Cine sunt câștigătorii Galei „Acceleratorul de Întreprinderi Sociale”

Gala Conferinta ADV 2024 - 45 (1)

Dimensiune font:

| 19-04-2024 14:42

 Aproape 14.000 de voturi au fost înregistrate pentru cele 72 de organizații nominalizate la Gala Premiilor "Acceleratorul de Întreprinderi Sociale". În cadrul celor 6 secțiuni ale competiției au fost premiați 18 câștigători.

Gala „Acceleratorul de întreprinderi sociale” a fost o competiție care și-a propus să pună în lumina reflectoarelor operatorii economici care își îndreaptă viziunea și acțiunile către o dezvoltare durabilă și responsabilă.

Și nu a fost vorba doar despre întreprinderi sociale, ci și companii private sau furnizori de servicii de suport în domeniul economiei sociale sau lideri în domeniul achizițiilor responsabile.

Întreaga competiție s-a desfășurat pe 6 categorii, iar înscrierea în competiție a putut fi realizată atât prin auto-nominalizare, cât și prin nominalizare de către un terț.

În cadrul Galei au fost nominalizate, în total, 72 de organizații. După o verificare prealabilă de către ADV România a informațiilor din nominalizare, au fost urcate pe site, entitățile eligibile, deschizând posibilitatea de vot online până la data de 15 aprilie inclusiv. Au fost înregistrate nu mai puțin de 13.740 de voturi pentru entitățile care au intrat în competiție, iar în cadrul Galei au fost premiați câte 3 finaliști din fiecare secțiune.


Întreprinderi sociale cu impact de mediu:

Asociatia Banca pentru Alimente Maramureș

Sustainable Certified Services

BRICKED-Saved Bricks of Transilvania 


Companii responsabile cu impact de mediu:

Farmacia de Detergent

R-CREATE

Bonapp

 

Întreprinderi sociale cu impact în domeniul incluziunii sociale:

Brutaria CONCORDIA

Asociatia La Timp

APASS

 

Lider în achiziții sociale responsabile:

PALIBO

Arcadia Hospital

Issue Monitoring

 

Premiul special pentru inovare socială:

SQUEEZE IT

Q Estetic Care

Asociația Centrul pentru Educație Dezvoltare și Economie Socială Vatra Străbunilor

 

Furnizori de servicii de suport pentru economia socială:

Zepelin Media

România Pozitivă

Ambasada Sustenabilitații în România

 

La finalul Galei, antreprenorii sociali, precum și companiile private prezente la eveniment au putut interacționa în vederea unor posibile viitoare parteneriate în cadrul ”Business Matching Event”.Trebuie menționat faptul că evenimentele Gala ”Acceleratorul de Întreprinderi Sociale” și ”Business Matching Event” au fost evenimente conexe Conferinței Europene ”Enterprising for Tomorrow., care a avut loc pe 17 Aprilie, la Iași și online.

Cele două evenimente conexe - Gala „Acceleratorul de Întreprinderi Sociale” și Business Matching Event - au fost derulate în cadrul proiectului ”SEEDing Enterprising for Tomorrow” care beneficiază de un grant din partea Islandei, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE și Norvegiene 2014-2021. Proiectul SEEDing este implementat de ADV Romania în parteriat cu Unikum (Norvegia), Ateliere Fara Frontiere, Social Finance Association, RISE Romania - Rețeaua Romana a Economiei Sociale.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:22

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Veselie și optimism până la următorul Crăciun.
08/12/2023 12:00

Sambătă, regal muzical de colinde, la Palas, oferit de Filarmonica „Moldova” Iaşi  În decembrie, ansamblul Palas ne propune să marcăm sărbătorile de iarnă in mod clasic, cu emoti ...

Terminalul T4 e finalizat în proporție de 80 %, în timp ce Aeroportul Iași a atins borna de 2 milioane de pasageri
22/11/2023 09:00

Aeroportul din inima Moldovei, cel mai puternic aeroport din zona de N-E si al doilea ca trafic in randul aeroporturilor regionale din Romania, a ajuns la un prag istoric in ceea ce priveste numărul de pasager ...

Aeroportul Iași, noi orizonturi
10/11/2023 09:38

Aeroportul Iasi se reconfigurează În urmă cu 10 ani, Aeroportul Iasi avea două terminale ce deserveau o singură rută externă si una internă, iar de atunci a avut o evolutie spectaculoa ...

Viitorul terminal T4 al Aeroportului Iași prinde contur și noi locuri de parcare urmează să fie date în folosință
19/10/2023 09:00

 Proiectul de extindere si modernizare al Aeroportului Iasi avansează conform graficului, lucrările desfăsurandu-se sub cel mai mare trafic din istoria aerogării. Noul terminal (T4), cu peste ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei