Ieşean condamnat la... cursuri de „controlat furia”

1furie1

Dimensiune font:

| 26-01-2020 20:16

Bogdan şi Cristina s-au căsătorit acum 17 ani. O vreme, aproape un deceniu, toate bune şi frumoase. Ea, tânără bugetară, cu o slujbă curată, generatoare de relaţii, el – meseriaş la privat. Au reuşit să pună bani deoparte şi să-şi cumpere un apartament cu trei camere în cartierul Mircea cel Bătrân. Între timp, familia s-a mărit. Mai întâi, a venit pe lume Gabriel (în 2005), apoi Tudorel (în 2010). Căsnicia lor părea că urmează cursul clasic al familiei tradiţionale. În mai 2012, Cristina, din nou însărcinată. Apoi, ceva s-a rupt, nimic n-a mai mers, dar nici divorţ n-au dat încă... Se tot războiesc prin sălile de judecată.

Primul conflict serios a apărut în vreme ce Cristina era însărcinată în luna a patra cu cel de-al treilea copil. După o zi de muncă grea, Bogdan a zăbovit ceva mai mult ca de obicei pe la cele terase din cartier, a auzit nişte discuţii de pe la mesele alăturate şi i s-a pus pata. Tocmai aflase că nevastă-sa nu e chiar uşă de biserică, ci, dimpotrivă. Flirtează la greu, minte şi înşeală cu seninătate. Pe toată lumea, fără discriminări. Amanţii şi soţul, la grămadă.

Bogdan a ajuns acasă cu capsa pusă. Surescitat şi de cele câteva beri în plus. N-a stat la tocmeală, n-a ascultat explicaţiile şi nici n-a luat în consideraţie alibiurile soţiei. I-a înfipt, golăneşte, un pumn în nas. Aşa, ca avertisment. Cristina n-a avut altă variantă decât să îndure. Fără nicin fel de proteste, vocalize şi reproşuri. A aşteptat să nască, sperând că agresiunea din vara lui 2012 a fost ceva singular.

Dar bârfele pe seama ei au continuat. Bruneţică, focoasă şi cochetă, atrăgea privirea multora. Ceea ce nu i-a picat deloc bine soţului. Acesta a strâns în el frustrări şi gelozii la greu, aşteptând înţărcarea mezinului Costeluş, cel de-al treilea copil al familiei, venit pe lume în 2013. După care, a izbucnit. De data asta, şi mai dur. Era tot într-o zi de vară, pe la sfârşitul lui iulie 2014. Bogdan zăbovise iarăşi la o chermeză la terasă, cu prietenii, Şi iarăşi vorbe, bârfe, zvonuri. N-a mai răbdat. Ajuns acasă, şi-a luat la pocit consoarta şi, printre pumni în plină figură şi şuturi pe la coaste, din „ţigancă, mincionoasă, hoaţă şi pocnitoare” n-o mai scotea. Seara respectivă s-a încheiat cu alungarea Cristinei din apartament.

Bătută, disperată şi fără soluţie de moment, femeia şi-a luat copiii şi s-a refugiat la Centrul Rezidenţial pentru Mame şi Copii Aflaţi în Dificultate. A stat acolo mai bine de-o săptămână, după care s-a mutat la o soră de-a ei, la Tomeşti. N-a băgat divorţ, ci s-a mulţumit doar să ceară în instanţă emiterea unui ordin de protecţie faţă de soţ. Şi cum acesta n-a mai băgat-o în seamă în niciun fel, n-a mai deranjat-o, nici ea n-a mai insistat pe calea judecătorească. Procesul a fost suspendat şi, timp de cinci ani, a fost linişte şi pace. Fiecare cu viaţa lui. S-au ignorat reciproc.

Securea războiului, dezgropată după 5 ani, tot de la nişte vorbe

Cristina a stat o vreme la soră-sa, în Tomeşti, a strâns ceva bani (salariu din ce în ce mai frumuşel ca bugetară), apoi şi-a închiriat un apartament în oraş, s-a echilibrat şi a încercat să-şi refacă viaţa. Straniu, a omis să intenteze acţiunea de divorţ, care, foarte probabil, ar fi scutit-o de multe.

Nici Bogdan nu s-a încumetat să provoace o despărţire totală, oficială şi definitivă. Dimpotrivă, a mai tras cu urechea la „Radio Şanţ”, fiind foarte curios la ce face şi drege Cristina. Iar veştile primite în decursul timpului nu i-au fost deloc pe plac.

A răbufnit în prag de An Nou, la sfârşitul lui decembrie 2019, când a dat un recital de pomină la locul de muncă al Cristinei. A năvălit la ea în birou, nu i-a păsat în niciun fel de prezenţa colegilor şi nici a fiului cel mare şi a pornit scandalul. A făcut-o în toate felurile: „curvă”, „paraşută”, „hoaţă”, „ţărancă proastă”, „tâmpită”, „scroafă”, „ticăloasă”, „ţigancă împuţită” etc. Discurs înregistrat pe telefon de ambii soţi!

Câteva zile mai târziu, la audierea de pe 8 ianuarie, Bogdan a recunoscut cu seninătate folosirea epitetelor menţionate şi a spus că nu consideră că discursul său a fost unul deplasat, ci foarte normal, că a descris-o pe nevastă-sa exact aşa cum este ea...

I-a adus pe cap Poliţia şi Protecţia Copilului, pe motiv c-ar fi sinucigaşă

Conflictul nu s-a potolit deloc după această primă înfăţişare la Judecătorie din 2020. Lui Bogdan i-a mai tunat ceva prin cap. Într-o seară, pe nepusă masă, a sunat la 112, spunând că nevastă-sa e în depresie cronică şi că vrea să-şi pună capăt zilelor. Că primejduieşte şi viaţa copiilor. Aşa că, în doar câteva minute, la uşa Cristinei au apărut un echipaj de poliţie şi nişte reprezentanţi de la Protecţia Copilului. Alarmă falsă. Femeia stătea în fotoliu şi se uita la televizor, iar copiii erau deja la somn. Dar a trebuit să dea cu subsemnatul şi să permită o inspecţie nocturnă.

Însă n-a stat nici ea cu mâinile în sân. Şi-a pregătit, cu meticulozitate, revanşa. Aşa că, la termenul din 20 ianuarie, a depus la instanţă câteva probe extrem de compromiţătoare pentru soţ. Nişte înregistrări audio ce-l pun pe Bogdan într-o lumină foarte proastă, de tată iresponsabil, care pune în pericol integtritatea fizică, sănătatea şi chiar viaţa copiilor săi.

Două conversaţii sunt edificatoare. În prima, Tudorel, aflat în maşina tatălui, pe bancheta din spate, vede că Bogdan a trecut pe roşu şi-l întreabă dacă-i corect aşa ceva. Părintele îi spune că „dacă te grăbeşti, da. Pui avariile şi teci de intersecţie!”. Tot atunci, văzând că vitezometrul arată 140 la oră, micuţul îşi arată nedumerirea. Bogdan răspunde că, în anumite condiţii, e normal, chiar dacă eşti în localitate.

Meciurile” dintre soţi, departe de a se fi încheiat

După ce a deliberat îndelung, completul de judecată a decis cădin probele administrate în cauză, instanţa reţine că între soţi relaţiile sunt deosebit de tensionate, în principal din cauza problemelor financiare, dar şi în strânsă legătură cu presupuse relaţii extraconjugale de care victima-reclamantă este acuzată. Prezenta hotărâre nu îşi propune să stabilească, aprioric, culpa vreuneia dintre părţi în desfacerea căsătoriei, ci doar să stabilească dacă, raportat la evenimentele petrecute după data de 30.12.2019, există îndeplinite condiţiile pentru a putea fi emis un ordin de protecţie în favoarea reclamantei”.

Asta, deoarece precedentul proces intentat de Cristina în 2014, fusese suspendat în octombrie 2019 pe motiv de absenţe repetate de la termenele de judecată ale celor două părţi.

În consecinţă, judecătorii au emis un ordin de protecţie, dar numai pentru o perioadă de trei luni, interval în care lui Bogdan îi este interzis cu desăvârşire să ia contact cu restul familiei, n-are ce căuta la şcoala unde învaţă copiii şi nici la locul de muncă al soţiei. În plus, trebuie să-şi facă un control psihiatric pentru „evaluarea capacităţii de a-şi stăpâni furia” şi să urmeze nişte cursuri în acest sens.

Dar poate să-şi viziteze oricând cumnata din Tomeşti. Al cărei rol încă nu e deloc definit în toată această telenovelă. Oricum, „meciurile” dintre cei doi soţi sunt departe de a se fi încheiat. Marcel FLUERARU

 

 

 

 


 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:00

COMUNA GROPNITA, JUDET IASI, sat BULBUCANI, tel/ fax 0232.414124, email: primariagropnita@gmail.com organizează licitație (etapa 2) în vederea concesionării spaţiilor din Dispensarul medical, aflate in domeniul public al comunei Gropniţa, judetul Iasi, în vederea amenajării de Cabinete medicale individuale şi Farmacie. Spațiile din Dispensarul Uman sunt identificate astfel: 3. Spaţiul nr. 3 - suprafaţă totală de 37,10 mp, situat la parterul clădirii Dispensarului medical (spaţiu de 16,55 mp-Administraţie+spaţiu de 3,75 mp-Oficiu+spaţiu de 8,80 mp-Hol+spaţiu de 4,20 mp-Depozitare+spaţiu de 3,80 mp-G.S.) 4. Spaţiul nr.4 - suprafaţa totală de 44,97 mp din care: 27,40 mp spaţii cabinete+17,57 mp spaţii comune, situat la etajul clădirii Dispensarului medical (spaţiu de 18,45mp-Camera pentru tratamente+ spaţiu de 8,95 mp-Centru personal); 5. Spaţiul nr. 5- suprafată totală de 32,47 mp din care: 14,90 mp spaţiu cabinet+17,57 spaţii comune ,situat la etajul clădirii Dispensarului medical (spaţiu 12,25 –cabinet stomatologie + 2,65 mp-Sterilizare). Concesionarea se face conform OUG nr. 57/2019 privind Codul Administrativ și Hotărârii Consiliului Local nr. 110 / 18.12.2020. Informații privind documentația de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. Documentația de atribuire se poate ridica de la sediul Primariei comunei Gropnita, Compartimentul achiziții publice. Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar este de 50 lei, se poate achita in numerar la casieria Primăriei comunei Gropnița. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 21.03.2021, ora 12:00. Ofertele se depun la sediul Primariei, data-limita de depunere a ofertelor: 26.03.2021, ora 10:00, intr- un exemplar. Data și locul la care se va desfășura ședința publică de deschidere a ofertelor: 26.03.2021, ora 11:00 la sediul Primăriei comunei Gropnița, judetul Iasi. Denumirea, adresa, numărul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iasi, strada Elena Doamna, nr. 1A, CP 700398, tel 0232260600, fax 0332435700, email: tr-iasi-reg@just.ro
Criminalul de la Onești nu regretă moartea victimelor sale
08/03/2021 11:05

Criminalul de la Oneşti, Gheorghe Moroşan, a vorbit luni pentru prima dată despre crimele sale şi a spus că muncitorii injunghiaţi mortal erau „oameni răi”.   Gheorghe Moroşan nu regr ...

Incendiu la Vaslui
08/03/2021 09:49

Incendiul izbucnit duminică in comuna Coroieşti a izbucnit de la o lumanare uitată aprinsă langă o persoană decedată, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslu ...

Au inceput lucrarile de reabilitare a soselei DJ 282 Iași – Breazu
08/03/2021 08:48

Portiunea de drum judetean 282 care traversează satul Breazu, din comuna Rediu, a intrat in reabilitare. Asocierea Alpenside SRL- General Trust Arges, cea care a castigat loturile 1 si 2 din axa rutieră Ias ...

Bandă unică în Nicolin şi taxare progresivă la parcare
08/03/2021 00:00

Reprezentanţii Aliantei pentru Promovarea Transportului Alternativ Iasi (APTA) Iasi susţin că au trimis către Primăria Municipiului Iasi si consilierii locali două propuneri pentru un Iasi mai sustenabil, ...

Continuă distribuirea ajutoarelor alimentare și de igienă de la UE
08/03/2021 00:00

  Primăria Municipiului Iasi, prin Directia de Asistentă Socială, continuă să implementeze Programul Operational Ajutorarea Persoanelor Defavorizate prin care sunt alocate pachete cu produse alimenta ...

Iașul primește 30.000 de noi doze de vaccin anti-COVID
08/03/2021 00:00

  Grupul de comunicare al CNCAV (Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind vaccinarea impotriva COVID-19) a anuntat că astăzi, 8 martie, soseste in Romania o nouă transă de vaccin de ...

Un un nou pas spre digitalizarea serviciilor oferite de municipalitate
08/03/2021 00:00

    Începand de astăzi, 8 martie 2021, Primăria Municipiului Iasi, prin Directia Generală Economică si Finante Publice Locale (DGEFPL), oferă contribuabililor (persoane fizice si persoane ...

A fost înfiinţată Asociaţia Metropolitană de Transport Public Iaşi
08/03/2021 00:00

    Zilele trecute a a fost parafat actul vizand infiintarea Asociaţiei Metropolitană de Transport Public Iaşi. Conform proiectului de hotărare, alături de municipiul reşedinţă, pe lista fon ...

Iașul are 69 de elevi şi 40 de profesori infectați cu coronavirus
08/03/2021 00:00

  Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi a dat publicităţii situaţia cazurilor de COVID-19 inregistrate in cadrul unităţilor de invăţămant din judeţ de la reluarea cursurilor din semetrul a ...

Pedepse extrem de blânde pentru distrugerea unei livezi de cireşi
07/03/2021 23:56

Joia trecută, după aproape trei ani de dispute, expertize şi contraexpertize, magistraţii de la Judecătoria Harlău au dat sentinţa intr-un indarjit proces avand ca obiect infracţiunile de „furt ca ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei