res_f89742f15a195aea958650a0ed387c58_450x450_o5dp

Dimensiune font:

Avantajele unui aer condiționat cu inverter

| 30-03-2020 14:05

 Tehnologia inverter este cea mai recentă evoluție a aparatelor de aer condiționat. Un inverter este utilizat pentru a regla viteza motorului astfel încât temperatura să fie reglată mai ușor, iar această tehnologie are numeroase avantaje.

Cel mai mare avantaj al unui sistem inverter este economisirea de energie. Cu ajutorul tehnologiei inverter, aerul condiționat poate varia puterea pentru a menține cu precizie temperatura camerei. Tehnologia inverter permite, de asemenea, pornirea cu putere mare, care îți va permite să te bucuri de o răcire imediată, cu până la 25% mai rapidă decât cu un aparat de aer condiționat convențional.

Avantajele esențiale ale unui aparat de aer condiționat cu inverter:

· Consumă mai puțină putere în comparație cu curentul alternativ

· Fără fluctuație de tensiune

· Menține temperatura camerei constantă

· Răcire eficientă

· Potrivit pentru spații mici și mari

· Sigur pentru cablaje rezidențiale datorită consumului redus de energie

· Mediu prietenos

Un aparat de aer condiționat cu inverter oferă o viteză variabilă de turație a compresorului. Senzorul încorporat în inverter reglează puterea în conformitate cu temperatura camerei, rezultând astfel un consum mai mic de energie electrică și o eficiență energetică mai mare. În comparație cu AC-urile fără inverter, aparatele de aer condiționat cu inverter au capacități de detectare a fluctuației și reglaje automate efectuate la viteza totală a compresorului. Acest mecanism avansat ajută la economisirea energiei, dovedindu-se benefic pentru mediul înconjurător.

Avantaje majore

Eficient din punct de vedere al costului

Datorită metodei operaționale a unui aparat de aer condiționat cu inverter, compresorul său nu funcționează la capacități maxime, astfel economisind mulți bani. Vei plăti așadar o sumă mult mai mică de bani la factura de electricitate. Astfel, este mult mai eficient decât un curent alternativ fără inverter, deoarece te ajută să economisești mult pe facturile electrice.

Eficient din punct de vedere energetic

Tehnologia inverter este considerată cea mai bună soluție atunci când vine vorba de operarea cu economisire a energiei. Într-un model cu inverter, încălzirea și răcirea sunt automatizate într-o manieră fără întrerupere și cu economisire a energiei, în timp ce tehnologiile anterioare foloseau multă energie electrică indiferent de utilizare.

Răcește mai bine

Un aer condiționat fără inverter nu poate ajusta nivelul de răcire, deci nu poate răci zona mai repede când este necesar. Pe de altă parte, AC-ul cu inverter poate rula compresorul la o viteză mai mare pentru a răci rapid întreaga zonă atunci când este necesar.

Operează silențios

AC-ul cu inverter rulează cu o viteză foarte lentă, astfel că este mult mai silențios. În AC-uri cu inverter, în afară de zgomotul scăzut produs de compresor, mai există și un nivel relativ redus de zgomot produs în interiorul încăperii.

Somn mai liniștit

Un aer condiționat îți permite să ai un somn ușor și liniștit, deoarece menține temperatura camerei constant la temperatura setată pe termostatul de curent alternativ.

Alte avantaje

Mai puțin cunoscut, dar la fel de important, unul dintre avantajele unui aer condiționat cu inverter include capacitatea sa de a funcționa pe panouri solare.

Dezavantaje

Nu este totul roz însă atunci când vine vorba de aparate de aer condiționat cu inverter. Dezavantajele cheie sunt:

Izolația necorespunzătoare crește costurile

Un inverter este eficient din punct de vedere energetic numai atunci când camera este izolată corespunzător. În cazul în care izolarea din încăpere nu este la înălțime, consumul de energie va fi ridicat și, ca atare, factura ta de energie electrică va crește proporțional.

Întreținerea costisitoare

Componentele care formează un inverter sunt costisitoare. Prin urmare, reparația și întreținerea acestuia sunt un serviciu costisitor. Înainte de a lua decizia de cumpărare, trebuie să te gândești la costurile implicate în cazul oricăror probleme, dacă buzunarul tău își poate permite sau nu.

Crește umiditatea

Dacă inverterul este prea puternic pentru camera ta, va rula frecvent cicluri scurte pentru a menține temperatura dorită a camerei. Acest lucru va duce la creșterea rapidă a temperaturii camerei sau la răcirea rapidă a acesteia, dar fără a dezumidifica eficient aerul. Ceea ce se întâmplă în astfel de cazuri este că camera atinge temperatura vizată, dar se menține totuși umiditatea ridicată datorită căreia nu se simte confortabil.

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

Subscrisul Cabinet Individual de Insolvenţă Opriş Irina, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. SALIX FARM IMPEX S.R.L, conform Încheiere nr. 137 din data de 16.10.2018, emisă de Secţia a II a Civilă a Tribunalului Iaşi-Faliment, anunţă, scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică cu strigare, în data de 09.03.2020, orele 14.00, a imobilului situat în localitatea Popeşti, parter, ap.1, judeţul Iaşi, la 9.037,50 euro fără TVA, reprezentand 75% din valoarea de piaţă stabilită prin Raportul de evaluare. Licitaţia se va desfăşura la sediul lichidatorului judiciar din Iaşi, str. Pictor Octav Băncilă, nr.1, jud. Iaşi în conformitate cu regulamentul de vânzare, ce va fi afişat la loc vizibil, cu cel puţin 5 zile înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie. Preţul de la care începe licitaţia este echivalentul în Ron la cursul BNR din ziua licitaţiei a 75% din valoarea stabilită prin Raportul de evaluare a imobilului, la care se adaugă TVA. În cazul în care la licitaţia din data de 09.03.2020 nu se va reuşi valorificarea imobilului, se vor organiza noi licitaţii, în aceleaşi condiţii, pe 16.03.2020, respectiv 23.03.2020 orele 14,00. Toţi cei care posedă un drept real asupra imobilului scos la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, de a face lichitatorului dovada acestuia, până în preziua licitaţiei. Imobilul se va vinde liber de orice sarcini conform art. 91 alin. 1 din Legea 85/2014. Poate participa la licitatie orice persoană fizică sau juridică care depune cu cel puţin o zi înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie, până la ora 12.00, la sediul lichidatorului documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, între orele 08.00-16.00. Garanţiei de participare este în procent de 20% din preţul de pornire la licitaţiei. Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0751103771.
Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 4383/99/2017 (210/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum și a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Ago – Parus” S.R.L. Iaşi, cu sediul în municipiul Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanu, tronson 5, biroul 9, în NH Bussiness Company, la sediul Cabinetului de Avocat Daniela Arhire, etj. 1, județul Iași, după cum urmează: Nr. crt. - DENUMIRE ACTIV – Componenţa – Valoare -lei- 1. Bunuri mobile - Aparate de joc electronice slot machine - 22.605,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2019. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 16.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 23.04.2020, 30.04.2020, 07.05.2020, 14.05.2020 și 21.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanţiei de participare la licitație, cât și a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035 şi 0727/850575..
Tribunalul Iași, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8669/99/2017 (526/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum şi a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Tutun și Ziare” S.R.L. Iași, cu sediul în municipiul Iași, str. Bălţii nr. 6, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV – Valoare -lei- 1. Chioşcuri ziare dezafectate - 10.906,00; 2. Utilitare dacia Logan - 10.230,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2020. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 13.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 27.04.2020, 04.05.2020, 11.05.2020, 18.05.2020 și 25.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanției de participare la licitație de 30% din prețul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât și documentele de înființare și împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanției de participare la licitație, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toți cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informații suplimentare se pot obține la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, județul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035, 0727/850575 și 0744/291653..
 Ce trebuie să știi atunci când alegi laptopuri ieftine
24/05/2020 13:49

 Nu toată lumea vrea să plătească mii sau chiar zeci de mii de lei pentru un laptop nou. Unii sunt multumiti cu laptopuri ieftine si functionale, care duc treaba la bun sfarsit. Cauti un laptop bun cu ...

3 rochii de seara cu care nu vei da gres
14/05/2020 06:26

Vom incepe prin a-ti spune ca alegerea unei rochii de seara perfecte nu trebuie sa coste o avere si nici ca e imposibil sa gasesti un model de calitate, care sa te multumeasca pe deplin. Asadar, in cele ce ur ...

Obisnuia sa bea zece cutii de Coca-Cola pe zi. Cum arata britanica care ajunsese la 88 de kilograme
11/05/2020 10:31

 Femeia a ajuns la o greutate de 88 de kilograme si un consum de 300 de cutii de Coca-Cola pe luna, potrivit Daily Mail. Tellam a reusit sa slabeasca mai mult de o treime din greutatea sa cu ajutorul CD-u ...

10 lucruri pe care trebuie sa le stii despre sperma partenerului tau!
09/05/2020 00:05

  Cand vine vorba de sperma, femeile pot avea reactii diferite: fie considera ca este ceva absolut normal si care poate fi discutat ca orice alt subiect, fie sunt retinute in a-si spune parerea sau pur ...

Nu esti compatibila in pat cu partenerul tau? Iata ce trebuie sa faci
20/04/2020 08:00

Intr-o lume perfecta, barbatul pe care il iubesti este si cel cu care esti perfect compatibila sexual. In pat va sincronizati perfect, chimia dintre voi naste artificii si nici ca puteati avea parte de sex ma ...

Seminţele de dovleac au un efect surprinzător asupra bărbaţilor
09/04/2020 15:34

Dovleacul este vedeta sezonului, insă dincolo de pulpa de dovleac, delicioasă ca umplutură pentru plăcintă, seminţele de dovleac se dovedesc a fi extrem de benefice, mai ales pentru bărbaţii care işi d ...

Dieta cu lămâie face minuni. Slăbeşti în cinci zile
09/04/2020 13:32

Dieta cu lămaie te ajută să capi rapid pe kilogramele in plus. Urmează meniul de mai jos timp de cinci zile. Iată meniul pe care trebuie să-l urmezi Ziua 1 Începeţi dieta cu o băutură pe bază ...

Alcoolul sanitar, cum îl folosești. Situațiile în care te salvează
09/04/2020 11:26

Alcoolul sanitar te poate salva in multe situatii. Dacă pană acum l-ai folosit pentru dezinfectare, trebuie să stii că te poate ajuta mult mai mult de atat. Pulverizează o solutie din apă rece si alcool ...

Cum faci pâine fără drojdie. Cea mai simplă rețetă pentru acasă
30/03/2020 09:10

Cum faci paine fără drojdie. Cea mai simplă retetă pentru acasă. Zilele acestea, drojdia a inceput să lipsească de pe rafturile magazinelor. Oamenii si-au făcut provizii pentru o posibilă izolare din c ...

Nutriționist, cum îți crești imunitatea și rezistența la boli
30/03/2020 08:51

Medicul nutritionist Mihaela Bilic a spus ce trebuie să mancăm pentru a creste rezistenta la boli. „Wasabi, ghimbir si condimente din belsug pentru cresterea rezistentei la boli. Coronavirus inclus. Da ...