2_. (2)
1_. (1)

Dimensiune font:

Adevăr și minciună despre videochat. Cât vei câștiga de fapt ca model

| 18-03-2020 10:00

Vedem adesea anunțurile studiourilor de videochat din întreaga lume care promit tinerelor câștiguri senzaționale, de mii de euro pe lună. Pentru a afla realitatea, am invitat-o pe Andra Chirnogeanu, PR manager Studio20, cea mai mare companie de videochat din lume, care a deschis de curând cel de-al 22-lea sediu local, noul studio de videochat din Iași.

Mulțumesc pentru invitație. Mă bucur pentru ocazia de a vorbi despre o temă atât de interesantă din domeniul videochatului. În general reclamele au tendința de a exagera calitățile serviciilor promovate și de a scoate în evidență extremele pozitive. Acest lucru s-a întâmplat și în videochat și aduce un deserviciu atât companiilor din domeniu cât și modelelor. Încă de la începutul colaborării trebuie să existe comunicare între cele două părți. Pentru ca modelele să își creeze așteptări rezonabile și ținte realiste, ele trebuie să fie informate corect în privința tuturor aspectelor acestei cariere, pozitive sau negative.

Unele studiouri încearcă să atragă modele noi cu promisiuni de venituri minime garantate de 3.000€ pe lună sau bonusuri de angajare fabuloase, de 10.000€. Evident, asta ne ridică semne de întrebare, întrucât cunoaștem cifrele reale din industrie. Aceste promisiuni mincinoase atrag un număr mare de modele cu așteptări nerezonabile, care după câteva săptămâni, când vor vedea că nu vor câștiga atât cât le-a fost promis, vor renunța, deziluzionate. Având în vedere încasările medii ale unui model la nivel internațional, care sunt de aproximativ 15$ pe ora, putem vedea că, lucrând o normă întreagă de 176 de ore pe lună, un model va aduce în medie 2.460$. Din această suma, modelul va primi în general un comision cuprins între 50% și 60%, adică un câștig brut de 1.200€-1.300€. Vorbim despre aproximativ trei salarii minime pe economie, deci un câștig bun, dar este departe de așteptările create de promisiunile exagerate ale unor studiouri.

Foarte interesant, dar și Studio20 promite sume destul de mari. Înseamnă că și voi comunicați nesincer?

Nicidecum. Am avut grijă ca toate comunicările noastre să conțină doar date în întregime reale. Venitul minim garantat modelelor noi în primele trei luni este de 5.000 lei, o sumă măricică, dar realistă. Atât câștigă în realitate un model în primele trei luni. Acest venit are rolul de a oferi o siguranță, nu iluzii. Le comunicăm clar și media câștigurilor după această perioadă inițială, care în cazul modelelor Studio20 este de aproximativ 40$ pe oră, deci un venit lunar de 3.000€. Nu evităm să vorbim și despre modelele de top, care câștigă uneori peste 50.000€ pe lună, dar scoatem în evidență că este vorba de câteva modele dintr-o echipa de peste 600. Nu va fi ușor ca o colegă nouă să atingă aceste sume, dar nici imposibil.

Pe lângă aceste discuții, oferim și dovada concretă oricui este interesat. Potențialele modele ne pot vizita sediile, să le arătăm cât câștigă în realitate modelele noastre, începătoare, medii sau de top.

Dacă media în industrie este de 15$ pe oră, de ce se câștigă la voi de trei ori mai mult?

Motivele sunt multiple. Facem asta de 20 de ani, având în spate forța celei mai mari companii din lume, cu 22 de sedii în 6 țări, pe 3 continente. Ne-am construit echipe ce conțin cei mai buni traineri și marketeri și acceptăm în echipa noastră doar fetele ambițioase, muncitoare, care vor să reușească în viață.

Acum că ne-am lămurit în privința veniturilor, ne poți spune care ar fi alte adevăruri și minciuni cu care vă confruntați în industrie, în special aici, la Iași?

Am văzut o mulțime de promisiuni false, precum comisioanele extrem de mari. Am vrea și noi să oferim de mâine un comision de 80%, dar aceasta nu este realitatea. Costurile de operare ale unui studio (chiria, utilitățile, angajații și costurile de promovare ale modelelor) sunt de aproape 35% din încasări. Adăugând un comision de 55%, ajungem la 90% din sumele încasate. Nu credem că există antreprenori care aduc bani de acasă pentru a putea acoperi atât costurile studioului, cât și un comision de 80%. Desigur că există posibilitatea ca un studio să aibă costuri extrem de mici, dar să ofere doar o cameră și un calculator. Atunci modelul ar putea primi 80%, dar dintr-un venit de trei ori mai mic decât la Studio20, așa că ar fi doar iluzia unui câștig mai mare.

Putem vorbi și despre multiple studiouri care susțin că activitatea lor este 100% legală, dar modelele care au colaborat cu ele povestesc despre bani primiți fără să semneze nimic, pe care nu îi declară nimeni. Noi sperăm ca în timp autoritățile competente vor elimina din piață aceste studiouri, pentru a avea o concurență loială în industrie. Noi plătim modelele doar prin transfer bancar în contul lor personal deschis la orice bancă din țara de reședință. Studio20 este un grup de 23 de companii la nivel internațional, compania mama fiind auditată anual de KPMG, una dintre cele mai cunoscute firme de profil din lume. În urma unor venituri de peste 30.000.000€ pe parcursul anului trecut, la nivelul grupului am plătit taxe și impozite de peste 3.000.000€.

Mult succes în continuare! Sperăm ca potențialele modele vor citi acest articol și vor face alegerea inteligentă. Îți mulțumim.

 

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 4383/99/2017 (210/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum și a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Ago – Parus” S.R.L. Iaşi, cu sediul în municipiul Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanu, tronson 5, biroul 9, în NH Bussiness Company, la sediul Cabinetului de Avocat Daniela Arhire, etj. 1, județul Iași, după cum urmează: Nr. crt. - DENUMIRE ACTIV – Componenţa – Valoare -lei- 1. Bunuri mobile - Aparate de joc electronice slot machine - 22.605,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2019. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 16.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 23.04.2020, 30.04.2020, 07.05.2020, 14.05.2020 și 21.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanţiei de participare la licitație, cât și a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035 şi 0727/850575..
Tribunalul Iași, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8669/99/2017 (526/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum şi a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Tutun și Ziare” S.R.L. Iași, cu sediul în municipiul Iași, str. Bălţii nr. 6, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV – Valoare -lei- 1. Chioşcuri ziare dezafectate - 10.906,00; 2. Utilitare dacia Logan - 10.230,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2020. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 13.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 27.04.2020, 04.05.2020, 11.05.2020, 18.05.2020 și 25.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanției de participare la licitație de 30% din prețul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât și documentele de înființare și împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanției de participare la licitație, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toți cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informații suplimentare se pot obține la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, județul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035, 0727/850575 și 0744/291653..
Caz ŞOCANT: Ce au descoperit poliţiştii în sicriul în care fusese îngropată o tânără
01/06/2020 10:06

 Chin Chean, in varstă de 47 de ani, a inceput să dezgroape moarta vineri, in jurul orei 22:00. Cu o zi inainte, bărbatul asistase la inmormantarea fetei. Necrofilul a reuşit să dea de sicriu, insă ...

Nu esti compatibila in pat cu partenerul tau? Iata ce trebuie sa faci
30/05/2020 07:00

Intr-o lume perfecta, barbatul pe care il iubesti este si cel cu care esti perfect compatibila sexual. In pat va sincronizati perfect, chimia dintre voi naste artificii si nici ca puteati avea parte de sex ma ...

Obisnuia sa bea zece cutii de Coca-Cola pe zi. Cum arata britanica care ajunsese la 88 de kilograme
11/05/2020 10:31

 Femeia a ajuns la o greutate de 88 de kilograme si un consum de 300 de cutii de Coca-Cola pe luna, potrivit Daily Mail. Tellam a reusit sa slabeasca mai mult de o treime din greutatea sa cu ajutorul CD-u ...

10 lucruri pe care trebuie sa le stii despre sperma partenerului tau!
09/05/2020 00:05

  Cand vine vorba de sperma, femeile pot avea reactii diferite: fie considera ca este ceva absolut normal si care poate fi discutat ca orice alt subiect, fie sunt retinute in a-si spune parerea sau pur ...

Seminţele de dovleac au un efect surprinzător asupra bărbaţilor
09/04/2020 15:34

Dovleacul este vedeta sezonului, insă dincolo de pulpa de dovleac, delicioasă ca umplutură pentru plăcintă, seminţele de dovleac se dovedesc a fi extrem de benefice, mai ales pentru bărbaţii care işi d ...

Dieta cu lămâie face minuni. Slăbeşti în cinci zile
09/04/2020 13:32

Dieta cu lămaie te ajută să capi rapid pe kilogramele in plus. Urmează meniul de mai jos timp de cinci zile. Iată meniul pe care trebuie să-l urmezi Ziua 1 Începeţi dieta cu o băutură pe bază ...

Alcoolul sanitar, cum îl folosești. Situațiile în care te salvează
09/04/2020 11:26

Alcoolul sanitar te poate salva in multe situatii. Dacă pană acum l-ai folosit pentru dezinfectare, trebuie să stii că te poate ajuta mult mai mult de atat. Pulverizează o solutie din apă rece si alcool ...

Cum faci pâine fără drojdie. Cea mai simplă rețetă pentru acasă
30/03/2020 09:10

Cum faci paine fără drojdie. Cea mai simplă retetă pentru acasă. Zilele acestea, drojdia a inceput să lipsească de pe rafturile magazinelor. Oamenii si-au făcut provizii pentru o posibilă izolare din c ...

Nutriționist, cum îți crești imunitatea și rezistența la boli
30/03/2020 08:51

Medicul nutritionist Mihaela Bilic a spus ce trebuie să mancăm pentru a creste rezistenta la boli. „Wasabi, ghimbir si condimente din belsug pentru cresterea rezistentei la boli. Coronavirus inclus. Da ...

Vânzări-record de arme în SUA
30/03/2020 08:21

Frica faţă de posibilele efecte sociale ale pandemiei de coronavirus au golit magazinele de arme şi muniţii, unde zeci de clienţi au stat la cozi ore bune in oraşe precum Los Angeles. La sfarşitul s ...


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!