Bebelușul aruncat pe fereastră a murit. Medicii luptă să salveze viața mamei

1bebelus

Dimensiune font:

| 12-01-2024 10:01

 Ies la iveală amănunte incredibile în cazul mamei care și-a aruncat bebelușul de la etajul al treilea al unui bloc situat pe Aleea Decebal, miercuri după-amiază * din nefericire, bebeluşul a murit la câteva ore după ce a fost transferat la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi * medicii se luptă acum să salveze viaţa mamei, aflată în stare critică * din 2019, după absolvirea studiilor la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași, aceasta a prins loc de rezidențiat la laboratorul spitalului „Sf. Spiridon” * surse apropiate familiei vorbesc despre posibile probleme psihiatrice ale acesteia, care nu ar fi fost tratate corect * vecinii însă vorbesc despre scandaluri frecvente în familie * în decembrie a fost emis chiar și un ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului

Când a fost transferat de la Spitalul de Copii la Spitalul de Neurochirurgie, bebeluşul se afla în comă de gradul IV, suferise două stopuri cardio-respiratorii care au fost resuscitate cu succes. În urma investigaţiilor biologice şi imagistice făcute de cei de la Spitalul de Copii, s-a observat că bebeluşul a suferit şi un traumatism cranio-cerebral grav, cu hemoragii multiple intracraniene şi fracturi multiple craniene, fracturi costale, contuzie pulmonară şi abdominală. „Copilul de 4 luni a fost transferat la noi în stare foarte critică, după două stopuri cardio-respiratorii resuscitate. A ajuns în stare de comă gradul IV. Din câte am înţeles, a fost victima unui incident tragic: a fost aruncat pe geam datorită faptului că apartamentul în care locuia cu mama sa a luat foc. În urma acestui incident, leziunile pe care le-a avut au fost foarte grave, cel puţin la nivel cranio-cerebral, lucru care a făcut imposibilă supravieţuirea copilului. Un traumatism cranio-cerebral grav, ăsta este diagnosticul final, cu edem cerebral difuz, cu multiple fracturi ale oaselor craniene, mitriază fixă bilaterală, care este un semn de gravitate neurologică. S-a intervenit în Urgenţă plasându-se indicatori de măsurare a presiunii intracraniene, pentru că nu avea o leziune chirurgicală propriu zisă, şi a fost nevoie de această metodă terapeutică pentru a putea menţine presiunea intracraniană în limite normale. Din păcate nu s-a reuşit acest lucru pentru că mecanismele copilului erau depăşite, a spus dr Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie.

De altfel, Victor, căci aşa îl chema pe bebeluş, a luptat până în ultima clipă a vieţii sale cu o determinare care a uimit şi echipa medicală. „Colegii mei au făcut tot ceea ce este medical şi omeneşte posibil să îi acorde cele mai mari şanse de supravieţuire. Din păcate, s-a stins în cursul serii de ieri. Orice pierdere a unui pacient, mai ales la vârsta asta, pentru echipa medicală şi pentru spital este o tragedie. Vreau să transmit condoleanţe familiei şi să îi asigur că ne-am străduit cât mai mult posibil să-l ajutăm, a spus dr Lucian Eva.

 Medicii se luptă pentru a salva viaţa mamei, aflată în stare critică

Femeia de 30 de ani a fost internată la terapia intensivă de la Clinica de Chirurgie Plastică şi Reparatorie de la Spitalul „Sf .Spiridon”, spital unde de altfel este medic rezident.

Medicii speră la o minune care să îi salveze viaţa. Ea are arsuri de gradul II A şi III B pe 12 % din corp, localizate la nivelul hemitoracelui şi mâinii drepte. Tânăra mamă are şi fractură complexă de bazin, fractură complexă de sacrum, fracturi costale stângi. „Pacienta, evaluată în Urgenţă, a fost diagnosticată cu politraumă, având arsură pe 12% din suprafaţa corporală, interesând membrul superior drept şi hemitoracele. Are fractură complexă de bazin, fractură de sacrum şi fracturi multiple costale. Rămâne internată în Clinica de Chirurgie Plastică şi Arşi, la terapie intensivă. Din fericire, este stabilă hemodinamic şi respirator. Va beneficia de intervenţii chirurgicale în următoarele zile, de o echipă complexă, cu mai mulţi specialişti din spitalul nostru. Sperăm într-o evoluţie favorabilă, dar starea ei este una critică”, spune dr Diana Cimpoeşu.

Femeia era bătută de soțul ei, spun rudele și vecinii

Poliţiştii au demarat o anchetă pentru a afla cum s-a produs incendiul de pe Aleea Decebal. Mama s-a ales cu dosar penal pentru tentativă de crimă.

Cu doar câteva ore înainte ca tragedia să aibă loc, femeia ar fi făcut o criză de nervi, datorată cel mai probabil depresiei postnatale. Pentru că intenţiona să plece de acasă cu bebeluşul, soţul femeii a venit de la muncă şi a decis să o închidă în casă, spun surse din anchetă.

Vecinii spun că din apartamentul în care cei doi locuiau se auzea destul de des cum se certau. Chiar înainte de sărbătorile de iarnă poliţiştii au fost chemaţi să intervină să aplaneze o ceartă. Sunt şi vecini care spun că femeia era bătută de soţ.

Femeia era singură acasă cu bebelușul de 5 luni, când a izbucnit incendiul.

Aceasta le-ar fi spus soțului și soacrei ca a văzut flăcările și a decis ca singura cale de scăpare este pe geam.

Soacra femeii povestește ce explicații a primit de la tânără, medic rezident, aflată în spital. „Avea depresie după naștere. Am fost la ea, am vorbit cu ea, era confuză, era speriată. Mi-a zis doar ca a văzut niște pete, niște lumini în dormitor. Și atunci a aruncat băiatul că a izbucnit focul. Apoi s-a aruncat și ea”, spune aceasta.

Soțul femeii nu era acasă la momentul incendiului, însă făcuse o vizită fulger acasă cu două două ore înainte. Se pare ca femeia era agitată, așa ca, spun surse din anchetă, ar fi încuiat-o în casă. Totuși, ar fi avut chei de rezervă, spune el. „Cheile au rămas la ea, avea chei de rezervă. Avea în casă. Când au deschis ușa anchetatorii erau cheile în casă. Eu eram la serviciu și am fost anunțat ca ia casa foc. Îmi pare tare rău de tot ce s-a întâmplat”, a precizat soțul.

Deocamdată nu își explică nimeni de ce a ales femeia să arunce bebelușul pe geam și să se arunce apoi și ea. Totuși, surse apropiate familiei vorbesc despre posibile probleme psihiatrice ale acesteia, care nu ar fi fost tratate corect.

Vecinii însă vorbesc despre scandaluri frecvente în familie. În decembrie a fost emis chiar și un ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului. „Soțul nu era acasă. Era ușa încuiată. După o perioadă a venit soțul. A fost anunțat. Poate nu avea cheie, dar putea să stea pe geam să strige după ajutor, ceva. Dar se certau. O și bătea uneori. Chiar și înainte de sărbători. A venit la ușă ca o bate. Era violent, era speriată atunci”, spune o vecină.

Mălina, mama spitalizată, are 30 de ani, iar din 2019, după absolvirea studiilor la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași, a prins loc de rezidențiat la laboratorul spitalului „Sf. Spiridon”. Colegii ei sunt șocați de vestea tragediei. „Vă dați seama că e extrem de emoționant și pentru noi toți tot ce se întâmplă, într-adevăr e o tragedie și am fost șocați de această veste nefericită. Era bucuroasă după naștere, și-a dorit copilul, era fericită că are un băiețel. Ea este veselă, muncitoare, dornică să învețe. Este o persoană foarte blândă, empatică, sensibilă. Nu știam ce i se întâmplă acasă. Noi nu am observat și nici nu a spus”, povestește dr. Karina Cojocaru, medic rezident, colega femeii.

Laura RADU, Maria STANCU

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Bărbat recent eliberat din închisoare, reţinut în Iași pentru trafic de heroină
28/04/2024 00:14

Un bărbat a fost reţinut pentru trafic de heroină, el fiind recent eliberat din penitenciar, au anunţat, sambătă, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Te ...

Mocănița Huțulca din Suceava va ajunge până la Mănăstirea Moldovița / Noua cale ferată, cu o lungime de peste 5 km, se deschide vineri
27/04/2024 19:31

O nouă linie a Mocănitei Hutulca de la Moldovita va lega Mănăstirea Moldovita de pitorescul traseu al trenuletului pe linie ingustă din Bucovina, incepand de vineri, 26 aprilie  Noua cale ferată, ...

Liderii PNL Iași, furioși după declarația președintelui PSD despre moldoveni: ”Orice zi cu Ciolacu premier e o rușine”
27/04/2024 19:09

Moldovenii nu sunt cetăţeni de mana a doua ai Romaniei şi orice zi cu Marcel Ciolacu incă in funcţia de premier este o jignire la adresa Iaşiului şi a Moldovei, susţine preşedintele CJ Iaşi, Costel Al ...

Buget limitat pentru înmormântare? Iată de ce să alegi o agenție de servicii funerare.
27/04/2024 16:34

Buget limitat pentru inmormantare? Iată de ce să alegi o agentie de servicii funerare. Organizarea ceremoniei de inmormantare trebuie să se realizeze intr-un timp relativ scurt după ce un membru al fa ...

Orașul catacombelor din nordul Moldovei, redescoperit cu ajutorul tehnologiei. Detaliile confirmării științifice a unei legende
27/04/2024 15:09

Una dintre cele mai misterioase legende urbane din nordul Moldovei a fost confirmată. Catacombele Botosaniului, o retea de beciuri adanci, intinsă pe kilometri intregi, a fost scanată cu ajutorul tehnologiei ...

Cum arată cel mai impozant pod construit la ordinul domnitorului Ștefan cel Mare. Încă există și intră în restaurare
27/04/2024 14:00

O asociatie din Transilvania a inceput in toamna anului trecut lucrări de restaurare a podului construit la ordinul lui Stefan cel Mare, in 1495, in satul Negoiesti, din comuna băcăuană care poartă numele ...

Un proiect de anvergură din Bacău s-a împotmolit în mocirla birocrației și a fostei albii a Bistriței
27/04/2024 13:46

Pe 12 mai 2024, băcăuanii ar fi trebuit să circule pe jos sau cu bicicleta pe traseul Parcul Cancicov - Stadionul Municipal-Bazin de Inot- Universitatea ”Vasile Alecsandri”, proiect de anvergură denumit ...

Aqua Park de la Insula de Agrement din Bacău, investiție eșuată, nefuncțională și nerecepționată de aproape 10 ani
27/04/2024 13:30

Modernizarea Insulei de Agrement din Bacău poate fi considerată esecul ultimelor trei administratii locale, desi s-au cheltuit peste 12 milioane de euro si s-au pierdut fondurile europene in proiectul incă n ...

„Frumosul vine din oameni, iar copiii sunt și ei niște oameni mici, pe care noi ne străduim să-i facem mari”
27/04/2024 10:53

  „Frumosul vine din oameni, iar copiii sunt niste oameni mici pe care noi ne străduim să-i facem mari” * dialog cu Daniela Anghelescu, profesor de Limba si literatura romană la Liceul Teo ...

Pelerinaje de Florii în județele Moldovei
27/04/2024 10:43

In această zi, vor avea loc mai multe pelerinaje organizate in Arhiepiscopia Iaşilor cu prilejul sărbătorii Floriilor. Astfel, la Piatra Neamţ va avea loc pelerinajul Fiul lui Dumnezeu – Izvorul Vietii. ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei