Creditul pentru restanțieri, un instrument potrivit pentru cei cu istoric de creditare „pătat”

2hqjgb2iu4ruehf

Dimensiune font:

| 25-03-2022 09:08

Creditul este un instrument financiar foarte util cetățenilor care doresc să facă o achiziție ce depășește posibilitățile financiare de moment.

 

 

Creditul este un instrument financiar foarte util cetățenilor care doresc să facă o achiziție ce depășește posibilitățile financiare de moment. De exemplu, atunci când vrem să achiziționăm o locuință sau un automobil, dar nu avem întreaga sumă de bani necesară, putem apela la un credit și vom plăti în rate lunare banii împrumutați plus dobânda corespunzătoare. Acest instrument permite tuturor oamenilor să își îndeplinească rapid o nevoie sau o dorință de moment și să ramburseze banii ulterior, eșalonat. 

 

Sumele care pot fi împrumutate prin credit se pot ridica și la zeci sau sute de mii de euro. Astfel, rambursarea lor va deveni o activitate lunară pentru cel puțin 15-30 de ani din viața posesorului creditului. Cum viața este imprevizibilă, vor exista cu siguranță și momente în care proprietarul va întârzia sau nu își va permite să plătească rata. Aceste momente sunt înregistrate de Biroul de Credite și rămân ca o pată pe istoricul de creditare.

 

Influența istoricului de creditare asupra viitoarelor credite

 

Chiar dacă ne luăm angajamentul să plătim la timp fiecare rată, vor exista și situații în care acest lucru nu va fi posibil. Este important ca aceste întârzieri de la plata ratei să fie excepția, nu regula.

 

Raportarea acestor situații la Biroul de Credite și stocarea lor timp de 4 ani nu reprezintă automat excluderea dumneavoastră de la accesarea unui credit în viitor. Motive precum frecvența întârzierilor sau a neplatei, durata timpului până la efectuarea plății și buna credință a posesorului creditului au, de asemenea, o influență destul de mare în decizia finală. Fiecare bancă sau IFN care acordă credite restanțierilor are propriile reguli după care aprobă sau refuză o cerere ulterioară.

 

Ce este un credit pentru restanțieri?

 

Creditul pentru restanțieri este un instrument financiar apărut pe piață pentru a oferi cetățenilor cu „pete” de întârziere/neplata ratelor la Biroul de Credite o posibilitate de refinanțare a creditelor vechi.

 

Astfel, chiar dacă situația dumneavoastră nu pare ideală pentru a primi un nou credit și vă găsiți într-un impas financiar care vă creează un stres considerabil, analizați cu atenție istoricul dumneavoastră de creditare și discutați cu un consultant de la un IFN care oferă un astfel de împrumut. Șansele sunt foarte mari să fiți eligibil pentru un credit pentru restanțieri care să vă permită o relaxare financiară, cel puțin până reușiți să vă reorganizați viața din punct de vedere economic.

 

Ce trebuie să știi înainte de a solicita un credit pentru restanțieri

 

Creditul pentru restanțieri este oferit și utilizat cu singurul scop de a ajuta la plata creditelor anterioare. Acesta nu trebuie utilizat pentru altceva decât ușurarea poverii împrumuturilor și eliberarea solicitantului de un stres major în viața financiară.

 

Înainte de a aplica pentru obținerea unui astfel de împrumut, primul pas ar fi solicitarea unui raport de la Biroul de Credite. Acest raport vă va detalia complet toate momentele în care ați uitat, ați omis sau nu ați putut plăti ratele de-a lungul creditelor anterioare. Astfel, prin analiza atentă a acestui raport nu doar vă faceți o idee asupra situației dumneavoastră din punct de vedere al creditelor, ci și verificați corectitudinea datelor.

 

Atât timp cât reușiți să demonstrați faptul că întârzierile sau ratele neplătite au avut un motiv justificat și că sunteți, cu adevărat, o persoană de bună credință, majoritatea IFN-urilor vă vor aproba cererea pentru a obține un credit pentru restanțieri. Utilizați această oportunitate pentru a scăpa complet de datoriile anterioare și profitați de momentul de respiro din viața dumneavoastră pentru a pune în ordine finanțele personale.

 

Printre cele mai la îndemână metode a scăpa de cercul vicios al datoriilor și creditelor se numără crearea unui buget lunar și creșterea veniturilor. Creditele sunt un instrument util atunci când dorim să ne îmbunătățim viața, dar nu ar trebui să împrumutăm sume de bani pe care nu ne permitem să le înapoiem corespunzător.

 

Accesarea creditelor pentru restanțieri de mai multe ori în ultimii ani ar trebui să vă pună un mare semn de întrebare în legătură cu obiceiurile dumneavoastră de consum. Sfatul tuturor profesioniștilor în domeniul finanțelor personale este să fim realiști cu posibilitățile noastre și să nu ne întindem mai mult decât ne permitem. Dacă simțiți că pierdeți controlul asupra finanțelor personale, poate ar trebui să luați în calcul apelarea la serviciile unui specialist, cum ar fi un coach financiar.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:22

Data publicării: 29/11/2023. ANUNȚ DE PARTICIPARE - selecție de oferte - la procedura de achiziție pentru atribuirea contractului de achiziție având ca obiect Furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice S.C. FRIZON HOLDING S.A., cu sediul social în Bucureşti Sectorul 2, Strada C. A. ROSETTI, Nr. 17, Birou 216 Campus 06, Etaj 2, telefon: 0726714275, e-mail: office@frizon.ro, organizează procedura de achiziție prin selecție de oferte pentru atribuirea contractului de furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice. Prezenta procedură este organizată în vederea depunerii unei oferte concurențiale în cadrul Schemei de ajutor privind sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol și industriei alimentare. Astfel, invităm operatorii economici interesați să transmită oferte de preț, cu respectarea următoarelor condiții: Ofertanții vor avea cod CAEN 4321 – Lucrări de instalații electrice, autorizat la sediul social/punct de lucru/terți; Locul și modul de obținere a documentației tehnice: se solicită în scris la adresa de e-mail office@frizon.ro pana la data de 04.12.2023, ora 12:00. Solicitările primite după acest termen nu vor fi luate în considerare. Termenul limită de depunere a ofertelor: Miercuri, 06.12.2023, ora 16:00. Modalitatea de transmitere a ofertei de către ofertanți: oferta semnată de reprezentantul legal/ împuternicit, se depune personal sau prin curier/ poștă cu confirmare de primire, într-un exemplar original, pe suport de hârtie, în plic închis și sigilat, la adresa beneficiarului: Punct de lucru - bază de recepţie şi depozitare Tătăranu - Sat Tătăranu, Comuna Tătăranu, Strada Fabricii de Zahar, Nr. 17, Judet Vrancea. După finalizarea evaluarii, toți operatorii economici care au depus oferte vor fi notificați cu privire la rezultatul evaluării. Prezentul anunț conține informațiile minime legate de derularea procedurii. Condițiile detaliate se regăsesc în documentația tehnică pe care vă invităm să o solicitați conform mențiunilor de mai sus.
Data publicării: 29/11/2023. ANUNȚ DE PARTICIPARE - selecție de oferte - la procedura de achiziție pentru atribuirea contractului de achiziție având ca obiect Furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice OUAI SPP5 NĂMOLOASA , cu sediul social în comuna Nănești, sat Nănești, județul Vrancea, telefon: 0726714275, e-mail: ouai.spp5.namoloasa@gmail.com, organizează procedura de achiziție prin selecție de oferte pentru atribuirea contractului de furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice. Prezenta procedură este organizată în vederea depunerii unei oferte concurențiale în cadrul Schemei de ajutor privind sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol și industriei alimentare. Astfel, invităm operatorii economici interesați să transmită oferte de preț, cu respectarea următoarelor condiții: * Ofertanții vor avea cod CAEN 4321 – Lucrări de instalații electrice, autorizat la sediul social/punct de lucru/terți; * Locul și modul de obținere a documentației tehnice: se solicită în scris la adresa de e-mail ouai.spp5.namoloasa@gmail.com pana la data de 04.12.2023, ora 12:00. Solicitările primite după acest termen nu vor fi luate în considerare. * Termenul limită de depunere a ofertelor: Miercuri, 06.12.2023, ora 16:00. * Modalitatea de transmitere a ofertei de către ofertanți: oferta semnată de reprezentantul legal/ împuternicit, se depune personal sau prin curier/ poștă cu confirmare de primire, într-un exemplar original, pe suport de hârtie, în plic închis și sigilat, la adresa beneficiarului: comuna Nănești, sat Nănești, județul Vrancea. După finalizarea evaluarii, toți operatorii economici care au depus oferte vor fi notificați cu privire la rezultatul evaluării. Prezentul anunț conține informațiile minime legate de derularea procedurii. Condițiile detaliate se regăsesc în documentația tehnică pe care vă invităm să o solicitați conform mențiunilor de mai sus.
Data publicării: 29/11/2023, ANUNȚ DE PARTICIPARE - selecție de oferte - la procedura de achiziție pentru atribuirea contractului de achiziție având ca obiect Furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice OUAI SPP10 GABANA FERM MĂICĂNEȘTI, cu sediul social în comuna Nănești, sat Nănești, județul Vrancea, telefon: 0721253612, e-mail: frizonagra@gmail.com, organizează procedura de achiziție prin selecție de oferte pentru atribuirea contractului de furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice. Prezenta procedură este organizată în vederea depunerii unei oferte concurențiale în cadrul Schemei de ajutor privind sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol și industriei alimentare. Astfel, invităm operatorii economici interesați să transmită oferte de preț, cu respectarea următoarelor condiții: Ofertanții vor avea cod CAEN 4321 – Lucrări de instalații electrice, autorizat la sediul social/punct de lucru/terți; * Locul și modul de obținere a documentației tehnice: se solicită în scris la adresa de e-mail frizonagra@gmail.com, pana la data de 04.12.2023, ora 12:00. Solicitările primite după acest termen nu vor fi luate în considerare. * Termenul limită de depunere a ofertelor: Miercuri, 06.12.2023, ora 16:00. Modalitatea de transmitere a ofertei de către ofertanți: oferta semnată de reprezentantul legal/ împuternicit, se depune personal sau prin curier/ poștă cu confirmare de primire, într-un exemplar original, pe suport de hârtie, în plic închis și sigilat, la adresa beneficiarului: comuna Nănești, sat Nănești, județul Vrancea. După finalizarea evaluarii, toți operatorii economici care au depus oferte vor fi notificați cu privire la rezultatul evaluării. Prezentul anunț conține informațiile minime legate de derularea procedurii. Condițiile detaliate se regăsesc în documentația tehnică pe care vă invităm să o solicitați conform mențiunilor de mai sus.
De ce și-a pierdut din valoare diploma de facultate. Aproape jumătate dintre companiile din SUA nu o mai cer
01/12/2023 16:42

Aproape jumătate dintre companiile din SUA intentionează să elimine anul viitor cerintele de detinere a unei diplome de licentă pentru unele posturi, a arătat un nou sondaj citat de Daily Mail. Iar 55 la ...

Domeniul în care românii sunt radical diferiți față de țările din Occident
01/12/2023 16:06

Serviciul european de statistică prezintă o radiografie a locuintelor din Uniunea Europeană, oferind date cu privire la costurile locuintelor si calitatea lor, dar si cu privire la procentul persoanelor care ...

IASI-  Impozite mai mari din 2024 pentru proprietarii de mașini
01/12/2023 10:24

Proprietarii de masini vor achita cu aproape 14% mai mult la impozitul anual datorat Primăriei Iasi, conform unei hotărari adoptate recent de către Consiliul Local (CL) la propunerea municipalitătii iesene. ...

ANUNȚ DE PARTICIPARE PANIFCOM S.R.L.., cu sediul social în Municipiul Iaşi, Calea CHIŞINĂULUI, Nr. 29, Corp C6, biroul nr. 3, Etaj 1, Judet Iaşi., telefon: 0756043172,
01/12/2023 09:30

 ANUNT DE PARTICIPARE la procedura de achizitie pentru atribuirea contractului de achizitie avand ca obiect Furnizare echipamente si Lucrări de montare/instalare si punere in functiune instalaţii/echipa ...

Proiect: Construire parc fotovoltaic INDUSTRIALIZAREA CARNII (KOSAROM) S.A
01/12/2023 09:11

Proiect: Construire parc fotovoltaic INDUSTRIALIZAREA CARNII (KOSAROM) S.A. ANUNT DE PARTICIPARE ANUNT DE PARTICIPARE  la procedura de achizitie pentru atribuirea contractului de achizitie avand ...

COMUNICAT DE PRESA, 01.12.2023. Investitii in tehnologii noi in cadrul firmei PET DELPIT
01/12/2023 09:05

 COMUNICAT DE PRESA, 01.12.2023. Investitii in tehnologii noi in cadrul firmei PET DELPIT  

Proiect: Construire parc și anexe la SUINPROD S.A. punct de lucru Razboieni
01/12/2023 09:00

 Proiect: Construire parc si anexe la SUINPROD S.A. punct de lucru Razboieni ANUNT DE PARTICIPARE la procedura de achizitie pentru atribuirea contractului de achizitie avand ca obiect Furnizare echip ...

Proiect: Construire parc și anexe la SUINPROD S.A.punct de lucru Targu Frumos
01/12/2023 09:00

 Proiect: Construire parc si anexe la SUINPROD S.A.punct de lucru Targu Frumos ANUNT DE PARTICIPARE la procedura de achizitie pentru atribuirea contractului de achizitie avand ca obiect Furnizare ech ...

Proiect: Construire parc și anexe la SUINPROD S.A. sediu social Roman
01/12/2023 09:00

 ANUNT DE PARTICIPARE la procedura de achizitie pentru atribuirea contractului de achizitie avand ca obiect Furnizare echipamente si Lucrări de montare/instalare si punere in functiune instalaţii/echipa ...

Reacții critice după ce s-a aflat că bocancii pentru armata Austriei au fost produși în România. Valoarea uriașă a contractului
30/11/2023 18:26

Soldatii austrieci au primit bocanci noi, un model dezvoltat local, dar produs in Romania, starnind un val de critici pe retelele de socializare. Ministerul Apărării de la Viena nu a spus că bocancii sunt p ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei