În căutarea adevăratei frumuseți

1frumusete

Dimensiune font:

| 04-03-2024 07:44

Căutarea perfecțiunii este adesea în prim-planul eforturilor noastre. Panourile publicitare, copertele revistelor și platformele de socializare ne bombardează cu imagini de perfecțiune, determinându-ne să credem că frumusețea este ceva ce trebuie obținut prin mijloace externe. Cu toate acestea, pe măsură ce călătorim prin viață, realizăm că adevărata frumusețe transcende superficialul. Ea este înrădăcinată în armonia dintre sănătatea fizică, bunăstarea mentală și echilibrul emoțional.

La baza acestei armonii stă conceptul de sănătate holistică. Adevărata frumusețe apare atunci când ne prioritizăm hran corpului, a minții și a sufletului. Sănătatea fizică este piatra de temelie a acestei fundații. Atunci când ne alimentăm corpul corect, facem sport și prioritizăm odihna nu numai că ne îmbunătățim aspectul fizic, dar cultivăm și un sentiment de vitalitate care radiază din interior, așa cum face și Simona Maria Costea, fondatorul unui business în domeniul sănătății. „Am fost mereu preocupată de sănătate, de o alimentație corectă, de mișcare, am încercat întotdeauna să asigur corpului meu cei mai buni nutrienți. Am urmărit și am studiat mereu piața de suplimente alimentare, mi le procuram din afara țării atunci când la noi nu se găseau, eram fascinată de rezultatele pe care unele le aveau. Decizia de a începe o afacere a venit când eu și soțul meu am decis să ne stabilim în Iași, după ani în care atât eu, cât și el, călătoream foarte mult datorită job-urilor noastre. Alegerea acestui domeniu a venit firesc deoarece el cunoștea foarte bine procesul de producție al medicamentelor și suplimentelor, iar mie îmi era foarte clar ce produse ar trebui să lansăm. Știm cu toții că este din ce în ce mai dificil să găsim surse de hrană curată, bogată în nutrienți de calitate, care să asigure corpului o funcționare optimă și sănătate pe termen lung. Prin urmare, suntem nevoiți să umplem lipsurile din alimentație cu un aport suplimentar de vitamine și minerale”, a spus Simona.

„Suplimentele alimentare nu mai sunt opționale”

Cu toate acestea, căutarea frumuseții nu poate fi limitată doar la sfera fizică. Bunăstarea mentală și emoțională joacă roluri la fel de cruciale, iar starea de bine nu poate apărea decât atunci când suntem sănătoși, energici, echilibrați. Pentru orice om de afaceri,provocarea cea mai mare este să-ți vândă produsele. „Nu sunt un bun vânzător, n-am fost niciodată și deși știu că avem produse de cea mai bună calitate, că folosim cele mai bune ingrediente, cele mai noi tehnologii, îmi este foarte greu să ies și să le vând. N-o să vedeți pe pagina mea personală nici măcar o postare despre produsele mele sau despre afacerea mea”, a continuat ieșeanca. Simona iubește moda și arta, îi place tot ce este frumos și armonios. A căutat să integreze gusturile ei în imaginea produselor realizate, imagine care i-a adus foarte multe aprecieri.

Primele fotografii pentru site-ul afacerii au fost cu balerini, iar prima reclamă filmată a avut-o protagonistă pe Cristina Pavone, o foarte talentată balerină a ONRI, la vremea aceea. „Visez să ieșim cu produsele noastre în afara țării. Studiem câteva piețe europene, suntem prezenți deja pe piețele din Ungaria și Bulgaria prin intermediul unei cunoscute platforme de vânzări online. Îmi doresc să adaug noi produse în portofoliu așa încât să cuprindem toate aspectele ce țin de sănătate, de stare de bine, de frumusețe. Observ în ultimii ani că suplimentele alimentare nu mai sunt opționale, ci au devenit vitale în menținerea sănătății. Am considerat mereu că frumusețea chiar vine din interior, că un om sănătos și îngrijit, nu poate fi altfel decât frumos. Aspectul frumos al pielii, sănătatea părului, dantura îngrijită, formă fizică bună sunt mult mai importante decât orice produs de machiaj, decât orice haină sau pereche de pantofi. Sănătatea este temelia pe care apoi poți construi imaginea la care visezi. O imagine frumoasă nu are doar un impact vizual, ci este și o sursă de încredere și putere în interacțiunile noastre cotidiene”, a mai spus fondatoarea COS Laboratories.

În lumea noastră rapidă, stresul a devenit o parte inevitabilă a vieții de zi cu zi, ceea ce . Efectul pe care îl are asupra sănătății noastre mentale și emoționale poate să se manifeste în diferite moduri, inclusiv într-o piele ternă, păr lipsit de strălucire și o oboseală generală. Prin urmare, îngrijirea minții și a sufletului nostru prin practici precum mindfulness-ul, meditația și ritualurile de îngrijire de sine devin esențiale pentru menținerea unui echilibru sănătos. „Eu sunt o femeie care crește și învață mereu, uneori puternică și luptătoare, alteori fragilă și vulnerabilă. Caut mereu să găsesc echilibru între muncă, familie, distracție, implicare socială. Uneori îmi iese, alteori sunt copleșită și depășită, dar niciodată nu renunț. Am fost mereu un copil, apoi un adult empatic. Acest lucru nu mi-a fost întotdeauna benefic, ba chiar mi-a cauzat suferință și lacrimi, sentimente de neputință, furie. Mă marchează profund nedreptățile, nevoile și dorințele neîmplinite ale copiilor și bătrânilor, durerea și foamea animalelor fără stăpân”, a oftat Simona.

A căutat mereu să ofere sprijin, dar consideră aportul ei a fost infim față de nevoile celor din jur. Ca urmare, a decis să participe, împreună cu un grup de prietene, la înființarea clubului Inner Wheel Iași, o hotărâte luată din convingerea că „împreună putem face lucruri la un nivel mai înalt și cu un impact semnificativ asupra comunității din care facem parte”. Acest lucru arată, o dată în plus, că frumusețea autentică apare când apare acceptarea de sine. În esență, echilibrul este strâns legat de sănătatea și bunăstarea holistică. Este o călătorie de autodescoperire, îngrijire și iubire de sine care transcende superficialul și îmbrățișează profunzimea. Pe măsură ce ne respectăm corpul, mintea și sufletul, aducem la suprafață frumusețea care locuiește înăuntrul nostru și radiază în lume, lăsând o amprentă a autenticității și grației.

Maura ANGHEL

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Nicolae Balcescu, cu sediul in sat Nicolae Balcescu, comuna Nicolae Balcescu, Str. Eroilor nr. 380, judetul Bacau, telefon 0234.214.071, fax 0234.214.016, e-mail: registratura@primaria-nicolae-balcescu.ro, cod fiscal 4353234. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: -spatiu cu suprafata de 10,95 mp, in vederea desfasurarii activitatii cabinet de oftalmologie si optica medicala, situat in imobilul Dispensar Uman din satul Nicolae Balcescu, Str. Eroilor nr. 8, avand nr. cadastral 61861, CF 61861, apartinand domeniului public al Comunei Nicolae Balcescu, conform caietului de sarcini, H.C.L. Nicolae Balcescu nr. 31/11.03.2024 si temeiului legal O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: La cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Relatii cu Publicul si Arhiva. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Relatii cu Publicul si Arhiva din cadrul Comunei Nicolae Balcescu, sat Nicolae Balcescu, comuna Nicolae Balcescu, Str.Eroilor nr.380, judetul Bacau. 3.3.Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G.nr.57/2019 privind Codul administrativ: 30 Lei/exemplar, se achita numerar sau prin OP la Compartimentul Impozite si Taxe din cadrul Comunei Nicolae Balcescu. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.06.2024, ora 13.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1.Data-limita de depunere a ofertelor: 14.06.2024, ora 13.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Nicolae Balcescu, sat Nicolae Balcescu, comuna Nicolae Balcescu, Str. Eroilor nr. 380, judetul Bacau, Compartiment Relatii cu Publicul si Arhiva. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Se depun intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 17.06.2024, ora 10.00, Comuna Nicolae Balcescu, sat Nicolae Balcescu, comuna Nicolae Balcescu, Str. Eroilor nr. 380, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia a II-a civila si de contencios administrativ si fiscal a Tribunalului Bacau, municipiul Bacau, Str. Stefan cel Mare nr. 4, judetul Bacau, telefon 0234.514.419, fax 0234.525.211, e-mail: tr-bacau-reg2@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 16.05.2024.
ECOPIATA S.A. IASI organizeaza licitatii publice cu strigare pentru inchirierea urmatoarelor terenuri si spatii comerciale: - terenul nr. 4 (20 mp) din Bazar, destinat amplasarii unei rulote pentru activitatea de fast food, pe 31.05.2024 - ora 9.30; - terenul nr. 2 (20 mp) din Bazar, destinat amplasarii unei rulote pentru activitatea de fast food, pe 31.05.2024 - ora 9.45; - spatiul comercial S1 (5,87 mp) – Piata Independentei pe 31.05.2024 – ora 10.00; - spatiul comercial S3 (24 mp) - Piata Independentei pe 31.05.2024 - ora 10.30; - spatiul comercial S4 (38 mp) - Piata Independentei pe 31.05.2024 - ora 11.00; - spatiul comercial S5 (72,5 mp) - Piata Independentei pe 31.05.2024 - ora 11.30; - spatiul comercial S9 (48,21 mp) - Piata Independentei pe 31.05.2024 - ora 12.00; - spatiul comercial S25 (30,00 mp) - Piata Hala Centrala pe 31.05.2024 - ora 12.30; - spatiu comercial S2 (28,65 mp) - Piata Hala Centrala pe 31.05.2024 -ora 13.00; spatiul comercial S6 (28,65 mp) – Piata Hala Centrala pe 31.05.2024 – ora 13.30; - teren nr. 1 (25 mp) din Piata Pacurari, destinat amplasarii unei rulote/ chiosc/ modul pe 31.05.2024 – ora 13.45; - teren nr. 2 (25 mp) din Piata Pacurari, destinat amplasarii unei rulote/ chiosc/ modul, pe 31.05.2024 – ora 14.00. Licitatiile vor avea loc la sediul firmei din Str. Anastasie Panu nr. 48. Caietele de sarcini se pot cumpara de la secretariatul societatii, unde se va depune documentatia pentru inscriere pana la data si ora de incepere a fiecarei licitatii. Informatii suplimentare la tel. 0232/267844.
 Elevii de la CyLiis şi Peppers, printre cei mai buni din lume!
26/05/2024 22:44

Încă o dată, echipele de robotică de la Liceul de Informatică au confirmat că sunt la nivel de excelenţă. Elevii de la CyLiis şi Peppers, cele două echipe de robotică de la Liceul Teoretic ...

 Lavanda, vedetă la Iași, în weekend
26/05/2024 22:42

A inceput seria de festivaluri cu lavandă in tară, chiar de la Iasi. Primul festival dedicat plantei minune de culoare violet are loc peste weekend, la Iasi, in Parcul Expozitiei din Copou. Zeci de producăto ...

Se prăbușește singura industrie care oferă locuri de muncă într-un oraș mare din România BOTOSANI : Sute de concedieri în ultima lună
26/05/2024 16:50

Singura industrie care incă oferea locuri de muncă pentru mii de localnici din judetul Botosani incepe să se prăbusească. Una dintre cele mai mari fabrici de textile in sistem lohn concediază peste 360 de ...

„Abilitatea de a-ți construi și de a-ți menține rețele solide de contacte în industria artistică este esențială pentru succesul ca actor în acest mediu competitiv”
26/05/2024 15:39

- Ce te-a determinat să te muti din Iasi la New York pentru a-ti urma cariera de actrită? - Pentru mine, mutarea de la Iasi la New York a fost o decizie motivată de dorinta arzătoare de a-mi urma pasiunea ...

Caz șocant în Vaslui. Doi copii și mama lor, arși din greșeală de tată cu un aparat de pârlit porcul
26/05/2024 15:07

Doi frati, de 6 si 11 ani, precum si mama lor, au ajuns, sambătă seară, la spital, după ce au fost arsi din greseală cu un aparat de parlit porcu/h2> Incidentul socant a avut loc in gospodăria familiei, ...

„Să nu vorbească lumea prin sat”. O femeie din Vaslui a închis ochii când a aflat că fetița ei de 8 ani a fost agresată sexual. A și certat-o că a intrat în casa agresorului care îi este rudă
26/05/2024 14:26

Un bărbat de 46 de ani si un adolescent de 16 ani au fost trimisi in judecată la Vaslui, fiind acuzati că au agresat sexual o fetită de 8 ani. Cazul petrecut intr-un sat din nordul judetului arată cum lips ...

Candidată PSD la primărie, replică șocantă către un votant: 'Vrei să afli și câți f***i am eu în cap'
26/05/2024 14:07

O primărită din judetul Vaslui, a fost surprinsă intr-o inregistrare folosind expresii vulgare si cuvinte jignitoare intr-o discutie cu un alegător. Paula Hultoană, actualul primar si candidată PSD la ale ...

PNRR:COMUNA STĂNILEȘTI – „Înființarea unui centru de colectare a deșeurilor prin aport voluntar în comuna Stănilești, județul Vaslui”
26/05/2024 13:00

 Data: 26.05.2024 Comunicat de presă la inceperea proiectului „PNRR: Fonduri pentru Romania modernă si reformată!” C3 - Managementul deseurilor Beneficiar: COMUNA STĂNILESTI   ...

Povestea șocantă a deţinutului politic „nereeducat“ în temniţele comuniste. Grigore Caraza a murit ucis de un cerşetor
26/05/2024 11:09

Grigore Caraza este una dintre dintre personalităţile proeminente ale Rezistenţei anticomuniste din Romania. Invăţătorul din Neamţ a infiinţat organizaţia „Frăţiile de arme“ după instaurarea reg ...

Urșii au dat iama printr-un sat din Bacău
25/05/2024 16:30

Jandarmii au intervenit la Coţofăneşti, Parava şi Oituz după ce a fost semnalată prezenţa unor urşi in gospodării sau pe stradă, a informat, sambătă, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Bacău ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei