„Puterea unei femei nu constă în bogăție sau celebritate, ci în feminitate, autenticitate și stima de sine”

interviu manuela arhire

Dimensiune font:

| 11-03-2024 08:05

 Dialog cu Manuela Arhire, managerul Clinicii Arhimed Iași

- Un economist managerul unei clinici medicale pare o alegere perfectă pentru un business. Care a fost principalul motiv pentru care ați ales să vă alăturați echipei medicale?

-  Călătoria mea a început cu o doză mare de curaj și nebunie, entuziasm și multe obiective. Am acționat cu dedicare 100% și cu perseverență, fără să mă gândesc prea mult. În 2018, când s-a ivit șansa de a mă alătura echipei medicale Arhimed Radiology de la Iași, locuiam în București. Construirea unei afaceri pe baza principiilor etice și a respectului pentru pacienți și colegi m-a determinat să accept fără ezitare. Cum știm cu toții că toate se întâmplă la momentul potrivit, așa a fost și în cazul meu. După 15 ani intenși petrecuți în domeniul resurselor umane, am decis să fac o schimbare a modelului de business, în care să nu existe ideea de angajat, ci de colaboratori, unde să putem oferi servicii de foarte bună calitate și cu posibilitate de creștere și dezvoltare continuă. Drumul nu a fost ușor…  M-am bazat foarte mult pe mine, pe cât sunt de ambițioasă, puternică, determinată și corectă. Știu că atunci când mă implic în ceva, este absolut imposibil să nu reușesc.  Zicala „Nu se poate!” nu există pentru mine! ???? Cu toate acestea, pentru multe lucruri trebuie auto-educare și atenție la detalii. De aceea, provocarea și oportunitatea au fost să menținem pe termen lung pacienţii pe care i-am câștigat, iar pentru retenție este nevoie de calitate și de o relație de încredere și promptitudine.

- Veniți din domenii în care cifrele au fost mai mult decât o lege, din multinaționale unde jocul este dur. Cum v-ați adaptat la mediul de lucru din domeniul medical și la specificul activității de imagistică medicală?

- Când lucrezi în domeniul serviciilor, este esențial să ai capacitatea de a recunoaște și de a satisface nevoile pacientului. Domeniul medical este vast și fascinant pentru că lucrezi cu oamenii și simți fiecare caz cu mare  intensitate, pe care pacienții ne-o transmit fără să iși dea seama.

Am căutat să înțeleg cum funcționează activitatea de imagistică medicală și rolul fiecărui coleg din echipă. Trecerea și adaptarea a fost ușoară în situația mea pentru că am avut alături familia. Ȋntotdeauna business-urile în familie sunt un roller coaster emoțional, însă așa au pornit mai toate marile sau mai micile afaceri antreprenoriale prin toată lumea: cu familia alături. Pe de o parte, ele aduc liniște pentru că există acel liant incredibil, fără de care nu se poate și anume încrederea, însă, pe de altă parte, este puţin probabil să nu aduci frământările zilnice ale business-ului în viața de familie.

„Ȋmi place să am rezultate, să mă autodepășesc şi să învăț, să mă reinventez!”

- Ce vă motivează cel mai mult în acest rol și cum vă canalizați această motivație pentru a inspira și mobiliza echipa?

- Pentru mine motivaţia vine din pasiune. Tot ceea ce fac este cu multă pasiune. Ador să interacționez cu oamenii pentru că ei mă inspiră permanent să fiu o persoană mai bună, mai competentă, mă inspiră să studiez mai mult, să împărtășesc mai mult.

Consider că trebuie să ai curaj şi puterea de a inspira și motiva echipa, adică să îţi manifeşti zilnic abilităţile de leader. Tu trebuie să fii cel mai bun exemplu de performanţă pentru echipa ta. La fel de important este să ştii să îţi foloseşti inteligenţa emoţională, atât de necesară pentru a construi relaţii mai puternice, atât cu echipa, cât şi cu clienţii şi colaboratorii. De multe ori, în diferite domenii, ne plângem de „sistem”, dar uităm că este format din oameni. La Arhimed încercăm să construim un sistem simplu și normal, în care empatia și preocuparea față de nevoile pacienților să primeze. Totodată, trebuie să ai o atitudine pozitivă şi să nu renunţi la primul impas. E necesar să ai orientare spre rezolvarea problemelor, căci o mare parte din antreprenoriat presupune şi abilitatea de a găsi soluţii optime şi rapide la situații mai mult sau mai puţin complexe.

Ȋmi place să am rezultate, să mă autodepășesc şi să învăț, să mă reinventez!

- Cum v-ați integrat în comunitatea medicală din Iași și cum considerați că acest lucru influențează poziționarea și succesul clinicii în oraș?

- Greu????. Cu muncă și încredere. Cu obsesia de a face lucrurile la perfecție. Cinstit și onest pentru ca atunci când vine noaptea și pun capul pe pernă, să adorm liniștită și implinită pentru că a trecut o nouă zi de care sunt mândră, în care am realizat ceva şi am ajutat.

Fiecare dintre noi are propriile criterii de stabilire a succesului, însă, în linii mari noțiunea de succes constă în primul rând în evoluția noastră ca oameni. În cazul meu, implicarea constantă și perseverența au alcătuit un fond de susținere, pe care nu obișnuiesc să-l numesc „succes”, dar care a dus spre rezultate pozitive în acest sens. Atunci când ne concentrăm pe îndeplinirea anumitor obiective, atunci când rezonăm și ținem cont și de ideile membrilor echipei din care facem parte, rezultatele vin de la sine.

Succesul este definit de perseverență. Pasiunea, loialitatea  și siguranța pe care le-o inspiri celor din jurul tău sunt ingredientele  acestei rețete. Business-ul este o luptă continuă, și, dacă vrei să pui bazele unei afaceri durabile, trebuie să te aștepți la multe ore de muncă și mult sacrificiu. Din păcate, o afacere bună nu se rezumă la jumătate de normă. În fiecare zi, agenda de lucru este plină, mintea mereu trează și pregătită pentru învățare. Astăzi, esențial pentru dezvoltarea unui business este  perfecționarea continuă.

„Marcăm începutul unei noi ere pentru serviciile de diagnostic și imagistic din regiune”

- Cum gestionați provocările specifice unei industrii în schimbare rapidă, cum ar fi avansarea tehnologică și reglementările din domeniul medical?

- Arhimed este  o companie 100% ieşeană, care activează în domeniul medical de peste 20 de ani şi ne bucurăm că putem să oferim servicii de  înaltă calitate tuturor pacienţilor. Arhimed este, de asemenea, o companie vizionară, care se află în continuă mișcare și evoluție. Anul trecut, am investit în upgrade-uri importante (un ecograf, un aparat de radiografii şi un computer-tomograf), iar din ianuarie 2024, suntem mândri că le putem oferi pacienţilor noştri explorări cu primul aparat de rezonanţă magnetică din ţară care dispune de algoritmi de inteligenţă artificială „Deep Resolve”. Marcăm începutul unei noi ere pentru serviciile de diagnostic și imagistic din regiune. Tehnicile de accelerare a scanării care fac parte din tehnologia avansată cu care este dotat echipamentul asigură un timp de scanare scăzut, fără a afecta calitatea imaginii. Timpul în care pacientul trebuie să stea în magnet este mai scurt, iar fluxul de lucru este dus la un nivel extrem de avansat. Conceput şi pentru a spori confortul pacienţilor, aparatul are o lungime scurtă, fiind indicat inclusiv celor care suferă de claustrofobie şi prezintă un nivel redus de zgomot datorită tehnologiei de suprimare a vibraţiilor gradientului din dispozitul IRM. Suntem preocupați de progres și dezvoltare, de aceea ne uităm întotdeauna în viitor. Suntem orientați către rezultate și obiective, dar credem foarte mult în oameni. Cu oamenii potriviți, la locurile potrivite și la timpul potrivit totul este posibil. Unul dintre aceştia este chiar medicul coordonator al Centrului Arhimed, doamna doctor Oana Arhire, un recunoscut specialist, cu o vastă experienţă , un medic şi un om dedicat trup şi suflet acestei meserii. Mai presus de strategii sau alte resurse, oamenii sunt şi vor rămâne în centrul întregii activităţi a oricărei companii.

- Trăim într-o lume aparent dominată de bărbați. Cum vedeti rolul femeilor în conducerea afacerilor și în special în domeniul medical, având în vedere propria experiență și succes în acest domeniu?

- Despre nivelul de dezvoltare antreprenorială în rândul doamnelor pot spune că ele vin puternic din urmă, curajoase, extrem de responsabile și rezistente la stres, asumându-şi poziţii cu grad mai mare de leadership. Ȋn plus, cred că femeile contribuie la evoluția unei organizații pur și simplu manifestând un alt stil de leadership, unul mai empatic, mai rezilient, cu focus pe rezultate, dar și pe starea de bine.  Personal, sunt convinsă că atunci când înlăturăm stereotipurile putem oferi un loc echitabil de reprezentare atât bărbaţilor, cât și femeilor în poziții de conducere, beneficiind astfel de punctele forte ale fiecăruia dintre ei. Uneori îi este greu unei femei din cauza prejudecăţilor și misoginismului accentuat din business, alteori îi este mai uşor decât bărbaţilor. Depinde de situaţie. Calităţile unei femei sunt utile în anumite situţii de negociere, iar a fi femeie uneori este un avantaj. Cred că există un tip feminin de leadership complementar celui masculin.

„Nu creștem ca oameni pur și simplu și că este nevoie să ne dezvoltăm intenționat, iar asta este o investiție pe termen lung”

- Indiferent cât de mult ar fi solicitată la un job, o femeie rămâne tot femeie, cu pasiuni, vise, gânduri. Ce faceți când nu sunteți la birou? Ce lucruri vă atrag în timpul liber?

- Munca mea este pasiunea mea!  Dezvoltarea personală pentru mine a fost, este și va rămâne o călătorie care nu se va termina niciodată. Dezvoltarea personală te schimbă și te clădește, îți îmbunătățește imaginea ta despre tine, relațiile cu ceilalți, încrederea în tine. Te ajută să ștergi niște tipare care ți-au fost inserate de-a lungul vietii și să le înlocuiești cu credințe noi care să te ajute să devii cea mai bună varianta a ta.

Ca antreprenor, este foarte dificil să găsești un echilibru, o armonie  între viața personală și business deoarece ești implicat trup și suflet în proiectele pe care le ai. La un moment dat, trebuie să înțelegem că aceste aspecte se întrepătrund foarte bine și ar fi bine le oferim prioritate atunci când este momentul lor.  Un antreprenor are succes pentru că iubește ceea ce face. Este nevoie de multă muncă și ore suplimentare pentru a dezvolta o afacere performantă. De aceea, este foarte important să fii pasionat și să îți placă tot ceea ce faci. Chiar dacă pare o platitudine, este adevărat!

Am realizat că nu creștem ca oameni pur și simplu și că este nevoie să ne dezvoltăm intenționat, iar asta este o investiție pe termen lung. Dar este o investiție care va da un randament inepuizabil, pe care nu ți-l poate lua nimeni. Îmi doresc să fiu un lider autentic, care trăiește o viață integră și care contribuie la dezvoltarea unei culturi în care succesul nu se reduce la performanță individuală, ci are un înțeles amplu: profesional, relațional, spiritual.

Sunt un om disciplinat, fac sport, mănânc sănătos, citesc și sunt atentă la oamenii care sunt lângă mine, să fie pozitivi, autentici, orientați către evoluție. Alergatul și sportul, în general, m-au învățat că momentul în care trebuie să tragi cel mai tare este acela când simţi că nu mai poţi.

„Feminitatea nu mai este limitată de norme sau stereotipuri rigide. Vine din interior și se manifestă în exterior”

- Cine este profesionistul Manuela Arhire și cine este femeia din spatele acestui rol? Care este principala dvs putere și cum ați folosi-o dacă mâine ați putea să schimbați lumea?

- M-ați  pus un pic în dificultate pentru că nu prea vorbesc despre mine și mi-e greu să spun în câteva cuvinte cine sunt. Cuvântul care mă caracterizează cel mai bine atât ca profesionist, dar și ca om este pasiunea. De asemenea, respectul faţă de mine şi faţă de ceilalţi este o valoare morală şi personală pe care pun mare accent. Deşi am activat  într-un domeniu în care am interacţionat cu foarte mulți oameni, continuă să mă impresioneze toți cei care respectă ceea ce fac și respectă modul în care o fac, cei care nu renunță la principiile lor, la valori, cei care nu acceptă varianta ,,merge și-așa”. Dacă puterea impune respect, caracterul câștigă respect!

Sinceritatea, alături de încredere, sunt atribute esenţiale pentru mine pe care le văd ca pe o formă de curaj şi chiar dacă uneori sunt speculate şi ușor de manipulat, numai în baza sincerităţii se construiesc încrederea şi comunicarea dintre oameni.  Numai prin sinceritate poţi dezvolta relaţii durabile și funcționale. Ȋn absenţa ei, poti avea relaţii multe numeric, dar nu poți vorbi de relații funcţionale, de comunicare și încredere.

Consider că puterea unei femei nu constă în bogăție sau celebritate, ci în feminitate, autenticitate și stima de sine.

Feminitatea nu mai este limitată de norme sau stereotipuri rigide. Fiecare femeie are libertatea de a-și exprima și manifesta feminitatea într-un mod unic și personal. Feminitatea vine din interior și se manifestă în exterior. Pentru mine, feminitatea înseamnă să fiu puternică, grațioasă și delicată; feminitatea înseamnă empatie, căldură, emoție, grijă; feminitatea înseamnă încredere, hotărâre, dar şi vulnerabilitate.

Dacă aș avea puterea să schimb ceva în lumea de astăzi, aş încerca să mai înlătur din egoismul care, de la o vreme, s-a aşternut peste oameni într-un strat destul de mare. Aş încerca să restabilesc relațiile umane pe baza credinței, corectitudinii, altruismului și  integrității. Cea mai importantă contribuție pe care o poți lăsa umanității este ceea ce rămâne în urma ta…

A consemnat Maura ANGHEL

Caseta 1

„Arhimed este o companie vizionară, care se află în continuă mișcare și evoluție. Anul trecut, am investit în upgrade-uri importante (un ecograf, un aparat de radiografii şi un computer-tomograf), iar din ianuarie 2024, suntem mândri că le putem oferi pacienţilor noştri explorări cu primul aparat de rezonanţă magnetică din ţară care dispune de algoritmi de inteligenţă artificială „Deep Resolve”. Marcăm începutul unei noi ere pentru serviciile de diagnostic și imagistic din regiune. Tehnicile de accelerare a scanării care fac parte din tehnologia avansată cu care este dotat echipamentul asigură un timp de scanare scăzut, fără a afecta calitatea imaginii. Timpul în care pacientul trebuie să stea în magnet este mai scurt”.

 

Caseta 2

„Ca antreprenor, este foarte dificil să găsești un echilibru, o armonie  între viața personală și business deoarece ești implicat trup și suflet în proiectele pe care le ai. La un moment dat, trebuie să înțelegem că aceste aspecte se întrepătrund foarte bine și ar fi bine le oferim prioritate atunci când este momentul lor.  Un antreprenor are succes pentru că iubește ceea ce face. Este nevoie de multă muncă și ore suplimentare pentru a dezvolta o afacere performantă. De aceea, este foarte important să fii pasionat și să îți placă tot ceea ce faci. Chiar dacă pare o platitudine, este adevărat!”

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
bancul zilei

05:46

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
  Alege bunătățile de Paște, de la Mamma Mia!
29/04/2024 08:00

  Alege bunătătile de Paste, de la Mamma Mia! Sărbătorile Pascale sunt despre bunătate, familie, bucurie si bucate traditionale. Asa că adună-i pe cei dragi la masă si bucurati-vă de gustul ...

Spectacol plin de emoție la Opera Iași, în Joia Mare
29/04/2024 07:54

Prima reprezentatie a lunii mai programată de Opera Natională Romană din Iasi are loc joi. De la ora 18:30, in Sala Mare, publicul va putea urmări un spectacol incărcat de emotie, lucrarea vocal-simfonic ...

Iașul, dominat de violență. Poliția rezistă cu greu
29/04/2024 07:45

În realitate, cel puţin pe raza judeţului Iaşi, e, de departe, cea mai frecventă infracţiune. Lovire sau alte violenţe, articolul 193 din Noul Code Penal. Adică, pumni in cap, şuturi in figură, c ...

Liceul de Informatică are două echipe în finala celui mai important concurs de robotică din lume!
29/04/2024 07:45

Bucurie, preţuire şi admiraţie pentru echipele CyLiis & Peppers. Cele două echipe de la Liceul Teoretic de Inflormatică „Grigore Moisil” din Iaşi s-au calificat la MTI 2024, una dintre cel ...

  Serviciul de termoficare, concesionat pentru următorii 10 ani!
29/04/2024 07:30

Întruniti in sedintă ordinară, consilierii locali au aprobat, vineri, concesionarea serviciului public de termoficare, impreună cu regulamentul si caietul de sarcini pentru scoaterea la licitatie. Potr ...

Contrabandiștii au scăpat cu fuga, abandonând aproape 35.000 de pachete de țigări
29/04/2024 07:30

Politistii de frontieră din cadrul SPF Izvoarele Sucevei au descoperit abandonate, pe un drum forestier din localitatea Lupcina, 34.750 pachete de ţigări de provenienţă extracomunitară, in valoare de 406. ...

Evadare la Suceava. Un interlop periculos a fost dat în consemn la frontieră
29/04/2024 07:29

Cunoscut in lumea interlopă sub numele de Tonici, Mihai Pinzari fusese eliberat din arestul preventive joi, 25 aprilie, si trimis in arest la domiciliu, conform hotărarii magistratilor. Vineri dimineat ...

Inflație de specialiști în listele electorale
29/04/2024 07:27

Partidele politice s-au pozat in fata Biroului Electoral, cu ce au găsit mai bun prin bătătură, să vadă si electoratul cat de seriosi le sunt candidatii. Unii au mizat pe vechea gardă, altii au pus. Mai ...

Se caută bani pentru lărgirea unui drum important din oraș
29/04/2024 07:21

Printre prioritătile Consiliului Judetean vis-a-vis de infrastructura rutieră se numără lărgirea unui important drum care leagă partea de sud a municipiului cu soseaua de centură, precum si asigurarea un ...

CJ Iași sprijină financiar aducțiunile de gaz din 52 de comune
29/04/2024 07:20

Consiliul Judetean a repartizat către primăriile din judet peste 20 de milioane de lei din fondul total pe care il are la dispozitie in urma aplicării cotei de 6% la impozitul pe venit estimat a fi incasat l ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei