Fațetele dentare: 5 informații esențiale despre cea mai rapidă cale spre un zâmbet superb!

Doc8-1

Dimensiune font:

| 15-06-2021 09:34

Sursa foto: https://unsplash.com



Zâmbetul frumos nu mai trebuie să fie doar un vis îndepărtat. Medicina dentară a evoluat extrem de mult în ultimii ani și ne permite să ne bucurăm de un zâmbet perfect într-un timp rezonabil, câteodată chiar și fără dureri. Este și cazul fațetelor dentare, considerate calea cea mai rapidă spre un zâmbet superb. În continuare, îți vom prezenta câteva informații esențiale despre fațete, care sigur vor răspunde la câteva întrebări pe care le aveai și tu. 


  1. Cui se recomandă fațetele dentare? 


Fațetele dentare sunt indicate atât în cazuri cosmetice, dar și în cazuri cu recomandare ortodontică. În cazurile strict cosmetice, fațetele pot corecta defecte ale smalțului, modificări de culoare și pigmentare, lungimea și lățimea dinților și așa mai departe. În ceea ce privește indicațiile medicale, fațetele pot completa un tratament ortodontic. După îndepărtarea aparatului dentar, este posibil să rămână mici spații din cauza dinților prea înguști de exemplu, iar fațetele vor înfrumuseța și vor corecta zâmbetul. Fațetele se mai recomandă și în cazul dinților ,,tociți” din diferite motive, bruxismul fiind unul dintre cele mai întâlnite. În acest caz, se recomandă întâi tratarea bruxismului și aplicarea fațetelor pentru a înfrumuseța zâmbetul. 


  1. Șlefuirea dinților nu este obligatorie în toate cazurile


Una dintre temerile celor mai mulți pacienți este cea legată de șlefuirea dinților. Trebuie să știi că aceasta nu este o procedură standard, datorită evoluției din domeniul tehnicii dentare. Astfel, se pot utiliza și fațete no-prep, numai dacă ești un candidat ideal pentru această tehnică. 


În cazul în care trebuie totuși o șlefuire, nu trebuie să îți faci griji: se va șlefui cât mai puțin posibil, astfel încât dinții tăi naturali să nu fie afectați în timp și să nu se creeze denivelări la nivel gingival. Este important să nu se confunde șlefuirea dinților pentru fatete dentare cu șlefuirea pentru coroane, deoarece multe persoane au impresia că este aceeași procedură. 


  1. Avantaje și dezavantaje față de alte proceduri dentare


Cel mai mare avantaj al fațetelor este faptul că sunt minim invazive, chiar și dacă se șlefuiește foarte puțin din dinte, pe exterior, în comparație cu alte lucrări de tipul coroanelor dentare, unde este necesară șlefuirea întregului dinte. Apoi, trebuie să ne referim și la avantajul de a avea dinți frumoși într-un timp foarte scurt și fără dureri. 


În ceea ce privește dezavantajele, singurele ar fi cele legate de imposibilitatea de a fi aplicate. Astfel, dacă dinții sunt mult prea afectați, dacă există spații prea mari între dinți sau chiar dinți lipsă, fațetele nu sunt o opțiune viabilă. 


  1. De ce își doresc pacienții fațete dentare? 


Probabil te-ai întrebat și tu de își doresc unele persoane fațete. În primul rând, pentru aspectul estetic: vor dinți mai albi, pe care nu îi pot obține doar din albire dentară, vor un zâmbet frumos și armonios. În plus, ideea de a alege fațetele în detrimentul altor soluții invazive atrage foarte multe persoane, mai ales dacă află că sunt candidați foarte buni pentru această procedură.

  1. Cum se îngrijesc fațetele?


Foarte multe mituri au apărut în jurul fațetelor dentare și probabil ai auzit și tu multe dintre ele, crezând că nu vei mai putea mânca sau bea vreodată în mod normal. Ei bine, dacă ai fațete, nu trebuie să te comporți în mod diferit, ci să urmezi aceleași reguli ca și în cazul dinților naturali. Nu trebuie să muști alimente foarte dure, nu trebuie să bei lichide foarte fierbinți sau foarte reci și dacă bei lichide acide (cum ar fi limonadă, anumite băuturi carbogazoase) să utilizezi un pai. Aceste obiceiuri ar fi bine de urmat și de catre persoanele care au dinți naturali și vor să se bucure de ei cât mai mult timp. 


Pe lângă îngrijirea din partea pacienților, este importantă și tehnica de lipire și priceperea medicului. Astfel, pentru a se evita desprinderea fațetelor, este important să se șlefuiască foarte puțin dintele, deoarece smalțul joacă un rol foarte important și să se utilizeze ciment special pentru fațetări. 


Dacă îți dorești cele mai frumoase fațete, îți recomandăm să mergi la un consult la o clinica stomatologica Dorobanti, mai exact Impladent. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:53

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Vrei să te deconectezi de la problemele tale zilnice măcar două, trei zile? Iată de ce trebuie să alegi un city break pentru puțină relaxare
26/04/2024 12:29

  Fotografie de la Helena Jankovičová Kováčová pe Pexels.com Vacantele de tip city break au devenit o optiune tot mai accesată, mai ales prin randul tinerilor, care doresc să s ...

Vezi aici top 3 investiții în bucătăria ta, care vor merita toți banii!
26/04/2024 12:23

  Fotografie de la  Christa Grover pe Unsplash.com   Bucătăria este, pentru multi, cea mai importantă incăpere din casă, deoarece petrec majoritatea timpului acolo, fiind pasionati de g ...

Skechers – o aventură de neuitat
26/04/2024 11:19

Skechers – o aventură de neuitat Pe străzile aglomerate ale Los Angelesului, locuiau doi pantofi sport Skechers pe nume Dash si Dazzle. Erau asezati pe un raft prăfuit, intr-un magazin de incăltămin ...

  Minciuna, o rețea complexă de avere și dezastre
25/04/2024 15:02

În istoria umanitătii, minciuna a fost un companion constant al interactiunilor noastre sociale. De la cele mai mici neadevăruri de circumstantă pană la cele mai elaborate scheme de inselăciune, minc ...

Cum să-ți actualizezi garderoba de primăvară?
23/04/2024 10:59

Cum să-ti actualizezi garderoba de primăvară? Începutul sezonului cald este momentul ideal să iti reconsideri stilul personal si să dai un refresh la garderobă. Există foarte multe aspecte de care ...

Povestea parfumului de trandafiri
23/04/2024 09:46

În grădina cu flori a naturii, există un personaj incantător care captivează simturile cu frumusetea si misterul său delicat: parfumul de trandafiri. În spatele fiecărui strop de esentă parfu ...

Inundații în Emirate. Trei filipinezi au murit
19/04/2024 15:39

Trei lucrători filipinezi au murit in urma unor inundaţiilor fără precedent care au afectat la inceputul acestei săptămani Emiratele Arabe Unite, unde traficul rămane perturbat vineri pe aeroportul din D ...

Colagenul și acidul hyaluronic, tinerețea la sticluță
18/04/2024 15:39

Colagenul si acidul hialuronic au devenit cuvinte de ordine in industria cosmetică, promise adesea ca solutia supremă pentru inversarea sau incetinirea semnelor vizibile ale imbătranirii. Aceste două comp ...

  Culorile frumuseții, o călătorie prin istoria fardurilor
18/04/2024 15:23

Fardurile au jucat un rol crucial in cultura si societatea umană de mii de ani, servind nu doar ca mijloace de infrumusetare, dar si ca simboluri ale statutului social, sănătătii si chiar moralitătii. De l ...

Povestea fructului miraculos
16/04/2024 13:51

 Într-o lume in care zahărul este omniprezent si lupta impotriva obezitătii si a bolilor legate de dietă continuă să fie o prioritate globală, apare un aliat neasteptat: fructul miraculos, sau ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei