Cum să întreții peștii dintr-un acvariu. 10 sfaturi esențiale!

Acvariu-

Dimensiune font:

| 28-09-2021 16:37

Cei care au o fascinație pentru pești și viața acvatică în general se bucură foarte mult de un acvariu în care pot recrea un mic ecosistem adaptat nevoilor acestor înotătoare. Cu toate acestea, este o responsabilitate care necesită o investiție de timp și bani, deoarece un mediu artificial de acest tip poate face viața peștilor care locuiesc acolo să devină mai vulnerabilă dacă nu știi cum să-l întreții.

Dacă vrei să afli cum să păstrezi un acvariu curat, urmează aceste sfaturi extrem de utile, pentru a nu pune în pericol viața peștilor tăi.

Înainte de a ști cum să păstrezi un acvariu curat, este necesar să ai la îndemână tot ceea ce este necesar, atât pentru a curăța regulat acvariul, cât și pentru a garanta igienizarea minimă a apei, în fiecare zi.

1. Cel mai important lucru este să ai un filtru. Există mai multe tipuri de filtre pentru acvarii, atât mecanice, cât și chimice, însă este de preferat să ai cel puțin un filtru biologic. Când adăugăm pești în rezervor, aceștia transportă deja bacterii care secretă amoniac, iar un filtru biologic ajută la descompunerea acestei substanțe în compuși mai puțin dăunători, precum azotatul. Astfel se creează condiții optime pentru viața înotătoarelor care trăiesc în acvarii pești.
2. De asemenea, este important să ai un recipient de plastic pe care să îl folosești atunci când trebuie să extragi sau să adaugi apă în rezervor. Este vital ca acest recipient să fie achiziționat și utilizat exclusiv pentru curățarea acvariului. Dacă este folosit și în alte scopuri de curățare, substanțele chimice din detergenți pot adera la pereții recipientului și apoi pot trece în apa cu care acvariul urmează să fie curățat sau umplut. O astfel de greșeală poate ucide anumite specii care trăiesc în acvarii pești.
3. Pe de altă parte, bureții, cârpele de curățare și alte ustensile și instrumente pe care le folosești la curățarea acvariului trebuie utilizate numai în acest scop. Este recomandat să le cumperi din magazinele specializate în produse pentru acvarii pești, pentru a te asigura că substanțele din care sunt construite nu vor afecta viețuitoarele.
4. Apa pe care o folosești atât pentru întreținerea acvariului, cât și pentru curățarea acestuia, trebuie să fie de o calitate excelentă. Apa de la robinet poate conține substanțe care pot fi potrivite pentru consumul uman în doze minime, dar care pot fi dăunătoare pentru anumite specii de pești. Dacă nu ai altă opțiune, cel mai bine este să folosești un balsam special pentru acvarii pești. Acesta este un produs care neutralizează agenții toxici din apă. Unele persoane aleg să folosească apă de izvor îmbuteliată pentru a umple acvariile. Și, deși aceasta ar fi opțiunea ideală, deoarece este o apă sigură pentru pești, realitatea este că poate fi foarte scump să o faci în mod regulat.
5. Primul lucru de făcut atunci când cureți acvariul este să deconectezi filtrul și încălzitorul. Asta înseamnă că procesul de curățare trebuie făcut cât mai repede posibil. Și, contrar credinței, cel mai bine este să nu scoți peștii din acvariu, pentru că schimbarea mediului și a condițiilor poate genera stres.
6. Nu trebuie să schimbi întreaga apă din acvariu. Cantitatea care trebuie eliminată va depinde de frecvența cu care este curățată. Dacă speli acvariul săptămânal, poți extrage între 10 și 20% din apă. Dacă faci acest proces mai rar sau dacă există pești bolnavi în rezervor, atunci trebuie să îndepărtezi aproximativ jumătate din cantitatea de apă.
7. Dacă există posibilitatea de a avea un sifon, sarcina nu numai că va fi mai rapidă și va necesita mai puțin efort, dar va permite și curățarea pietrișului. Dacă nu ai, poți face asta cu un furtun. În acest caz, un capăt al furtunului se va scufunda în pietriș, în timp ce celălalt capăt va fi conectat cu degetul mare îndreptat spre recipientul în care extragi apa de înlocuit. Scoaterea degetului mare încet va crea efectul de vid necesar pentru curățarea pietrișului.
8. Un alt lucru esențial este să cureți filtrul și părțile componente ale acestuia doar cu apă curată. Dacă filtrul are un burete, verifică regulat starea acestuia, pentru a vedea dacă trebuie înlocuit.
9. Decorul acvariului trebuie, de asemenea, curățat frecvent. Scoate piesele din acvariu și îndepărtează murdăria cu un burete. Dacă piesele sunt foarte mici, poți folosi o periuță de dinți care este utilizată numai în acest scop. Pot fi fierte în apă timp de 10 minute, lăsate să se usuce în mod natural și încorporate din nou în rezervor, odară ce totul este curat.
10. Înainte de a introduce apa curată, asigură-te că este la aceeași temperatură cu apa din acvariu. Apa trebuie înlocuită încet și cu mare grijă pentru a nu deranja peștii.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:53

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Vrei să te deconectezi de la problemele tale zilnice măcar două, trei zile? Iată de ce trebuie să alegi un city break pentru puțină relaxare
26/04/2024 12:29

  Fotografie de la Helena Jankovičová Kováčová pe Pexels.com Vacantele de tip city break au devenit o optiune tot mai accesată, mai ales prin randul tinerilor, care doresc să s ...

Vezi aici top 3 investiții în bucătăria ta, care vor merita toți banii!
26/04/2024 12:23

  Fotografie de la  Christa Grover pe Unsplash.com   Bucătăria este, pentru multi, cea mai importantă incăpere din casă, deoarece petrec majoritatea timpului acolo, fiind pasionati de g ...

Skechers – o aventură de neuitat
26/04/2024 11:19

Skechers – o aventură de neuitat Pe străzile aglomerate ale Los Angelesului, locuiau doi pantofi sport Skechers pe nume Dash si Dazzle. Erau asezati pe un raft prăfuit, intr-un magazin de incăltămin ...

  Minciuna, o rețea complexă de avere și dezastre
25/04/2024 15:02

În istoria umanitătii, minciuna a fost un companion constant al interactiunilor noastre sociale. De la cele mai mici neadevăruri de circumstantă pană la cele mai elaborate scheme de inselăciune, minc ...

Cum să-ți actualizezi garderoba de primăvară?
23/04/2024 10:59

Cum să-ti actualizezi garderoba de primăvară? Începutul sezonului cald este momentul ideal să iti reconsideri stilul personal si să dai un refresh la garderobă. Există foarte multe aspecte de care ...

Povestea parfumului de trandafiri
23/04/2024 09:46

În grădina cu flori a naturii, există un personaj incantător care captivează simturile cu frumusetea si misterul său delicat: parfumul de trandafiri. În spatele fiecărui strop de esentă parfu ...

Inundații în Emirate. Trei filipinezi au murit
19/04/2024 15:39

Trei lucrători filipinezi au murit in urma unor inundaţiilor fără precedent care au afectat la inceputul acestei săptămani Emiratele Arabe Unite, unde traficul rămane perturbat vineri pe aeroportul din D ...

Colagenul și acidul hyaluronic, tinerețea la sticluță
18/04/2024 15:39

Colagenul si acidul hialuronic au devenit cuvinte de ordine in industria cosmetică, promise adesea ca solutia supremă pentru inversarea sau incetinirea semnelor vizibile ale imbătranirii. Aceste două comp ...

  Culorile frumuseții, o călătorie prin istoria fardurilor
18/04/2024 15:23

Fardurile au jucat un rol crucial in cultura si societatea umană de mii de ani, servind nu doar ca mijloace de infrumusetare, dar si ca simboluri ale statutului social, sănătătii si chiar moralitătii. De l ...

Povestea fructului miraculos
16/04/2024 13:51

 Într-o lume in care zahărul este omniprezent si lupta impotriva obezitătii si a bolilor legate de dietă continuă să fie o prioritate globală, apare un aliat neasteptat: fructul miraculos, sau ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei