Denzel Washington in „Equalizer 3” 

Cu încasări de 34,5 milioane de dolari în weekend şi cu o estimare de 41 de milioane de dolari până luni, filmul regizat de Antoine Fuqua, a adăugat 26,1 milioane de dolari în box office-ul internaţional, pentru un start global de 60,6 milioane de dolari. 

Cifra pe trei zile la nivel naţional este aproape la fel ca cea a filmelor precedente; The Equalizer din 2014 a debutat cu 34 de milioane de dolari, iar The Equalizer 2 din 2018 a debutat cu 36 de milioane de dolari.

Primele două filme, regizate tot de Antoine Fuqua, au reuşit să depăşească 100 de milioane de dolari în box office-ul intern şi aproape 200 de milioane de dolari la nivel global.

Equalizer 3, care a fost cofinanţat de Sony, TSG şi Eagle Pictures, a costat 70 de milioane de dolari şi ţinteşte o cifră similară până la finalul rulajului. „Este o deschidere foarte bună pentru [a treia parte] a unui thriller de acţiune”, a declarat David A. Gross, care conduce firma de consultanţă cinematografică Franchise Entertainment Research. 

„Recenzile sunt cele mai bune din serie, iar cifrele de audienţă sunt excelente”, a adăugat el.

În pofida numeroaselor filme care au dezamăgit, box office-ul are un an bun

Pe măsură ce vara se apropie de sfârşit, încasările la box office-ul nord american au atins 4 miliarde de dolari pentru prima dată după izbucnirea pandemiei de COVID-19. 

Această piatră de hotar notabilă a fost posibilă datorită unor succese neaşteptat de mari, precum comedia Barbie, de Greta Gerwig (611 milioane de dolari), drama istorică Oppenheimer, de Christopher Nolan (304 milioane de dolari) şi filmul de acţiune şi thriller Sound of Freedom, de Jim Caviezel (181 milioane de dolari).

Aceste superproducţii au compensat producţiile neperformante precum adaptarea supereroului DC The Flash şi remake-ul Disney Haunted Mansion.

„Este un rezultat fantastic şi un alt pas pozitiv pentru industrie”, adaugă Gross. Tot în acest weekend, Barbie a depăşit filmul animat de aventură The Super Mario Bros. Movie, produs de Universal şi Illumination, ca fiind lansarea cu cele mai mari încasări la nivel mondial a anului, cu 1,38 miliarde de dolari.

 

În box office-ul intern din Statele Unite, Barbie a rămas pe locul al doilea, cu 9,7 milioane de dolari în weekend şi o cifră estimată la 12,6 milioane de dolari până luni. În timpul remarcabilei sale rulări în cinematografe, filmul Warner Bros. s-a aflat în primele două poziţii în clasamentele nord-americane timp de şapte săptămâni consecutive. 

Noile filme cu supereroi continuă să dezamăgească la încasările din cinematografe

Blue Beetle a ocupat locul al treilea, cu 6,6 milioane de dolari în weekend şi o estimare de 8,6 milioane de dolari până luni.

Filmul de benzi desenate, cu Xolo Maridueña în rolul simbiotului extraterestru, a generat 57 de milioane de dolari în America de Nord şi 101,9 milioane de dolari la nivel global, un rezultat mediocru având în vedere bugetul de producţie de 104 milioane de dolari. (Cinematografele pot păstra aproximativ jumătate din aceste vânzări de bilete). 


 
 

Gran Turismo, campionul weekendului trecut la box office, a coborât rapid până pe locul al patrulea, cu 6,5 milioane de dolari între vineri şi duminică şi o estimare de 8,4 milioane de dolari până luni.

Drama despre curse, cu un buget de 60 de milioane de dolari, regizată de Neill Blomkamp, a generat până acum doar 30,6 milioane de dolari.

Lungmetrajul despre „părintele” bombei atomice a depășit toate așteptările

Oppenheimer a completat primele 5 poziții ale clasamentului cu 5,3 milioane de dolari în al şaptelea weekend de la lansare şi cu o estimare de 7 milioane de dolari până luni.

Cu 310 milioane de dolari în box office-ul intern şi 540 de milioane de dolari la nivel internaţional, Oppenheimer a depăşit pragul de 850 de milioane de dolari la nivel mondial, devenind al treilea film cu cele mai mari încasări din toate timpurile al regizorului, înaintea Inception (837 de milioane de dolari). 

Rezultatul a depășit toate previziunile analiștilor privind încasările pe care le-ar putea obține un astfel de lungmetraj.

Din filmografia lui Nolan, Oppenheimer se află în urma doar a filmelor The Dark Knight (1 miliard de dolari) şi The Dark Knight Rises (1,08 miliarde de dolari).