Creditul pentru restanțieri, un instrument potrivit pentru cei cu istoric de creditare „pătat”

2hqjgb2iu4ruehf

Dimensiune font:

| 25-03-2022 09:08

Creditul este un instrument financiar foarte util cetățenilor care doresc să facă o achiziție ce depășește posibilitățile financiare de moment.

 

 

Creditul este un instrument financiar foarte util cetățenilor care doresc să facă o achiziție ce depășește posibilitățile financiare de moment. De exemplu, atunci când vrem să achiziționăm o locuință sau un automobil, dar nu avem întreaga sumă de bani necesară, putem apela la un credit și vom plăti în rate lunare banii împrumutați plus dobânda corespunzătoare. Acest instrument permite tuturor oamenilor să își îndeplinească rapid o nevoie sau o dorință de moment și să ramburseze banii ulterior, eșalonat. 

 

Sumele care pot fi împrumutate prin credit se pot ridica și la zeci sau sute de mii de euro. Astfel, rambursarea lor va deveni o activitate lunară pentru cel puțin 15-30 de ani din viața posesorului creditului. Cum viața este imprevizibilă, vor exista cu siguranță și momente în care proprietarul va întârzia sau nu își va permite să plătească rata. Aceste momente sunt înregistrate de Biroul de Credite și rămân ca o pată pe istoricul de creditare.

 

Influența istoricului de creditare asupra viitoarelor credite

 

Chiar dacă ne luăm angajamentul să plătim la timp fiecare rată, vor exista și situații în care acest lucru nu va fi posibil. Este important ca aceste întârzieri de la plata ratei să fie excepția, nu regula.

 

Raportarea acestor situații la Biroul de Credite și stocarea lor timp de 4 ani nu reprezintă automat excluderea dumneavoastră de la accesarea unui credit în viitor. Motive precum frecvența întârzierilor sau a neplatei, durata timpului până la efectuarea plății și buna credință a posesorului creditului au, de asemenea, o influență destul de mare în decizia finală. Fiecare bancă sau IFN care acordă credite restanțierilor are propriile reguli după care aprobă sau refuză o cerere ulterioară.

 

Ce este un credit pentru restanțieri?

 

Creditul pentru restanțieri este un instrument financiar apărut pe piață pentru a oferi cetățenilor cu „pete” de întârziere/neplata ratelor la Biroul de Credite o posibilitate de refinanțare a creditelor vechi.

 

Astfel, chiar dacă situația dumneavoastră nu pare ideală pentru a primi un nou credit și vă găsiți într-un impas financiar care vă creează un stres considerabil, analizați cu atenție istoricul dumneavoastră de creditare și discutați cu un consultant de la un IFN care oferă un astfel de împrumut. Șansele sunt foarte mari să fiți eligibil pentru un credit pentru restanțieri care să vă permită o relaxare financiară, cel puțin până reușiți să vă reorganizați viața din punct de vedere economic.

 

Ce trebuie să știi înainte de a solicita un credit pentru restanțieri

 

Creditul pentru restanțieri este oferit și utilizat cu singurul scop de a ajuta la plata creditelor anterioare. Acesta nu trebuie utilizat pentru altceva decât ușurarea poverii împrumuturilor și eliberarea solicitantului de un stres major în viața financiară.

 

Înainte de a aplica pentru obținerea unui astfel de împrumut, primul pas ar fi solicitarea unui raport de la Biroul de Credite. Acest raport vă va detalia complet toate momentele în care ați uitat, ați omis sau nu ați putut plăti ratele de-a lungul creditelor anterioare. Astfel, prin analiza atentă a acestui raport nu doar vă faceți o idee asupra situației dumneavoastră din punct de vedere al creditelor, ci și verificați corectitudinea datelor.

 

Atât timp cât reușiți să demonstrați faptul că întârzierile sau ratele neplătite au avut un motiv justificat și că sunteți, cu adevărat, o persoană de bună credință, majoritatea IFN-urilor vă vor aproba cererea pentru a obține un credit pentru restanțieri. Utilizați această oportunitate pentru a scăpa complet de datoriile anterioare și profitați de momentul de respiro din viața dumneavoastră pentru a pune în ordine finanțele personale.

 

Printre cele mai la îndemână metode a scăpa de cercul vicios al datoriilor și creditelor se numără crearea unui buget lunar și creșterea veniturilor. Creditele sunt un instrument util atunci când dorim să ne îmbunătățim viața, dar nu ar trebui să împrumutăm sume de bani pe care nu ne permitem să le înapoiem corespunzător.

 

Accesarea creditelor pentru restanțieri de mai multe ori în ultimii ani ar trebui să vă pună un mare semn de întrebare în legătură cu obiceiurile dumneavoastră de consum. Sfatul tuturor profesioniștilor în domeniul finanțelor personale este să fim realiști cu posibilitățile noastre și să nu ne întindem mai mult decât ne permitem. Dacă simțiți că pierdeți controlul asupra finanțelor personale, poate ar trebui să luați în calcul apelarea la serviciile unui specialist, cum ar fi un coach financiar.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Câți pensionari are România. Pensia medie - 2.248 de lei
05/05/2024 18:43

 Un număr de 4.748.274 de pensionari era inregistrat in aprilie 2024 in Romania, cu 4.274 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia medie a fost de 2.248 de lei, conform datelor cent ...

Comisia Europeană a aprobat ajutorul de stat de 95 de milioane euro pentru TAROM
05/05/2024 16:59

Comisia Europeană a aprobat, luni, planurile Romaniei de a acorda transportatorului aerian naţional deţinut de stat, TAROM, un ajutor de restructurare in valoare de pană la 95,3 milioane euro (473,69 milioa ...

Numărul înmatriculărilor de persoane fizice şi juridice a scăzut în primele trei luni din 2024 cu 6,78%
05/05/2024 15:00

Numărul inmatriculărilor de persoane fizice şi juridice a scăzut in primele trei luni din 2024 cu 6,78%, comparativ cu perioada similară a anului 2023, totalizand 37.686 unităţi, din care 73,48%, respect ...

Eurostat: România, în topul țărilor europene cu cel mai mare număr de găini ouătoare
05/05/2024 07:30

Potrivit unui raport Eurostat, Romania este unul dintre tările cu cel mai mare număr de găini ouătoare din Uniunea Europeană In 2022, Romania detinea peste 38,7 milioane de găini ouătoare, clasandu-se, ...

LOTO 6/49 din 4 mai 2024. Rezultate Loto 6/49, Loto 5/40 și Joker sâmbătă, 4 mai
04/05/2024 22:21

 Loteria Romană a organizat sambătă, 4 mai 2024, Tragerile Speciale Loto ale Sărbătorilor de Pasti.   Loto 6/49 din 4 mai, tragerea principală: 16, 6, 13, 44, 18, 19  Loto 6/49 trage ...

Programul magazinelor de Paște. Unde puteți face ultimele cumpărături?
04/05/2024 10:58

 Programul magazinelor de Paste. Iată unde puteti face ultimele cumpărături. Dacă nu ati apucat să vă faceti toate cumpărăturile de care aveti nevoie inainte de Paste, trebuie să stiti, magazinel ...

Rezervele BNR au scăzut la 69,7 miliarde euro
03/05/2024 07:18

  Redeschiderea pietei pentru o singură sedintă, după ziua de 1 mai si inainte de minivacanta de Paste, nu a adus schimbări semnificative ale cursului euro, chiar dacă au crescut iesirile de capital ...

Scandal la Luduș după închiderea Fabricii Leoni. 200 de oameni au ieșit în stradă
02/05/2024 16:30

Aproximativ 200 de angajaţi ai Fabricii LEONI din Luduş au protestat, joi, după decizia de inchidere a punctului de lucru, solicitand să li se respecte drepturile sociale. Fondatorul grupului de iniţiativ ...

BIZZ Accelerator, cel mai amplu proiect de educație pentru antreprenorii și managerii din România
02/05/2024 07:13

Într-un context economic in care antreprenoriatul romanesc cunoaste o expansiune rapidă, dar adesea haotică, Stefan Mandachi, impreună cu economistul Iancu Guda, lansează BIZZ Accelerator, un program ...

Peste 5.300 antreprenori din regiunea Moldovei au renunțat la afaceri!
01/05/2024 13:22

Numărul societăţilor comerciale şi al persoanelor fizice autorizate (PFA) care au iesit din sistemul economic, in primele trei luni din an, au ajuns, in regiunea de Nord-Est, la 5.391, cu aproape 20 la sut ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei