De ce culoarea lentilelor ochelarilor de soare este importantă

ze2

Dimensiune font:

| 28-03-2023 11:23

 Lentilele colorate ale ochelarilor de soare nu trebuie alese doar din considerente ce țin de estetică, ci si pe baza unei informări corecte, deoarece există o legătură bine definită între nuanțele disponibile și capacitatea de filtrare a luminii. 

Mai mult decât atât, anumite culori ale lentilelor pot ajusta semnificativ nuanțele obiectelor aflate în câmpul vizual, făcându-le să pară mult mai vii. Altele ajută la distorsionarea unor tonuri, reducerea reflexiilor strălucitoare, blocarea luminii și chiar la îmbunătățirea acuității vizuale. 

De aceea, culoarea lentilelor ochelarilor de soare trebuie să reprezinte un factor decisiv, în procesul de alegere a unui model disponibil pe piață. Descoperă mai multe informații utile despre acest subiect și raportează-te la aceste noțiuni, atunci când vrei sa achiziționezi o pereche nouă de ochelari.

Lentilele în nuanțe de verde 

Lentilele pentru ochelari de soare în nuanțe de verde ajută la obținerea unui contrast foarte bun, prin filtrarea luminii albastre. Astfel, nivelul de strălucire este redus considerabil, așa că ochii vor fi mai puțin obosiți, atunci când afară este lumină puternică. Ochelarii de soare cu astfel de lentile sunt recomandați celor care joacă sporturi de lungă durată în aer liber, precum tenisul sau golful, sau celor care petrec mult timp în mediul exterior. 

Lentilele în nuanțe de gri 

Această nuanță neutră reduce nivelul de strălucire, mai ales când reflexiile sunt generate de luciul apei. Reprezintă un model de lentile colorate ideal pentru gestionarea luminii puternice din zilele cu soare, funcționând la fel de bine și în zilele cu nori, însă cu o luminozitate ridicată. Ochelarii de soare cu lentile în nuanțe de gri sunt recomandați pentru condus sau pentru partide de pescuit, având un rol esențial în reducerea stării de disconfort, pe care o poti resimți la nivelul ochilor. 

Lentilele în nuanțe de albastru sau violet 

Lentilele ochelarilor de soare cu tente de albastru sau violet oferă o percepție uimitoare asupra culorilor surprinse în câmpul vizual. De asemenea, te ajută să vezi mai clar contururile obiectelor, oferind în același timp protecție împotriva suprafețelor reflectorizante (zăpada, luciul de apă, pelicula de gheață, inserțiile metalice etc). Ochelarii de soare cu astfel de lentile colorate funcționează bine și pe vreme cețoasă. În plus, asigura un look uimitor, indiferent de nuanța tenului. Comanda ochelari cu lentila albastra de pe Lensa.ro!

Lentilele în nuanțe de roșu sau roz

Lentilele colorate astfel blochează lumina albastră, contribuind la îmbunătățirea vizibilității. Mai mult decât atât, sunt apreciate pentru că ajuta la reducerea oboselii ochilor. În plus, stimulează atenția la detalii și asigură un câmp vizual cu o profunzime mult mai bună. Ochelarii de soare cu lentile în nuanțe de roșu sau roz sunt ideali pentru condus, sau pentru activități sportive de iarnă. 

Lentile în nuanțe de galben, portocaliu sau auriu 

Ochelarii de soare cu lentile în nuanțe deschise, precum galbenul, portocaliul sau auriul, excelează în condiții de lumină cu o intensitate moderată sau redusă. Oferă o profunzime excelentă a câmpului vizual și îmbunătățesc vizibilitatea asupra obiectelor. De asemenea, blochează lumina albastră, de aceea, reduc oboseala ochilor. Cu toate acestea, astfel de culori pot determina distorsionarea anumitor nuanțe, percepute în câmpul vizual.

Lentile în nuanțe de maro sau de culoarea chihlimbarului

Lentilele în astfel de nuanțe oferă mai multă luminozitate, în timpul zilelor înnorate. La fel ca lentilele analizate în capitolul anterior, aceste variante de produs blochează lumina albastră și ajută la îmbunătățirea percepției față de profunzimea câmpului vizual. Ochelarii prevăzuți cu astfel de lentile sunt ideali pentru condus, sau pentru practicarea unor sporturi în care trebuie să distingi de la distanță obiecte de mici dimensiuni. Mai mult decât atât, asigură un câmp vizual în tonuri calde, sporind contrastul oferit de cerul albastru sau spațiile verzi. 

Lentilele colorate protejează împotriva razelor UV?

Este important să reții că nuanțe lentilelor unor ochelari de soare nu reprezintă un indicator al gradului de protecție împotriva razelor UV. Însă astfel de modele pot fi tratate corespunzător anti-UV, așadar, îți recomandăm să te orientezi către ochelari de soare cu lentile colorate despre care deții informații că oferă protecție 100% împotriva radiațiilor UV. 

Cu toate acestea, este important de adăugat faptul că lentilele colorate protejează împotriva spectrului de lumină albastră, precum și împotriva luminii vizibile de înaltă energie (HEV). Cea din urmă poate provoca leziuni la nivelul retinei, de aceea, este important să te asiguri că porți ochelari de soare cu lentile colorate, concepute astfel încât să ofere un nivel optim de protecție! 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Primăria Comunei Vlădeni, județul Iași, organizează licitație pentru concesionarea următoarelor suprafețe de teren: teren situat în extravilan sat Borșa, are o suprafață de 1691 mp, identificat cadastral cu nr. 61340, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 337.00 lei/an; teren situat în extravilan sat Borșa, are o suprafață de 1948 mp, identificat cadastral T59 p 938/8, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 294.00 lei/an; teren situat în intravilan sat Borșa, are o suprafață de 1318 mp, identificat cadastral cu nr. 61397, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 338.00 lei/an; teren situat în intravilan sat Borșa, are o suprafață de 1318 mp, identificat cadastral cu nr. 61394, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 338.00 lei/an; teren situat în intravilan/extravilan sat Borșa, are o suprafață de 1500 mp, identificat cadastral cu nr. 61486, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 385.00 lei/an; teren situat în intravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 1347 mp, identificat cadastral cu nr. 61509, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 1535.00 lei/an. Concesionarea se face conform O.U.G nr. 57/2019 și H.C.L nr. 50/30.06.2021, H.C.L nr. 74/29.09.2021 H.C.L. H.C.L nr. 73/28.09.2021 H.C.L. 63/30.09.2020, H.C.L. 84/22.11.2021. Ofertele se depun la sediul Primăriei Comunei Vlădeni, județul Iași, până la data de 13.06.2023, ora 14.00. Sedința de deschidere a ofertelor în data de 14.06.2023, ora 10.00. Relații la sediul Primăriei și la telefon: 0233299690 și 0740122165.
Tribunalul Vaslui, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1683/89/2022, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. TATATU BAKERY S.R.L. Vaslui, cu sediul în loc. Vaslui, judeţul Vaslui. Preţul de pornire al licitaţie este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare şi hotărârea Adunării creditorilor din data de 05.05.2023. Vânzarea prin licitaţie publică pentru bunurile mobile va avea loc la data de 25.05.2023, ora 1000 şi se vor organiza şedinţe săptămânal, respectiv până la data de 27.07.2023 la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini – 500 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefonul 0727/850.575, 0335/566.035, fax 0335/814.103.
ANUNŢ privind închirierea prin licitaţie publică a unei suprafete de teren de 15 mp, in curtea Dispensarului Moţca – CF 60052, pentru amplasarea unui container ȋn vederea desfăsurării de activităţi privind vȃnzare produse papetarie, de multiplicare documente, etc. UAT Comuna Moţca, adresa : localitatea Moţca, str. Moldovei, nr. 70, judeţul Iaşi, tel : 0232/715777, fax: 0232/715050 , email : comuna_motca@yahoo.com scoate la licitaţie publică o suprafaţă de teren de 15 mp, situat în intravilanul comunei Moṭca, ȋn curtea Dispensarului din localitatea Moṭca – CF 60052. Accesul la imobillul menţionat se face din str. Moldovei. Închirierea se face conform art. 333 – 336 din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ şi Hotărȃrea Consiliului local Moţca nr. 32 din 27.04.2023. Documentaţia de atribuire poate fi achiziţionată, contra cost, de la sediul Primăriei comunei Moţca. Contravaloarea documentaţiei este de 100 lei. Ofertele se redacteazã în limba românã şi vor fi prezentate conform documentaţiei de atribuire. Data limitã pentru depunerea ofertelor este 31.05.2023 ora 9:00. Adresa la care trebuie depuse ofertele : Primãria comunei Moţca, str. Moldovei, nr. 70, judeţui Iaşi. Data limitã pentru solicitarea clarificãrilor este 25.05.2023. Data limitã pentru transmiterea rãspunsului la clarificãri este 26.05.2023. Licitaţia va avea loc în data de 31.05.2023 ora 11:00 la sediul Primãriei comunei Moţca, judeţul Iaşi. Litigiile de orce fel ce decurg din executarea contractului de concesionare sunt de competenţa secţiei de contencios administrativ a Tribunalului Iaşi.
De ce este important să cunoști o limbă străină? Iată 3 motive pentru care merită să o înveți încă de la o vârstă fragedă!
31/05/2023 15:24

Cunoasterea unei limbi străine reprezintă o necesitate in lumea modernă globalizată in care trăim. Indiferent dacă vorbim despre copii sau adulti, abilitatea de a comunica intr-o limbă străină aduce nu ...

Relaxare și sănătate – ce beneficii terapeutice îți poate aduce o saună cu infraroșu?
30/05/2023 16:11

  Sauna reprezintă mai mult decat o simplă modalitate de relaxare, datorită multiplelor beneficii terapeutice. Aceasta a fost folosită pentru prima dată in cultura finlandeză cu peste 2.000 de ani i ...

De ce este mai bine sa iesi la intalnire cu barbati mai putin atractivi?
30/05/2023 12:34

Sunt multe elemente importante intr-o relatie de succes, cum ar fi pretinderea că asculti in pat, cand de fapt esti concentrat pe telefon timp de jumătate de oră, de exemplu. Cand vine vorba de aspect, majo ...

Heidi Klum, accident vestimentar pe covorul roșu de la Cannes
27/05/2023 11:56

Heidi Klum a fost protagonista unui accident vestimentar pe covorul rosu de la Cannes. Actrita, in varstă de 49 de ani, a fost prezentă miercuri la proiectia filmului francez „La Passion De Dodin Bouffant ...

Ceaiul de ghimbir – o băutură cunoscută din antichitate pentru beneficiile sale pentru sănătate
27/05/2023 10:22

Ceaiul de ghimbir este o băutură cunoscută din antichitate pentru beneficiile sale pentru sănătate. Aceasta rădăcină aromată, care face parte din familia Zingiberaceae, a fost cultivată de mii de ani ...

Culisele prostituției de lux de la Cannes: actrițe, modele, milionari arabi și tarife de 40.000 de dolari pe noapte
27/05/2023 07:13

Celebrul Festival de Film de la Cannes nu inseamnă doar strălucirea de pe covorul rosu, celebrităti si capodopere cinematografice, ci are si o parte „intunecată“. Orasul de pe Riviera franceză ...

 Terapia de logopedie - ajutor esențial pentru copiii cu autism
24/05/2023 09:51

Întarzierile de dezvoltare a limbajului nu sunt intotdeauna un semnal de alarmă, fiecare copil avand propriul ritm de a-si insusi abilitătile de vorbire. Cu toate acestea, depăsirea varstei de doi ani ...

Ponturi despre sex din 1861: lucrurile greşite pe care femeile şi bărbaţii le învăţau despre amor
21/05/2023 14:10

„Cartea Naturii“, un ghid sexual care datează din 1861 şi care a fost redactat de un anume James Ashton, le vorbea femeilor şi bărbaţilor despre concepţie, mijloace de contracepţie, dar oferea şi sf ...

Ce efecte uimitoare au săruturile în timpul sexului
21/05/2023 09:55

Cand vine vorba de săruturi si sex, nu există niciun motiv să nu te bucuri de amandouă. Beneficiile sărutului nu se opresc in dormitor, avand şi alte avantaje pe care e bine să le cunoşti. Mai putin ...

Care sunt modelele de module electronice?
19/05/2023 13:36

Modulul electronic este, de obicei, proiectat să fie compact si să aibă interfete standardizate, care facilitează conectarea si integrarea cu alte componente sau sisteme. Acesta poate avea pini sau conector ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei