Cum să întreții peștii dintr-un acvariu. 10 sfaturi esențiale!

Acvariu-

Dimensiune font:

| 28-09-2021 16:37

Cei care au o fascinație pentru pești și viața acvatică în general se bucură foarte mult de un acvariu în care pot recrea un mic ecosistem adaptat nevoilor acestor înotătoare. Cu toate acestea, este o responsabilitate care necesită o investiție de timp și bani, deoarece un mediu artificial de acest tip poate face viața peștilor care locuiesc acolo să devină mai vulnerabilă dacă nu știi cum să-l întreții.

Dacă vrei să afli cum să păstrezi un acvariu curat, urmează aceste sfaturi extrem de utile, pentru a nu pune în pericol viața peștilor tăi.

Înainte de a ști cum să păstrezi un acvariu curat, este necesar să ai la îndemână tot ceea ce este necesar, atât pentru a curăța regulat acvariul, cât și pentru a garanta igienizarea minimă a apei, în fiecare zi.

1. Cel mai important lucru este să ai un filtru. Există mai multe tipuri de filtre pentru acvarii, atât mecanice, cât și chimice, însă este de preferat să ai cel puțin un filtru biologic. Când adăugăm pești în rezervor, aceștia transportă deja bacterii care secretă amoniac, iar un filtru biologic ajută la descompunerea acestei substanțe în compuși mai puțin dăunători, precum azotatul. Astfel se creează condiții optime pentru viața înotătoarelor care trăiesc în acvarii pești.
2. De asemenea, este important să ai un recipient de plastic pe care să îl folosești atunci când trebuie să extragi sau să adaugi apă în rezervor. Este vital ca acest recipient să fie achiziționat și utilizat exclusiv pentru curățarea acvariului. Dacă este folosit și în alte scopuri de curățare, substanțele chimice din detergenți pot adera la pereții recipientului și apoi pot trece în apa cu care acvariul urmează să fie curățat sau umplut. O astfel de greșeală poate ucide anumite specii care trăiesc în acvarii pești.
3. Pe de altă parte, bureții, cârpele de curățare și alte ustensile și instrumente pe care le folosești la curățarea acvariului trebuie utilizate numai în acest scop. Este recomandat să le cumperi din magazinele specializate în produse pentru acvarii pești, pentru a te asigura că substanțele din care sunt construite nu vor afecta viețuitoarele.
4. Apa pe care o folosești atât pentru întreținerea acvariului, cât și pentru curățarea acestuia, trebuie să fie de o calitate excelentă. Apa de la robinet poate conține substanțe care pot fi potrivite pentru consumul uman în doze minime, dar care pot fi dăunătoare pentru anumite specii de pești. Dacă nu ai altă opțiune, cel mai bine este să folosești un balsam special pentru acvarii pești. Acesta este un produs care neutralizează agenții toxici din apă. Unele persoane aleg să folosească apă de izvor îmbuteliată pentru a umple acvariile. Și, deși aceasta ar fi opțiunea ideală, deoarece este o apă sigură pentru pești, realitatea este că poate fi foarte scump să o faci în mod regulat.
5. Primul lucru de făcut atunci când cureți acvariul este să deconectezi filtrul și încălzitorul. Asta înseamnă că procesul de curățare trebuie făcut cât mai repede posibil. Și, contrar credinței, cel mai bine este să nu scoți peștii din acvariu, pentru că schimbarea mediului și a condițiilor poate genera stres.
6. Nu trebuie să schimbi întreaga apă din acvariu. Cantitatea care trebuie eliminată va depinde de frecvența cu care este curățată. Dacă speli acvariul săptămânal, poți extrage între 10 și 20% din apă. Dacă faci acest proces mai rar sau dacă există pești bolnavi în rezervor, atunci trebuie să îndepărtezi aproximativ jumătate din cantitatea de apă.
7. Dacă există posibilitatea de a avea un sifon, sarcina nu numai că va fi mai rapidă și va necesita mai puțin efort, dar va permite și curățarea pietrișului. Dacă nu ai, poți face asta cu un furtun. În acest caz, un capăt al furtunului se va scufunda în pietriș, în timp ce celălalt capăt va fi conectat cu degetul mare îndreptat spre recipientul în care extragi apa de înlocuit. Scoaterea degetului mare încet va crea efectul de vid necesar pentru curățarea pietrișului.
8. Un alt lucru esențial este să cureți filtrul și părțile componente ale acestuia doar cu apă curată. Dacă filtrul are un burete, verifică regulat starea acestuia, pentru a vedea dacă trebuie înlocuit.
9. Decorul acvariului trebuie, de asemenea, curățat frecvent. Scoate piesele din acvariu și îndepărtează murdăria cu un burete. Dacă piesele sunt foarte mici, poți folosi o periuță de dinți care este utilizată numai în acest scop. Pot fi fierte în apă timp de 10 minute, lăsate să se usuce în mod natural și încorporate din nou în rezervor, odară ce totul este curat.
10. Înainte de a introduce apa curată, asigură-te că este la aceeași temperatură cu apa din acvariu. Apa trebuie înlocuită încet și cu mare grijă pentru a nu deranja peștii.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:00

ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei SC IRSIDO S.R.L.–societate în faliment, dosar nr. 380/99/2017 aflat pe rolul Tribunalului Iași, în temeiul dispozițiilor Legii nr.85/2014, vinde prin licitație publică cu strigare următoarele bunuri proprietate ale debitoarei:1. Bunuri mobile conform Raport de evaluare-Preț de pornire 65% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare, astfel: a. Stocuri/echipamente birotică–în valoare totală de 26.525 lei (exclusivTVA) b. Obiecte de inventar/mijloace fixe: Nr. crt. Denumire activ Valoare de pornire la licitație–65% lei–fără TVA 1. Mașină ambalat role hârtie 2.465 2. Utilaj de fabricat role hârtie 50.694 3. Autoturism Mazda IS-01-YRS 9.883 4. Autovehicul Ford Tranzit Connect IS-12-YRS 7.352 5. Mobilier pal 483 6. Masina ștampile UM 1100-1200 1.306 7. Scaun directorial 1.177 8. Notebook Benq 1.376 9. Notebook Acer Aspire 743 10. Notebook Acer Aspire 743 11. TV 3d Sony Bravia LX900 2.348 12. Mobila Element Corp 3.300 13. Set canapele 2.007 14. Mobila Element Part 1.009 15. Mobila Sidney alb 1.208 Licitațiile vor avea loc în zilele de: 01,08,15,22,29.10.2021 respectiv 05.11.2021 ora 10.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun.Iași, Str. Grigore Ureche, nr.3, Bl. Gh. Şonțu, Demisol, Birou nr.4, Jud.Iaşi, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării taxei de participare de 500 lei fără TVA;- dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în cont colector RO35PIRB2400711906003000 deschis pe numele debitoarei la First Bank; - actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare se va achita în contul lichidatorului judiciar RO33PIRB2400738563001000 deschis la First Bank. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare,sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în ziua licitaţei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau la tel:0744520508, 0744994490; fax:0332814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com.
Ce produse si servicii funerare in Iasi sunt necesare pentru o inmormantare completa?
22/10/2021 13:03

Cei care au un deces in familie pot apela la o firma de servicii funerare din Iasi. Aceasta este disponibila non stop si se poate ocupa de toate demersurile necesare in aceste momente, de la repatrierea decedat ...

Un cunoscut actor de la Hollywood a împușcat mortal o femeie pe platoul de filmare
22/10/2021 11:30

Doi adulti, cu varsta cuprinsă intre 40 si 50 de ani, au fost impuscati pe un platou de filmare de cunoscutul actor Alec Baldwin. Victimele făceau parte din echipa de productie si lucrau la realizarea unui fi ...

Protest la Netflix
21/10/2021 10:30

 O sută de persoane, in randul cărora s-au aflat mai mulţi angajaţi ai platformei de streaming Netflix, au protestat miercuri in faţa sediului companiei americane in urma difuzării emisiunii "Th ...

Ce spune celebrul dr Joe Dispenza despre tratamentele anti-COVID. Cum să faci să fii mereu sănătos
19/10/2021 12:28

 "Cel mai eficient vaccin impotriva gripei pe care ti-l vei putea administra vreodată vine din interiorul tău", spune dr Joe Dispenza, cunoscut pentru lucrările sale din domeniul psihologiei c ...

Cum ne îmbolnăvim din cauza FURIEI și ce trebuie să facem ca să scăpăm de stres
19/10/2021 11:09

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a explicat cat de periculoase sunt furia si energia negativă asupra sănătătii noastre. Iată si cum scăpăm de efectele acestora. „Trăitul furiei imbolnăveste fic ...

O grevă a echipelor de filmare de la Hollywood, evitată în ultimul moment
18/10/2021 14:12

O grevă a echipelor de filmare de la Hollywood, care ameninţa să paralizeze industria cinematografică americană incepand de luni, a fost evitată in ultimul moment, după incheierea unui acord privind cond ...

Cel mai scump săpun din lume costă 2.800 de dolari. Este presărat cu pulbere de diamante
13/10/2021 15:01

Această mică moară de familie fabrică săpun incă din secolul al XV-lea. În prezent, pretinde că produce cea mai costisitoare săpun din lume. Potrivit rapoartelor, bara de săpun costă 2.800 de do ...

Alimente pentru o imunitate de fier
13/10/2021 10:49

Nutritionistul Mihaela Bilic a explicat la PRO TV care este secretul pentru a avea o imunitate de fier pe toată perioada sezonului rece si ce alimente trebuie să consumăm. „Dieta pentru un sistem imun ...

Un celebru actor român a renunțat la scenă
13/10/2021 09:45

După izbucnirea pandemiei de coronavirus, Dorel Visan a ales să se retragă la tară, in comuna Bontida. locul in care a crescut. „Nu m-am retras din lumina reflectoarelor, cat m-au impins. Nu se ...

Piața artei contemporane, stimulată de NTF-uri
13/10/2021 09:22

NFT-urile (non-fungible token), certificate de autenticitate asociate unui obiect virtual (imagine, videoclip, mesaj pe Twitter, etc.), au revoluţionat piaţa mondială a artei, stimulată de arta contemporan ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei