GALERIE FOTO Influencerii Binelui. Povești despre dăruire și speranță

dar1
dar2
dar3
dar4
dar5
dar6
dar7
dar8

Dimensiune font:

| 07-12-2023 09:11

 Pe măsură ce luminițele de Crăciun încep să strălucească, în aer plutește un sentiment de anticipare și bucurie * pentru unii copii, această perioadă a anului aduce cu sine un fel de magie unică, ce transcende strălucirea luminilor și cântecele de sărbătoare * este magia dăruirii și a speranței * cu ajutorul unui grup de voluntari inimoși, aproape 400 de copii de la Școala „Ghe. Mârzescu” Iași, Grădinița Bazga, Școala Răducăneni și Secția de Copii a Spitalului TBC Pașcanu au primit daruri

De câteva zile, Iașul este cuprins de o forfotă specială - cea a cumpărării și împachetării cadourilor pentru copii. Acestea nu sunt doar jucării sau dulciuri; sunt simboluri ale speranței și ale grijii pentru cei mici. Voluntarii au în ochi o singură imagine - momentul în care copiii desfac cadourile, care este magic, lucru confirmat și în campania „Moșule, umple și ghetuțele mele!”, dedicată copiilor de la Școala „Ghe. Mârzescu” Iași, Grădinița Bazga, Școala Răducăneni și Secția de Copii a Spitalului TBC Pașcanu. Când le-au desfăcut, ochii li s-au mărit de emoție, buzele au oferit zâmbete largi, iar exclamațiile de bucurie au umplu sălile de clasă. Reacțiile au fost mărturii ale puterii unui gest simplu de dăruire. Nu este vorba doar de obiectele materiale, ci de sentimentul că cineva acolo, în lumea mare, se gândește la ei. „Campania nu a fost doar despre cadouri, ci despre ce înseamnă să dăruim, să împărtășim, să aducem lumină în viețile celor care au nevoie. Prin fiecare cadou oferit, fiecare voluntar care își dedică timpul, fiecare donator anonim, se reflectă adevăratul spirit al sărbătorilor de iarnă - un spirit al generozității, al comunității și al speranței, a spus Irina Obrocea, fondatorul Clubului de Criminalistică Iași organizatorul campaniei, alături de Clubul de jurnalism și public speaking pentru copii și tineri. Pentru cei mici, aceste momente sunt amintiri prețioase care rămân cu ei mult timp după ce luminile de sărbătoare se sting.

„Într-o lume adesea copleșită de nevoi și dureri, există momente de lumină strălucitoare care reușesc să aducă speranță chiar și în cele mai întunecate colțuri. Printre acestea, puterea unui simplu dar pentru un copil este unul dintre cele mai emoționante și semnificative gesturi. Aceste daruri, uneori mici și aparent nesemnificative pentru un ochi observator, pot avea un impact uriaș în viața unui copil mai puțin norocos, a adăugat și Petronela Ciopeică, unul dintre voluntarii generoși, care a oferit ajutor copiilor de la Școala „Ghe. Mârzescu” Iași, a căror poveste a aflat-o de la asistenta medicală Nicoleta Chiran și medicul școlar Ionela Blaga.

Copiii, și donatori, și voluntari

Fiecare jucărie, carte sau haină nouă nu este doar un obiect material, ci un mesaj de dragoste, speranță și recunoaștere. Pentru un copil, un dar poate însemna mult mai mult decât o simplă bucurie temporară. Este un semn că cineva, undeva, se gândește la el, că există bunătate în lume și că visurile lor contează, așa cum a fost ieri la Școala Răducăneni, care a răsunat de râsetele copiilor, dar și de forfota oaspeților, un grup de elevi al Liceului de Informatică „Grigore Moisil”, „influenceri ai Binelui”, după cum a spus diriginta lor, prof. Dana Anghelescu. De altfel, îndrăgitul profesor nu este la prima colaborare cu Clubul de jurnalism pentru copii, fiind cunoscute proiectele pe care le-au derulat împreună de-a lungul anilor.

Elevii Liceului UAIC au umplut un microbuz școlar cu daruri

Maria este o fetiță de 8 ani. Ochii ei s-au luminat când a primit daruri, dulciuri, jucării și o pernuță cu un unicorn. Andrei, un băiețel de 10 ani, a primit cărți și jucării, mare bucurie și pentru el. Darurile, oferite cu generozitate de către oameni de bine, dar și de elevi ai Liceului de Informatică și Liceului Universității „Alexandru Ioan Cuza”, sunt semne ale solidarității umane și sunt amintiri prețioase care le pot schimba perspectiva asupra vieții. Ele reprezintă speranța că, în ciuda greutăților, bunătatea și generozitatea pot face o diferență reală. Elevii liceului UAIC au participat cu mic, cu mare la campanie și au umplut până la refuz un microbuz școlar cu care darurile au ajuns ieri la Răducăneni. În fiecare an ei oferă cadouri, participă la campanii și sunt bucuroși să împartă binele. Acest impact nu se oprește la copilul care primește darul. Comunitatea înconjurătoare este adesea inspirată de aceste gesturi de generozitate, creând un val de bunătate și empatie care se răspândește în mod neașteptat. Sărbătorile de iarnă nu sunt doar despre cadouri și lumină, ci și despre momentele în care dăruim o parte din sufletul nostru celor care au poate uitat cum e să primești. Fiecare cadou, fie el mic sau mare, poartă în el speranța și dragostea, transformând sărbătorile într-o perioadă magică, în care fiecare copil merită să simtă că este special și iubit.

Puterea unui dar este imensă. Este un gest simplu, dar cu rezonanțe profunde, care nu doar alină o nevoie imediată, ci poate să semene semințele speranței, ambiției și viselor care pot crește și înflori în cele mai neașteptate moduri.

Maura ANGHEL

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

06:14

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
PUBLICAȚIE DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitorului Normatos Construct S.R.L., cu sediul social în mun. Rădăuţi, str. Volovăţului, nr. 39, sc. A+B, parter, cod postal 5875, jud. Suceava, C.U.I. RO4604263, nr. de înreg. O.R.C. J33/1464/1993, conform Sentinței civile nr. 1184/17.09.2013, pronunţată în dosarul nr. 15337/86/2011, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Hotărârii nr.108/02.04.2024 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Codului de Procedură Civilă, la data de 16.05.2024, ora 14.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Normatos Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1. Denumire şi descriere activ: APARTAMENT nr. 12 cu 2 camere (sufragerie și dormitor), 2 holuri, bucătărie, baie, debara și logie, cu suprafața utilă totală de 77,41 mp, identificat cu nr. cad. 8643-C1-U12, situat la etajul 2 al blocului de locuit cu regim înălțime P+4E+M, amplasat în mun. Rădăuți, str. Putnei, nr.225A, jud. Suceava, cu cota indiviză 1/24 părți indivize din terenul imobilului nr. cad. 8643, compus din teren CC cu suprafața de 600 mp, pe care este amplasat blocul de locuințe, înscris în CF 30266 UAT Rădăuți. Valoare de evaluare (lei, fără T.V.A.): 288.000 lei. Activ 2: APARTAMENT nr. 16 cu 2 camere (sufragerie și dormitor), 2 holuri, bucătărie, baie, debara și logie, cu suprafața utilă totală de 77,41 mp, identificat cu nr. cad. 8643-C1-U16, situat la etajul 2 al blocului de locuit cu regim înălțime P+4E+M, amplasat în mun. Rădăuți, str. Putnei, nr.225A, jud. Suceava, cu cota indiviză 1/24 părți indivize din terenul imobilului nr. cad. 8643, compus din teren CC cu suprafața de 600 mp, pe care este amplasat blocul de locuințe, înscris în CF 30266 UAT Rădăuți. 295.000 lei. Activ 3: TEREN INTRAVILAN, curți construcții, cu suprafața de 5.031 mp, situat în mun. Rădăuți, str. Putnei, F.N., jud. Suceava, înscris în CF 31695 UAT Rădăuți, nr. Cad. 31695. Valoare: 1.325.300 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 15.05.2024, ora 14.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 15.05.2024, ora 14.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 15.05.2024, ora 14.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Bebelușul găsit mort în mașina de spălat, în Suceava, a avut parte de o moarte cumplită. Ce a dezvăluit raportul preliminar de necropsie
17/04/2024 13:23

Apar noi detalii in cazul bebelusului din Suceava găsit mort in masina de spălat. Potrivit raportului preliminar de necropsie, acesta a fost strangulat. Raportul preliminar de necropsie a indicat că fătul ...

Consilierii de probațiune acuză umilințele la care sunt supuși de către Ministerul Justiției
17/04/2024 12:24

* „Este regretabil ca la 17 ani de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeană, sistemul de probatiune din Romania să fie măcinat de greve ale foamei si proteste in randul consilierilor de probatiune, ge ...

Zilele Botoșaniului, mutate la debutul campaniei electorale, cu un buget record: 500 de mii de lei / Consilier: ”Insistă să se facă campanie electorală pe bani publici”
17/04/2024 09:31

Primarul municipiului Botosani, Cosmin Andrei, a obtinut votul alesilor locali pentru organizarea Zilelor Municipiului la startul campaniei electorale. Proiectul presupunea o cheltuială de 500.000 de lei din ...

Doar 53.600 de ieșeni s-au vaccinat antigripal, în acest sezon
17/04/2024 04:30

* numărul virozelor respiratorii, in uşoară scădere * din totalul infecţiilor respiratorii acute inregistrate săptămana trecută, 3.842 sunt infectii virale ale căilor respiratorii superioare (IACRS), 8 ...

„Locuinţă” amenajată pe domeniul public al municipiului Iaşi!
17/04/2024 03:00

 Mai multe persoane au fost sancţionate de poliţiştii locali după ce au fost surprinse că işi amenajaseră o adevărată „locuinţă” pe domeniul public al municipiului Iaşi. Odată cu a ...

„Locuinţă” amenajată pe domeniul public al municipiului Iaşi!
17/04/2024 03:00

Mai multe persoane au fost sancţionate de poliţiştii locali după ce au fost surprinse că işi amenajaseră o adevărată „locuinţă” pe domeniul public al municipiului Iaşi. Odată cu aplicar ...

România se află în faţa unei epidemii de obezitate
17/04/2024 02:59

* specialistii sustin că 35% dintre adulţi vor suferi de obezitate pană in anul 2035, in lipsa unor măsuri coordonate care să lupte impotriva acestui „flagel” * proiecţiile specialiştilor con ...

Soldat judecat pentru că se juca pe telefonul mobil
16/04/2024 22:23

* e inculpat pentru incălcarea consemnului Ştefan F. face parte din trupele de elită ale Armatei Romane, e angajat la o unitate specială, unde condiţiile sunt extrem de dure. Restricţii cat cuprinde, le ...

Poliția ieșeană, în alertă maximă. Lumea interlopă se pregătește de priveghi
16/04/2024 22:22

* sute de oameni au venit, in această aseară, să astepte trupul neinsufletit al lui Costel Corduneanu * acesta este depus intr-o locatie selectă, la un restaurant de lux din Iasi, unde va rămane pentru tre ...

Explozie puternică de la o trotinetă electrică, în Copou
16/04/2024 22:20

La un pas de tragedie, marti, in zona Copou, la un bloc de locuinte de pe Bulevardul Carol I din Iasi. Zidul unei camere de la etajul 5 al blocului a fost pus la pămant in urma unei explozii extrem de puternic ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei