În căutarea adevăratei frumuseți

1frumusete

Dimensiune font:

| 04-03-2024 07:44

Căutarea perfecțiunii este adesea în prim-planul eforturilor noastre. Panourile publicitare, copertele revistelor și platformele de socializare ne bombardează cu imagini de perfecțiune, determinându-ne să credem că frumusețea este ceva ce trebuie obținut prin mijloace externe. Cu toate acestea, pe măsură ce călătorim prin viață, realizăm că adevărata frumusețe transcende superficialul. Ea este înrădăcinată în armonia dintre sănătatea fizică, bunăstarea mentală și echilibrul emoțional.

La baza acestei armonii stă conceptul de sănătate holistică. Adevărata frumusețe apare atunci când ne prioritizăm hran corpului, a minții și a sufletului. Sănătatea fizică este piatra de temelie a acestei fundații. Atunci când ne alimentăm corpul corect, facem sport și prioritizăm odihna nu numai că ne îmbunătățim aspectul fizic, dar cultivăm și un sentiment de vitalitate care radiază din interior, așa cum face și Simona Maria Costea, fondatorul unui business în domeniul sănătății. „Am fost mereu preocupată de sănătate, de o alimentație corectă, de mișcare, am încercat întotdeauna să asigur corpului meu cei mai buni nutrienți. Am urmărit și am studiat mereu piața de suplimente alimentare, mi le procuram din afara țării atunci când la noi nu se găseau, eram fascinată de rezultatele pe care unele le aveau. Decizia de a începe o afacere a venit când eu și soțul meu am decis să ne stabilim în Iași, după ani în care atât eu, cât și el, călătoream foarte mult datorită job-urilor noastre. Alegerea acestui domeniu a venit firesc deoarece el cunoștea foarte bine procesul de producție al medicamentelor și suplimentelor, iar mie îmi era foarte clar ce produse ar trebui să lansăm. Știm cu toții că este din ce în ce mai dificil să găsim surse de hrană curată, bogată în nutrienți de calitate, care să asigure corpului o funcționare optimă și sănătate pe termen lung. Prin urmare, suntem nevoiți să umplem lipsurile din alimentație cu un aport suplimentar de vitamine și minerale”, a spus Simona.

„Suplimentele alimentare nu mai sunt opționale”

Cu toate acestea, căutarea frumuseții nu poate fi limitată doar la sfera fizică. Bunăstarea mentală și emoțională joacă roluri la fel de cruciale, iar starea de bine nu poate apărea decât atunci când suntem sănătoși, energici, echilibrați. Pentru orice om de afaceri,provocarea cea mai mare este să-ți vândă produsele. „Nu sunt un bun vânzător, n-am fost niciodată și deși știu că avem produse de cea mai bună calitate, că folosim cele mai bune ingrediente, cele mai noi tehnologii, îmi este foarte greu să ies și să le vând. N-o să vedeți pe pagina mea personală nici măcar o postare despre produsele mele sau despre afacerea mea”, a continuat ieșeanca. Simona iubește moda și arta, îi place tot ce este frumos și armonios. A căutat să integreze gusturile ei în imaginea produselor realizate, imagine care i-a adus foarte multe aprecieri.

Primele fotografii pentru site-ul afacerii au fost cu balerini, iar prima reclamă filmată a avut-o protagonistă pe Cristina Pavone, o foarte talentată balerină a ONRI, la vremea aceea. „Visez să ieșim cu produsele noastre în afara țării. Studiem câteva piețe europene, suntem prezenți deja pe piețele din Ungaria și Bulgaria prin intermediul unei cunoscute platforme de vânzări online. Îmi doresc să adaug noi produse în portofoliu așa încât să cuprindem toate aspectele ce țin de sănătate, de stare de bine, de frumusețe. Observ în ultimii ani că suplimentele alimentare nu mai sunt opționale, ci au devenit vitale în menținerea sănătății. Am considerat mereu că frumusețea chiar vine din interior, că un om sănătos și îngrijit, nu poate fi altfel decât frumos. Aspectul frumos al pielii, sănătatea părului, dantura îngrijită, formă fizică bună sunt mult mai importante decât orice produs de machiaj, decât orice haină sau pereche de pantofi. Sănătatea este temelia pe care apoi poți construi imaginea la care visezi. O imagine frumoasă nu are doar un impact vizual, ci este și o sursă de încredere și putere în interacțiunile noastre cotidiene”, a mai spus fondatoarea COS Laboratories.

În lumea noastră rapidă, stresul a devenit o parte inevitabilă a vieții de zi cu zi, ceea ce . Efectul pe care îl are asupra sănătății noastre mentale și emoționale poate să se manifeste în diferite moduri, inclusiv într-o piele ternă, păr lipsit de strălucire și o oboseală generală. Prin urmare, îngrijirea minții și a sufletului nostru prin practici precum mindfulness-ul, meditația și ritualurile de îngrijire de sine devin esențiale pentru menținerea unui echilibru sănătos. „Eu sunt o femeie care crește și învață mereu, uneori puternică și luptătoare, alteori fragilă și vulnerabilă. Caut mereu să găsesc echilibru între muncă, familie, distracție, implicare socială. Uneori îmi iese, alteori sunt copleșită și depășită, dar niciodată nu renunț. Am fost mereu un copil, apoi un adult empatic. Acest lucru nu mi-a fost întotdeauna benefic, ba chiar mi-a cauzat suferință și lacrimi, sentimente de neputință, furie. Mă marchează profund nedreptățile, nevoile și dorințele neîmplinite ale copiilor și bătrânilor, durerea și foamea animalelor fără stăpân”, a oftat Simona.

A căutat mereu să ofere sprijin, dar consideră aportul ei a fost infim față de nevoile celor din jur. Ca urmare, a decis să participe, împreună cu un grup de prietene, la înființarea clubului Inner Wheel Iași, o hotărâte luată din convingerea că „împreună putem face lucruri la un nivel mai înalt și cu un impact semnificativ asupra comunității din care facem parte”. Acest lucru arată, o dată în plus, că frumusețea autentică apare când apare acceptarea de sine. În esență, echilibrul este strâns legat de sănătatea și bunăstarea holistică. Este o călătorie de autodescoperire, îngrijire și iubire de sine care transcende superficialul și îmbrățișează profunzimea. Pe măsură ce ne respectăm corpul, mintea și sufletul, aducem la suprafață frumusețea care locuiește înăuntrul nostru și radiază în lume, lăsând o amprentă a autenticității și grației.

Maura ANGHEL

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:09

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Investitorii germani dau năvală în Bucovina
24/04/2024 09:15

Regiunea Bucovina face demersuri active pentru a crea un mediu prielnic investitorilor, iar un atu important il constituie forta de muncă tanără, care a crescut constant in ultimii 10 ani, plasand judetul pe ...

Renașterea vine pe aripi de înger
24/04/2024 08:51

Nu a simtit lacrimile arzandu-i mana cand a impins usa salonului. Nici nu mai avea cum, făcea acest gest de multe luni, de cand cel mic, un pui de om, a ajuns la spital, intr-o noapte in care pană si stelele ...

Ancheta contrabandei cu freon ia amploare, la Botoșani
24/04/2024 08:43

* anchetatorii vor să afle dacă tanărul impuscat la Botosani in weekend, a intrat in tară cu cele 93 de butelii cu freon printr-un punct de frontieră din Suceava sau Botosani cu complicitatea angajatilor v ...

În judeţul Iaşi vor fi amenajate 16 staţii de reîncărcare a vehiculelor electrice
24/04/2024 08:00

* „Cu finantarea de 2,9 milioane de lei pe care am obtinut-o de la AFM vom instala 16 statii de reincărcare pentru vehicule electrice si astfel vom crea infrastructura necesară pentru a le oferi iesenil ...

Noul „Tramvai Iepurilă”, scos pe străzile Iaşului, de Paște
24/04/2024 07:52

* „Tramvaiul Iepurilă” va face legătura intre Targu Cucu şi Copou intre orele 11 si 14, urmand să oprească in fiecare staţie de pe traseu * după lansarea oficială din 27 aprilie, tramvaiul v ...

 Trei scriitoare din România și Ucraina, la Rezidențele Șotron 2024
24/04/2024 07:41

  * Programul „Rezidentele Sotron” a fost creat de către Muzeul National al Literaturii Romane Iasi si Asociatia ACVO in anul 2022, pentru a sustine creatia literară contemporană si in soli ...

Săptămâna Mondială a Imunizării, la Iași
24/04/2024 07:41

* „Vaccinurile reprezintă unul dintre cele mai eficiente instrumente de sănătate publică, salvand milioane de vieti in fiecare an. Ele fac posibilă eradicarea bolilor si protejarea sănătătii si bu ...

  În judeţul Iaşi vor fi amenajate 16 staţii de reîncărcare a vehiculelor electrice
24/04/2024 07:39

Consiliul Judeţean Iaşi a depus in vederea finantării in cadrul Programului Administraţiei Fondului pentru Mediu, privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră in transporturi, prin promovarea infra ...

Târg educațional, în palatul Universitar
24/04/2024 07:10

41 de unităţi de invăţămant de stat şi particulare participă la Salonul Ofertelor Educaţionale 2024. Evenimentul, un reper al comunităţii educaţionale ieşene, are loc joi, in Sala Pasilor Pierduti, ...

Se scumpesc biletele de intrare la muzeele ieșene!
24/04/2024 01:48

Începand de luna viitoare, pretul unui bilet de intrare la Muzeul Municipal „Regina Maria” ar urma să fie de 15 lei, faţă de 8 lei, in prezent, in timp ce elevii, studentii şi persoanele c ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei