La ce riscuri te supui dacă bei cafeaua prea fierbinte
Dimensiune font:
Ce-i mai bun dimineața decât o ceașcă aburindă de cafea? Totuși, se pare că ar trebui să avem grijă la temperatură atunci când o consumăm.
O echipă internațională de cercetători a pornit să afle temperatura perfectă pe care ar trebui să o aibă o ceașcă de cafea. Aparent, odată ce lichidul trece de temperatura de 60 de grade Celsius încep și riscurile asupra corpului tău.
Potrivit noului studiu, cei care își beau cafeaua la o temperatură de 60 de grade Celsius își măresc șansele de a se îmbolnăvi de cancer esofagian cu până la 90%.
Cercetarea vine după anunțul World Health Organization. Organizația recomandă să nu bem vreun lichid la o temperatura mai mare de 65 de grade Celsius. Totuși, consumatorii par să prefere să-și bea cafeaua mai fierbinte de 60 de grade, potrivit unui studiu anterior.
Aparent, nu există dovezi clare care să sugereze motivul exact pentru care riscul de a te îmbolnăvi de cancer esofagian crește dacă bei băuturi fierbinți. Cea mai plauzibilă explicație pare a fi vătămarea celulelor din esofag prin expunerea lor la temperaturi prea mari.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau