Andreea Brînză, fata milionarului de Iași, Cornel Brînză, este investigată de ANAF pentru venituri nejustificate, după audieri extinse care au condus până la intervievarea invitaților de la nuntă și botez

000000   media-1447

Dimensiune font:

| 13-09-2022 21:03

 

Potrivit celor de la 7iasi.ro, Andreea Brînză este subiectul verificărilor total incomode ale ANAF. Se pare că aceasta nu poate justifica venituri de ordinul sutelor de mii de ron, ulterior verificărilor derulate de Agenția Națională de Administrare Fiscală

Merită menționat faptul că respectivele verificări „s-au făcut la sânge”, acestea vizând fiecare cheltuială și fiecare cont, ajungându-se până la audierea unui număr mare de persoane din rândul rudelor și chiar invitaților de la nuntă și botez.

ANAF nu iartă – cel puțin așa se deduce din acțiunea recentă de control a instituției, care a vizat-o pe Andreea Brînză, fiica milionarului de Iași, Cornel Brînză. Instituția de control a ajuns la concluzia că veniturile mai sus menționatei nu aveau cum să acopere cheltuielile efectuate de aceasta.

Drept urmare, Andreea Brînză a declarat faptul că banii i-au parvenit de la bunică, respectiv nici mai mult, nici mai puțin de 100.000 euro, în condițiile în care bunica înregistrează venituri de numai câteva sute de ron

Bunica a declarat, în nota explicativă înmânată inspectorilor fiscali, faptul că acești bani au fost obținuți din activitatea de vânzare a miezului de nucă, cartofilor și brânzei, reprezentând fonduri personale, bani agonisiți prin muncă cinstită: „Sunt banii mei personali pe care i-am făcut cu sudoarea frunții mele din afacerile cu miez de nucă, cartofi, brânză și alte produse”, aceasta invocând „frica de Dumnezeu” și „sacralitatea familiei”.

Potrivit 7iasi.ro, ANAF a intrat în amănunt și a observat și existența unei proprietăți, achiziționată de familia Brînză în Germania, în proximitatea localității Nuremberg, respectiv un han, cu spații de locuit și restaurant propriu, alături de o mică fabrică de bere.

„Veniturile nejustificate au fost înregistrate de către Andreea Brînză în perioada în care firma tatălui, Ted Construct SRL, era investigată de DLAF și DIICOT. Fosta societate a fost îngropată, iar în prezent Cornel Brînză derulează contracte cu Primăria Iași și alte entități publice prin firma Con Ted Construct SRL”.

Ca urmare a celor descoperite de ANAF, Andreea Brînză a procedat la contestarea raportului de control, menționând faptul că respectiva instituție nu a luat în calcul sumele de bani acumulate din perioada copilăriei, până în anul 2015. 

Menționăm faptul că această investigație amănunțită a fost derulată de inspectorii Serviciului Verificări Fiscale, departament de elită al Fiscului, cunoscut de public sub numele de „controlul marilor averi”. Acțiunea în sine s-a concentrat numai pe anul 2015, moment în care Andreea Brînză ar fi cheltuit mai mult decât ar fi putut produce

Potrivit publicității, acest control a venit și pe fundalul anchetei derulate de Departamentul de Luptă Antifraudă și de DIICOT, cu privire la tatăl acesteia, în persoana milionarului de Iași, Cornel Brînză.

Amintim cititorilor noștri faptul că fosta societate a omului de afaceri, Ted Construct SRL, este continuată, în prezent, de noua companie înființată, Con Ted Company SRL.

Comercializarea miezului de nucă, cartofilor și brânzei aduce venituri de 100.000 de euro

Miezul de nucă este bănos…cel puțin așa au aflat inspectorii de specialitate (potrivit declarațiilor făcute de bunică), acesta reprezentând, se pare, „punctul de plecare” pentru a face ceva avere: „sunt banii mei personali pe care i-am făcut cu sudoarea frunții mele din afacerile cu miez de nucă, cartofi, brânză și alte produse”

Nota explicativă semnată de Andreea Brînză precizează faptul că sumele de bani provin din agoniseli vechi, precum și din partea părinților, bunicilor, dar și din cadouri de nuntă și botez, neputând estima cu exactitate cuantumul acestora„Primeam bani zilnic, săptămânal, la zilele de naștere, la sărbători, când făceam fapte bune. Nu pot preciza ce surse de bani aveau părinții mei și nu cred că este corect să puneți această întrebare.”

Potrivit 7iasi.ro, Inspectorii au făcut verificări și au stabilit că bunica Elena Gagea nu figurează cu venituri declarate până la sfârșitul anului 2015, că nu deține depozite bancare și că nu face dovada deținerii de fonduri. La fel și bunicul Ioan Cicoveanu a obținut venituri lunare de 783 de lei și prin urmare nu putea să îi ofere nepoatei sale sume de bani care să justifice veniturile acesteia. Cealaltă bunică, Elena Marin, este decedată încă din 2003, iar veniturile acesteia arată că nu își putea ajuta substanțial nepoata.”

Cornel Brînză nu a dorit să ofere niciun fel de informație despre situația care o vizează pe fiica domniei sale

ANAF a solicitat un punct de vedere inclusiv milionarului Cornel Brînză, în aprilie 2020, acesta refuzând să ofere orice fel de informație, motivând decizia personală astfel: „La vârsta și experiența mea, cu toate lucrurile bune, dar mai ales a greșelilor făcute față de mine sau familia mea, consider că am devenit o persoană suficient de matură încât să cunosc valoarea sacră, fundamentală a familiei, a relațiilor de încredere, afecțiune și respect încât mă simt obligat să invoc prevederile art. 66 din Legea 207/2015 privind Codul de procedură fiscală care, absolut justificat în opinia mea, îmi permit să refuz oferirea de informații, expertize sau înscrisuri care o privesc pe fiica mea, Brînză Andreea”.

Aceeași atitudine a fost îmbrățișată și de Gabriela Brînză, mama acesteia, care a adus în discuție prevederile Codului de Procedură Fiscală, dar și legile divine, care „obligă familiile creștine și cu frică de Dumnezeu să se prevaleze de acest articol”

Nunta și botezul, nașii și invitații au fost, de asemenea, audiați 

Ca urmare a declarației Andreei Brînză, potrivit căreia una dintre sursele veniturilor fusese reprezentată de sumele de bani acumulate din petrecerile de nuntă și botez (anii 2011, respectiv 2014), inspectorii fiscali au procedat la efectuarea de verificări amănunțite, aceștia audiind invitații și cerând referințe inclusiv de la restaurantul cu pricina.

Potrivit 7iasi.ro, ANAF a solicitat următoarele: „Vă rog să precizați la ce dată a avut loc evenimentul, în ce locație, cu ce entități economice ați încheiat contracte de prestări servicii (închiriere sală, muzică, servicii fotografiere, aranjamente etc.), numărul meniurilor comandate, număr participanți la eveniment – furnizați o listă a persoanelor care au participat la eveniment și indicați date lor de identificare și de contact ale 20–30 participanți la eveniment. De asemenea, vă rog să precizați care a fost valoarea costurilor ocazionate de organizarea acestui eveniment și din ce surse ați acoperit-o. Vă rugăm să anexați documente și înscrisuri justificative”

Replica Andreei Brînză a fost, după cum urmează: „Nunta a avut loc în data de 15.11.2011 la Hotel Ramada, sala de la parter. Au participat circa 150-170 de persoane, circa 50% din familie, 50% prieteni apropiați ai mirilor și părinților. În acest moment, nu îmi amintesc numele furnizorilor de servicii, mai ales că de acest aspect s-au ocupat mirele și părinții. De asemenea, nu cunosc numărul exact de meniuri comandate. Nu cunosc valoarea costurilor ocazionate de organizarea nunții și nu dețin contracte, facturi sau ale înscrisuri justificative. În legătură cu lista persoanelor și datele lor de identificare, fac precizarea că nu dețin acordul lor explicit pentru a le dezvălui și sper ca inspecția fiscală să poată avea loc fără divulgarea identității lor”. 

De asemenea, Andreea Brînză a oferit relații cu privire la numele soțului de la acel moment, Daniel Lungu, ale nașilor, Costică și Gabriela Gheorghiu, ale părinților, socrilor și cumnatului de la acea vreme, Bogdan Ciochină.

Ca urmare a solicitării ANAF, hotelul Ramada, unde fusese organizată nunta, a oferit informații, în scris, referitoare la cheltuielile cu organizarea, aferente anului 2011: „toate facturile de la acest eveniment au fost emise pe societatea Ted Construct SRL la solicitarea clientului”

De asemenea, supunem atenției faptul că declarațiile foștilor soți au fost contradictorii, Daniel Lungu, menționând că „În urma evenimentului (nunta) nu am rămas cu datorii”, în timp ce Andreea Brînză amintește faptul că o parte din banii strânși la nuntă, suma de 7.450 euro, au fost confiscați de către DIICOT în timpul unei percheziții efectuate la domiciliul tatălui său, Cornel Brînză, potrivit 7iasi.ro.

Mai mult, referitor la botez, Andreea Brînză a menționat că a obținut, în anul 2014, daruri de botez în valoare totală de 10.000 euro, dar și 35.000 ron. Cât despre petrecere, aceasta a fost organizată la același hotel care, la solicitarea ANAF, a pus la dispoziție documente, facturi și registrele de bancă, răspunzând similar: „toate facturile pe acest eveniment au fost emise pe societatea Ted Construct SRL la solicitarea clientului”

Declarațiile celor doi foști soți nu au coincis în totalitate nici de această dată – Daniel Lungu a declarat faptul că petrecerea de botez s-a ridicat la valoarea de 3.000 – 5.000 euro, menționând faptul că „soția a decis să îi punem în cont (banii), pe când soția a specificat că banii obținuți de la botez au fost păstrați în numerar.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Un bărbat de 43 de ani din Rădăuți a evadat din arestul la domiciliu după ce a fost condamnat la patru ani închisoare
28/04/2024 07:55

Un bărbat in varstă de 43 de ani din municipiul Rădăuţi este cercetat penal pentru evadare, după ce ar fi părăsit arestul la domiciliu la scurt timp după ce a fost condamnat la patru ani de inchisoare, ...

Tragedia din 2 Mai, aproape să se repete în Piatra Neamț! Tânăr prins de două ori drogat la volan, în aceeași noapte
28/04/2024 07:40

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ a informat că un tanăr in varstă de 22 ani a fost prins conducand drogat un autoturism, de două ori, in noaptea de vineri spre sambătă! Tragedia din 2 Mai ...

Bărbat recent eliberat din închisoare, reţinut în Iași pentru trafic de heroină
28/04/2024 00:14

Un bărbat a fost reţinut pentru trafic de heroină, el fiind recent eliberat din penitenciar, au anunţat, sambătă, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Te ...

Mocănița Huțulca din Suceava va ajunge până la Mănăstirea Moldovița / Noua cale ferată, cu o lungime de peste 5 km, se deschide vineri
27/04/2024 19:31

O nouă linie a Mocănitei Hutulca de la Moldovita va lega Mănăstirea Moldovita de pitorescul traseu al trenuletului pe linie ingustă din Bucovina, incepand de vineri, 26 aprilie  Noua cale ferată, ...

Liderii PNL Iași, furioși după declarația președintelui PSD despre moldoveni: ”Orice zi cu Ciolacu premier e o rușine”
27/04/2024 19:09

Moldovenii nu sunt cetăţeni de mana a doua ai Romaniei şi orice zi cu Marcel Ciolacu incă in funcţia de premier este o jignire la adresa Iaşiului şi a Moldovei, susţine preşedintele CJ Iaşi, Costel Al ...

Buget limitat pentru înmormântare? Iată de ce să alegi o agenție de servicii funerare.
27/04/2024 16:34

Buget limitat pentru inmormantare? Iată de ce să alegi o agentie de servicii funerare. Organizarea ceremoniei de inmormantare trebuie să se realizeze intr-un timp relativ scurt după ce un membru al fa ...

Orașul catacombelor din nordul Moldovei, redescoperit cu ajutorul tehnologiei. Detaliile confirmării științifice a unei legende
27/04/2024 15:09

Una dintre cele mai misterioase legende urbane din nordul Moldovei a fost confirmată. Catacombele Botosaniului, o retea de beciuri adanci, intinsă pe kilometri intregi, a fost scanată cu ajutorul tehnologiei ...

Cum arată cel mai impozant pod construit la ordinul domnitorului Ștefan cel Mare. Încă există și intră în restaurare
27/04/2024 14:00

O asociatie din Transilvania a inceput in toamna anului trecut lucrări de restaurare a podului construit la ordinul lui Stefan cel Mare, in 1495, in satul Negoiesti, din comuna băcăuană care poartă numele ...

Un proiect de anvergură din Bacău s-a împotmolit în mocirla birocrației și a fostei albii a Bistriței
27/04/2024 13:46

Pe 12 mai 2024, băcăuanii ar fi trebuit să circule pe jos sau cu bicicleta pe traseul Parcul Cancicov - Stadionul Municipal-Bazin de Inot- Universitatea ”Vasile Alecsandri”, proiect de anvergură denumit ...

Aqua Park de la Insula de Agrement din Bacău, investiție eșuată, nefuncțională și nerecepționată de aproape 10 ani
27/04/2024 13:30

Modernizarea Insulei de Agrement din Bacău poate fi considerată esecul ultimelor trei administratii locale, desi s-au cheltuit peste 12 milioane de euro si s-au pierdut fondurile europene in proiectul incă n ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei