Luna Plină în Balanță, vremea socotelilor și a judecății

luna-plina-zodia-balanta

Dimensiune font:

| 15-04-2022 08:38

 

Luna Plina este un moment al “culesului “, culegem ce am semanat in bine sau in rau, trecutul este analizat, rasplatit sau pedepsit.
Fiecare semn zodiacal este o data pe an gazda unei Luni Noi iar la distanta de sase luni, acelasi semn este gazda unei Luni Pline. Acuma, vorbim de Luna Plina pe gradul 26:46 Balanta( Luna pe gradul 26:46 Balanta devine o lampa cereasca aprinsa de Soarele pe gradul 26:46 Berbec) ce este in legatura directa cu semintele Lunii Noi in Balanta din octombrie 2021. Conflictul dintre Luna in Balanta si Soarele in Berbec devine si mai “conflictual “ datorita aspectului de careu in T cardinal cu Pluto pe gradul 28:33 Capricorn. Energiile lui Pluto pot fi destul de perturbatoare si provocatoare, uneori lucrurile trebuie sa se deterioreze, sa fie distruse, inainte de a putea fi construit ceva nou. Pluton inseamna transformare si regenerare si aproape intotdeauna vorbeste despre schimbare. Aspectele de careu (Pluto careu Soare, Pluto careu Luna) aduc provocari imense dar gestionate corect, permit eliberarea de situatii limitate. Pluto rescrie acel “ Mori si devino!” al lui Goethe:
“Si cat timp nu il ai pe acest
Mori si devino!”
Esti doar un trist oaspete
Pe intunecatul Pamant.
Acest “mori” nu inseamna: omoara-ti trupul fizic, ci: naste un om nou din tine, astfel incat el sa-ti dea instrumentul pentru lumea spirituala. El trebuie sa devina un instrument al tariei.” Rudolf Steiner
Saturn in Varsator sustine aceasta Luna Plina in Balanta( aspect de trigon). Este o garantie astrala ca vom intalni “ o mana intinsa” care sa ne ajute sa trecem mai usor peste provocarile imense din aceasta perioada. Dar trebuie sa ne aducem aminte ca Dumnezeu nu ne ia de mana cu forta, nu constrange ci raspunde unei chemari, unei nevoi existentiale, unui strigat plin de credinta. Hristos apuca numai o alta mana intinsa. Hristos ne invata ca exista o lege mai puternica decat Karma, legea Harului Ceresc, a Gratiei Divine, a Iertarii. Doar aceasta lege ne elibereaza de legea karmei, legea cauza –efect, legea consecintelor. Iar cu ajutorul credintei, cu ajutorul iubirii neconditionate, iertand daca vrem sa fim iertati, putem indeparta toate obstacolele.

Dar sa inceapa sedinta divina …

Polaritatea Berbec-Balanta are legatura cu relatiile, relatia mea cu mine insami(Berbec)) si relatia mea cu ceilalti(Balanta). Daca Berbecul este despre autoafirmare, curaj, lupte, Balanta ne face constienti de nevoia noastra de relatii si de tot ceea ce defineste o relatie-compromis, negociere, gratie si echilibru. Balanta cauta in mod constant echilibrul si egalitatea, masoara si cantareste cu atentie toate problemele. Balanta este semnul echilibrului, armoniei si simbolul ei este un cantar, un lucru aparent neviu care lucreza in mod fundamental asupra naturii, asupra vietii noastre si in toata creatia lui Dumnezeu. Cantarul este un simbol al dreptatii. Aspectul umbra al Balantei este indecizia, versatilitatea, superficialitatea, cruzimea, nevoia de recunoastere, barfa, judecata falsa.
Berbecul este despre optimism, spontaneitate, angajare activa si gandire rapida si clara. Aspectul umbra al Berbecului este nerabdarea, egoismul, mandria, lovitura de berbec, probleme legate de egou.
Cu aceasta Luna plina trebuie sa ne straduim sa gasim un echilibru intre Berbec si Balanta, intre independenta si unire, razboi si pace, intre a ne satisface nevoile si a urma nevoile celorlalti. Energia Lunii Pline in Balanta aduce in lumina dezechilibrele din relatii, parteneriate, putere si justitie, generate de conflicte, razvratire, lupte pentru putere, nerabdare, alegeri pripite din trecut ( Berbec).
Luna Plina in Balanta ne cere in egala masura sa gasim armonia in noi insine dar si cu cei din jurul nostru. Ne avertizeaza ca Dumnezeu va aduce la judecata fiecare fapta, inclusiv orice lucru ascuns. Cantarul Ceresc ne pune fata in fata cu dreptatea vesnica, cantarirea pedepselor pacatelor noastre si pretul mantuirii.
Cu cat tindem mai mult sa luptam, sa dam cu capul, sa rezolvam lucrurile prin agresivitate cu atat lucrurile se incurca si mai mult. Luna Plina in Balanta ne cere sa ne axam pe chestiunile legate de toleranta, diplomatie, pace, intelegere, rafinament, comparare si cooperare. Odata linistiti, putem evalua mai bine ce trebuie sa facem pe mai departe. Trebuie sa invatam sa simplificam lucrurile, sa invatam ca nu putem actiona benefic daca suntem intr-o lupta continua cu noi insine dar si cu cei din jur.Acuma, relatiile se afla in centrul atentie, fie ca vorbim de relatiile de familie, munca, casnicii, relatia cu noi insine. Tot ceea ce este dezechilibrat va veni in lumina, tot ce este inclinat intr-o parte( Berbec-eu, egoism, mandrie, individualism,) sau in cealalta parte(Balanta-dependenta de cineva) de o perioada de timp, este adus in lumina si cere o puternica reechilibrare. Aceasta este una dintre cele mai bune perioade ale anului pentru dragoste, pentru aducerea pacii, pentru a socializa, pentru a repara o nedreptate juridica, si in unele cazuri, pentru oportunitati financiare mai bune. O relatie care se clatina se poate reinventa sau poate ca ar putea fi timpul sa se renunte la ea si sa inceapa ceva nou. Este timpul sa mergem mai departe si sa deschidem usa unor relatii mai bune.

Luna Plina in Balanta, adica opozitia dintre Luna in Balanta gradul 26:46 si Soarele in Berbec gradul 26:46, activeaza axa V- XI, o axa a iubirii, creativitatii, prietenilor, sperantelor, copii, mandrie excesiva, asta inseamna ca in aceste directii putem vedea adevarul. Temele principale ale acestei case si ale Lunii Pline in Balanta sunt grupurile mari, prietenii, echipele, idealurile umanitare, copii, relatia cu copii, mandria exagerata. Aceasta lunatie va pune un accent deosebit si pe posibilitatile de realizare sociala prin relatii si prieteni, prin sprijinul sufletesc sau material al prietenilor, realizari spirituale, recunoastere sociala, recuperare dupa o boala, sprijin pentru copii nevoiasi, orfani. In plus, o Luna Plina in casa XI vorbeste si despre bani dar intr-un mod diferit de banii casei II. In aceasta casa, aceasta lumina vorbeste despre castiguri mari, venituri ce au legatura cu cariera noastra, banii veniti intr-un mod neasteptat, o surpriza din partea unui sustinator. Tot casa XI ne aduce fata in fata cu astrologia, calculatoarele, electricitatea, avioanele, cauzele umanitare, castigurile neasteptate.Saturn in Varsator este mediatorul acestei Luni Pline, face un aspect de trigon benefic cu Luna in Balanta si un aspct de sextil cu Soarele in Berbec. Poate fi o alegere de a ne structura, limita sau simplifica viata intr-un mod semnificativ, ceea ce duce la imbunatatiri majore. Saturn are ca efect un control mai mare asupra emotiilor. Avem tendinta de a fi mai responsabili in abordarea problemelor, care ni se par mai importante acum.

Conflictul dintre Luna in Balanta si Soarele in Berbec devine si mai “conflictual “ datorita aspectului de careu in T cardinal cu Pluto pe gradul 28:33 Capricorn. Semnele cardinale implicate in acest careu in T sunt semne de actiune si sunt de obicei concentrate pe identitatea noastra, actiuni, lupte pe viata si pe moarte, initieri, exprimare impulsiva( Berbec), pe identitatea noastra sociala si intelectuala, justitie, relatii, diplomatie, corectitudine, respectarea celuilalt, legi corecte, echilibrari karmice( Balanta), pe structuri, autoritati, institutii, constructii durabile, cariera, ambitii profesionale, functii inalte, vocatia adevarata (Capricorn). In general, actiunea lui Pluto in Capricorn ca planeta focar este foarte abrupta si dificila si de aceea, ea cere atentie marita. Acest careu in T indica tulburari emotionale si schimbari in relatiile cele mai personale. Intentia lui Pluto este de a ne face sa sapam adanc in interiorul nostru pentru a afla exact cine suntem cu adevarat, sa devenim constienti de defectele noastre dar si de punctele noastre forte. Nu trebuie uitat ca Pluto cere onestitate, altfel, lucrurile pot deveni destul de neplacute. Exista posibilitatea ca o lupta cu un membru al familiei sau cu un partener, un rival, un concurent, sa ajunga la apogeu cu efecte distructive din toate partile. Dorinta de a controla sau de a manipula pe ceilalti este prezenta, la fel si tendinta de implicare in lupte de putere. Problemele personale pot fi remediate sau amplificate. Acest aspect are rolul de a ne ajuta sa eliminam elementele neesentiale din viata personala. Aceasta pot include obiceiuri, anumite relatii, conflictele din familie, de la locul de munca.


Iar Pluto in casa III reduce totul la “cine si ce influenteaza mintea ta”. Devine judecatorul modului in care ne folosim si dezvoltam mintea practica, cum comuniam, ce magii facem prin cuvintele noastre, cum gandim, cum invatam. Care ganduri sunt distructive, negative, nepractice sau inutile? Care dintre ele sunt constructive, pozitive, practice sau relevante?
Pluto ca focar al aspectului de careu in T si in casa III, ne cere sa fim extrem de atentie la ceea ce construim prin gandurile si cuvintele noastre. Trebuie sa incercam sa selectam doar acele ganduri care servesc unui scop util si constructiv vietii noastre iar pentru asta trebuie sa fim cat mai atenti, disciplinati si devotati acestei lectii. Avem doar “5 secunde” pentru a procesa si pentru a ne elibera de gandurile negative inainte de a crea karma(plati) pentru noi. Aceasta veste este atat infricosatoare cat si buna. Este infricosatoare pentru ca inseamna ca trebuie sa fim foarte atenti la gandurile noastre si sa ne ocupam aproape instantaneu de cele pe care nu vrem sa ne influenteze viata. Vestea buna este ca toti avem capacitatea de a face acest lucru. Ca este vorba de scris, de vorbit, comunicarea devine ceva provocator si transformator pentru noi. Relatia cu rudele, cu persoanele din preajma noastra, sunt supuse unor mari transformari. Situatia noastra actuala, pana la cele mai mici particule ale fiintei noastre, se datoreaza propriilor noastre actiuni. Tot ceea ce exista in viata noastra, in corpul nostru fizic, se datoreaza karmei noastre. Tot ceea ce constituie existenta noastra si tot ceea ce formeaza entitatea pe cate noi o percem ca fiind ” noi insine” sunt datorate actiunilor noastre, noi suntem raspunzatori, prin ceilalti de fapt suntem pusi la incercare, suntem pusi sa platim o parte din karma acumulata cu ei. Depinde doar de noi cum raspundem, cum picam in plasa poftelor, dorintelor, actiunilor celorlalti. Si pentru a ne schimba fundamental existenta pe care o avem trebuie sa invatam sa fim atenti la actiunile noastre, sa ne schimbam comportamentul, modul de gandire, sa cantarim atenti fiecare actiune, dorinta, om, etc.
Pentru a invata cum sa actionam in mod corespunzator, pentru a invata cum sa actionam potrivit, trebuie sa invatam sa ne bazam pe Dumnezeul nostru, pe spiritul nostru ce comunica cu noi prin intuitie, acea voce mica caruia nu-i dam mare importanta.
Chiar daca nu vrem sa ne schimbam mental, daca nu intelegem cat de importanta este gandirea, Universul va forta prin aceasta Luna Plina, o schimbarea asupra noastra. Putem iesi in intampinarea acestor energii si sa cerem indrumare divina, sa ne lasam condusi de inteligenta infinita care salasluieste in noi si care ne poate conduce el mai bine.


Balanta cauta armonie si echilibru in toate lucrurile, mai ales in noi insine. Provocarea acestei luni pline ne pune la treaba , sa gasim toate instrumentele, oamenii, rugaciunea, semnele, calatoria, ghizii spirituali, care ne pot ajuta in construirea acesti armonii interioare. Uneori, ca sa invatam despre armonia interioara, apare ceva acut, un om, o situatie, care creeaza dizarmonie. Trebuie sa invatam ca armonia noastra interioara este cea mai importanta, asa ne armonizam si cu intreg universul.

Aceasta faza a Lunii Pline pe gradul 26:46 Balanta are o influenta semnificativa asupra semnelor cardinale -Berbec, Rac, Balanta si Capricorn(cei nascuti in preajma zilei de 16, plus, minus trei zile). 

sursa - www.adriana-astro.com

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:56

Calendar Ortodox, 17 august. Pomenirea Sfântului Mucenic Miron
17/08/2022 07:47

Sfantul Mucenic Miron este pomenit in Calendarul Ortodox, astăzi, 17 august. A fost un martir care nu a renuntat la credinta sa, chiar dacă a fost nevoit să indure torturi cumplite. Acest sfant a trăit i ...

HOROSCOPUL ZILEI
17/08/2022 05:01

 BERBEC Va grabiti sa achitati facturile restante si sa faceti si mici investitii, cu toate ca mai aveti de asteptat pana va reechilibrati financiar. Vi se cer referinte pentru un coleg. TAUR Sentimenta ...

Mihai Chirica -Astăzi sărbătorim pe Sfinții martiri brâncoveni, sfinți români/FOTO
16/08/2022 17:59

 Astăzi sărbătorim pe Sfintii martiri brancoveni, sfinti romani. In Saptamana Patimilor din anul 1714, in urma tradarii unor boieri, care l-au clevetit ca unelteste impotriva turcilor, la B ...

HOROSCOPUL ZILEI
16/08/2022 05:00

BERBEC Tensiunea de la serviciu este din ce in ce mai accentuată si simtiti nevoia unei libertăti mai mari. Faceti planuri pentru schimbări majore, dar fără să vă sfătuiti cu nimeni si veti fi refuza ...

Două dintre profețiile Babei Vanga pentru 2022 s-au adeverit! Vezi care sunt acestea
15/08/2022 14:54

Două dintre predictiile Babei Vanga pentru anul curent s-au indeplinit. Două dintre profetiile Babei Vanga pentru 2022 s-au adeverit. Clarvăzătoarea din Bulgaria, ale cărei predictii vagi s-au răspand ...

Rugăciuni către Maica Domnului, rostite de musulmani în Grădina Ghetsmani
15/08/2022 13:30

Credincioşi de alte religii şi foarte mulţi musulmani cer ajutor Sfintei Fecioare in Biserica din Grădina Ghetsimani, le-a spus, luni, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, Timotei Prahoveanul, c ...

INCREDIBIL! Slujba de Sfânta Maria, întreruptă de oficialități la malul mării. IPS Teodosie a rămas fără microfon
15/08/2022 12:28

Slujba oficiată de Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, de Ziua Marinei a fost intreruptă luni de organizatori şi i-a fost dat cuvantul şefului Statului Major al Forţelor Navale, Mihai Panait.   ...

În ciuda furtunii, zeci de mii de oameni sunt în pelerinaj pe dealul Mănăstirii Nicula
15/08/2022 12:03

Zeci de mii de pelerini sunt pe dealul Mănăstirii Nicula, pentru a participa la pelerinaj pentru a se ruga in ziua Adormiri Maicii Domnului. În ciuda furtunii de aseară, credinciosii nu au renuntat ...

HOROSCOPUL ZILEI
15/08/2022 05:00

 BERBEC Astăzi trebuie să-ţi ţii promisiunile. Cu toate că eşti in criză de timp, prin rapiditatea ta reuşeşti mereu să te găseşti la locul potrivit şi la momentul indicat, salvand situaţia. ...

Se spune sau nu „La mulți ani” pe 15 august, de Sfânta Maria?
14/08/2022 17:37

 Este o „dilemă” pornind de la care s-au scris o multime de articole pe internet in ultimii ani, intrebarea fiind: este păcat să le urăm „La multi ani!” pe 15 august oamenilor c ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei