "Tartuffe" de Moliere, în regia lui Andrei Belgrader, la TNB, iar în 2010, tot la TNB, în spectacolul ''Dineu cu proşti'', o comedie a autorului francez Francis Veber, în regia lui Ion Caramitru.

 

 

 

Actorul Horaţiu Mălăele şi violoncelistul Adrian Naidin joacă în piesa 'Câte-n lună şi în stele' pe scena Teatrului Municipal din Turda, in cadrul Festivalului de Teatru şi Arte Performative 'Teatru pe Drumul Sării'

A semnat regia spectacolelor: ''Puricele'' de Georges Feydeau (1993); ''Cafeneaua'' (1997); ''Podu'' după ''Podul sinucigaşilor'' de Paul Ioachim (1999), făcând parte, totodată, din distribuţia spectacolului şi semnând şi scenografia; ''Bani din cer" de Ray Cooney (Teatrul de Comedie, 2001); ''Ţara lui Abuliu'' de Dumitru Solomon (2002, Teatrul de Comedie), care a obţinut premiul pentru cel mai bun spectacol la Festivalul dramaturgiei româneşti de la Timişoara, precum şi Premiul pentru cel mai bun spectacol din dramaturgia românească acordat în 2003 la festivitatea de decernare a Premiilor naţionale în domeniul teatrului, organizată de Ministerul Culturii şi Cultelor; ''Poiana boilor'', după A.P. Cehov (Teatrul de Comedie, 2003); ''Măscăriciul'' după A.P. Cehov (Teatrul Bulandra, 2004); ''Revizorul'' de N.V. Gogol (Teatrul de Comedie, 2006); "Leonce şi Lena" (Teatrul de Comedie, 2009); ''Lautrec la bordel'' (Teatrul Metropolis, 2011).

 

 

 

Piesa "Lecţia" de Eugene Ionesco a fost prima regizată de Horaţiu Mălăele la Teatrul Naţional din Bucureşti, în 2009. În această piesă Horaţiu Mălăele este şi interpret, semnând, totodată, şi decorul spectacolului. A mai regizat, în continuare, la TNB, spectacole precum "S-a sfârşit cum a început", de Sean O'Casey (2010) şi "Scrisoarea", după "O scrisoare pierdută", de I. L. Caragiale, o montare care a făcut parte din integrala dedicată marelui dramaturg pe care TNB a susţinut-o în cadrul Anului Caragiale 2012.

Spectacolele în care poate fi văzut, în prezent, pe scena TNB sunt "Scrisoarea", "Dineu cu proşti", "Lecţia" şi 'O scrisoare pierdută"(2022) în regia sa, conform site-ului www.tnb.ro.

 

 

Horaţiu Mălăele a jucat şi în zeci de filme, dintre care amintim: ''Muntele ascuns'' (regia Andrei Cătălin Băleanu, 1974); ''Gloria nu cântă'' (regia Alexandru Bocăneţ, 1976); ''Pentru patrie'' (regia Sergiu Nicolaescu, 1977); ''Septembrie'' (regia Timotei Ursu, 1977); ''Ciocolată cu alune'' (regia Gheorghe Naghi, 1978); ''Ora zero'' (regia Nicolae Corjos, 1979); ''Dragostea mea călătoare'' (regia Cornel Todea, 1980); ''Am o idee'' (regia Alecu Croitoru, 1981); ''Secretul lui Bachus'' (regia Geo Saizescu, 1983); ''Primăvara bobocilor'' (regia Mircea Moldovan, 1985), ''Secretul lui Nemesis'' (regia Geo Saizescu, 1986); ''Secretul armei ... secrete'' (regia Alexandru Tatos, 1988); ''Divorţ din dragoste'' (regia Andrei Blaier, 1991); ''Această lehamite'' (regia Mircea Daneliuc, 1993) ş.a. conform volumului ''1234 cineaşti români'' (Editura Ştiinţifică, Bucureşti, 1996).

 

 

De asemenea, a jucat în filmele: ''Amen'' (regia Costa Gavras, 2001), ''Noro'' (regia Radu Gabrea, 2002), ''Ambasadori, căutăm patrie'' (regia Mircea Daneliuc, 2003), ''Maria'' (regia Călin Netzer, 2003), ''Damen Tango'' (regia Dinu Tănase, 2004), ''Magnatul'' (regia Şerban Marinescu, 2004), ''Ticăloşii'' (regia Şerban Marinescu, 2007), "Logodnicii din America" (regia Nicolae Mărgineanu, 2007), "Poker" (regia Sergiu Nicolaescu, 2010), "Ultimul corupt din România" (regia Sergiu Nicolaescu, 2012), "Undeva la Palilula" (regia Silviu Purcărete, 2012).

Ca regizor de film a debutat cu lungmetrajul ''Nunta mută'' (2007, scenariu semnat de Adrian Lustig şi Horaţiu Mălăele). Un alt film regizat de Horaţiu Mălăele este "Funeralii fericite" (2013). ''Luca'', în regia lui Horaţiu Mălăele, se numără printre proiectele care au câştigat finanţare la sesiunea a II-a, pe 2016, a Centrului Naţional al Cinematografiei.

 

 

Artistul a interpretat, totodată, zeci de roluri în teatrul pentru micul ecran. La Teatrul Naţional de Televiziune a fost distribuit, între altele, în drama ''Patima roşie'' de Mihail Sorbu, în regia lui Geo Saizescu (2002), precum şi în serialul în 12 episoade ''Adio, Europa!'', o ecranizare a romanului omonim de Ion D. Sârbu, realizată de Tudor Mărăscu. (2003). Tot la Televiziunea Română, a fost, în 2004, gazda emisiunii de divertisment ''Mălăele de 5 ***** (stele)'' .

 

 

Horaţiu Mălăele a realizat alături de Ion Caramitru, la TNB, o serie de spectacole intitulate "Caramitru-Mălăele, câte'n lună şi în stele" (din 2011). Un alt spectacol realizat de Horaţiu Mălăele care s-a bucurat de-a lungul anilor de un mare succes din partea publicului se intitulează ''Sunt un orb''.

 

 

Ca şi caricaturist şi grafician, a avut zeci de expoziţii naţionale şi internaţionale şi a publicat mii de caricaturi. În afara ţării a expus la Munchen, Paris, Veneţia, San Francisco, Montevideo, Buenos Aires etc.

 

 

 

În 2002 lucrări ale sale au fost expuse în cadrul Primului Salon de Grafică Satirică Românească, la Galeria Apollo. În 2015, 40 de lucrări de grafică şi caricatură au fost expuse, sub genericul "Graficaturi", la Sala Studio a TNB, cu ocazia celei de-a XXV-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru. De asemenea, în 2016 a fost vernisată, la Casa de Licitaţii Goldart din Bucureşti, expoziţia "Retrospectivă Horaţiu Mălăele", care a cuprins peste 50 de lucrări de desen, acuarelă, serigrafie, pictură şi grafică umoristică. În 2010 a avut loc inaugurarea Galeriei-atelier ''Horaţiu'', în Centrul Vechi din Bucureşti.

Horaţiu Mălăele este şi autorul volumelor "O poveste cu Horaţiu" şi "Rătăciri" (Editura All, 2012). În 2002 fusese lansată cartea ''Horaţiu despre Mălăele'' (Editura Arena), cuprinzând texte, fotografii, reproduceri de grafică care reflectă viaţa şi activitatea teatrală sau plastică a artistului. De asemenea, în 2014 a fost lansată antologia de poezii comice "Salonul ludicilor", volum care cuprinde textele a peste 20 de autori şi ilustraţii realizate de Horaţiu Mălăele, iar în 2011 a apărut în colecţia "Mari actori români" un CD dedicat lui Horaţiu Mălălele.

De-a lungul bogatei sale cariere artistice a obţinut numeroase premii, printre care: Premiul pentru interpretare (Iaşi - 1975) pentru ''Tinereţe fără bătrâneţe'', Premiul pentru cea mai bună interpretare (Galaţi - 1976) pentru ''Slugă la doi stăpâni'', Premiul pentru interpretare (Festivalul "I.L. Caragiale", Bucureşti - 1993), Premiul Asociaţiei Umoriştilor Români pentru interpretare (1993) pentru ''Puricele'', Premiul pentru regie la Festivalul comediei româneşti (1994) şi Premiul special al juriului la Festivalul de Teatru Contemporan (Braşov, 1996), Premiul pentru cel mai bun spectacol la Festivalul Naţional de Comedie pentru spectacolul "Bani din cer" (Galaţi, 2001), Premiul UCIN pentru interpretare masculină rol principal i-a fost acordat lui Horaţiu Mălăele pentru rolul din filmul ''Damen Tango'' (2004).

 

 

În 2005, ''Poiana Boilor'' a câştigat premiul pentru cel mai bun spectacol la Festivalul Naţional al Studiourilor de Teatru de la Piteşti, ediţia a IX-a, iar în 2007 spectacolul "Revizorul" a obţinut la Festivalul Internaţional de Teatru "JoakimInterFest" din Kragujevac, Serbia, Premiul pentru cel mai bun spectacol, Premiul pentru cea mai bună regie - Horaţiu Mălăele şi Premiul pentru cel mai bun actor - George Mihăiţă. În 2009, la decernarea premiilor UCIN, filmul "Nunta mută" a primit Premiul Opera Prima, acordat regizorului Horaţiu Mălăele, Premiul pentru imagine (acordat lui Vivi Drăgan Vasile) şi Premiul pentru coloana sonoră (acordat inginerului Tiberiu Borcoman şi compozitorului Alexandru Andrieş). Acelaşi film a mai câştigat în 2009 Premiul Gopo pentru Cel mai bun machiaj şi cea mai bună coafură (Ioana Ioniţă şi Dana Roşeanu). La Festivalul Comediei Româneşti "festCO 2010", ediţia a VIII-a, Horaţiu Mălăele a primit premiul pentru "Cel mai bun actor în rol principal" pentru rolul "Profesorul" din spectacolul "Lecţia" de Eugene Ionescu, şi, pentru acelaşi spectacol, premiul pentru "Cea mai bună regie".

Îndrăgitul actor a primit, în 2012, Premiul de Excelenţă pentru întreaga carieră la Festivalul Internaţional de Film "Comedy Cluj" şi din acelaşi an deţine o stea pe ''Aleea Celebrităţilor'' din Piaţa Timpului din Bucureşti.

 

 

 

Artisul a mai primit, în 2007, titlul de "Cetăţean de Onoare" al municipiului Târgu-Jiu, conferit "pentru contribuţia deosebită adusă la dezvoltarea continuă a teatrului şi filmului românesc şi pentru prestigiul adus municipiului Târgu-Jiu prin întreaga sa carieră", iar în 2017 Universitatea "Constantin Brâncuşi" din Târgu-Jiu i-a acordat titlul de Doctor Honoris Causa.  

Urmareste-ne si pe canalul nostru de WhatsApp

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:39

FIVE Administration S.P.R.L., in calitate de Administrator judiciar al debitoarei Agrocomplex Barlad S.A. -in reorganizare cu sediul in Barlad, str. Tecuciului nr. 7, judetul Vaslui, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J37/231/1991, avand CUI: RO2808054, organizeaza in perioada 27.03.2025 -30.04.2025 inclusiv, orele 09:00 -19:00, licitatii publice cu strigare in vederea valorificarii urmatoarelor active mobiliare aflate in patrimoniul debitoarei, dupa cum urmeaza: 1. Utilaje agricole conform lista nr. 1 (bunurile se vand individual), pentru care se vor organiza: -Licitatia nr. 1 in perioada 27.03 -01.04.2025, termen-limita inscriere: 26.03.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 2 in perioada 08.04 -11.04.2025, termen-limita inscriere: 07.04.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 3 in perioada 17.04 -22.04.2025, termen-limita inscriere: 15.04.2025, ora 16:00. 2. Utilaje agricole conform lista nr. 2 (bunurile se vand individual), pentru care se vor organiza: -Licitatia nr. 1 in data de 02.04.2025, termen-limita inscriere: 01.04.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 2 in data de 14.04.2025, termen-limita inscriere: 11.04.2025, ora 16:00; -Licitatia nr. 3 in data de 23.04.2025, termen-limita inscriere: 22.04.2025, ora 12:00. Doar pentru Pachet Bunuri Mobile Nr. 4 -Licitatia nr. 4 in data de 30.04.2025, termen-limita inscriere: 29.04.2025, ora 12:00. Licitatiile nr. 2, nr. 3, respectiv 4 se vor organiza doar pentru bunurile care nu s-au vandut la licitatiile anterioare. Bunurile supuse valorificarii, datele si orele fiecarei licitatii, precum si pretul de pornire la fiecare licitatie se regasesc in listele de bunuri pentru fiecare Pachet si pot fi solicitate Administrator ului judiciar, la adresa: vanzari@five -advisory.ro. Preturile de pornire ale licitatiei nu includ TVA, acesta se va adauga dupa caz conform prevederilor legale. Persoanele interesate au obligatia de vizionare a activelor, cu instiintarea prealabila a Administrator ului judiciar si numai dupa achizitionarea caietului de sarcini. Licitatiile se vor desfasura in perioada mentionata exclusiv online, prin intermediul platformei: www.licitatii -unpir.ro, aceasta presupunand crearea unui cont de participant si validarea acestuia de catre administratorul platformei. Toate detaliile referitoare la modalitatea de participare prin intermediul platformei online mentionate anterior se regasesc in cuprinsul Caietului de sarcini. Orice persoana interesata va avea obligatia achizitionarii caietului de sarcini cuprinzand descrierea bunurilor si a semnarii unui Angajament de confiden tialitate privind procedura de valorificare a activelor cuprinse in caietul de sarcini. Pretul Caietului de sarcini este 119 Lei (TVA inclus) si poate fi solicitat prin e-mail, la adresa: vanzari@five -advisory.ro. Termenele-limita pentru transmiterea documentatiei de participare la licitatie sunt mentionate mai sus pentru fiecare set de licitatii, aceasta urmand a fi depusa exclusiv prin mijloace electronice, la adresa de e-mail: vanzari@five -advisory.ro. Documentele transmise prin orice alte mijloace electronice (whatsapp /mms etc.) nu vor fi luate in considerare. Vizionarea activelor se va face numai in baza unei programari prealabile, la societatea Agrocomplex Barlad S.A, pe adresa de e-mail: office@agro-complex.ro sau la numarul de telefon: 0744.950.751 -Petru Maximiuc, numai dupa achizitionarea Caietului de sarcini. Informatii privind achizitionarea Caietelor de sarcini pot fi obtinute pe e-mail: vanzari@five -advisory.ro.
1.Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in comuna Tasca, sat Tasca, Str.Lt. Vasile Mitru nr.11, judetul Neamt, telefon 0233/255.023, fax 0233/255.023, email: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2.Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: o parcela de 3.226mp, nr.cadastral- 51842, CF-51842, situata in intravilanul comunei Tasca, sat Tasca, F.N., apartine domeniului privat al Comunei Tasca, conform H.C.L.Tasca nr.21/27.02.2025 si O.U.G.nr. 57/03.07.2019. 3.Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2.Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Urbanism, din cadrul Comunei Tasca, comuna Tasca, sat Tasca, Str.Lt.Vasile Mitru nr.11, judetul Neamt. 3.3.Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 100 Lei/exemplar, se achita cu numerar, la Casieria Comunei Tasca. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.04.2025, ora 12.00. 4.Informatii privind ofertele: 4.1.Data-limita de depunere a ofertelor: 29.04.2025, ora 09.00. 4.2.Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Vasile Mitru nr.11, judetul Neamt. 4.3.Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un exemplar original, in doua plicuri sigilate: unul exterior si unul interior. 5.Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 29.04.2025, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, comuna Tasca, sat Tasca, Str.Lt. Vasile Mitru nr.11, judetul Neamt. 6.Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra Neamt, B-dul Decebal nr.8, judetul Neamt, telefon 0233/214.019, fax 0233/216.585, e-mail: jud-piatraneamt@just.ro. 7.Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 17.03.2025.
FIVE Administration S.P.R.L., in calitate de Administrator judiciar al debitoarei Agrocomplex Barlad S.A. -in reorganizare cu sediul in Barlad, str. Tecuciului nr. 7, Judetul Vaslui, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J37/231/1991, avand CUI: RO2808054, organizeaza 4 licitatii publice cu strigare, in vederea valorificarii urmatoarelor active aflate in patrimoniul debitoarei, astfel: in datele de 27.03.2025, 03.04.2025, 10.04.2025 si 17.04.2025, de la orele: Ora 12:00: Cladire 2 Camere -Volanschi- Pret pornire: 1.595,94 Lei; Ora 13:00: Proprietate imobiliara „Ferma Coroiesti” si bunuri mobile ce o deservesc, valorificate „in bloc”- Pret pornire: 77.090,64 Lei; Ora 14:00: Proprietate imobiliara- „Ferma Docaneasa” si bunuri mobile ce o deservesc, valorificate „in bloc”- Pret pornire: 117.805,79 Lei. Orele anuntate pentru fiecare Activ se respecta pentru fiecare zi in care se vor organiza licitatii. Preturile de pornire ale licitatiei nu includ TVA, acesta se va adauga dupa caz conform prevederilor legale. Activele pot fi vizionate prin programare prealabila dupa achizitionarea caietului de sarcini. Orice persoana interesata va avea obligatia achizitionarii caietului de sarcini cuprinzand descrierea bunurilor, la pretul de 3.570 Lei (TVA inclus) pentru fiecare Activ in parte, mai putin pentru Activul-„Cladire 2 Camere -Volanschi” pentru care Caietul de sarcini are pretul de 595 (TVA inclus) si ulterior, semnarii unui Angajament de confiden tialitate privind procedura de valorificare a activelor cuprinse in caietul de sarcini. Caietul de sarcini poate fi solicitat prin e-mail, la adresa: vanzari@five- advisory.ro. Licitatia va avea loc la sediul Five Administration S.P.R.L. din Bucuresti, Str. Romulus nr. 23, sector 2 sau prin corespondenta / videoconferinta, dupa cum va decide Administratorul judiciar de la caz la caz. Documentatia de participare la licitatie va fi depusa exclusiv prin mijloace electronice, la adresa de e-mail: vanzari@five- advisory.ro, pana cel tarziu cu o zi inainte de data fiecarei licitatii, ora 16:00. Documentele transmise prin orice alte mijloace electronice nu vor fi luate in considerare. Informatii suplimentare privind activele si pentru vizionarea activelor pot fi obtinute la nr. 0744.950.751 sau e-mail: office@agro- complex.ro.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Timisesti, cu sediul in sat Timisesti, comuna Timisesti, Str. Neamtului nr. 83, judetul Neamt, telefon 0233/787.050, fax 0233/787.050, e-mail: timisesti@ nt.e-adm.ro, cod fiscal 2614252. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: Teren in suprafata totala de 2.340 mp, avand carte funciara 52140 si numar cadastral 52140, identificat astfel: teren situat in intravilanul satului Dumbrava, comuna Timisesti, Str. Fdt. Garii nr. 1, in suprafata de 512 mp si teren situat in extravilanul satului Dumbrava, comuna Timisesti, Str. Fdt. Garii nr. 1, in suprafata de 1.828 mp, apartinand domeniului privat al Comunei Timisesti, conform caietului de sarcini, H.C.L. Comuna Timisesti nr. 12/11.03.2025 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin solicitare scrisa la Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, sat Timisesti, Str. Neamtului nr. 83, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 10 Lei/exemplar, ce se achita la Serviciul Impozite si taxe, contabilitate, proiecte, mediu si achizitii publice al institutiei. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 07.04.2025, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 15.04.2025, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, sat Timisesti, Str. Neamtului nr. 83, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: 1 exemplar original. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 16.04.2025, ora 11.00, la sediul Caminului Cultural Timisesti, comuna Timisesti, sat Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Instanta de Contencios Administrativ de pe langa Tribunalul Neamt, Piatra Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/219.493, fax 0233/210.247, e-mail: tr-neamt-scivil @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 21.03.2025.
Cine este și cu ce se ocupă unica fiică a lui Toma Caragiu. Doina are 68 de ani și duce o viață retrasă:
20/03/2025 18:47

La 68 de ani, Doina Caragiu, fiica adoptivă a regretatului actor Toma Caragiu, trăieste departe de tumultul Capitalei, administrand o pensiune in statiunea balneară Sărata-Monteoru. Putini dintre oaspetii s ...

Cazinoul din Constanța a fost restaurat. Ministrul Dezvoltării: „Redăm românilor această bijuterie arhitecturală” VIDEO
20/03/2025 14:22

 Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a anunţat joi, 20 martie, că restaurarea Cazinoului din Constanţa este finalizată, impresionanta clădire putand fi acum redată Primăriei Constanţa, respectiv ...

Cioroianu, suspendat din funcția de director al Bibliotecii Naționale a României
18/03/2025 14:12

Adrian Cioroianu, directorul Bibliotecii Nationale a Romaniei, va fi suspendat „pentru fapte incompatibile cu exercitarea functiei”, a anuntat marti Ministerul Culturii. Decizia vine după trimite ...

Crezi că știi răspunsul întrebării: A ocupat sau nu Napoleon, Moscova?
15/03/2025 10:48

De-a lungul istoriei mai multe armate au mărsăluit spre Moscova. Campania francezilor condusi de Napoleon in secolul XIX a fost un esec de proportii, rusii fiind salvati - a cata oară? - de „generalul ...

La Hong Kong a fost deschisă expoziția „Picasso for Asia
15/03/2025 10:04

M+, primul muzeu global al culturii vizuale contemporane din Asia, situat in districtul cultural West Kowloon din Hong Kong, găzduieste expozitia 'Picasso for Asia: A Conversation', o expozitie specială si re ...

„Prepeleagul” şi strigatul „peste sat”, tradiţii de Lăsata Secului, păstrate în multe zone din Oltenia
03/03/2025 08:27

In Oltenia, traditia Lăsata Secului este păstrată prin aprinderea unui foc mare, numit „Prepeleag”, in ultima duminică inainte de Postul Pastelui, in jurul căruia tinerii strigă flăcăii si fetele di ...

Premiile Oscar 2025. Filmul „Anora
03/03/2025 07:22

Gala din 2025 a Premiilor Oscar l-a recompensat pe actorul american Adrien Brody cu statueta pentru cel mai bun actor intr-un rol principal gratie interpretării sale din filmul „The Brutalist”, in ...

1 martie: Nașterea lui Ion Creangă, povestitorul celor mai frumoase ”Amintiri din copilărie”.
02/03/2025 06:49

Ion Creangă, marele si bunul prieten al lui Mihai Eminescu, rămane unul din clasicii literaturii romane, mai ales datorită operei sale autobiografice „Amintiri din copilărie” si performantei de neegalat ...

Calendarul zilei 1 martie: 171 de ani de la nașterea lui Peneș Curcanul, eroul din Vaslui care a luptat în PATRU războaie pentru România
01/03/2025 13:16

Ziua de 1 martie este asociată in mentalul colectiv romanesc cu Mărtisorul si inceputul Primăverii, dar această zi ar trebui să ne amintească de ceva si mai important: pe 1 martie 1854 s-a născut unul di ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei